Førjulscruise – Wien, Bratislava og Budapest

/ Julestemning og elvecruise på Donau

 • Tre land og tre stolte hovedsteder pyntet i sin fineste julestas
 • Wien med sine magiske julemarkeder i en vakkert opplyst og julepyntet by
 • Klassisk konsert i Kursalon, en av Wiens berømte storstuer (ikke inkludert)
 • Budapest og ærverdige Gerbeaud Café med sin berømte adventskalender
 • Bratislava med sin sjarmerende gamleby
 • Europas fineste julemarkeder med duft av glühwein, peppernøtter og lokale delikatesser
 • Du bor i utvendig lugar og kommer til ferdig dekket bord hver dag
 • La deg skjemme bort av et serviceinnstilt mannskap og skipets gode kjøkken
 • Om bord kan også boblebad, badstue og trimrom nytes og benyttes
 • Erfaren og trivelig norsk reiseleder fra Escape Travel

Det er få steder du kommer i bedre julestemning enn i de sjarmerende byene langs Donau. Det er magisk å komme seilende inn i lyset fra disse vakre byene med førsteklasseskipet MS Bolero.

Elvecruiset starter i Østerrikes keiserlige hovedstad Wien, vakkert pyntet i sin fineste juleskrud. I løpet av cruiset besøker vi Slovakias sjarmerende hovedstad Bratislava før vi ender opp i Ungarns hyggelige og praktfullt belyste hovedstad Budapest. I Wien og Budapest kan du bli med på byrundtur med lokal guide, og i Bratislava vil reiselederen ta deg med på tur gjennom den gamle bydelen.  Vi besøker også de stemningsfulle julemarkedene med sine lange tradisjoner.

Ta en pause i den hektiske julestria og bli med Escape Travel på en hyggelig og opplevelsesrik førjulstur. Her kommer du i skikkelig julestemning sammen med vår dyktige reiseleder – og kanskje kan du gjøre unna litt av julehandelen i løpet av turen?

Avreise motsatt vei 2. desember fra Budapest til Wien. Les mer her. 

Last ned reiseprogram
 • DOBBEL LUGAR TIL BRUK ALENE UTEN SINGELTILLEGG
 • Helpensjon, byrundturer og konserter om bord er inkludert
Reiseleder
Svein Rune Eriksen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.11.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 5 dager
 • jul julemarked
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge–Wien

Vi flyr fra Norge tidlig om morgenen til Amsterdam og videre til Wien, hvor vi lander ved lunsjtider. Fra flyplassen drar vi direkte til det hyggelige julemarkedet foran Schönbrunn-palasset. Nyt duften av pepperkaker, brente mandler og glühwein, og la deg friste til å smake på de varme pølsene og andre godsaker. Det er også en hyggelig kafé her hvor det er mulig å få seg en matbit.

Etter et par timer med god førjulsstemning kjører vi til skipet for innsjekking. MS Bolero skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag møtes vi til velkomstdrink og presentasjon av kapteinen og hans mannskap. Vi får servert en god middag i skipets restaurant og nyter resten av kvelden i skipets salong.

Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Julemarked i Wien
Dag 2

Wien

Etter en god frokost er det transport til sentrum av Wien hvor vi skal på bussrundtur og får se flere av byens historiske steder og imponerende severdigheter.

Wien er en by med en rik kulturarv som inkluderer mer enn 27 slott, 150 palasser og over 100 museer. Vi får se det eksentriske Hundertwasserhuset, bygningen uten en eneste vannrett linje, laget av den moderne kunstneren Hundertwasser. Vi får også se Hofburg-palasset og den vakre operabygningen. Hofburg-palasset tjente som residens for det østerrikske Habsburgdynastiet i 600 år, og prakten, storheten og luksusen som de keiserlige omga seg med har satt sitt preg på byen. Forhåpentligvis blir det tid til en avslappende pause i en av byens kafeer. Kafeene i Wien har en flere hundre år lang historie, og her er det hyggelig å sitte ned, se på folkelivet, og la atmosfæren synke inn. La deg friste til å nyte en varm kaffe og et stykke av den berømte kaken Sachertorte. Ellers er det nok av andre kaker å velge i også …

Retur til skipet for lunsj, eller du kan velge å bli igjen i sentrum for å utforske den flotte byen på egenhånd.

Etter lunsj om bord er ettermiddagen fri til egne opplevelser. Du kan bli om bord og ta livet med ro, eller du kan ta turen til Rådhusplassen for å besøke byens eventyrlige julemarkeder, som av mange er ansett som noen av de beste i Europa. Her kan du se stemningsfulle torg med dekorerte boder, koselig julepynt og lokale spesialiteter. Wiens gater er også vakkert pyntet, og du får tid til å oppleve den hyggelige byen på egenhånd. Det er en kort tur med T-banen til sentrum av Wien fra der skipet ligger til kai. Reiselederen er behjelpelig med informasjon.

Retur til skipet for et lite pusterom og en tidlig middag.

Wien er også musikkens by, valser og operetter har sitt hjem her, og mange kjente komponister har bodd i byen. Etter middag kan du oppleve en valgfri klassisk konsert med vakker musikk av Mozart og Strauss. Konserten tar en og en halv time og arrangeres i Kursalon Wien. I pausen serveres det et glass musserende vin. Konserten, inkludert transport fra skipet og tilbake, koster kr 650,- per person, og billettene må forhåndsbestilles senest to uker før avreise.

Sent på kvelden kaster skipet loss og seilasen på Donau begynner.

Cafe Central i Wien har en lang historie – og veldig gode kaker ...
Dag 3

Bratislava

I løpet av natten har skipet lagt til kai i Slovakias hovedstad, Bratislava. Dette er en av Europas yngste hovedsteder, men likevel en by rik på historie som strekker seg tilbake til keltisk og romersk bosetting. Etter frokost går vi sammen med reiselederen til den sjarmerende gamle bydelen i gotisk-barokk stil. Vi spaserer gjennom gågatene med brosteinstorg og får blant annet se St. Martins-katedralen – tidligere kroningskirke for de ungarske kongene, det vakre rådhuset og St. Michaelstårnet.

Her i gamlebyen ligger også byens koselige julemarked. På markedet er det mulig å gjøre gode kjøp av slovakiske spesialiteter som håndblåste glass, håndmalt keramikk, og andre produkter man ikke får tak i når man besøker vanlige butikker, så det er bare å glede seg. Det tilbys også et utvalg av mat og drikke – ikke vær redd for å smake på noe du ikke har smakt før. Vær heller redd for å gå glipp av noe som du kanskje syns hadde vært kjempegodt!

Spaser gjerne en tur til Bratislava slott, som er byens landemerke og som ligger majestetisk til på en høyde 85 meter over Donau. Herfra kan du beundre den flotte utsikten over elven og byen.

Dagen er til fri disposisjon, så du kan oppleve julemarkedet og byens butikker i ditt eget tempo. Kanskje finner du små julegaver å ta med hjem. Ta deg også gjerne en tur innom det lille konditoriet Kormuth, hvor kaffe og et stort utvalg nydelige kaker serveres i historiske omgivelser. Du forplikter deg til å betale minimum 10 euro for å oppleve stedet og smake på fristelsene, men det er det vel verdt!
Eller besøk en av byens koselige spisesteder og puber. Regionen har rike vintradisjoner, og hvitvinen her er kjent for å være god.

Sent på ettermiddagen blir det underholdning om bord med The Saloon Orchestra Afrodite. Afrodite ble etablert i Bratislava i 1994. Gruppen startet som en septett, men ble i 1999 redusert til en kvintett med to fioliner, fløyte, chello og piano. De dyktige kvinnene tolker hovedsakelig popmusikk fra det 20. århundre i originale arrangement, laget spesielt for instrumentene i gruppen. Afrodite har i de siste 12 årene jevnlig spilt på elvecruiset på Donau for et skandinavisk og internasjonalt publikum, og høster stor berømmelse blant våre gjester. Len deg tilbake og nyt!

Skipet legger fra kai med kurs for Budapest, og vi får servert kveldens middag i skipets restaurant.

Det blir vakker musikk om bord i båten også. Orkesteret Afrodite spiller hovedsakelig moderne popmusikk i klassisk arrangement.
Dag 4

Budapest

Tidlig om morgenen ankommer vi  Ungarns storslagne hovedstad, Budapest. Etter frokost blir det byrundtur med lokal guide. Budapest er en av de vakreste byene i Europa. Vi kjører gjennom bydelene Buda og Pest, som strekker seg utover på hver sin side av Donau, og får se mange av Budapests største severdigheter. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen.

Etter en god lunsj om bord skal vi besøke byens berømte og koselige julemarked, som ligger på Vörösmarty-plassen. Dette julemarkedet er kjent som et av de fineste julemarkedene i Europa, her er det et yrende folkeliv og stor stemning. Mer enn 100 treboder og to utendørsscener tar i ukene frem mot jul over et av Budapests mest populære torg.

Kjenn duften av nybakte, tradisjonelle honningkaker og varm, krydret vin, ungarske pølser og andre kulinariske spesialiteter.  Her kan du også få kjøpt de populære pipekakene (Chimney Cake). Ved Vörösmarty-plassen ligger også det kjente konditoriet Gerbeaud hvor vinduene på fasaden i adventstiden er omgjort til en gigantisk adventskalender som teller ned dagene til julaften. Benytt gjerne muligheten til en kaffe og en godbit på den ærverdige kaféen.

Om du ikke ønsker å bruke hele ettermiddagen i byen, har du mulighet til å bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (40 euro). Dette er en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grotte­hospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

I kveld er det kapteinens festmiddag om bord. Etter middagen  inviteres vi til en flott konsert med fiolin og piano i salongen.
Duoen Zsigmond Brothers spiller alt fra sigøynermusikk og czardas til variert klassisk musikk. De muntre brødrene lager god stemning og bruker å ha publikum i sin hule hånd. Gled deg!

Skipet ligger til kai sentralt i Budapest til neste dag, så ta deg gjerne en spasertur i byen.

Hva med en tur i Budapests flott opplyste juletrikk?
Dag 5

Budapest - Norge

Etter en god frokost om bord sjekker vi ut av lugarene og forlater skipet for denne gang. Bagasjen blir tatt hånd om, og vi skal tilbringe dagen i denne flotte byen inntil vi drar til flyplassen på ettermiddagen. Vi går sammen med reiselederen til Nagycsarnok, byens store og berømte matmarked.

Bygningen i jugendstil fra slutten av 1800-tallet er en attraksjon i seg selv, men om bygget er imponerende, er det ingenting i forhold til den mengden av mat som møter deg når du kommer inn. Her bugner det av grønnsaker, kjøtt, spekemat, krydder, honning, frukt, vin og bakverk. Med to etasjer kun dedikert til gastronomi, burde enhver matelsker finne alt hva hjertet måtte begjære. Dette er stedet for å finne spiselige suvenirer å ta med hjem.

For de som ikke er like interessert i mat, kan andre etasje være mer interessant. Her selges det ungarske suvenirer, strikkede gensere, håndbroderte duker, smykker, malte egg, glass og mye mer. Prisene her er noe rimeligere enn i suvenirbutikkene på Váci Utca, som er Budapests største handlegate.

Det blir litt tid til shopping, kafébesøk og lunsj på egenhånd, før vi møtes for å kjøre til flyplassen. Vi har avreise kl 17:05 med KLM via  Amsterdam. Ankomst til Norge sent på kvelden.

MS Bolero (4*)

Byggeår: 2004 (renovert i 2012)
Lenge: 127,7 m
Antall dekk: 3
Passasjerer: 180

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, suvenirshop, trimrom, velværeavdeling med sauna, og stort soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, minisafe, TV og aircondition. Lugarene er 16 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Flyreise Norge–Wien/Budapest – Norge med KLM
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• Fire netters cruise i utvendig lugar
• Smakfulle måltider om bord fra middag første dag til frokost siste dag
• Frokostbuffet
• 3-retters lunsj
• 4-retters middag
• En oppgradert festmiddag med aperitif
• Kaffe/te stasjon i salongen hele dagen
• Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
• Ettermiddagskaffe/te med kake i salongen
• Kveldssnacks servert i baren om kvelden – avhengig av dagens program
• Utflukter i henhold til program
• Levende musikk i salongen hver kveld
• WiFi (hastigheten og tilgangen kan variere)
• Lokale guider
• Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Valgfri klassisk konsert i Wien (må forhåndsbestilles senest 14 dager før avreise)
• Valgfri utflukt til Krigshospitalet i Budapest (40 euro)
• Evt. avreise fra andre byer i Norge (pris på forespørsel)
• Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Dag 1 – Wien  Julemarked.
Dag 2 – Wien  Byrundtur. Julemarked. Valgfri klassisk konsert i Kursalon om kvelden (ikke inkludert).
Dag 3 – Bratislava  Tur i gamlebyen og julemarked. Konsert om bord.
Dag 4 – Budapest  Byrundtur. Julemarked. Konsert om bord. Valgfri utflukt til Krigshositalet (ikke inkludert).
Dag 5 – Budapest. Tur til Mathallen og tid til shopping.

DRIKKEPAKKE
Drikkepakke til måltidene om bord (vin, fatøl og alkoholfritt til lunsj og middag) må forhåndsbestilles senest 14 dager før avreise. Pris kr 700,- pr person. Når to personer deler en lugar må begge bestille drikkepakken.

TIPS
Tips er frivillig, men også vanlig praksis i store deler av verden. Rederiets anbefaling er syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og én euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I mange havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil flere skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.