Japan rundt med Azamara Pursuit

/ Kirsebærblomstring, skyskrapere og eldgammel kultur

Bli med Escape på en fantastisk seiling rundt Japans sør-øy midt i den spektakulære kirsebærblomstringen!

I få land møtes kontraster som i Japan. Her er det nærmest utopisk hightech og høyhastighetstog i særklasse. Samtidig får du krokete bakgater med lave trehus, minimalistiske blomsteroppsatser og glitrende forgylte templer, hager dekorert med fint raket singel og en stein her og der. Praktfulle tresnitt og vill tegneseriekultur. Fortiden hilser fremtiden. Her møtes de – og forenes. Sånn er Japan, og vi skal oppleve det med alle sanser åpne.

I Japan er kirsebærblomstringen – sakura – et svært viktig symbol: De rosa eller hvite blomstene symboliseres skjønnheten ved selve livet og den årlige blomstringen er en stor begivenhet. Kirsebærblomsten er da også Japans nasjonalblomst.Hver vår melder ikke meterologene bare vær og vind, men også når kirsebærtrærne er ventet å blomstre!

På denne reisen kan du oppleve:

 • Japan i kirsebærblomstringen
 • Enorme, glitrende og moderne Tokyo
 • Skap et Kodak-øyeblikk ved fjellet Fuji
 • De historiske skattene og geishaene i Kyoto
 • Kokkekurs i vakre Kobe
 • Inntrykk og ettertanke i Hirsohima
 • Det største fiskemarkedet i Sør-Korea
 • Hirosaki Park, med over 2500 kirsebærtrær
 • Fushimi Inari helligdommen fra «Memoirs of a Geisha»

Og ikke nok med det:

 • 15 netter på det flytende boutiquehotellet Azamara Pursuit
 • Nyt måltider i toppklasse ombord
 • Prisvinnende service
 • Reis med andre reiseglade
 • Escapes egen cruiseekspert Ivar Fernandez Jensen med på hele reisen

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 71 200,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.04.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 19 dager
 • Totalt tre dager i Tokyo
 • 15 NeTTER PÅ AZAMARA PURSUIT
 • Reiseleder fra ESCAPE med på hele reisen
 • ALL INCLUSIVE CLASSIC DRIKKEPAKKE OMBORD
 • BUSAN - SORKOREAS NEST STøRSTe by
 • Fantastiske destinasjoner i Japan
 • Historiske Hiroshima
Ivar Fernandez Jensen
Reiseleder
Ivar Fernandez Jensen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.04.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 19 dager
 • Priser fra 71 200,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo

Vi møtes på Gardermoen, og sjekker inn på reisen som først tar oss til København. Derfra vil vi gå på direkteflyet til Tokyo.

Dag 2

Ankomst Tokyo

Velkommen til verdens største by – Tokyo!

Vi ankommer Tokyo litt over kl 09.00. Siden hotellet ikke åpner for innsjekk før senere, benytter vi selvsagt anledningen til å få med oss så mye som overhodet mulig.  Vi møter vår guide på flyplassen og starter rett på en utflukt.

Første stopp er Asakusa og buddist-templet Senjsoji. Dette templet er nok Tokyos mest storslagne og spektakulære, Orginalt fra det 7. århundre med fantastiske utsmykninger og farger. Rett ved finner vi Nakamise, en koselig liten shoppinggate med lokalt håndverk, suvenirer og lokal kunst. Her får vi litt tid til å se oss rundt. Dette er også et perfekt sted å se noen av Japans vakre geishaer.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi fortsetter til Hama-Rikyu garden. Denne fantastiske hangen ble åpnet for allmenheten i 1946, og hagens innsjø er forbundet til havet og tidevannet.

Ca kl 16.00 ankommer vi hotellet hvor vi får slappet av litt før vi spiser middag sammen på kvelden.

 

Tourists and sightseers Sensoji Templet
Dag 3

Tokyo

Japans hovedstad har en befolkning på mer enn 35 millioner, og det er en by med mange verdensrekorder: den har det største sammenhengende storbyområdet, de beste restaurantene, den travleste jernbanestasjonen og den høyeste levekostnaden i verden. I Tokyo er alt imponerende nytt og moderne. Skinnende, glitrende skyskrapere i glass og metall side om side med enorme reklameplakater og annonser med strålende neonlys.

Her er det vanvittig mye å se, og du har hele dagen på egen hånd. Du finner alt du kan ønske, alt fra dyre designerklær, spesielle butikker, restauranter som tilbyr uendelige mange nydelige matopplevelser. Distriktet Minato blir sett på som «det Sentrale Tokyo». Her kan du finne både Tokyo Tower, Roppongi Hills og flere skyskrapere enn New York. I Shibuya-distriktet finner du mye av det Tokyo er kjent for, blant annet det berømte veikrysset Shibuya Crossing. Fiskemarkedet er også en stor attraksjon du bør få med deg. Ønsker du en ekte sushiopplevelse i Japan, er Kozue på Park Hyatt virkelig å anbefale.

Fra den lille fiskerbyen Tokyo en gang var, er byen vokst til å bli Shogunens maktsentrum, Japans midtpunkt og et av verdens førende økonomiske sentre. Når du besøker metropolen Tokyo, er det vanskelig å forstå at byen i forrige århundre ble jevnet med jorden to ganger som følge av jordskjelv og krig.

Tokyo består av mange små bydeler som alle har sine særpreg. Selv om de fleste kommer for å gjøre forretninger, more seg og shoppe, finnes det også et rikt og variert kulturliv det er verdt å utforske. Den hurtigste og mest smidige måten å komme rundt på er å benytte kollektivtrafikken. Den er både lett tilgjengelig og presis.

De som ønsker det kan bli med å spise en felles middag på kvelden.

Tokyo, Verdens største by
Dag 4

Tokyo og innsjekk på Azamara Pursuit

Etter frokost på hotellet er det utsjekk, og vi begir oss mot Yokohama hvor Azamara Pursuit ligger og venter på oss.

Vel ombord nyter vi en sen lunsj ombord og finner oss til rette i lugaren som skal være vårt hjem de neste 15 dagene. Klokken 16.30 kaster skipet loss og eventyret begynner.

Før middag inviterer reiselederen til velkomstmøte og en drink i en av skipets hyggelige barer.

Nyt late dager til sjøs
Dag 5

Til sjøs

Lyden av bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag ombord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjemme deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Nyt deilige spabehandlinger ombord
Dag 6

Aomori

Vi ankommer kl. 08.00 og seiler kl. 19.00

Aomori City er hovedsete i regionen med samme navn. Dette er den nordligste byen på Honsu, Japans hovedøy. Byen er kjent for sin skjønnhet og orkideer, og regnes blant japanerne som en av landets beste byer å bo i.

Utfluktspakke:

Vi starter i Hirosaki Park, en av Japans vakreste parker med sine over 2500 kirsebærtrær. Her finner du også Hirosaki Slott. Opprinnelig fra 1611, men ble truffet av lynet i 1627. Slottet som står i dag ble gjenoppbygd i 1810.

Lunsj på en lokal restaurant.

Vi besøker også Sannay Maruyama, oppdaget i 1992. Denne bosetningen daterer 3500 år tilbake og besøkende kan i dag se alle de gjenoppbygde husene og se noen av skattene man fant her.

Etterpå returnerer vi til skipet.

Hirosaki slotts park, Aomori
Dag 7

Akita, Japan

Vi ankommer kl. 08.00 og seiler kl. 14.00

Akita befinner seg nordvest i Japan, ikke langt unna Amori. Byen er i Japan kjent for sine lange vintre, Japans mest kjente hunderase, varme kilder og vakre kvinner. Dette er en ganske stor by med ca 350 000 innbyggere.

Utfluktspakke:

Etter frokost starter vi turen som vil ta oss til Ishiguro House. Dette er et av de eldste og best bevarte Samurai-husene som finnes. dette er også et av de høyeste klasser samurai-residenser. Her vil vi lære mer om denne over 400 år gamle historien.

Vi fortsetter til Akita folkemuseum hvor vi får en oppvisning i Akitas tradisonelle lanternedans.

Vi returnerer tilbake til skipet til lunsj ca. kl. 13.00

Vakkert naturlandskap i Akita
Dag 8

Niigata, japan

Vi ankommer kl. 08.00 og seiler kl. 20.00

Niigata er med sine 800 000 innbyggere den største havnebyen langs Japan-havet. Byen er mest kjent for ris, sake, sjømat og blomstereksport, spesielt tulipaner. Om sommeren kommer mange hit for å se fyrverkeri, på vinteren kan man stå på ski og varme kilder nytes av lokalbefolkningen og turistene året rundt.

Utfluktspakke:

Vi starer denne dagen med et besøk til Yahiko-helligdommen. Beliggende mellom vakre fjell kledte med kirsebærtrær er denne helligdommen virkelig et skue. Den dateres tilbake hele 2400 år, og hver nyttårsaften kommer ca 300 000 mennesker hit for å be om helse og hell i året som kommer.

Etter lunsj skal vi besøke The Northern Culture Museum, eller Hoppo Bunka Hakubutsukan, som det heter lokalt. Dette museet er et tidligere privathjem og tilhørte i sin tid en av områdets rikeste familier under Edo-perioden. I dag er residensen kjent for sine vakre hager og at det huser over 6000 historisk viktige antikviteter fra både Japan, Kina, og Korea.

Videre skal vi på et sakebryggeri. Japan har mye godt øl, men er kanskje mest kjent for sin sake. Denne risvinen er viktig for en hver japaner, og som vin og øl finnes det utrolig manke merker og variasjoner. Alt fra musserende til mye sterkere saker. Her får vi lære mer om tilvirkningsprosessen, samt av vi selvsagt får smake litt på godsakene også.

Vi vender tilbake til skipet.

Dag 9

Kanasawa, japan

Vi ankommer kl. 09.00 og seiler kl. 18.00

Under Edo-perioden var Kanazawa hjemstedet til Japans nest største klan, som utfordret både Kyoto og Edo (Tokyo) som landets maktsentrum. Under andre verdenskrig var byen den nest største (etter Kyoto) som slapp unna de alliertes bombing. Som et resultat er byens gamle bebyggelse godt bevart i dag. Byen har derfor flere interessante attraksjoner for den som er interessert i det gamle Japan. På grunn av sin beliggenhet har heller ikke byen så mye besøkende som Kyoto.

Utfluktspakke:

Vi starter dagen med GULL! Eldgamle håndverkstradisjoner er synonymt med Japan, og det må vi selvsagt utforske nærmere. Vi skal i dag få lage våre egne spisepinner, samt dekorere disse med bladgull. Her får vi også en leksjon i hvordan man skal håndtere disse to pinnene som japanere kan bruke til nær sagt alt!

Videre besøker vi Kenrokuen, en av Japans vakreste landskapshager. Her kan man også se Kanazawa Castle, som befinner seg rett ved Kenrokuen.

Etter lunsj besøker vi Higashichaya-gaten med sine achayas  (opplyste te-hus) hvor gjestene ble oppvartet av geishaene med sang og dans. Vi får også besøke Ochaya Chima, huset hvor geishaene levde.

Vi er tilbake på skipet ca kl 17.00

 

I det historiske Higashiyama distriktet kan man se mange kvinner i tradisjonell japansk kimono.
Dag 10

SAKAIMINATO, Japan

Vi ankommer kl. 08.00 og seiler kl. 17.30

Sakaiminato ligger på tuppen av Yumigahama-halvøya og har vært en viktig handelsby siden 18-hundretallet.

Den sjarmerende lille fiskelandsbyen Sakaiminato er fantastisk å gå og titte rundt i, med fiskebåter som vugger i havnen og mange hyggelige kafeer og restauranter. Byen har gjennom århundrer vært kjent som hjem til noe av Japans beste sjømat.

Sakaiminato er også fødestedet  til en av Japans nasjonalhelter og manga-tegneserieverdenens mest berømte og anerkjente kunstnere, Mizuki Shigero.

Utfluktspakke:

Vi starter dagen med en forestilling. Yasugibushi er en lokal dans og sangform som er populær over hele Japan. Videre fortsetter vi til Adachi Museum of Art. I Japan er hagekonstruksjoner, feng shui og bonzaikunst en veldig viktig del av kulturhistorien.  Her finner du hagen som er kåret til Japans vakreste hvert eneste år siden 2003.

Etter lunsj avslutter vi utflukten på Matsue Castle. Dette vakre slottet har overlevd alt fra branner, jordskjelv og kriger helt siden det ble bygget i 1607.

Vi ender på havnen kl 16.30

Matsue Slottet
Dag 11

Busan (Sør-Korea)

Vi ankommer kl. 07.00 og seiler kl. 22.00

Busan (tildligere kjent som Pusan) er med sine 3,5 millioner innbyggere Sør-Koreas nest største by, etter Seoul. Byens vakre strender og store fjell har gjort den til en av Sør-Koreas største turistdestinasjoner.

Utfluktspakke:

Først på turen besøker vi Beomeosa: Beomeosa-tempelet i Busan ble konstruert av munk Ui Sang i 678. Originalbygningen ble ødelagt under japanernes invasjon av Korea 1592, men gjenoppbygget i  1713. Dette er et av landets viktigste templer, som du absolutt bør besøke når duer i Sør-Korea.

Vi fortsetter til Gamcheon kulturlandsby: Tidligere et sted hvor fattige koreanske arbeidere ble plassert ute av syne for besøkende, men nært nok for arbeidskraft. Denne fargesprakende  bydelen er nå et yndet fotoobjekt og en populær turistdestinasjon både for lokale og internasjonale besøkende.

Jagalchi Fish Market: Sær-Korea er et land med sterk tilknytning til havet, og her finner du også landets største fiske- og sjømatmarked. Her får du kjøpt det meste både levende, tørket, og foredlet på alle tenkelige måter. Her kan du få smake tunfisk direkte skåret av fisken eller tørkede sjøstjerner oppmalt i te-form. Her finner du ALT som kan spises fra havet, samt noe du ikke trodde du kunne spise…

BIFF Square: Velkommen til Asias Hollywood! Busan har en enorm filmindustri, og her avholdes BIFF festivalen – Busan International Film Festival.Her finner du alle teatrene og en perfekt spot for å se sør-koreanske filmstjerner … om man kjenner noen.

Yongdusan Park: Ikoniske Busan Tower står på toppen av Yongdusan-parken. 69 meter over havnivå og med sine 120 meter over havet ruver denne bygningen godt i terrenget. Perfekt for å ta gode bilder.

Etter lunsj blir det tid til shopping på  Gukje Markedet – det største tradisjonelle markedet i Busan. Dette markedet stammer fra Korea-krigen på 1950-tallet, hvor flyktningene samlet seg for å forsøke å få endene til å møtes med å selge varer og tjenester. Her kan man finne alt mellom himmel og jord, også antikviteter og vakkert håndarbeid. Det perfekte stedet for å finne en liten ting for å ta med hjem.

Etterpå returnerer vi til skipet.

Busan Sør Korea
Dag 12

Kitakyushu, Japan

Vi ankommer kl. 08.00 og seiler kl. 20.00

Byen er en viktig industriby i Japan og er hjem til en av landets mange og viktige havner, også fra tidligere tider. Yahata i Kitakyushu var målet for starten på bombingen av Japan 16. juni 1944. Byen var det egentlige målet for atombomben «Fat Man»  9. august, 1945. Major Charles Sweeney hadde ordre om å slippe bomben ved hjelp av sikt, ikke radar, men da sikten var for dårlig ble bomben sluppet over Nagasaki i stedet kl 11.02.

Utfluktspakke:

Vi besøker helligdommen Motonosumi-Inari. Denne er meget anerkjent og kulturhistorisk viktig i Japan og kjent for sine 12 røde torii- porter som danner en sti ned mot vannet. Et av de vakreste stedene, men enn så langt ikke veldig oppdaget av utenlandske turister.

Før lunsj besøker vi Senjojiki-klippene, et vakkert og spektakulært naturlandskap formet av havet gjennom millioner av år navnet. Senjojiki betyr «tusen tatami-matter» (tykke matter som brukes som gulv i japanske hus) og ser ut som tusen matter som ligger tett sammen.

På vei tilbake til skipet stopper vi på Akiyoshidai, som er Japans største naturskapte kalksteinsformasjoner før vi returnerer til skipet ca kl 18.00

Motonosumi Inarii
Dag 13

Hiroshima, Japan

Vi ankommer kl. 08.00 og seiler kl. 18.00

300 kilometer vest for Kyoto ligger Hiroshima. Den 6. august 1945 ble byen lagt i ruiner, og mer enn 100 000 mennesker ble drept da verden for første gang opplevde at en atombombe ble sprengt. I dag står en enkel, kuppelformet ruinbygning som et minne om de enorme ødeleggelsene som eksplosjonen forårsaket. I nærheten ligger den vakre fredsparken med en fredsflamme som først blir slokket når det siste atomvåpen er destruert.

Når du kommer til Hiroshima er det veldig vanskelig å forestille seg at denne byen en gang ble jevnet med jorden.
Du merker straks den alvorlige stemningen som preger hele området ved Atomic Bomb Dome, som er den eneste bygningen som står igjen fra 1945 og Peace Memorial Park med det tilhørende museum. Museet viser bilder etter bombingen og rester av de gjenstandene som ikke smeltet bort. Utenfor blir man møtt av et fargestrålende syn av de tusenvis av papirtraner som barn fra hele verden har brettet. De er laget i troen på at tusen hvite traner kan oppfylle et ønske. Hvert år den 6. august kl. 8.15 holdes en seremoni hvor man minnes atombombens ofre og om kvelden settes 10.000 lanterner ut i byens elver som et symbol på de dødes sjeler.

MEN, byen i dag er både fargerik og levende!

Her lever og bor 1 million innbyggere. I forlengelse av Fredsparken ligger den livlige gågaten Hondori med mange butikker og restauranter. Et besøk her er ikke komplett uten at man smaker ekte japansk soul mat i form av okonomi-yaki: en type omelett med nudler, kål og svinekjøtt som er dekket med en god porsjon saus.

Utfluktspakke:

Vi starter turen vår med en ti minutters fergetur til Itsukushima-hellidommen. Denne fantastiske Torii-porten er en av Japans mest fotograferte konstruksjoner der den nesten flyter i vannet ved flo sjø.

Vi tar fergen tilbake før vi spiser lunsj på restaurant.

Intet besøk i denne byen er komplett uten et besøk i Hiroshima-minneparken og -museet. Parken ligger på ground zero av bombenedslaget, og det ble bestemt at området aldri skulle bygges ut, men heller å bli anlagt som en park for evig fred. Dette museet og parken er en sterk, men viktig påminnelse og hva denne byen ble utsatt for. Her tilbringer vi resten av dagen før vi returnerer til skipet.

Den flytende Torii porten i Hiroshima
Dag 14

Takamatsu, Japan

Vi ankommer kl. 05.00 og seiler kl. 20.00

Takamatsu er hovedstaden i regionen Kagawa, og har ca 420 000 innbyggere.

Utfluktspakke:

Vi starter tidlig denne dagen, ca kl 08.00 begir vi oss mot Kompira-helligdommen som er dedikert til seilere og sjømenn.

Etter lunsj fortsetter vi til Uchiwa no Minato-museet (uchiwa er en type japansk vifte). Ca 90% av alle vifter i Japan blir produsert i dette området, noe som tilsvarer ca 100 millioner enheter.

Vi avslutter turen vår i Ritsurin-hagen, byens største attraksjon.

 

Ritsurin hagene
Dag 15

Kobe

Vi ankommer kl. 08.00

Havnebyen, med omtrent 1,5 millioner innbyggere, er kjent for sin fantastiske kobebiff (verdens dyreste biffkjøtt!), og Arima Onsen, varme kilder. Byen er også kjent for den fantastiske nattutsikten, og tilbyr en rekke store, flotte parker, akvarium, teknisk museum, maritimt museum og mye mer. Et jordskjelvminnesmerke står i Meriken park, og besøkende kan gå over til havnen for å se en uberørt del av landet.

Kobe var en av de første havnebyene i Japan som drev handel med utlandet. I dag har byen en stor utenlandsk befolkning, først og fremst kinesere og koreanere, men også europeere, amerikanere og indere. Kobe ble rammet av et stort jordskjelv i 1995, men når man besøker byen i dag er det vanskelig å tro at byen ble så ødelagt som den faktisk ble. Alt er gjenoppbygd og byen fremstår som tidligere, men i en noe mer moderne utgave. I Kobe finnes det også flere kjente sakebryggerier som det er mulig å besøke. Alle tilbyr prøvesmaking. Byen ligger kun 30 minutter med Shinkansen vest for Kyoto.

Utfluktspakke:

Vi starter dagen med et matlagingskurs! Her vil vi sammen med lokale kokker få bryne oss på tradisjonelle lokale matretter. Vi bør gjøre oss i flid, for dette er også lunsjen vår.

Etter å ha spist oss gode og mette med den fantastiske maten vi har laget sammen, tar vi turen til Fushimi Inari-helligdommen. Denne ble verdenskjent da filmen Memoirs of a Geisha kom ut i 2005. Filmen er basert på Arthur Goldens bok ved samme navn fra 1997.

Helligdommen er den viktigste av alle tusenvis av Inari-helligdommer i Japan, og dedikert til Shinto – guden for ris.

Vi besøker også Kinkakuji-templet. Bygget er et av de mest populære byggverk i Japan og tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år. Det er temmelig spektakulært der det står og skinner med sine to øverste etasjer totalt dekket med bladgull.

Før vi vender tilbake til skipet besøker vi Gion-området, hvor vi får litt tid til å spankulere rundt på egen hånd. Dette er et av Japans mest berømte geisha-distrikt.

 

Fushimi Inar helligdommen
Dag 16

Til sjøs

Etter mange landdager fullpakket med opplevelser og inntrykk, kan det være like greit med en avslappende dag til sjøs.

Azamara Club Cruises gjør hver sjødag til en fest, med bugnende buffeter, grilling på dekk eller andre aktiviteter. Her trenger du ikke kjede deg et øyeblikk! Men om du bare vil slappe av og lese eller hvile øynene på horisonten, er det selvsagt opp til deg.

Sjødager er også perfekt for litt faglig påfyll. På de fleste Azamara-seilinger har du med forelesere og professorer som holder foredrag om blant annet kultur og naturhistorie. En flott måte å lære litt mer om stedene vi besøker.

 

 

Dag 17

Mount Fuji

Vi ankommer kl. 08.00 og seiler kl. 19.00

Fjellet Fuji trenger ingen nærmere introduksjon, det er selve symbolet på Japan der det troner stolt til værs (3776 m.o.h.). Det må nevnes at Fuji regnes som ganske sky og at været varierer veldig rundt denne kjempen. Vi krysser alt vi har og håper på et «Kodak-øyeblikk» og at vi får foreviget Fuji som fjellet fortjener!

Utfluktspakke:

Etter ilandstigning blir vi møtt av guiden vår og vi  blir vi kjørt til til Hakone. Her skal vi bli med på et lite cruise i innsjøen Ashi, som Mount Fuji speiler seg i. Her kan vi nyte det vakre landskapet og fjellet – Mount Fuji.

Om vi ikke fikk bra utsikt fra innsjøen, skal vi iallfall det nå når vi går om bord i Komagatake-taubanen som vil ta oss opp i høyden. Turen tar ca 7 minutter og hele lengden er 1783 meter. På toppen står vår buss og venter på oss.

Lunsj på en lokal restaurant.

Etter lunsj vender vi tilbake og vil være på skipet ca kl 16.oo.

 

Mount Fuji
Dag 18

Tokyo

Vi ankommer kl. 08.00

Utfluktspakke:

Etter frokost starter vi til Tsurugaoka Hachiman-helligdommen. Oppført i 1063 er dette en av Japans viktigste. Videre fortsetter vi til den store bronsebuddaen i Kotokurin. Denne nesten 12 meter høye buddhaen er den nest største bronsebuddhaen i Japan. Perfekt for flotte fotoøyeblikk.

Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi besøker Yokohama Ramen Museum. Museet hyller ramen (fra kinesisk som betyr strukne nudler) og er noe enhver japaner spiser en gang i løpet av dagen, nesten for en nasjonalrett å regne. Ramen er en nudelsuppe med kraft basert på miso pasta (fermenterte bønner), og toppingen kan være at mellom himmel og jord. I Norge fikk vi for alvor hurtigramens inntog i 2004, da Mr. Lee-nudlene kom på markedet.

Nesten tilbake ved havnen stopper vi innom Yamashita park før vi ender tilbake på skipet ca kl 17.30

 

Dag 19

Avreise Tokyo og hjemkomst Norge

Om morgenen sjekker vi ut av skipet og begir oss på vei mot flyplassen. Da vi reiser med tiden, ankommer vi Norge samme ettermiddag, etter en mellomlanding i København.

Fulle av gode minner og japansk kultur helt under huden takker vi for følget – og ønsker på gjensyn!

Lugarbeskrivelser

 • Balkonglugar

  Størrelse ca 16m2 og  5m2 balkong

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til 1
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm TV
  • Minibar *van. og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefor men Voice mail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid
 • Vinduslugar

  Størrelse ca 14m2

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til 1
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm TV
  • Minibar *van. og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefor men Voice mail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid
 • Innvendig lugar

  Størrelse ca 14m2

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til 1
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm TV
  • Minibar *van. og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefor men Voice mail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Tokyo t/r
 • Setereservasjon på flyet
 • Transport fra flyplass til hotell
 • 2 netter på Keio Plaza Hotel (4*) med middag og frokost
 • 2 frokoster 1 lunsj og 1 middag
 • Transport fra hotell til skip
 • 15 netters cruise i valgt lugar ombord i Azamara Pursuit
 • All inclusive classic drikkepakke ombord på alle lugarkategorier
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Samtlige måltider ombord
 • gratis roomservice
 • Forhåndsbetalt tips
 • Azamazing Evening
 • White Party ombord
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

Prisen inkluderer ikke:

 • Alkohol i minibaren på lugaren
 • Utflukter i utfluktspakken eller i regi av rederiet under cruiset
 • Oppgradering til businessklasse på fly og tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke:

 • Utfluktspakken inkluderer 12 utflukter i henhold til program
 • Privat buss og engelsktalende guide for gruppen
 • 10 lunsjer

Visum og passingormasjon

Ingen visum behøves il denne reisen. Pass må være gyldig minimum 6 mnd etter hjemkomst.

VIKTIG INFORMASJON
Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at på denne ruten forekommer det ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise.

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst.

AVVIKENDE REISEVILKÅR

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser. Med forbehold om endringer og skrivefeil.

Azamara Pursuit

 • Lengde: 181 meter
 • Bredde: 26 meter
 • Størrelse: 30277 Tonnasje
 • Hastighet: 18 knop
 • Antall gjester: 710
 • Antall dekk: 9
 • Antall ansatte: 355 stk
 • Første reise: 2001

Azamara Pursuit, tidligere «Adonia» under P&O Cruises, ble kjøpt i 2017 og gjennomgående renovert før skipet ble sjøsatt som Azamaras tredje skip i 2018. Azamara Club Cruises legger seilinger til hele verden, og alle de tre skipene i flåten er å finne på en lang rekke forskjellige ruter. De er alle like i sin oppbygning, så det er lett å finne frem, uansett hvilket skip du er på. Med stor fokus på opplevelser i land, har Pursuit vunnet mange hjerter ved å ha et kunnskapsrikt og vennlig mannskap. Det er lett å bli venner med andre passasjerer og med besetningen.

Om bord kan du velge mellom å spise i skipets hovedrestaurant, i buffétrestauranten eller i en av de to spesialrestaurantene Prime C og Aqualina. Her er det ingen faste bordsettinger og du velger selv når, hvor og sammen med hvem du ønsker å spise. Standarden på mat og drikke er høy, og husets viner er inkludert til lunsj og middag i cruisets pris. Alkoholfrie drikkevarer er også inkludert gjennom hele cruiset.

Om kvelden er det et variert underholdningstilbud med musikk, dans og ulike show. Du kan prøve lykken på kasinoet eller slappe av i en av barene. På dagtid holdes foredrag om ulike temaer og det arrangeres kurs. Skipet har også et flott spa med et variert behandlingstilbud. Det finnes også treningsstudio, basseng og boblebad om bord.