Buon Natale

Jul i vidunderlige Roma

Juletre på Petersplassen i kveldsbelysing

Hvem har sagt at julen må være hvit? Gjør den gylden, opplev julen i det fine vinterlyset, gult som av rav, som kaster lange skygger i Romas gater midtvinters. Roma er mer enn bare en by, Roma er en hel verden. Opplevelsene står i kø, her finnes alt av kunst, historie, shopping og matkultur. Roma er byen man må besøke en gang – og så stadig vende tilbake til! Byen går en i blodet, den setter seg i bena.

Vi gjentar suksessen. Våre små grupper i Roma i julen de siste årene har hatt stor glede av oppholdet. Samhold og felles utforsking, men også tid på egen hånd. Julaftens middag i jødekvarteret tett ved den gamle synagogen og Skilpadde-fontenen, midnattsmesse i Himmelalterkirken, virkelig orkesterplass under pavens juledagstale på Petersplassen med sveitsergarden og hele guttemusikken, julekrybbesafari til utallige kirker, julemarked på Piazza Navona, små konserter i bortgjemte lokaler, og i noen større. En tur med t-bane og buss til Romas gamle havneby Ostia eller til Via Appia, eller kanskje med tog til domkirken i Orvieto i Umbria? Vi har tid!

Ikke snø, ikke issvuller. Men saftig, grønt gress i parkene. Det kan komme en skur, men oftest en høy, dypblå himmel over det hele. Roma er en by for seg, jul i Roma er noe helt spesielt.

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

 • Sammenhold og felles utforsking, men også tid på egenhånd
 • Julekrybbesafari
 • To historiske vandringer med guide
 • Juleaftens middag i jødekvarteret
 • Lokalkjent reiseleder som kan gi tips og vise vei
 • Pavens juledagstale på Petersplassen
 • Tre felles middager inkludert, og vi spiser gjerne sammen de andre kveldene, de som ønsker
 • Julemarked på Piazza Navona

Program

7 frokoster og 3 middager inkludert

Reiseleder Gunnar Skjolden har ordet:

"Jeg er oppriktig glad i denne byen! Vi får med en autorisert, skandinavisk guide på et par gode halvdagsvandringer til det historiske sentrum og til Forum Romanum. Utover dette ser jeg fram til å vise vei, finne begivenheter, sørge for tilbud om felles måltider og gi ideer til ting å gjøre på egenhånd. Vi er ikke flere enn at vi kan improvisere litt. Mange har sterke bånd til julen hjemme, til familie eller egne tradisjoner. For den som ønsker jul på en annen måte, er knapt noe bedre enn å tilbringe den på reise i Roma."

Benvenuti – Velkommen!

Vårt hotell i Roma

Rangert 3plus stjerner

Hotel Romanico Palace

Vi bor utmerket på hotellet Romanico Palace, bra standard, rent og pent, et par kvartaler fra den fasjonable Via Veneto, kanskje den mest berømte av Romas gater, udødeliggjort i Fellinis klassiske film, ”La Dolce Vita”. Litt falmet? – Fremdeles flott med butikker, hoteller og barer, og vil trolig være fint illuminert til ære for høytiden.

Hotellet ligger 150 meter fra museene i parken i Villa Borghese og 500 meter fra Den spanske trapp og den fine butikkgaten Via Condotti, motehusenes hovedgate med juleshopping på høyt nivå. 700 meter å gå til Fontana di Trevi og utstillingene i Quirinale-palassets staller.

Bærekraftige valg på denne turen:

Turen er produsert med en samarbeidspartner som har underskrevet vår partneravtale. Les mer om hvilke krav vi stiller til våre partnere her: Samarbeidspartnere – Escape Travel

Vi har valgt restauranter som ligger i gangavstand fra hotellet. På den måten kutter vi unødvendig transport.

Utfluktene er til fots eller med kollektiv transport, for å senke utslippene på turen.

Direkte flyrute. Med mellomlandinger øker utslippet på turen - dette unngår vi ved å fly direkte.


Lurer du på hvordan vi jobber med bærekraft i Escape Travel?
Her kan du lese mer: Bærekraft i Escape Travel – Escape Travel

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly t/r Oslo – Roma med Norwegian (Pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Transport med egen buss fra flyplassen til hotellet og tilbake
 • Syv netter på Hotel Romantico Palace med frokost
 • To halvdags vandringer med skandinavisktalende guide
 • 3 middager inkl. drikke
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

Dette er ikke inkludert

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Måltider og drikkevarer utover de som er nevnt over
 • Tips til lokale guider
 • Lokal turistskatt, pt. 7,50 euro per person per natt, som betales direkte til hotellet
 • Utgifter til drosjer og ev. bussbilletter og tog

NB! Gode sko (og gode ben) er viktig, for det blir en hel del gåing og trapper på turen. Roma er en tur for gående! Det går buss til det historiske sentrum, til metrostasjonen og til jernbanestasjonen fra hotellet, men i julen kan det være begrensede avganger. Taxi i Roma er vesentlig billigere enn i Oslo om man ikke vil gå så langt.

Lignende turer