Opplev julehøytiden på Donau

Julecruise på Donau fra Wien til Budapest

Foto av et ungt par gleder seg over dekorasjonen på julemarkedet i juleferien

Bli med på en vakker julefeiring langs Donau når MS Vivenne er stemningsfullt dekorert for julen. Stadig flere benytter anledningen til å feire julehøytiden andre steder enn hjemme. Vi anbefaler et elvecruise i behagelig tempo og med flotte byer å besøke.

På skipet tar de godt vare på oss og byr på blant annet julegløgg, kjeks og kaker i tillegg til en stemningsfull julemiddag og nydelig julelunsj 1. juledag.

Underveis kan du oppleve vakker julestemning på en av Europas mest naturskjønne vannveier, finne roen og nyte avslappende dager med koselig reisefølge.

Vi kan love god stemning om bord, lys som glitrer langs elven og nydelige julepyntede byer underveis. Det er også flere hyggelige julemarked å besøke.
På elvecruise opplever du mye på en enkel og behagelig måte. Utforsk en ny by hver dag, gå i land, snus inn atmosfæren og smak på lokale fristelser.

Det vil også bli mulighet for kirkebesøk på julaften og 1. juledag for de som ønsker det.

Vårt hjem disse syv dagene er skipet MS Vivienne, lyst, delikat med trivelige fellesarealer, og selvsagt julepyntet for anledningen!

5 utflukter inkludert

5 byer i julestemning

Julaften i Bratislava

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

6 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

Rangert 4plus stjerner

MS Vivienne

Byggeår 2000 (totalrenovert 2020)
Lengde 110 m
Antall dekk 4
Antall lugarer 76
Passasjerer 146
Elv Donau

Et lekkert førsteklasseskip med fire lugardekk og et innbydende soldekk, som er totalrenovert i 2020. Alle lugarene er utvendige med fransk balkong eller vindu. Om bord er det restaurant, lounge/bar, resepsjon og gratis wifi. Rikholdig buffé til frokost og lunsj, mens middagen (4 retter) serveres ved bordet. I salongen serveres «afternoon tea» med kaffe/te og kaker hver ettermiddag, samt en liten snacks hver kveld. Det er levende musikk og dans i salongen hver kveld.

Les mer om MS Vivienne her

Utflukter

Dag 2 Byrundtur i Wien

Inkludert

Wien

Dag 3 Byvandring i Dürnstein med orgelkonsert

Inkludert

Dürnstein

Dag 3 Besøk i Bendiktinerklosteret i Melk

Inkludert

Melk

Dag 4 Byvandring i Bratislava inkludert bytoget

Inkludert

Bratislava

Dag 5 Byrundtur i Budapest

Inkludert

Budapest

Valgfrie utflukter kan kjøpes inntil 35 dager før avreise:

Dag 6 Cathedral Saint Stephen, med operaomvisning, arie og Grand Cafe Central med kake, kaffe og min.vann

Ikke inkludert

Budapest

890

Dag 2 Wien Klassisk konsert, Kursalon

Ikke inkludert

Wien

950

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Fly Oslo – Wien, retur Budapest - Oslo med mellomlanding begge veier, inkl. 1 stk. innsjekket bagasje, samt 1 stk. håndbagasje pr. person (pris fra andre byer på forespørsel).
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 6 netters cruise i utvendig lugar på et hyggelig førsteklasses skip
 • Velkomstdrink i salongen
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til frokost siste dag
 • Kaffe/te til alle måltider
 • Tidlig morgenkaffe/te, juice og wienerbrød
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldsnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters julemiddag
 • Levende musikk i salongen
 • 5 utflukter i henhold til program
 • Toalettartikler (såpe/sjampo/bodylotion) fra L`Occitane på lugarene
 • Internasjonale TV-kanaler på lugarene
 • Norsk reiseleder med fra Norge
 • Engelsktalende lokalguider

Wifi om bord kan ha varierende dekning. Du har best oppkobling når skipet ligger til kai. Du kan også kjøpe oppgradert Wifi.

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka 40 euro pr. reisende til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka 1 euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Lignende turer