Julemarkedscruise på Donau – Wien til Nürnberg

/Eventyrlig elvecruise og julemarkeder langs Donau

 • Wiens stemningsfulle og tradisjonsrike julemarkeder
 • Musikalske rammer med vakker korsang og blåseorkestre
 • Søte dufter av glühwein, pepperkaker og varme, krydrede smakfulle pølser
 • Vakre juledekorasjoner, spiselige julegaver som syltetøy, spekemat og lokale likører
 • Christkindlesmarkt i Nürnberg, tradisjonsrikt og ett av verdens største

Fra slutten av november fram til julaften lyses mørke bygater opp av tusenvis av lys, både i Østerrike og i Tyskland. Det er tid for de tradisjonelle julemarkedene, også kalt Weinachtsmarkt eller Christkindlmarkt. Markedene har tradisjoner helt tilbake til sen middelalder. Her tilbyr lokale produsenter hjemmelagede husflidsprodukter, bakst, spekemat, lokalproduserte drikker og vakre juledekorasjoner. Har du lyst til å oppleve denne varme førjulsstemningen, bli med på en tur med det juledekorerte førsteklasseskipet MS River Navigator. Vi starter i vakre Wien hvor man kan kjenne på historiens sus og seiler videre mot Linz, før vi legger til kai i Regensburg, en av Tysklands eldste byer og en gang hovedstad i Bayern. Turen avsluttes i Nürnberg som har det mest berømte og største julemarkedet. Her ligger skipet til kai den siste natten.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 425,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 09.12.2018 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager
 • En tur i samarbeid med Aftenposten
 • A-kort rabatt kr 750,-
Reiseleder
Kari Waag Wold

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 09.12.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 12 425,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge-Wien

Vi har en behagelig avreisetid fra Gardermoen tidlig om ettermiddagen. På Gardermoen møter du Escape Travels erfarne og dyktige reiseleder som skal være med på hele turen. I Wien venter bussen som skal kjøre oss til skipet.  Etter innsjekking og utpakking, møtes vi i skipets salong. Her serveres en velkomstdrink og kapteinen og hans besetning blir presentert.  Deretter er det klart for middag i restauranten.

Om kvelden er det en valgfri klassisk konsert med musikk av Mozart og Strauss (kr 650). Konserten arrangeres i en av de historiske bygningene i byen og orkesteret er kjent for å være blant de beste i Wien. Transport fra skipet til konsertlokalet og tilbake er inkludert.
Billetter til konserten må bestilles og betales senest fire uker før avreise. Billettene er ikke refunderbare.

Julemarkedet i Wien
Dag 2

Wien

Etter frokost er det tid for å bli med på en inkludert buss-sightseeing med lokalguide i denne fantastisk, vakre byen. På denne tiden er byen pyntet med masse lys og juledekorasjoner, og dette gjør den enda vakrere. I løpet av byrundturen blir dere introdusert for de mest attraktive severdighetene i denne keiserlige hovedstaden.  Vi stopper ved det arkitektoniske mesterverket Hundertwasserhaus, de fargerike og utradisjonelle husene som ble designet av kunstneren Hundertwasser. Videre fortsetter vi til Belvedere Palace, et palassområde fra barokken med de mest fantastiske hageanlegg. Via Ringstrasse kjører vi inn til sentrum for å beundre noen av de arkitektoniske perlene som statsoperaen, parlamentet, Burgteateret etc. Bussen stopper i den gamle delen av Wien, her beundrer vi St. Stephans-katedralen, og vi ender spaserturen ved inngangen til Hofburg – det keiserlige palass.

Etter sightseeingen kjører vi tilbake til skipet, og kaster loss rundt lunsjtid. Vi nyter lunsjen om bord og seilingen i Wachaudalen som snor seg 40 km langs Donau i den østerrikske delstaten Niederöster. Wachau er mest kjent for sin vinproduksjon, og en vinhistorie gjennom 2 500 år. Vinene er gjerne litt eksklusive, mye takket være dalens vekstvennlige vinterrasser og klimagunstige beliggenhet, og de lange og solfylte somrene og korte vintrene. I dette området finnes det en rekke mindre og større vingårder.

Bodene bugner av vakre juletredekorasjoner.
Dag 3

Linz

Ved frokosttid ankrer vi opp i den vakre byen Linz, kåret til årets kulturhovedstad i 2009. Her blir det en 2 timer lang byrundtur til fots i gamlebyen blant arkitektoniske perler, fascinerende attraksjoner og historiske steder. Byen er dekorert med funklende lys og juledekorasjoner, og det er flere julemarkeder i byen. Lukten av ingefær og Linzer Torte, varm atmosfære og julemusikk svever i luften. Vi spaserer på brostensbelagte gater, passerer det vakre renessansetårnet, tar en tur på det gamle markedet og langs den storslåtte hovedgaten. Kanskje frister et besøk på konditori Jindrak for å smake på den originale Linzer torte, kjent som en av de eldste kakene i verden.  Her på Jindrak har de bakt denne berømte og smakfulle, gitterprydede kaken i over 90 år. Den verdensberømte østerrikske komponisten Wolfgang Amadeus Mozart bodde i 1783 i Linz. Huset han bodde i er fra 16oo-tallet med en vakker barokkfasade, og kalles Mozart Haus. Det var i dette huset han komponerte Linz-symfonien. En av de mest populære attraksjonene i Linz er Rådhuset som også er bygd på 1600-tallet. Ved hovedgaten ser man også en av de andre severdighetene, The Trinity Coloumn. En 20 meter høy, barokk statue skåret i hvit marmor og fullført i 1793.

Vel om bord er det på tide med lunsj før vi seiler videre om ettermiddagen.

I dag er det en valgfri tur til Salzburg (kr 950), et av Unesco verdensarvsteder kjent for sin godt bevarte middelalderby og musikalske arv. Her ble også den berømte komponisten, fiolinisten og pianisten Wolfgang Amadeus Mozart født. Vi får en guidet tur, hvor vi spaserer på byens berømte handlegate Getreidegasse. Videre ser vi Mozarts berømte barndomshjem, før vi tar turen til den fortryllende Mirabellhagen med sitt neoklassiske palass med vakre hager og store skulpturer. Noen vil kanskje kjenne igjen palasset fra filmen The Sound of Music. Turen inkluderer en smakfull 3-retters  lunsj med østerrikske retter på sentraleuropas eldste restaurant,  St. Peters Stiftskeller.

Linzer-torte
Dag 4

Regensburg

I dag seiler vi hele formiddagen, og kan nyte en avslappende dag om bord. Om ettermiddagen ankrer vi opp i en av Tyskland eldste byer, Regensburg.  Byen ligger i Bayern, hvor elvene Donau og Regen flyter sammen.  Byens opprinnelse går helt tilbake til steinalderen, og den har også vært hovedstad i Bayern. Byens historiske kjerne er fremdeles stort sett intakt, til tross for bombeangrep mot Messerschmittfabrikken i nærheten av byen under krigen. I Regensburg blir det en guidet spasertur gjennom den gamle bydelen som har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2006. Turen går via den berømte steinbroen over Donau, videre ser vi St. Peter-katedralen i gotisk arkitektur fra utsiden, den gamle rådhuset og selvfølgelig besøker vi også her ett av flere julemarkeder.

Tilbake på skipet er det bare å gjøre seg klar for «Kapteinens middag».  Om kvelden forlater vi Regensburg med kurs for Nürnberg.

Julemarked i Regensburg
Dag 5

Nürnberg

I dag blir det både frokost og lunsj før vi legger til kai i Nürnberg, Bayerns nest største by. Det var her den kjente Nürnbergprosessen etter andre verdenskrig foregikk. Fra skipet drar vi med buss på en guidet byrundtur og avslutter bussturen på keiser Friedrichs gamle slott, som i dag er et landemerke for den tidligere keiserlige byen. Herfra er det en storslagen utsikt over Nürnberg. Vi fortsetter turen til fots til den gamle bydelen, som er fullstendig omgitt av en bymur. Når man spaserer over torvet ser man den vakre fontenen ved  «Church of Our lady». I dag benyttes kirken som en katolsk bykirke, og er med sitt vakre gotiske preg – en av de viktigste kirkene i Nürnberg.

Når byvandringen er over, har du tid på egen hånd til å oppsøke julemarkedene som er en unik blanding av historie, tradisjon, kunst og selvfølgelig mat. Temaet på julemarkedene her er engler i ulike utgaver, og selve arrangementet åpnes av en «engel». Kravet er at «engelen» er fra Nürnberg og er mellom 16 og 19 år. I salgsbodene som er laget av tre, og dekket av rød og hvitstripet lerret, serveres krydrede pølser, bayersk øl og glühwein, Nürnberger marsipan og lebkochen. Nürnberg har vennskapsbyer i forskjellige land, derfor finner man også boder både fra Tyrkia, USA og Spania.

Middagen serveres i skipets restaurant, før du får en god natts søvn mens skipet ligger ved kai.

Julemarkedet i Nürnberg
Dag 6

Nürnberg-Norge

Vi avslutter vårt opphold om bord på MS River Navigator med en deilig frokost. Deretter blir det busstur i ca 2,5 timer til flyplassen i Frankfurt. Direktefly til Oslo hvor vi lander rundt kl 18.

MS River Navigator (4*)

Byggeår: 2000 (renovert i 2013)
Lenge: 110 m
Antall dekk: 3
Passasjerer: 134

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis, stort soldekk og gratis WIFI. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk har større vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

 • River Navigator, resepsjon, Cruiseawa, elvecruise

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Direktefly Oslo-Wien/Frankfurt-Oslo med Austrian Airlines og Lufthansa
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 5 netter om bord i utvendig lugar
 • Velkomst-cocktailparty med musserende vin eller juice
 • WiFi
 • Helpensjon med smakfulle måltider, fra middag første dag til frokost siste dag
 • Morgenkaffe med bakst og juice, five o’clock tea med kaker, kveldssnacks servert i baren
 • Kaffe/te tilgjengelig hele døgnet
 • En aperitif til kapteinens middag
 • Levende musikk i salongen
 • Produkter fra L’Occitane-en-Provence i baderommene
 • 4 utflukter i henhold til program
 • Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (ut over det som er nevnt i programmet)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet
 • Eventuelt avreise fra andre byer i Norge (pris på forespørsel)
 • Personlige forsikringer feks. reiseforsikring

UTFLUKTER
Dag 1 – Wien, valgfri klassisk konsert ikke inkludert. Må bestilles senest 4 uker før avreise
Dag 2 – Wien, bysightseeing med buss og til fots – inkludert
Dag 3 – Linz, byrundtur med besøk på julemarked (til fots) – inkludert. Utflukt til Salzburg – ikke inkludert
Dag 4 – Regensburg, byrvandring med besøk på julemarked (til fots) – inkludert
Dag 5 – Nürnberg, sightseeing med buss – inkludert. Egentid til å besøke julemarkedet etterpå

TIPS
Tips er frivilling, men også forventet. Rederiets anbefaling er ca EUR 7 pr. gjest/dag til besetningen om bord.
I tillegg er det vanlig å tipse ca en euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere
må kunne håndtere sin egen bagasje. Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det
vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over
de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.