Julemarked i Wien

Førjulscruise – Wien, Budapest og Bratislava

/ Julestemning på elvecruise på Donau

 • Magiske julemarked i vakkert opplyst og julepyntet Wien
 • Klassisk konsert i en av Wiens berømte storstuer (ikke inkludert)
 • Budapest og ærverdige Gerbeaud Café med sin berømte adventskalender
 • Bratislava med sin sjarmerende gamleby
 • Stemningsfull julelunsj i Wien (06. desember)
 • Europas flotteste julemarkeder med duft av Glühwein, peppernøtter og lokale delikatesser

Det er få steder du kommer i bedre julestemning enn i de sjarmerende byene langs Donau. Det er magisk å komme seilende inn i lyset fra disse vakre byene med førsteklasseskipet MS River Navigator.

Elvecruiset starter og ender i Østerrikes keiserlige og julepyntede hovedstad Wien. I løpet av cruiset går du i land i Ungarns vakre hovedstad Budapest og Slovakias koselige hovedstad Bratislava. I alle byene kan du bli med på byrundtur med lokal guide, og besøke de stemningsfulle julemarkedene med sine lange tradisjoner.

Ta en pause i den hektiske julestria og bli med Escape Travel på en hyggelig tur fullpakket med opplevelser. Her kommer du i skikkelig julestemning sammen med vår dyktige reiseleder.

Reiseleder 28. november: Torild Karlsen.
Reiseleder 2. desember: Geir Toverud

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 8 480,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 28.11.2018 (2 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
 • Enkeltlugar uten tillegg
 • Helpensjon og utflukter inkludert
Reiseleder
Geir Toverud
Reiseleder
Torild Karlsen

Avreiser

 • Avreisedato 28.11.2018
 • Avreisested Bergen Flesland, Oslo Lufthavn, Stavanger Sola, Trondheim Værnes
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 8 480,-
Ditt utvalg
 • Avreisedato 02.12.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 8 880,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Wien

Vi flyr fra Norge tidlig om morgen til Amsterdam og derfra videre til Wien, hvor vi lander ved lunsjtider. Fra flyplassen drar vi direkte til Rådhusplassen i sentrum av Wien. Opplev stemningsfulle torg med dekorerte boder, koselig julepynt og lokale spesialiteter. Nyt duften av pepperkaker, brente mandler og glühwein, og underholdning med sang, musikk og dans. Samt smak på de varme pølsene (lunsj på egenhånd)!

Når sant skal sies har ikke Wien bare ett julemarked, men flere flotte markeder som er vel verdt et besøk. De to mest kjente ligger foran Rådhuset. I tillegg er det et ved Schönbrunn-palasset, et ved Belvedere og et i det historiske sentrum av byen. Byens eventyrlige julemarked er av mange ansett som noen av de beste i Europa.

Etter et par timer kjører vi til skipet for innsjekking på MS River Navigator, som skal være vårt hjem de neste fire dagene. Før middag er det velkomstdrink, og vi får en presentasjon av kapteinen og hans mannskap.

Wien er også musikkens by, valser og operetter har sitt hjem her, og mange kjente komponister har bodd i byen. Etter middag kan du oppleve en valgfri klassisk konsert med vakker musikk av Mozart og Strauss (konserten er ikke inkludert, må forhåndsbestilles senest 35 dager før avreise). Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Elvecruiset 02.- 06. desember har direktefly fra Oslo til Wien ved to-tiden med Austrian Airlines. Ved ankomst Wien er det transport til skipet.

Julemarked i Wien
Dag 2

Wien

Etter en god frokostbuffet er det transport til sentrum av Wien hvor vi skal på en bussrundtur og får se flere av byens historiske steder og imponerende severdigheter. Wien er en by med en rik kulturarv som inkluderer mer enn 27 slott og 150 palasser, og over 100 museer. Vi får se det eksentriske Hundertwasserhuset, bygningen uten en eneste vannrett linje, laget av den moderne kunstneren Hundertwasser. Vi får også se Hofburg-palasset, Den spanske rideskolen og den vakre operabygningen. Hofburg-palasset tjente som residens for det østerrikske Habsburgdynastiet i seks hundre år og prakten, storheten og luksusen som de keiserlige omga seg med har satt sitt preg på byen. Forhåpentligvis blir det tid til en avslappende pause i en av byens kafeer, hvor vi kan sitte ned, se på folkelivet, og la den berømte wiennesiske atmosfæren synke innover oss mens vi nyter en varm kaffe og et stykke Sachertorte.

Retur til skipet for lunsj, mens vi spiser kaster skipet loss og seilasen på Donau begynner. Nyt en avslappende ettermiddag om bord, kanskje med en god bok i salongen ?

Dag 3

Budapest

Tidlig om morgenen ankommer vi  Ungarns storslagne hovedstad, Budapest. Etter frokost blir det byrundtur med lokal guide. Budapest er en av de vakreste byene i Europa. Vi kjører gjennom bydelene Buda og Pest, som strekker seg utover på hver sin side av Donau, og får se mange av Budapests største severdigheter. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen. Bussrundturen ender ved Nagycsarnok, byens store og berømte matmarked. Bygningen i jugendstil fra slutten av 1800-tallet er en attraksjon i seg selv, men om bygget er imponerende, er det ingenting i forhold til den mengden av mat som møter deg når du kommer inn. Her bugner det av grønnsaker, kjøtt, spekemat, krydder, honning, frukt, vin og bakverk. Med to etasjer kun dedikert til gastronomi, burde enhver matelsker finne alt hva hjertet måtte begjære. Dette er stedet for å finne spiselige suvenirer å ta med hjem.

For de som ikke er like interessert i mat kan andre etasje være mer interessant. Her selges det ungarske suvenirer, strikkede gensere, håndbroderte duker, smykker, malte egg, glass og mye mer. Prisene her er noe rimeligere enn i suvenirbutikkene på Váci Utca, som er Budapests største handlegate.

Etter en god lunsj om bord skal vi besøke byens berømte og koselige julemarked, som ligger på Vörösmarty-plassen. Dette julemarkedet er kjent som et av de flotteste julemarkedene i Europa, her er det et yrende folkeliv og stor stemning. Mer enn hundre treboder og to utendørsscener tar i ukene frem mot jul over et av Budapests mest populære torg. Kjenn duften av nybakte, tradisjonelle honningkaker og varm, krydret vin, ungarske pølser og andre kulinariske spesialiteter.  Her kan du også få kjøpt de populære pipekakene (Chimney Cake).  Ved Vörösmarty-plassen ligger også det kjente konditoriet Gerbeaud hvor vinduene på fasaden i adventstiden er omgjort til en gigantisk adventskalender som teller ned dagene til julaften.

Vel tilbake på skipet kan du slappe av og ta livet med ro, frem til middagen serveres i skipets restaurant. Rundt midnatt kaster skipet loss og seiler gjennom den vakkert belyste byen med kurs mot Bratislava. Den vakre utseilingen fra Budapest oppleves aller best fra skipets soldekk.

Donau, Budapest
Dag 4

Bratislava

Vi får en rolig formiddag om bord før skipet legger til kai i spennende Bratislava, Slovakias hovedstad. Bratislava er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Etter lunsj blir vi med på en byrundtur som går med et lite turisttog gjennom den sjarmerende gamle bydelen, til Bratislava slott. Slottet er byens landemerke og ligger majestetisk til  på en høyde 85 meter over Donau. Herfra kan du beundre den flotte utsikten over elven og byen. Vi spaserer gjennom gågatene i den sjarmerende gamle bydelen i gotisk-barokk stil, med brosteinstorg og trange gater. Vi får blant annet se St. Martins katedralen – tidligere kroningskirke for de ungarske kongene, det vakre rådhuset og St. Michaelstårnet. Nettopp her i gamlebyen ligger også byens koselige julemarked. På markedet er det mulig å gjøre gode kjøp av slovakiske spesialiteter som håndblåste glass, håndmalt keramikk, og andre produkter man ikke får tak i når man besøker vanlige butikker, så det er bare å glede seg. Det tilbys også et utvalg av mat og drikke – ikke vær redd for å smake på noe du ikke har smakt før. Vær heller redd for å gå glipp av noe som du kanskje syns hadde vært kjempegodt.

Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon, så du kan oppleve julemarkedet i ditt eget tempo. Eller besøk en av byens koselige spisesteder/puber. Regionen har rike vintradisjoner og hvitvinen her er kjent for å være meget god.

Om kvelden er det festmiddag om bord. Før skipet seiler tilbake mot Wien blir det underholdning med The Saloon orchestra Afroditè i salongen. Dette er en kvinnelig kvintett som spiller nydelig musikk!

Bratislava
Dag 5

Wien–Norge

Vel tilbake i Wien, med bagasjen full av gode opplevelser og kanskje noen fine julegaver, forlater vi skipet etter frokost. Vi kjører en tur til sentrum, hvor du får tid til å oppleve byen og spiser lunsj på egenhånd.  Transport til flyplassen og fly tilbake til Norge om ettermiddagen, hvor vi lander sent om kvelden. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam.

Elvecruiset 02.- 06. desember har sen avgang fra Wien med direkte fly til Oslo. Avreise fra Wien kl 20.45. Etter at vi har sjekket ut fra skipet besøker vi et av byens kjente julemarked og spiser en hyggelig lunsj i sentrum, før vi besøker julemarkedet ved Schönbrunn. Deretter kjører vi til flyplassen.

MS River Navigator (4*)

Byggeår: 2000 (renovert i 2013)
Lenge: 110 m
Antall dekk: 3
Passasjerer: 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis, stort soldekk og gratis WIFI. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk har større vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator Cruiseaway
 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Flyreise Norge–Wien/Wien – Norge med KLM *
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• Fire netters cruise i utvendig lugar
• Smakfulle måltider om bord fra middag første dag til frokost siste dag
• Frokostbuffet
• Lunsjbuffet med tre varmretter, salatbar og betjent varmmat-disk med ulike retter
• 4-retters middag, velg mellom tre hovedretter
• Oppgradert festmiddag med aperitif
• Kaffe/te, vann og frisk frukt til alle måltider
• Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
• Ettermiddagskaffe/te med kake-buffet i salongen hver dag
• Kveldssnacks servert i baren om kvelden
• Utflukter i henhold til program
• Stemningsfull julelunsj i Wien (06. desember)
• Levende musikk i salongen hver kveld
• Såpe, shampo osv fra L’Occitane-en-Provence i lugarene
• Internasjonale TV-kanaler i lugarene via satellitt
• Lokale guider
• Norsk reiseleder med fra Norge

* Elvecruiset 02. – 06. desember har flyreise fra Oslo med Austrian Airlines til Wien tur/retur

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Valgfri klassisk konsert i Wien (må forhåndsbestilles senest 14 dager før avreise)
• Evt. avreise fra andre byer i Norge (pris på forespørsel)
• Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Dag 1 – Wien. Julemarked. Valgfri klassisk konsert om kvelden (ikke inkludert).
Dag 2 – Wien. Byrundtur.
Dag 3 – Budapest. Byrundtur. Julemarked.
Dag 4 – Bratislava. Byrundtur med turisttog. Julemarked.
Dag 5 – Wien. Julemarked. Stemningsfull julelunsj i Wien (06. desember)

DRIKKEPAKKE
Drikkepakke til måltidene (vin, fatøl og alkoholfritt til lunsj og middag, samt en flaske vann på lugaren hver dag) må forhåndsbestilles senest 14 dager før avreise. Pris kr 640,- pr person. Når to personer deler en lugar må begge bestille drikkepakken.

TIPS
Tips er frivillig, men også vanlig praksis i store deler av verden. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I mange havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil flere skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.