Piran, Slovenia

Italia, Slovenia og Kroatia

/ Sjarm, bobler og kultur i gamle Europa

Frodige vinterrasser, broene i Venezia, perlende Prosecco, byer med historisk sus og det krystallklare Adriaterhavet. På denne turen er det høydepunkter så det holder!

 • I Italia får vi med oss den skjønne kanalbyen Treviso, nyter oss gjennom Prosecco-området – og selvsagt skal vi til Venezia.
 • I Slovenia bor vi i koselige Piran, en kystby med fargerike steinhus og trange gater. Her oser det sjarm og atmosfære. De fleste som har vært her kommer tilbake!
 • Selvsagt skal vi også på utflukt til Slovenias hovedstad Ljubljana, som forøvrig ble kåret til Europas vakreste og mest undervurderte by av magasinet Reiselyst i 2015. Bare å glede seg!
 • Kroatia byr på vinsmaking, middelalderbyen Groznjan, og Pula som er blitt beskrevet som Roma i miniatyr.
 • Vår reiseleder Irena har god innsikt i både historie og dagligliv, noe hun formidler med humor og innlevelse.

Dette er turen hvor du blir både mett på fantastisk mat, solskinn og opplevelser.

 

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Irena Vretenar

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 21.09.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
 • Olivenolje
 • Kroatia_mat
 • Kroatia
 • Fersk fiskerett
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

OSLO – VENEZIA – TREVISO

Formiddagsfly direkte fra Oslo Lufthavn med Norwegian til Venezia. Ankomst Marco Polo flyplass midt på dagen hvor du møter reiseleder. Buss videre til Treviso og cirka 45 minutter senere er vi ved vårt hotell. Gamlebyen oser av atmosfære, med kanaler, vannmøller, gamle vinstuer og husfasader dekorert med frescomalerier. Vi spiser velkomstmiddag på en lokal restaurant. (M)

Det er ikke uten grunn at Treviso kalles "lille Venezia".
Dag 2

CONEGLIANO OG VALDOBBIADENE – PROSECCO

Vi følger i proseccoens spor. Prosecco er navnet på den grønne druen som den musserende vinen lages av. Den foredlede druen tappes i tre grader av bobler, fra tranquillo med nesten ingen bobler til spumante som har bobler som tradisjonell musserende vin. Midt imellom finner du frizzante, som er betegnelsen for perlende vin.
Området består av et flott bakkelandskap som preges av sine mange vinmarker og avbrytes kun av de hyggelige, små landsbyene som er drysset ut over landskapet. Vi besøker den lille byen Conegliano, her ligger Italias første vinskole, Scuola Enologica, som ble grunnlagt i 1876. Turen fortsetter til en lokal vingård, hvor vi smaker på de edle dråpene og får servert en lett lunsj, før vi reiser tilbake til hotellet. Middag på egen hånd. (F, L)

 

 

 

Valdobbiadene
Dag 3

VENEZIA

Etter frokost tar vi toget til Venezia. Byen består av 118 små øyer som er bundet sammen av mer enn 400 broer. Venezia hadde sin storhetstid under middelalderen og den tidlige renessansen. De mange storslåtte palassene ble oppført av venetianske kjøpmenn som tjente seg rike på handel. Venezias høydepunkt, Markusplassen står på programmet. Napoleon kalte piazzaen «verdens vakreste salong» og han hadde rett. Markuskirken, kampanilen og Dogepalasset rammer inn piazzaen som en varm stue. Dogepalasset med sukkenes bro ble bygget i det 10. århundre og er sammen med Rialtobroen noen av Venezias mest kjente landemerker. Etter en felles lunsj er det tid på egen hånd for å ta inn byens stemning. Retur til Treviso på sen ettermiddag. Kvelden er til egen disposisjon. (F, L)

Rialtobroen
Dag 4

TRIESTE – PIRAN I SLOVENIA

Turen går til Slovenia – et vakkert, lite land som ligger mellom Italia og Kroatia.

På veien dit besøker vi Trieste, en by som er helt omgitt av Slovenia og som nesten ikke har tilhørighet til resten av Italia der den ligger for seg selv mot øst. Her har Østerrike og Habsburgerne hatt innflytelse på utformingen. På 1300-tallet overga byens innbyggere seg til hertug Leopold III, etter å ha ligget i krig med Venezia i lang tid. Fra midten av 1800-tallet til 1918 var byen en del av Østerrike-Ungarn og et yndet sted for kunstnere og forfattere. Vi får en kort byvandring og litt egen tid. Buss videre til Slovenia og Piran, hvor vi bor i fire netter. Piran er kanskje den aller koseligste av Slovenias kystbyer, der den ligger på en halvøy ved Adriaterhavet. Kveldens middag inntar vi på en lokal restaurant. (F, M)

Den smellvakre kystbyen Piran
Dag 5

PIRAN

Dagen er din til å utforske området, mulighetene er mange. Piran har beholdt mye av sin middelalderstruktur, med labyrinter av trange gater, venetianske palasser og små fargerike steinhus bygget tett i tett. Gamlebyen har masser av sjarm og atmosfære. Bymuren mot fastlandet har blitt flyttet hele tre ganger for å gjøre plass til den økende populasjonen. Finn deg en koselig uteservering, bestill en kaffe og nyt det lokale livet. Kanskje det frister med en dukkert i det krystallklare Adriaterhavet? Reiselederen kommer gjerne med forslag. Uansett hvordan du ønsker å tilbringe dagen, om kvelden møtes vi til felles middag. (F, M)

Piran - som fuglen flyer
Dag 6

GROZNJAN OG VINSMAKING

Et nytt land venter – nabolandet, Kroatia. Turen tar oss til Istria-halvøya, kjent for sin flotte natur. Her besøker vi en lokal vinbonde og smaker på regionens typiske hvitvin, Malvazija. Turen fortsetter til den hyggelige middelalder- og kunstnerbyen Groznjan. Ikke nok med at det bor mange anerkjente og blivende kunstnere her, byen er full av gallerier og atelier. Den historiske arven er også synlig, her finnes gamle kirker, fort og palasser. Etter felles lunsj er det tid å spasere i Groznjans smale gater og til å kjenne på den kreative stemningen. Vi spiser middag i Piran. (F, L, M)

I Groznjan bor det mange anerkjente og blivende kunstnere
Dag 7

LJUBLJANA

I dag reiser vi til Ljubljana, en busstur på cirka halvannen time. Byen har snaue 300 000 innbyggere og er en av de minste hovedstedene i Europa. Gamlebyen med sine brosteinsgater, lampeposter, ornamenterte bygninger og broer gjør at den ofte sammenlignes med Praha og Krakow. Magasinet Reiselyst kåret i 2015 Ljubljana til Europas vakreste og mest undervurderte by. Vår lokalguide tar oss med på en byvandring hvor vi blir bedre kjent med Slovenias flotte hovedstad. Deretter er det tid på egen hånd til å finne en lunsjrestaurant, hvile beina og nyte byen. Vel tilbake i Piran blir det felles middag. (F, M)

Sjarmerende, grønne Ljubljana
Dag 8

PULA – HJEMREISE

Formiddagen på egen hånd, før vi forlater hotellet og setter kursen mot Kroatia. Vi stopper i Bale hvor det blir besøk på en olivenolje-fabrikk og smaking av de edle varene. Produksjonen av olivenolje i Istria begynte for flere tusen år siden. I dag produserer området en av de beste olivenoljene i verden takket være dens smak, duft og farge.
Turen fortsetter til den største byen på Istria-halvøya. Pula har en rik historie som er over tre tusen år gammel og her finnes utallige romerske monumenter og byggverk. Vi går en tur gjennom gamlebyen før vi spiser felles middag. Deretter kjører vi til flyplassen, vårt fly har avreise på kvelden og ankommer Oslo ved midnatt. (F, M)

Pula - her finnes utallige romerske monumenter og byggverk

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo-Venezia på utreisen og Pula-Oslo på returen
 • Skatter og avgifter pr. sep. 2018
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • Busstransport ifølge programmet
 • Tre netter på Hotel Continental 4* med frokost
 • Fire netter på Hotel Piran 4* med frokost
 • Tre lunsjer
 • Seks middager
 • Vin og vann er inkludert til lunsj dag 6 og til alle middager
 • Utflukt til Venezia
 • Proseccotur med smaking
 • Besøk i Trieste
 • Utflukt til Groznjan og vinsmaking
 • Byvandring i Ljubljana
 • Olivenoljesmaking
 • Besøk i Pula
 • Skandinavisktalende reiseleder under hele oppholdet 

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører

OM HOTELLENE

TREVISO
HOTEL CONTINENTAL 4*
Hotel Continental ligger midt i Treviso sentrum. Rommene har klassisk innredning, tregulv, klimaanlegg, satellitt TV, mini bar, safe, gratis Wi-Fi og bad med hårtørrer. Strykeutstyr er tilgjengelig uten ekstra kostnad.
Du kan lese mer om hotellet her

PIRAN
HOTEL PIRAN 4*
Hotel Piran ligger rett ved sjøen i det historiske sentrum, kun 100 meter fra Tartini-plassen, og nær stranden. Rommene har klimaanlegg, satellitt TV, mini bar, safe, gratis Wi-Fi og bad med hårtørrer.

Hotellets wellnessavdeling tilbyr forskjellige behandlinger mot en kostnad. I de varmere månedene kan du nyte den avslappede atmosfæren i baren på taket med utsikt over Piran og Adriaterhavet.
Du kan lese mer om hotellet her