Jordan Trail til Petra

/ Blant verdens mest spektakulære fotturer 

Denne etappen av Jordan Trail fra Dana til Petra er kåret av National Geographic til å være blant de 15 beste fotturene i verden, og det kan vi skrive under på! Her får du ørken, bortgjemte canyons, dramatiske labyrinter av åser og daler, grønne oaser og wadis (elveløp). Og selvsagt er høydepunktet forunderlige Petra – som ikke ligner noe annet du har sett…

Gled deg til:

 • Vandre inn bakveien til Petra, dette er spektakulært!
 • Overnatt under stjernene i telt og beduinleir
 • Dødehavet, hvor du flyter som en kork
 • Petra – den rosarøde oldtidsbyen med sine steinpalasser
 • Wadi Rum, opplev Lawrence of Arabias land med jeep
 • Jordans kulturskatter i Jerash, Nebo, Madaba
 • Bad og snorkling i Rødehavet

Jordan Trail er en reise gjennom Jordans historie og møter med flere lag av kulturer. Landskapet spenner fra majestetiske fjelltopper til rolig bondeland, og vi passerer flere klimasoner. Hotell, telt, beduinleir og beach Club ved Rødehavet- turen byr på like mye variasjon som Jordan selv!

Vanskelighetsgrad 4

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 23 590,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 26.10.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 10 dager
 • AKTIV FERIE
 • A-kort rabatt kr. 1000
NORSK TURLEDER
Mila Zaharinova

Avreiser

 • Avreisedato 26.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 10 dager
 • Priser fra 23 590,-
 • Wadi Rum Jordan
 • Jordan Petra Palace
 • Jordan Wadi Rum
 • Jordan Grand Canyon, Wadi
 • Jordan ved Petra
 • Jordan Hisban Village
 • Jordan, Wadi Rum
 • Jordan, Jerash
 • Jordan måltid
 • Jordan Wadi Rum
 • Jordan Dødehavet
 • Jordan marked
 • Jordan, et bad i Dødehavet
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo til Amman i Jordan

Vi reiser fra Oslo på formiddagen med Turkish Airlines via Istanbul til Amman. I Amman blir vi møtt av vår guide, ordner våre visaformaliteter og kjører til hotellet hvor en god natts søvn venter. (Flymat/Et lett måltid på hotellet)

 

Amman - en by med over 7000 års historie.
Dag 2

Kulturell dag: Amman - Jerash - Madaba

Jordans kulturskatter

Midtøstens nyere historie har gjort Jordans hovedstad Amman til en summende storby og et naturlig sentrum i regionen. Her ligger citadel-høyden med levninger fra romersk, bysantinsk og arabisk tid og mer enn  7000 år med historie. Amonittenes by Rabbath-Ammon, som en gang i tiden lå her, blir nevnt flere steder i Bibelen. Etter Alexander den store spredte den hellenistiske kulturen seg i regionen. Senere satte romerne sitt preg på byen, blant annet gjennom et Herkulestempel og et teater. Som Roma ble byen bygget på syv høyder.

Vi skal få med oss noen av Jordans kulturskatter før vi i morgen starter vår vandretur. Vi setter kurs mot Jerash, en av de mest komplette og best ivaretatte byer i det romerske keiserdømmet. Første stopp er «Østens Pompeii», Jerash, den best bevarte by i Dekapolis, romerrikets utpost i Levanten. Det spesielle med Jerash er byens ovale forum, et torg som ellers alltid ble bygget med rette vinkler. En vandring gjennom gater, templer og steder som Great Colonnade Street, Arc of Triumph og templene Zeus og Artemis står på vårt program.

Er du interessert i mosaikk? Omkranset av små kirker ligger den mosaikkfylte byen Madaba midt i Jordans mest fruktbare land. Byen er kjent for sine mosaikker fra ulike tidsepoker, blant annet det 25 x 5 meter store mosaikk-kartet fra 500-tallet e. Kr. som viser Palestina og nedre Egypt. En av de flotteste mosaikkene til dags dato er å se på sitt originale sted: gulvet i den gresk ortodokse kirken St George. Vi overnatter i Madaba. (F/-/M)

 

 

 

Mosaikk i Madaba - fantastisk håndverk.
Dag 3

Mukhayyat til Musa Spring - Dødehavet - Dana

I dag besøker vi fjellet Mount Nebo hvor vi starter dagens fottur mot Dødehavet. Mount Nebo ligger på en åskam ca. 710 m.o.h. Det nevnes i den hebraiske bibelen at det var dette stedet Moses så ut over Det lovede landet han aldri skulle komme inn i. Utsikten fra toppen er fantastisk og er været klart kan man se Vestbredden, Jeriko og Betlehem, det samme gjelder Jerusalem på en veldig klar dag. Kirken ble oppført i år 393 og er blitt renovert flere ganger. Vi tar en stopp før vi starter dagens fottur ned mot Dødehavet. Bussen venter oss ved fotturens slutt og vi kjører for å ta en dukkert i Dødehavet.

Dødehavet fungerer som et naturlig spa, helt supert for slitne kropper og føtter på tur. Omgitt av et unikt landskap er dette et av de mest kjente kurstedene i verden. Her når vi jordoverflatens laveste punkt, 420 meter lavere enn havnivået.  Dødehavet er kjent for sitt høye saltnivå på omkring 33 %. Det er en spesiell følelse å kunne ta et bad i dette salte og helsebringende vannet. Hvorfor ikke prøve å smøre seg med velgjørende leire og flyte som en kork? Turen går videre til vårt hotell for overnatting. (F/L/M)

Dages etappe: 8 km / lett  

Du flyter garantert i Dødehavet, som har et saltinnhold på over 30%!
Dag 4

Jordan Trail fra Dana til Feynan

Vandring gjennom klimasoner

Fotturen starter fra Dana og vi starter ved å gå ned i dalen. Vi fortsetter langs elvebredden av Wadi til inngangen av Wadi Ghweir. Stien leder også gjennom nydelig landskap av forskjellige steinformasjoner med mange unike planter og trær på begge sider av elven. Ingen andre steder kan man gå gjennom fire klimasoner på en dag. Landskapet kan ta pusten fra deg, det er kjent for at folk rett og slett glemmer alt annet – også hvor lenge de har vært på vandring! Vi spiser lunsj ute i det fri. Ta deg en hvil og hør guiden fortelle om området. Herfra fortsetter vi via Khirbet Feynan til dagens mål Wadi Finan. Vi kjører i jeep til vår camp for natten, en god times kjøring, hvor vi skal overnatte i telt. (F/L/M)

Dagens distanse: 18 km / middels

Wadi-ørken er full av spektakulære overraskelser som canyons vakre som kunstverk.
Dag 5

Jordan Trail til Ras Al Faid

Langs eldgamle beduinruter

Fra Wadi Malaga campsite starter dagens fottur. I dag stiger vi opp ca 700 meter først før turen er litt variert opp og ned på sti for å passere den østre siden av åsene Jabal al-Hamra, Jabal Mahzan og Jabal Barwas. Her møter vi etter hvert et tidligere esel- og kameltråkk som vi følger bratt oppover og vestover . Vi følger senere en gammel beduinrute til vi når Ras Naqb Shdeid som byr på en flott utsikt i alle retninger. Tenk at du nå vandrer på den gamle hovedruten mellom Bir al-Saba og Shobak. Vi kommer til vår camp for natten som ligger ca 1500 m.o.h. Overnatting i telt. (F/L/M)

Dagens distanse: 18 km / middels

Dag 6

Jordan Trail fra Ras al Faid til Lille Petra

Ørken og dyreliv

Vi forlater Ras Al Feid langs et steinete terreng av sandsten. Overalt et spektakulært og variert utsyn over det leirete ørkenlandskapet, men med overraskende møter med ørkenvegetasjon og dyreliv. Nå vi nærmer oss Lille Petra, ser vi tegn på at vi nærmer oss mer mennesker: Beduin-camper, sauelåver og små dyrkede områder. Vi kommer inn i en liten canyon av sandstein og finner vår vei gjennom Beihdah. Her blir vi plukket opp og kjørt til vår teltleir for natten. (F/L/M)

Distanse: 19 km / moderat

Jordan Trail, teltleiren vår Foto Mette Østerhus
Dag 7

Jordan Trail fra Little Petra til Petra

Første glimt av Petra

Petra via «the back door». Turen starter i dag med å gå langs veien et stykke og sti til Wadi Ghurab mellom fjell av sandstein som vokter veien til Petra. Vi setter av litt tid i Lille Petra før vi følger grusvei/sti i dalen til vi når en naturlig steinterrasse som er blitt satt i stand med tanke på sikkerhet. Vi når etter hvert et bortgjemt platå høyt over den imponerende Wadi Siyyagh. Akkurat bak her kommer The Monastery plutselig inn i synsranden. Vi går bakveien ut av Petra hvor de siste 3 km er på asfalt. Her venter vår buss for å bringe oss til vårt hotell for overnatting i Petra. (F/L/M)

Dagens distanse: 19 km / moderat

Jordan Trail på vandring inn til Petra, Jordan Foto Mette Østerhus
Dag 8

Dagen i Petra

Petras skatter og beduinleir

Oldtidsbyen Petra er Jordans store severdighet og selvfølgelig å finne på Unescos verdensarvliste. Petra er et av verdens mest spesielle steder, ”en rosenrød by – halvt så gammel som tiden…”. I dag skal vi virkelig få oppleve Petra av vår lokalguide og den tiden trenger vi på dette spennende stedet.

Det siste hundreår før Jesu fødsel var dette en by med flere titusener innbyggere, bare teatret rommer 8000 personer. Nabateer-folket kontrollerte den gang karavaneveier og handel i området, og fra den tiden stammer mesteparten av Petras praktfulle graver som ble hugget inn i de røde klippene. Vi vil blant annet se det kjente Petra Treasury, High Place of Sacrifice og teatret.

Til avtalt tid samle vi i bussen og vi fortsetter til Wadi Rum, eller beduinenes ørkendal. Dette er et fascinerende månelandskap som ligger cirka 1000 meter over havet, en karrig skjønnhet i unike fjellmassiv. Wadi Rum er i dag nasjonalpark og vi overnatter siste natten i en ørkencamp (kanskje en dusj først) med middag i beduinteltet. Her ser vi solen gå ned over ørkenen og dette lille ørkensamfunnet og nyter kvelden. (F/L/M)

Dagens etappe: ca 10 km / ca 4 timer / lett

Dag 9

Wadi Rum - Aqaba ved Rødehavet - Hjemreise

Med jeep gjennom ørkenen og 5* badeliv

Wadi Rum, også kalt Månedalen, er et av verdens mest fascinerende landskaper og helt og holdent naturskapt. Kanskje verdens vakreste ørken? Her ser du steinformasjoner og sand i alle regnbuens farger. Dette er det sørligste punktet på Jordan Trail og sanden forandrer seg til mer granitt,- kvarts- og grusoverflater.

Etter en typisk beduinfrokost venter oss en 4 timers jeep-tur gjennom Wadi Rum. Overalt i dette rare og øde stedet finnes indikasjoner på menneskers tilstedeværelse siden de tidligste tider. Spredt rundt er håndøkser i flint, mens det på steinene, ved foten av fjellene, er skriblet inn navnet på kjente reisende.

I midten av dalen finner vi et utskåret tempel som vitner om at Wadi Rum en gang i tiden var et hellig sted for nabateere. Full av naturlige søyler og ørken av sandstein som varierer i høyde og størrelse. Den sanne størrelsen på fjellene her ser du bare når et menneske eller dyr gir dette øde landskapet perspektiv. Livet ser ikke ut til å ha blitt endret i Rum på svært lenge. Det er ikke mer enn et knippe beduintelt og basishus som utgjør Rum.

Etterpå kjører vi 80 km sørover til Aqaba, Jordans femte største by og landets eneste kystby. Vi har inngang til en 5* Beach Club hvor du kan nyte bad og den store aktiviteten her: snorkling. Det blir også tid til litt shopping eller bare sitte ned og nyte bylivet på en av de mange lokale kafeene. Vi har sjekket inn på hotellet, og det blir middag her før vi setter kurs mot flyplassen rundt midnatt. (F/-/M)

 

 

 

Jordan Foto Mette Østerhus
Dag 10

Aqaba - Oslo

Tiden har kommet til å ta farvel med den vennlige jordanske befolkningen og dette fascinerende landet. Avreise etter midnatt med nattfly til Istanbul og ankomst Oslo Lufthavn samme formiddag. 

 

Få med deg en Jordan-suvenir hjem.

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 4. Fotturen er variert, og dagen går mye på ulendt terreng og sand. Noe i  krevende terreng og stein med en del opp- og nedstigninger. Turen anbefales for vandrere med gode knær og som er vant med å gå lange dagsetapper. Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng. Jordan Trail har enkelte krevende partier, se dagsetappene.

Turen krever litt ”ekspedisjonsinnstilling”, et positivt og åpent sinn for eventuell uforutsigbarhet i en ny og spennende kultur. Tilfeldighetene råder noe mer her enn hjemme- det planlagte går ikke nødvendigvis alltid etter planen, men dette vil også være en del av sjarmen med denne turen! Enkel standard på overnatting i telt. Toalettforholdene i leiren likedan. 

Turen er lagt til en tid på året som vanligvis er svært god for dette området og med behagelig temperatur. Kveldstemperaturen kan droppe noe på natten. Man må være forberedt på at variert vær kan forekomme. Det tas forbehold om eventuell endring av ruten underveis. Forslag til pakkeliste vil bli sendt ut nærmere avreise.

Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo – Amman med Turkish Airlines
 • Agaba – Oslo med Turkish Airlines
 • All busstransport som beskrevet i programmet
 • 5 netter på hotell 3 og 4* i delt dobbeltrom i følge program
 • Frokost/ middag på hotellene i følge program
 • Lunsjpakker vandredagene
 • 3 netter i telt langs Jordan Trail*
 • 1 natt i beduinleir
 • Vann i bussen
 • Engelsktalende lokalguide
 • Entreer ifølge program
 • Inngang Beach Resort 5* for bad i Aqaba
 • Visum til Jordan
 • Norsk turleder

*Detaljer for nettene i telt inkluderer alt camping utstyr, 4 WD logistikk og service fra campingsjefen og hans assistenter – all jeep transfers – måltider som i program (frokost, lunsj og middag inkludert ikke-alkoholholdige drikkevarer – beduintelt for middagsservering.

Om du fly fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud. 

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips, ca NOK 750,- pr. person
 • Enkeltrom

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik:

F= frokost, L= lunjspakker, M= middag.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 15 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Måltider. Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Bagasje. Bagasjen vår blir fraktet med bussen til hvert overnattingsted, vi bærer kun dagstursekk.

Hotell opplysninger:

3 netter i Wild Camp inkluderer alt camping utstyr, 4WD logistikk og service fra campingsjefen og hans assistenter – all jeep transfers – måltider som i program (frokost, lunsj og middag inkludert ikke-alkoholholdige drikkevarer – beduintelt for middagsservering.

Turleder/gruppestørrelse. Lokalguiden er engelsktalende. Norsk turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 15, maksimum 21 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Pass og Visum: Nordmenn trenger visum for opphold i Jordan. Det koster ca kr 450,-  (40 JOD) og er inkludert i turprisen. For å få visum må passet være gyldig i minst seks måneder etter oppholdets slutt.

Vær og bekledning: Vi forventer pent vær med sol og gode dagtemperaturer, i Amman ca 25 grader og i Aqaba opp mot 3o grader.  I ørkenen kan solen oppleves sterk om dagene, og det er godt å beskytte seg med sjal, solhatt eller caps i tillegg til solkrem. Vi kommer tilbake med detaljerte opplysninger om klær, kleskoder og pakkeliste til alle påmeldte i god tid før avreise.

Vaksiner: Ingen vaksiner er påkrevet for innreise til Jordan. Men vi anbefaler å være oppdatert på polio, difteri og stivkrampe, samt Hepatitt A+B. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjons- eller helsekontor. Det er de som er faginstans på vaksiner.

Penger og valuta: En jordansk dinar er for tiden ca kr 11,25. Vekslingsmuligheter (USD eller Euro) og ATM maskiner (VISA kort o.l.) er tilgjengelig i Amman, Petra og Aqaba. Det kan være smart å ha litt lommepenger i USD/Euro. Pass på at du får «små» og  «fine» sedler. Slitte og skadede sedler blir ikke akseptert.

Kart. Ønsker en kart over området anbefaler vi å sjekke på Nomaden

Les mer om Jordan og stedene vi skal besøke her.

Tidsforskjell: 1 time

Flere praktiske opplysninger sendes alle påmeldte i god tid før avreise.