Cruise Japan rundt med Celebrity Millennium

/ Kirsebærblomstring, skyskrapere og eldgammel kultur

Bli med Escape på en fantastisk seiling rundt Japans sør-øy midt i den spektakulære kirsebærblomstringen!

I få land møtes kontraster som i Japan. Her er det nærmest utopisk hightech og høyhastighetstog i særklasse. Samtidig får du krokete bakgater med lave trehus, minimalistiske blomsteroppsatser og glitrende forgylte templer, hager dekorert med fint raket singel og en stein her og der. Praktfulle tresnitt og vill tegneseriekultur. Fortiden hilser fremtiden. Her møtes de – og forenes. Sånn er Japan, og vi skal oppleve det med alle sanser åpne!

På denne reisen kan du oppleve:

 • Japan i kirsebærblomstringen
 • Enorme, glitrende og moderne Tokyo
 • Skap et Kodak-øyeblikk ved fjellet Fuji
 • De historiske skattene og geishaene i Kyoto
 • Lokale delikatesser og sake-museum i Osaka
 • En av Japans største kalksteinsgrotter
 • Det største fiskemarkedet i Sør-Korea
 • Hirosaki Park, med over 2500 kirsebærtrær

Og ikke nok med det:

 • 11 netter på et flytende boutiquehotell
 • Nyt måltider i toppklasse ombord
 • Prisvinnende service
 • Reis med andre reiseglade
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel

Vi seiler med det totalrenoverte og lekre skipet Celebrity Millennium som ble levert fra tørrdokk i februar 2019. Her ble alt revet ut og bygget opp helt fra begynnelsen! Skipet fremstår nå som noe av det mest moderne som seiler i denne verdensdelen. Velkommen med på tur!

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Geir Toverud

Avreiser

 • Avreisedato 08.04.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 14 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo

Vi møtes på Gardermoen, og sjekker inn på reisen som først tar oss til København. Derfra vil vi gå på direkteflyet til Tokyo.

Dag 2

Ankomst Tokyo

Velkommen til verdens største by – Tokyo!

Japans hovedstad har en befolkning på mer enn 35 millioner, og det er en by med mange verdensrekorder: den har det største sammenhengende storbyområdet, de beste restaurantene, den travleste jernbanestasjonen og den høyeste levekostnaden i verden. I Tokyo er alt imponerende nytt og moderne. Skinnende, glitrende skyskrapere i glass og metall side om side med enorme reklameplakater og annonser med strålende neonlys.

Vi ankommer Tokyo litt over kl 15.00, og drar rett til hotellet vårt for innsjekk.

Resten av dagen tilbringes på egenhånd. Her er det nok å se på! Felles middag om kvelden.

 

Tokyo, Verdens største by
Dag 3

Tokyo og innsjekk på Celebrity Millennium

Etter frokost på hotellet er det utsjekk, og vi begir oss mot Yokohama hvor Celebrity Millennium ligger og venter på oss.

Vel ombord nyter vi en sen lunsj ombord og finner oss til rette i lugaren som skal være vårt hjem de neste 12 dagene. Klokken 21.00 kaster skipet loss og eventyret begynner.

Før middag inviterer reiselederen til velkomstmøte og en drink i en av skipets hyggelige barer.

Celebrity Millennium er totalrenovert
Dag 4

Mount Fuji

Vi ankommer kl. 08.00 og seiler kl. 16.00

Fjellet Fuji trenger ingen nærmere introduksjon, det er selve symbolet på Japan der det troner stolt til værs (3776 m.o.h.). Det må nevnes at Fuji regnes som ganske sky og at været varierer veldig rundt denne kjempen. Vi krysser alt vi har og håper på et «Kodak-øyeblikk» og at vi får foreviget Fuji som fjellet fortjener!

Denne dagen har vi en halvdagsutflukt (utfluktspakke). Vi er tilbake på skipet i 14-tiden, så spis en solid frokost før vi begir oss ut på eventyr.

Vår buss og guide møter oss på kaien hvor vi blir kjørt til Hakone. Her skal vi bli med på et lite cruise i innsjøen Ashi, som Mount Fuji speiler seg i. Videre skal vi opp i høyden med Hakone Ropeway, som er en gondolbane med flott utsikt som vil ta oss opp til Owakudani-dalen. Owakudani er en av Japans mange vulkaner, men frykt ikke. Denne vulkanen har ikke hatt utbrudd på over 3000 år, men enda kan man kjenne svovelen i nesen her.

Herfra blir vi igjen hentet av vår buss som tar oss tilbake til skipet.

 

 

Fujifjellet
Dag 5

Osaka

Vi ankommer kl. 13.00 og seiler kl. 04.20 natten etter

Her kommer vi inn først kl. 13, så da er det bare å nyte morgenen med en deilig frokost og slappe av før vi skal på utflukt. Siden vi starter kl. 14, spiser vi også lunsj om bord før vi forlater skipet. (utfluktspakke)

Kyoto, Japans hovedstad gjennom mer enn tusen år, er uten tvil en av de fineste byene i Asia. Kyoto har 17 steder på UNESCOs verdensarvliste, et skattkammer av kunst og tradisjonell arkitektur, med japansk livsstil i smågater bak de glitrende fasadene.

I dag skal vi på en bysightseeing her. Kyoto er Japans tidligere hovedstad og har godt bevarte historiske skatter som overlevde andre verdenskrig. Blant severdighetene er tretemplet Sanjūsangen-dō og keiserpalasset. Reisetid er 15–30 minutter fra Osaka. Her vil vi besøke den gylne paviljong, som er et av Kyotos verdensarvsteder. Denne tre etasjes bygningen er fantastisk å se på, de to øverste etasjene er dekket med bladgull. Videre vandrer vi ned i det vakre Gijon Hanamimikoji-distriktet. Denne gamle bydelen er det beste stedet å se de tradisjonelle geishaene i sine vakre kimonoer.

Japan har også en fantastisk matkultur. Mye er annerledes, men det er jo det som er spennende med å reise, oppleve nye ting og å teste nye smaker. Vi vil ha god tid til det siste på Yasaka Shrine. Her står matbodene tett i tett, og både japanere og turister spiser her. Her finner du alt fra grillspyd til japanske søtsaker.

Dagen ender her, og vi tar oss tilbake til skipet.

 

Dag 6

Kobe

Vi ankommer kl. 07.00 og seiler kl. 18.00

Denne dagen blir det utflukt til Kobe og Osaka. Disse byene har nærmest vokst inn i hverandre.

Som mange andre japanske byer er Osaka en blanding av gammelt og nytt, der besøkende har like stor mulighet for å finne det siste innen mote som vakre, tradisjonelle kimonoer. Mange av byens historiske monumenter ble ødelagt under andre verdenskrig, men noen er blitt gjenoppbygd i sin opprinnelige stil for å tilby en attraktiv kontrast til det ellers industrielle landskapet. Japanerne refererer kjærlig til Osaka som «kjøkkenet i Japan,» da dette er en by hvor fokuset er på mat, og de kulinariske delikatesser er basert på tradisjon.

Vi besøker et Sake-museum (utfluktspakke), hvor man både kan smake og kjøpe sake. Osaka Castle ble bygget av krigsherren Toyotomi Hideyosho på 1500-tallet. Han avanserte fra menig soldat for en føydalherre til å bli general og samlet til sist hele Japan til ett rike – med store planer om å erobre Kina også! Festningen har vær utbygget og restaurert flere ganger, og er et praktbygg.

Dotonbori-kanalen er Osakas pulserende hjerte! Her finner du barer, restauranter og enorme neonskilt som lyser opp himmelen. Vi tar et fotostopp her før vi får servert lunsj!

I dag skal vi teste ut okonomiyaki. Dette er en tradisjonell lunsjrett elsket av japanerne selv. Okonomiyaki er en type japansk pannekake av kål med en rekke fyllvarianter som vanligvis inneholder sjømat, grønnsaker og svinekjøtt eller ost og toppet med takoyakisaus.

Etter lunsj returnerer vi til skipet.

Osaka slott
Dag 7

Kochi

Vi ankommer kl. 07.00 og seiler kl. 15.00

Kochi er hovedstaden i fylket med samme navn og huser rundt 350 000 mennesker. Nettopp denne bystatusen, samt at byen var senteret for industri og handel gjorde at Kochi ble hardt rammet under 2. verdenskrig av de amerikanse styrkene.

Denne dagen skal vi besøke en av Japans største kalksteinsgrotter og en av byens største attraksjoner (utfluktspakke). Denne grotten, som oppsto for over 150 millioner år siden, er et imponerende skue med krystallklare elver og fossefall. Temperaturen i grottene er rundt 14 grader året rundt.

Videre fortsetter vi til Kochi Slott, anlagt 1603 og ombygd etter brann på 1700-tallet. Dette slottet er regnet som et av de vakreste i Japan! Det er et av 12 intakte slott i Japan og har status som japansk nasjonalskatt.

Ved siden av slottet finner du Hirome Market. Her blir det lunsj på egenhånd. Du har mange forskjellige alternativer å velge imellom, både japansk tradisjonsmat og mer internasjonale smaker.

Vi er tilbake på skipet cirka kl. 14.30.

Lanterner
Dag 8

Fukuoka

Vi ankommer kl. 09.30 og seiler kl. 18.30

Fukuoka er en av de største byene i Japan og ligger på nordkysten av øya Kyushu. Den multikulturelle millionbyen kan by på rikholdig historie, arkitektur, kunst, shopping og deilig mat, og den tiltrekker seg millioner av turister hvert år.

Fukuoka har vært et viktig handelsknutepunkt mellom Japan og fastlands-Asia helt siden 600-tallet. Byen var opprinnelig delt opp i to separate byer, Fukuoka og Hakata, som ble slått sammen i 1889 for å danne den moderne byen den er i dag.

Denne dagen besøker vi Dazaifu Tenman-gū-helligdommen (utfluktspakke), som ble bygd til ære for guden for visdom, Sugawara Michizane, og befinner seg like utenfor sentrum av Fukuoka. Her kan du la deg begeistre av tusenvis av asiatiske aprikostrær, iriser og andre sesongbaserte blomster.

Videre går turen til Kyushu nasjonalmuseum, som huser en stor samling med kulturelle artefakter som viser historien til og etableringen av japansk kultur, fra eldre steinalder frem til slutten av 1800-tallet. Glassbygningen er unik i seg selv, med en form som ligner bølgende daler.

Lunsj denne dagen blir på en lokal restaurant.

Etter lunsj fortsetter vi til Ohori-parken, en bypark i sentrum av Fukuoka. Den store dammen i midten var opprinnelig en vollgrav for Fukuoka-slottet.

Fukuoka Tower er det høyeste tårnet i Japan ved sjøen, med sine 234 meter. Herfra får du fantastisk utsikt over byen. Deretter spaserer vi tilbake til skipet.

Fukuoka Japan
Dag 9

Busan (Sør-Korea)

Vi ankommer kl. 07.00 og seiler kl. 17.00

Busan (tildligere kjent som Pusan) er med sine 3,5 millioner innbyggere Sør-Koreas nest største by, etter Seoul. Byens vakre strender og store fjell har gjort den til en av Sør-Koreas største turistdestinasjoner.

Vi starter dagen med et besøk på APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) (utfluktspakke).  Nurimaru Nuri Maru er sammensatt av NURI som betyr verden og Maru som betyr toppmøte. Det var her de 21 lederne fra medlemsnasjonene kom sammen i 2005. Et historisk bygg for sør-koreanerne.

Videre fortsetter vi til Dalmaji Hill for fantastisk utsikt over Busan.

Yonggungsa Temple er et vakkert buddhisttempel ved sjøen. Templet ble først bygget i 1376, men ble totalt rasert under den japanske invasjonen av Sør-Korea i 1592-98. Templet som står i dag er gjenoppbygd på 1930-tallet.

Haedong Gwangan Bridge har prydet de fleste bilder av Busan siden åpningen  i 2003. Dette er Busans Golden Gate. Daglig valfarter familier ned til stranden for å få med seg sjøluften og det spektakulære lysshowet på broen, ofte tunet til musikken av Offenbach’s Can-Can, eller K-pop girl gruppen Crayon Pop’s Pa Pa Pa.

Neste stopp er FNs minnekirkegård over Koreakrigen 1950-1953. Denne vakre kirkegården er gravsted for 2300 FN-soldater fra hele verden som falt under Koreakrigen, inkludert Norge. Dette er verdens eneste FN-kirkegård. En gripende opplevelse å vandre rundt her.

Jagalchi Fish Market er det største fiskemarkedet i Sør-Korea. Her kan du se alle typer sjømat, både levende og foredlet. Du kjøper den sjømaten man ønsker i første etasje, og tar den med opp i andre etasje til de mange restaurantene som vil tilberede den for deg.

Lunsj denne dagen er på en lokal restaurant.

 

Busan, Sør Korea
Dag 10

Til sjøs

I dag skal vi nyte skipet og alt det har å tilby. Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, fra buffeten eller i á-la-carte-restauranten.

Bruk gjerne også dagen til å finne ut av alle aktivitetene som faktisk tilbys ombord. Her kan du være med på alt fra spinningtimer til kor og kurs i serviettbretting. Her blir det ikke lett å finne et kjedelig øyeblikk! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese ei god bok, er det selvsagt opp til deg.

Nyt noe forfriskende i skipets Martini Bar
Dag 11

Aomori

Vi ankommer kl. 09.00 og seiler kl. 20.00

Aomori City er hovedsete i regionen med samme navn. Dette er den nordligste byen på Honsu, Japans hovedøy. Byen er kjent for sin skjønnhet og orkideer, og regnes blandt japanerne som en av landets beste byer å bo i.

Vi starter i Hirosaki Park, (utfluktspakke) en av Japans vakreste parker med sine over 2500 kirsebærtrær. Her finner du også Hirosaki Slott. Opprinnelig fra 1611, men ble truffet av lynet i 1627. Slottet som står i dag ble gjenoppbygd i 1810.

Lunsj på en lokal restaurant.

Vi besøker også Sannay Maruyama, oppdaget i 1992. Denne bosetningen daterer 3500 år tilbake og besøkende kan i dag se alle de gjenoppbygde husene og se noen av skattene man fant her.

Etterpå returnerer vi til skipet.

Hirosaki slotts park, Aomori
Dag 12

Til sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag ombord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjemme deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Nyt deilige spabehandlinger ombord
Dag 13

Tokyo

Vi ankommer kl. 08.00

Vi blir hentet i havnen og tatt med på en 8 timers utflukt. (utfluktspakke)

Tsurugaoka Hachimangu ble bygget i 1063 til ære for Shinto-guden for krig og samuraier. Tempelet dekker et stort område og kjennetegnes av sitt grandiose geometriske struktur som reflekterer datidens byggeskikk.

Lunsj er på en lokal restaurant.

Kamakura Kotokuin og dens «Great Buddha» er en av Japans nasjonalskatter. Buddhaen på 11,4 meter ble støpt i 1252. Gjennom århundrene har alle haller som har huset denne buddhaen blitt ødelagt i tyfoner eller branner, men Buddhaen står ennå igjen.

Vi besøker Ramen-museet. Mer enn et museum er dette en restaurant dedikert til den japanske nudelsupperetten ramen. Denne hallen er en etterligning av Tokyo fra 1958.

Før vi drar tilbake til skipet blir det en gåtur langs Minato Mirai, et vakkert rekreasjonsområde for de urbane innbyggerne i Yokohama. Her finner man blant annet et av verdens største pariserhjul.

Vi returnerer til skipet hvor vi nyter vår siste middag – og pakker før morendagens hjemreise.

Yokohamas, Minato Mirai
Dag 14

Avreise Tokyo og hjemkomst Norge

Om morgenen sjekker vi ut av skipet og begir oss på vei mot flyplassen. Da vi reiser med tiden, ankommer vi Norge samme ettermiddag, etter en mellomlanding i København.

Fulle av gode minner og japansk kultur helt under huden takker vi for følget – og ønsker på gjensyn!

 • Innvendig lugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Innvendig lugar på dekk 3 med plass til to personer og er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  Oppsett på rom kan avvike fra bilder.

   

 • Vinduslugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Lugarer med koøye/lite vindu mot havet på dekk 3 har plass til to personer og er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  • I denne kategorien har du med all inclusive classic drikkepakke

  Oppsett på rom kan avvike fra bilder.

 • Balkonglugar

  Størrelse: Ca. 16 m2

  Lugarer med balkong på dekk 6, 8 og 9 med plass til to personer og er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  • I denne kategorien har du med all inclusive classic drikkepakke

  Oppsett på rom kan avvike fra bilder.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Tokyo t/r med SAS via København
 • Setereservasjon på flyet
 • Transport fra flyplass til hotell
 • 1 natt på Keio Plaza Hotel (4*) med middag og frokost
 • Transport fra hotell til skip
 • 11 netters cruise i valgt lugar ombord i Celebrity Millennium
 • Classic drikkepakke (ved bestilling av vinduslugar eller bedre)
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Samtlige måltider ombord
 • Forhåndsbetalt tips
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke:

 • Alkohol i minibaren på lugaren
 • Utflukter i utfluktspakken eller i regi av rederiet under cruiset
 • Oppgradering til businessklasse på fly og tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke:

 • Utfluktspakken inkluderer 7 utflukter i henhold til program
 • Privat buss og engelsktalende guide for gruppen
 • 4 lunsjer med 1 alkoholfri drikke til maten
 • 2 flasker vann per person per utflukt

 

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at på denne ruten forekommer det ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise.

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst.

AVVIKENDE REISEVILKÅR

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser. Med forbehold om endringer og skrivefeil.

Celebrity Millennium

 • Tonnasje: 91000
 • Lengde: 294 m
 • Passasjerkapasitet: 2,138 (basert på to personer i hver lugar)
 • Mannskap: 408
 • Byggår/renovert: 2000/2019
 • Registreringsland: Malta

Celebrity Millennium er det første skipet i Millennium-klassen som også består av Celebrity Infinity, Celebrity Constellation og Celebrity Summit.

Celebrity Millennium er et stort og moderne skip, men har likevel noe klassisk over seg med sine intime og elegante detaljer. Interiøret som går i varme farger er utsmykket med moderne kunst. Over 50 prosent av de romsligere lugarene har balkong. Celebrity Millennium var første skip ut til å bli ferdigstilt med Celebrity Revoulution design i februar 2019. Til sammen bruker rederiet 500 millioner USD på totalrenoveringen av sine skip, som innebærer at alt av interiør er revet ut og bygget opp på nytt! Skipet fremstår lekkert og moderne med nordisk design og fargevalg.

Ombord på skipet finnes et godt utvalg barer og restauranter, inkludert spesialrestaurantene Tuscan Grill, Qsine og Sushi on 5. I tillegg finnes det et bredt utvalg barer og lounger, ofte med flott livemusikk på kveldene, samt svømmebasseng både innendørs og utendørs, fine treningsfasiliteter, Canyon Ranch spa, kasino og teater.

Celebrity Cruises er et rederi i premiumsegmentet som stadig får utmerkelser for sin service, sitt kjøkken og sine elegante skip. Rederiet er flere år kåret til ”Best cruise line” og “World’s best large ships” i internasjonale kåringer.

Rederiet ble grunnlagt i 1989 av den greske Chandris-gruppen, som så et behov i datidens cruisemarked for større og nyere skip med flere lugarer og større fokus på mat og service.

I 1997 fusjonerte Celebrity Cruises med Royal Caribbean International og dannet det nest største rederiet i verden – Royal Caribbean Cruises Ltd. Rederiet har likevel beholdt sin europeiske stil, og atmosfæren og aktivitetsnivået om bord er roligere enn på Royal Caribbeans skip.

De 12 skipene har alt det som en gang i tiden gjorde luksuscruise berømt – påkostet og elegant interiør, romslige lugarer og suiter, samt store fellesarealer.

Celebrity Cruises passer for par og voksne i alle aldre som ønsker å seile med store resortskip, men som vil ha en rolig og avslappet atmosfære ombord. De tiltrekker seg en balansert blanding av nye og erfarne cruisereisende, som er kresne kjøpere og velinformerte om produkter og tjenester.