MS Kong Harald Foto: Tony Williams/HR

Julefeiring ombord i Hurtigruten

/Julefeiring under nordlyshimmelen

 • En stemningsfull reise med smakfull julemat og tradisjonell julefeiring
 • Varme omgivelser og uformell atmosfære
 • Eventyrlig kystlandskap med majestetiske fjelltopper
 • Opplevelsesrike utflukter på land
 • Jakten på det magiske nordlyset
 • Interessante foredrag med skipets ekspedisjonsteam

Julereisen starter i Bergen, og ms «Kong Harald» legger fra kai om kvelden på vei mot nye og spennende steder og opplevelser. Vi skal blant annet innom den vakre jugendbyen Ålesund. Videre mot Trondheim, der ett av høydepunktene er Nidarosdomen. Reisen fortsetter nordover, og snart er vi på den eventyrlige Helgelandskysten. Her krysser vi polarsirkelen og seiler mot Bodø, Lofoten og Tromsø – «Nordens Paris». Mange tar turen opp til Nordkapp-platået før ferden går videre østover helt til Kirkenes, nær den russiske grensen. Ikke mange som tenker over at Kirkenes ligger lengre øst enn St. Petersburg og Istanbul. Underveis på denne juleseilasen blir det ulike aktiviteter for passasjerene, som f.eks produksjon av julepynt, pepperkakebaking og pynting av juletre.  Det blir møte med mannskapet for å lære mer om livet og arbeidet om bord. Daglige orientering med reiseleder, samt quiz. I tillegg vil skipets ekspedisjonsteam holde ulike forelesninger, presentasjoner og aktiviteter, både inne i skipet og ute på dekk. I tillegg har man muligheten til å kjøpe forskjellige utflukter om bord på skipet.

Begrenset antall plasser!

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Elbjørg Haugsdal

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 20.12.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 7 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo-Bergen

På Gardermoen blir vi møtt av vår hyggelige og erfarne reiseleder før vi går om bord i flyet som tar oss til Bergen.  I Bergen står en buss klar for å kjøre til ms «Kong Harald» som ligger julepyntet ved kai.  Innsjekk på lugarene og tid for å bli kjent med sine medreisende over en velkomstdrink. Deretter samles vi i skipets restaurant for middagsbuffet.  Skipet forlater Bergen kl 2230, og setter kursen nordover ut Hjeltefjorden.

Bergen før jul
Dag 2

Florø-Kristiansund

Hvis du våkner tidlig om morgenen, får du med deg vakre Nordfjord før frokost. Idet vi passerer Vestkapp, er vi ute på åpent hav. Like etter seiler vi gjennom en flott skjærgård før vi legger til kai i Ålesund. Denne kystbyen er kjent for sin vakre jugendarkitektur, som preges av tårn, ornamenter og spir. Byen ble gjenoppbygget i denne stilen etter at byen brant ned i 1904. Er du opptatt av livet i havet? Da anbefaler vi et besøk til Atlanterhavsparken (ikke inkludert) – et av Nord-Europas største saltvannsakvarier. På utflukten besøker vi også pingvinbassenget. Deretter beveger vi oss opp i høyden til fjellet Aksla, som gir deg fantastisk utsikt over byen.

På dekk Hurtigruten: Foto Ørjan Bertelsen
Dag 3

Trondheim-Rørvik

Vi ankommer Trondheim tidlig om morgenen og spiser en god frokost før det er på tide å utforske byen. Trondheim er Norges tredje største by, og ble grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i år 997. Bli med på tilleggsutflukten vår til Nidarosdomen, erklært som Norges nasjonalhelligdom. Dette er landets eneste katedral, med arkitektoniske detaljer og utsøkt kunstnerisk utforming.

Fra september til mai kan du dra på veterantrikk-sightseeing (ikke inkl.) i Trondheim, i de gamle sporvognene på Gråkallbanen. Kos deg på en unik sightseeingtur på verdens nordligste trikkelinje. Eller du kan også utforske Trondheim på egen hånd, spaser opp til Trondheim torg og hilse på Olav Trygvason, gå over Den gamle Bybro – lykkens portal og du kommer til den gamle og vakre trehusbebyggelsen på Bakklandet, eller bli med ekspedisjonsteamet på fotturer og oppleve enda mer av Trondheim og omgivelsene rundt.

Om ettermiddagen setter vi en nordvestlig kurs og passerer Kjeungskjær fyr og en rekke holmer og skjær. Etter at vi har seilt gjennom det trange Stokksundet, nærmer vi oss sjarmerende Rørvik.

Bakklandet/Roman Scheibler/Hurtigruten
Dag 4

Brønnøysund-Svolvær

I dag seiler vi langs den fantastiske Helgelandskysten med sine mange vakre fjellformasjoner. Mange morsomme sagn er knyttet til disse fjellene. Vi krysser også polarsirkelen! Denne usynlige linjen ligger på 66 grader og 33 minutter nord og markerer grensen til Arktis. Om sommeren gir den nordlige beliggenheten 24 timers dagslys – også kalt midnattsol. Vinterstid har du størst sjanse for å oppleve nordlys jo lenger nord du befinner deg.  Selv om du ikke skulle være våken når vi krysser polarsirkelen, vil kapteinen sørge for at det blir en minneverdig opplevelse etterpå. Dersom du seiler i arktiske farvann for første gang, kan du delta i en polarsirkel-dåp på dekk. Når du krysser polarsirkelen vinterstid, er jakten på nordlyset i gang. Vi feirer kryssingen med multimediashowet, «Det magiske lyset, Aurora Borealis» – med bilder, tekst og musikk. Etter hvert nærmer skipet seg Bodø, og her har man tid til å ta en tur i land på egen hånd.  Skipet forlater Bodø og setter kursen over Vestfjorden og utpå ettermiddagen dukker den 1000 meter høye Lofotveggen opp i horisonten.

Lofotens majestetiske fjell  – en opplevelse helt utenom det vanlige. Noe av sjarmen med dette området er de små, idylliske fiskeværene, og for mange er dette området et av høydepunktene på reisen. Ta en spasertur mellom fiskehjellene og rorbuene, kjenn lukten av tørket fisk – og føl det historiske suset fra den gamle fisketradisjonen som Lofoten er så kjent for.

I Svolvær kan du besøke (ikke inkl.) områdets eneste bryggeri, Lofotpils, i et nedlagt fiskemottak i Svolvær.

 

Hestmannen, Indre Kvarøy/IanFeatherstone-Hurtigruten
Dag 5

Stokmarknes-Skjervøy

I løpet av morgentimene gjør vi noen raske stopp i vakre Vesterålen: Risøyhamn, Harstad og Finnsnes. Deretter fortsetter ferden mot Tromsø, «Hovedstaden i Arktis».  Her blir det utvidet liggetid og julaften feires med mannskap og medpassasjerer etter norske tradisjoner. Det blir julebuffet i restauranten, vi synger julesanger og går rundt juletreet, åpner gaver og får besøk av julenissen. Etter en deilig julemiddag blir det servert kaffe og kaker. Pga utvidet liggetid sløyfes nattens anløp av Øksfjord.

 

Tromsø/NJNeudecker-Hurtigruten
Dag 6

Øksfjord-Berlevåg

Nyt det flotte subarktiske landskapet når vi krysser 71. breddegrad på reisen vår mot Nordkapp, et av de nordligste punktene på det europeiske kontinentet. Etter et kort stopp i Hammerfest kommer vi til Havøysund.

Vi seiler videre mot Honningsvåg, porten til spektakulære Nordkapp. En utflukt til Nordkapp-platået (ikke inkl.) tar deg til posisjonen 71°10’21´N, kun 2000 km fra den geografiske Nordpolen. På det 307 meter høye Nordkapp-platået får du følelsen av å være ved verdens ende.

Reisen fortsetter nordover og vi seiler inn i samenes rike. Vi passerer Finnkirka, mens vi nærmer oss neste stopp; fiskeværet Kjøllefjord. Om vinteren kan man bli med på en uforglemmelig snøscootersafari (ikke inkl.) til en av Europas mest ekstreme og spennende naturområder. Underveis vil guidene fortelle om samefolket og de geografiske og klimatiske forholdene, livet på Finnmarkskysten og hvordan lokalbefolkningen utnytter naturressursene både i sommer- og vinterhalvåret. Opplev snøkledde daler, frisk vinterluft og kanskje det mystiske nordlyset på en klar stjernehimmel.

Hurtigruten:Foto Ørjan Bertelsen
Dag 7

Båtsfjord-Kirkenes

Naturen blir mer og mer dramatisk når vi nærmer oss Kirkenes.

Vi legger til havn i Vardø om morgenen. Ikke lenge etter frokost kommer vi til Kirkenes, som faktisk ligger lenger øst enn Istanbul og St. Petersburg! Dette er stedet hvor Hurtigruten snur og starter reisen sørover igjen. Kirkenes er kjent som hovedstaden i Barentsregionen og porten mot øst. En av Hurtigrutens populære utflukter i Kirkenes, er turen til den russiske grense som ligger kun noen få mil unna.. Dette rekker vi dessverre ikke denne gang, så det får bli ved en senere anledning. Vi spiser vår siste frokost om bord, før en buss tar oss ut til flyplassen og videre med fly til Gardermoen.

Nordlys i Kirkenes

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly med SAS, Oslo Lufthavn til Bergen og fra Kirkenes til Oslo Lufthavn
 • Hurtigruten Bergen-Kirkenes, 6 netter i bestilt lugarkategori
 • Busstransfer fra flyplass og havn, før og etter sjøreisen
 • Helpensjon om bord, ekskl. drikke
 • Velkomstdrink
 • Norsktalende reiseleder felles med andre norske hurtigrutegjester
 • Aktiviteter og foredrag om bord med ekspedisjonsteamet
 • Daglig orientering med reiseleder
 • Daglig quiz med reiseleder

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Personlige forsikringer som feks. reiseforsikring
 • Bagasjeservice
 • Tilleggsutflukter og valgfri tips

Minimum 20 påmeldte for at det blir med reiseleder.
På grunn av utvidet liggetid ved kai på julaften, kan noen anløp sløyfes for at man skal ta inn ruten igjen.

MS «KONG HARALD»
MS «Kong Harald» levert i 1983 til Hurtigrutens 100-årsjubileum. Renovert i 2016 og har i dag et moderne arktisk-inspirert interiør. Lugarene er små, men komfortable og har dusj/WC. Skipet er utstyrt med stabilisatorer. Om bord finner du tre restauranter med alle rettigheter, «Multe bakeri og iskrembar», en badstue og et treningsrom. Ute på dekk kan du nyte utsikten fra et av de to boblebadene. Foran i skipet kan du ta deg en drink i den komfortable baren. Skipet har også et eget, stort område hvor du finner resepsjonen, en turguide, konferanserom og en butikk.

På øverste dekk finner du et soldekk, en observasjonssalong og en panoramasalong – velg selv hvor du vil nyte utsikten over det spektakulære landskapet vi seiler gjennom!