ITALIENSKE BOBLER OG BROER I VENEZIA

  • Perlende prosecco og bølgende vinmarker
  • Besøk på to vingårder med vinsmaking
  • Velsmakende middager på typiske, lokale restauranter
  • Utflukt til Venezia, tettpakket med kulturskatter

Prosecco – den italienske musserende vinen har de senere årene blitt godt kjent blant nordmenn flest. Den vakre regionen Veneto hvor Venezia er hovedstad, har gjennom tidene vært berømt for sin fruktbare jord og sitt gode klima. Vindistriktet nordøst for Venezia består av frodige grønne åser dekket av drueranker så langt øyet kan se. Koselige, små landsbyer er drysset ut over landskapet som er innrammet av de nærliggende Dolomittene. Det er her de verdenskjente prosecco-boblene produseres.
Opplev Venezia – den flytende byen er unik, magisk og mystisk. I Italia er god mat og vin en livsstil, og forbundet med å være sammen med familie og venner. Velkommen til en sprudlende tur!

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 11 780,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 05.10.2019 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 5 dager
  • En tur i samarbeid med Aftenposten
  • A-kort rabatt kr 500
Reiseleder
Ulf Brynildsen

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 05.10.2019
  • Avreisested Oslo Lufthavn
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 5 dager
  • Priser fra 11 780,-
  • Champagne drikke vin
  • Vin mat venner
  • 750_Italia_Mat_6
Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

OSLO – VENEZIA – CONEGLIANO

Formiddagsfly direkte fra Oslo Lufthavn med Norwegian til Venezia. Ankomst Marco Polo flyplass midt på dagen. Buss videre til Conegliano og cirka en time senere er vi ved vårt hotell. Byens historiske sentrum oser av atmosfære, med bueganger og husfasader dekorert med frescomalerier. Her ligger også Italias første vinskole, Scuola Enologica, som ble grunnlagt i 1876. Velkomstmiddagen spiser vi på en typisk lokal restaurant. (M)

Husfasade i Conegliano,
DAG 2

BØLGENDE VINMARKER OG VINSMAKING

Vi følger i proseccoens spor. Et vakkert landskap med bølgende grønne åser og vingårder mikset med små, hyggelige landsbyer. Området mellom Conegliano og Valdobbiadene har tradisjonelt vært kjerneområdet for produksjon av prosecco, og det er her vi finner de beste vinmarkene. Kun musserende vin fra denne regionen har rett til å bruke betegnelsen prosecco på etiketten.

Dagens første stopp er Molinetto della Croda, en pittoresk gammel mølle, og et typisk eksempel på landlig arkitektur fra det 17. århundre. I flere hundre år har plassen inspirert kunstnere og sjarmert tusenvis av besøkende.

Deretter drar vi til den lille landsbyen Follina med klosteret Santa Maria fra 1268. Når du spaserer mellom de elegante kolonnene og beundrer det gamle klokketårnet er det lett å la tankene gå til munkene som bodde og levde her. Tenk om veggene kunne snakke!

Videre besøker vi vingården Ca’Salina. Familien Bortolin som eier gården har produsert prosecco i flere generasjoner. Her får vi en omvisning og innføring i produksjonen før vi smaker på gårdens produkter. Det blir servert en lett, men velsmakende lunsj. Tilbake i Conegliano spiser vi felles middag på en lokal restaurant. (F, L, M)

Valdobbiadene, Prosecco-land
DAG 3

VENEZIA – ADRIATERHAVETS DRONNING

Etter frokost tar vi toget til Venezia. Byen er bygd på mer enn 100 små øyer, som gjennom århundrene har blitt forbundet med broer inntil de nå utgjør en sammenhengende by. Bare det faktum at byen er bygd på massive påler er nok til å gjøre den bemerkelsesverdig. Venezia hadde sin storhetstid under middelalderen og den tidlige renessansen. De mange storslåtte palassene ble oppført av venetianske kjøpmenn som tjente seg rike på handel. Venezias høydepunkt Markusplassen står på programmet. Napoleon kalte piazzaen «verdens vakreste salong» og han hadde rett. Markuskirken, kampanilen og Dogepalasset rammer inn piazzaen som en varm stue. Dogepalasset med Sukkenes bro ble bygget i det 10. århundre og er sammen med Rialtobroen noen av Venezias mest kjente landemerker. Vår lokalkjente guide tar oss med på byvandring i denne unike byen. Vandringen avsluttes med felles lunsj. Ettermiddagen brukes til å utforske Venezia på egen hånd, før toget tar oss tilbake til Conegliano. Etter en lang dag på farten, har du kvelden til egen disposisjon. Reiselederen kommer gjerne med forslag. (F, L)

DAG 4

CROCETTA DEL MONTELLO OG VILLA SANDI MED VINSMAKING

I dag fokuserer vi igjen på vin! Ferden går gjennom frodige vinmarker til Crocetta del Montello, en kjøretur på cirka 40 minutter. Her besøker vi den kjente og elegante vingården Villa Sandi som har tilhørt Moretti Polegato familien i flere generasjoner. Etter omvisning blir det smaking av gårdens edle varer. Dagens lunsj nytes i vakre omgivelser på Locanda Sandi, beliggende i kort avstand fra vingården. Gode og mette reiser vi tilbake til Conegliano. Ettermiddagen kan du bruke til å utforske landsbyen på egen hånd. Eller finn deg en koselig uteservering, bestill en espresso og bare nyt det lokale livet. Avskjedsmiddagen inntar vi på en hyggelig lokal restaurant. Det blir en kveld hvor vi oppsummerer våre opplevelser og inntrykk. (F, L, M)

DAG 5

HJEMREISE

Litt tid på morgenen før vi kjører til flyplassen i Venezia. Direkteflyet med Norwegian til Oslo har beregnet ankomst sen ettermiddag. (F)

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

• Fly Oslo–Venezia t/r
• Transport flyplass–hotell t/r
• Flyskatter og avgifter pr. november 2018
• Fire netter på Hotel Cristallo 3* med frokost
• Tre lunsjer med vin
• Tre middager med vin
• Besøk på to vingårder med vinsmaking
• Utflukt til Venezia
• Lokale guider
• Reiseleder fra Escape Travel

 

PRISEN INKLUDERER IKKE

• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips til lokale guider og sjåfører

 

OM HOTELLET

HOTEL CRISTALLO 3*
Et hyggelig mellomklassehotell beliggende i den sjarmerende byen Conegliano omgitt av frodige grønne åser. Et familiedrevet hotell med innbydende atmosfære og en stor hage. Rommene har rustikk innredning, klimaanlegg, minibar, TV og gratis Wi-Fi. Badene har dusj/badekar og hårføner. Hotel Cristallo har tre etasjer uten heis.
Les mer om hotellet her