Gylden jul i «Den evige stad»

Jul i vidunderlige Roma

/ Buon Natale

Hvem har sagt at julen må være hvit? Gjør den gylden, opplev julen i det fine vinterlyset, gult som av rav, som kaster lange skygger i Romas gater midtvinters. Roma er mer enn bare en by, Roma er en hel verden. Opplevelsene står i kø, her finnes alt av kunst, historie, shopping og matkultur. Roma er byen man må besøke en gang – og så stadig vende tilbake til! Byen går en i blodet, den setter seg i bena.

  • Sammenhold og felles utforsking, men også tid på egenhånd.
  • To historiske vandringer med autorisert guide
  • Rimelig lokalkjent reiseleder som kan gi tips og vise vei
  • To felles middager inkludert, og vi spiser gjerne sammen de andre kveldene, de som ønsker

Vi gjentar suksessen. Våre små grupper i Roma i julen de siste årene har hatt stor glede av oppholdet. Sammenhold og felles utforsking, men også tid på egenhånd. Juleaftens middag i jødekvarteret tett ved den gamle synagogen og Skilpadde-fontenen, midnattsmesse i Himmelalterkirken, virkelig orkesterplass under pavens juledagstale på Petersplassen med sveitsergarden og hele guttemusikken, julekrybbesafari til utallige kirker, julemarked på Piazza Navona, små konserter i bortgjemte lokaler, og i noen større. En tur med t-bane og buss til Romas gamle havneby Ostia eller til Via Appia, eller kanskje med tog til domkirken i Orvieto i Umbria? Vi har tid!

– Ikke snø, ikke issvuller. Men saftig, grønt gress i parkene. Det kan komme en skur, men oftest en høy, dypblå himmel over det hele. Roma er en by for seg, jul i Roma er noe helt spesielt.

Last ned reiseprogram
  • Guidede vandringer er inkludert
Reiseleder
Gunnar Skjolden

Avreiser

  • Avreisedato 22.12.2019
  • Avreisested Oslo Lufthavn
  • Tilgjengelighet Utsolgt
  • Dager 8 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Søndag 22. desember

Avreise med Norwegian fra Oslo Lufthavn kl. 09:30, så det er mulig å komme fra andre flyplasser samme dag. Direkte fly med ankomst Roma kl. 12:40. Vi blir kjørt til hotellet, kommer oss i hus, og går så til felles velkomstmiddag. Vårt hotell i Roma er Hotel Romanico Palace

Colosseum
Dag 2

Mandag 23. desember

På formiddagen vadretur i det historiske sentrum med skandinavisktalende guide.

Vi ser Spanske trapp, Trevi-fontenen, Pantheon, Piazza Navona, ender ved Campo de’ Fiori, og snakker om hva vi passerer underveis.

Piazza Navona
Dag 3

Tirsdag 24. desember

På formiddagen vandring til Colosseum, hvor autorisert, skandinavisktalende guide viser rundt. Derfra gjerne over Palatinerhøyden, og så skritt for skritt på Forum Romanum.

–  En formiddag full av antikkens historie!

På kvelden felles middag for dem som ønsker det, og eventuelt midnattsmesse.

St. Peter's Basilica
Dag 4

Onsdag 25. desember

Juledag ønsker mange å høre og se paven på Petersplassen. Hyggelig å reise dit sammen. Når klokkene kimer, er det virkelig jul i byen! For de som vil, gjør vi gjerne en liten felles svipptur til Søppelmennenes julekrybbe, ikke så langt fra Petersplassen.

Pantheon
Dag 5

Torsdag 26. desember

Om gjestene vil, lager vi en felles tur med tog til Orvieto i Umbria. Hyggelig by, på toppen av en klippe, strålende domkirke. Eller om noen vil til Romas klassiske havneby, Ostia, eller Via Appia med katakombene.

Petersplassen
Dag 6

Fredag 27. desember

Dette er en god dag for museumsbesøk. Vi hjelper gjerne med å kjøpe billetter til Vatikanmuseene, og viser vei til andre museer etter ønske.

Dag 7

Lørdag 28. desember

For de som ønsker, kan vi begynne dagen med en vandretur til Villa Borghese-parken til Monte Pincio hvor vi kan nyte en stor utsikt over byen – og snakke om Bjørnstjerne Bjørnson. Derfra ned til Piazza del Popolo og til San Carlo-kirken med et alter viet Olav den Hellige. Kanskje noen vil fortsette til keiser Augustus’ fredsalter. Tid til museer og utstillinger. Butikkene vil også være åpne denne dagen.

På kvelden avslutningsmiddag i gåavstand fra hotellet.

Piazza di Spagna med "spansketrappen"
Dag 8

Søndag 29. desember

Etter frokost transport med egen buss til flyplassen. Flyavgang er kl. 13:20 med SAS direkte til Oslo Lufthavn der beregnet ankomsttid er kl. 16.35.

Gunnar Skjolden

Reiseleder på denne turen

Gunnar har reist verden på kryss og tvers i årevis, med lengre opphold i Nepal, Israel og Indonesia. Under mottoet «små grupper, store eventyr» reiser Gunnar til land og steder litt utenfor allfarvei. Med andre ord eventyrlige opplevelser i en liten, dynamisk og trygg gruppe.
Han sier dette om Roma;

«Jeg er oppriktig glad i denne byen, sier han. Vi får med en autorisert, skandinavisk guide på et par gode halvdags vandringer, til det historiske sentrum og til Forum Romanum. Utover dette ser jeg fram til å vise vei, finne begivenheter, sørge for tilbud om felles måltider og gi ideer til ting å gjøre på egenhånd. Vi er ikke flere enn at vi kan improvisere litt. Mange har sterke bånd til julen hjemme, til familie eller egne tradisjoner. For den som ønsker jul på en annen måte, er knapt noe bedre enn å tilbringe den på reise i Roma.»

Benvenuti – Velkommen!

Vårt hotell i Roma

Vi bor utmerket på hotellet Romanico Palace, bra standard, rent og pent, et par kvartaler fra den fasjonable Via Veneto, kanskje den mest berømte av Romas gater, udødeliggjort i Fellinis klassiske film, ”La Dolce Vita”. Litt falmet? – Fremdeles flott med butikker, hoteller og barer, og vil trolig være fint illuminert til ære for høytiden.

Hotellet ligger 150 meter fra museene i parken i Villa Borghese og 500 meter fra Den spanske trapp og den fine butikkgaten Via Condotti, motehusenes hovedgate med juleshopping på høyt nivå. 700 meter å gå til Fontana di Trevi og utstillingene i Quirinale-palassets staller.

Roma er en god by å gå i, ta med godt fottøy. Det går buss til det historiske sentrum, til metrostasjonen og til jernbanestasjonen fra hotellet, og taxi i Roma er vesentlig billigere enn i Oslo om man ikke vil gå så langt.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

Fly Oslo – Roma t/r med Lufthansa (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
Transport med egen buss fra flyplassen til hotellet og tilbake
Syv netter på Hotel Romanico Palace med frokost
To halvdags vandringer med guide
Velkomst- og avslutningsmiddag med drikke
Skandinavisktalende guide på utfluktene
Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

Måltider og drikkevarer utover de som er nevnt over
Tips til lokale guider
Lokal turistskatt, pt. 6 euro pr person pr natt, som betales direkte til hotellet

For spørsmål eller flere opplysninger om turen, ta kontakt med Gunnar Skjolden tlf. 24 14 94 00 gunnar.skjolden@escape.no

Våre reisebetingelser finner du i lenken her