Kajakkferie i Kroatia

/ Elafiti-øyene – et sted som må oppdages, fremfor bare å sees

Å padle kajakk blir stadig mer populært, og kan man i tillegg gjøre dette i et godt og varmt klima og ditto vanntemperatur, ligger alt til rette for en super kajakkferie. Noen mener den beste måten å oppleve kysten av Kroatia nettopp er fra kajakken, og vi kan skrive under på det! Så det er nettopp hva vi skal gjøre på denne aktivitetsturen langs deler av Kroatias fantastiske kyst: her skal vakre øyer og krystallklart vann nytes til fulle sammen med herlig kroatisk mat og vin fra de små øyene!

Elafiti er en øygruppe i Adriaterhavet, en ønskedrøm av småøyer, beliggende rett ut for Dubrovnik. Den består av flere øyer, men kun tre av disse er bebodd hele året, blant annet Lopud og Sipan hvor vi skal ha tilhold gjennom uken. Både historien og tradisjonell arkitektur fascinerer, dog er det noe mer røft enn bymiljøet i Dubrovnik. Naturen er vakker, men ujevn og kupert. Vi overnatter i alt fra hyggelige B&B til et deilig hotell. Fokuset er selvsagt på kajakk, men en sykkeltur på øya Sipan står også på programmet. Sammen med en herlig bondegårdsmiddag og et besøk i Dubrovnik er dette også helt klart blant høydepunktene!

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 690,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.06.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager
Turleder
Sissel Lahna

Avreiser

 • Avreisedato 08.06.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 16 690,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fra Dubrovnik til øya Lopud

Vi flyr direkte fra Oslo til Dubrovnik hvor vi får oppleve den vakre gamlebyen med de sjarmerende, brostensbelagte gatene og høre litt om byens fascinerende historie. Guiden tar oss med til hovedgaten Stadun, Onofrio-fontenen, Sponza-palasset, Dubrovniks vakre katedral, Rector-palasset som en gang var hovedsenteret i republikken Dubrovnik, og den gamle havnen. Med andre ord, den helt rette starten på vårt opphold i Kroatia. Og gjett om det etter denne lille runden smaker med lunsj på en lokal restaurant!

Nå venter oss en flott fergetur (ca 50 min) til øya Lopud hvor vi blir møtt av våre guider. Lopud er en svært sjarmerende øy, her bor 200 innbyggere til vanlig, det er bilfritt med unntak av noen få «golfbiler» som får frekventere øyas småveier til faste tider. Her er det sykkel og båt som «ruler»! Vi fordeler oss i hyggelige familiedrevne B&B for de fire neste nettene. Disse ligger i gangavstand til hverandre, og både frokost og måltider for øvrig spiser vi felles. (-/L/M)

Dubrovnik
Dag 2

Vår første dag med kajakk!

Lar du deg friste med et bad før frokost, kanskje? Vi samles til god frokost ved langbordet utendørs, og all frukt og grønt vi serveres er fra familiens egen hage. Mer ureist blir det ikke! Så er vi klare til å hoppe i kajakken! Det vil si, først får vi en innføring i teknikk og sikkerhet samt instruksjoner fra våre kajakkguider i den beskyttede bukta. Deretter padler vi sammen til sandstranden Sunj som ligger på motsatt side av øya. Her blir det også tid til å slappe av, lunsje og bade! På ettermiddagen får vi strukket på bena når vi følger sti og småveier en 15 minutter tilbake til havnen i Lopud, mens vi nyter den flotte utsikten.  (F/-/M) 7,5 km, ca 3 timer

Dag 3

Vi padler fra Sunj Beach til øya Kolopec

Etter frokost varmer vi opp ved å gå den korte turen til Sunj Beach hvor vi starter padlingen til Kolocep – øya som byr på den mest dramatiske kystlinjen i Kroatia. Fra yttersiden lar vi oss imponere av bratte klipper med furutrær som toucher krystallklart vann, huler og grotter. På innsiden av klippene finnes to strender og et par små fiskelandsbyer Grnje og Donje Celo. Her blir det litt tid til å nyte det herlige vannet og utforske øyas grotter. Lunsj spiser vi på en hyggelig tradisjonell fiskerestaurant, men kjøtt- og vegetarretter er også mulig å bestille. På ettermiddagen padler vi tilbake til Sunj Beach. Våre guider arrangerer med felles middag i kveld for de som ønsker det. (F/L/-) Ca 16 km/4 timer

 

dav
Dag 4

Dagen til «gjør hva du vil»

Slapp av på stranden, utforsk øya til fots på fine stier og nyt den fantastiske utsikten over Elafiti-øyene! Uansett valg, på kvelden skal vi til en lokal gård for middag. Det tar 30 minutter å gå til gården, men belønningen venter: En herlig kroatisk middag tilberedt «under the bell» som det kalles når kjøttet tilberedes på en lokal og tradisjonell måte. Måltidet består av organiske produkter, rett fra gårdens egen avling. Kan det bli mer kortreist? Gjør klar lommelykten for vår gåtur tilbake, her finnes nemlig ikke mye gatelys, men er månen oppe, følger den oss med sitt lysskinn. (F/-/M)

Dag 5

Vi padler fra Sunj Beach til Sudjuradj på øya Sipan

Etter frokost gjør vi bagasjen klar til transport. Den skal med båten til naboøya Sipan og vårt hotell. Vi derimot starter dagen med en liten gåtur til Sunj Beach fra hvor vi padler til Sipan, den største og mest befolkede av Elafiti-øyene med sine rundt 500 beboere. Rå og rustikk og med vakker estetikk. Her passerer vi Lopuds indre kystlinje. Dets milde vinter-klima, ideelle beliggenhet og fruktbare og fjellrike dal ligger mellom to rygger av sandsten, og er en utfordring for enhver besøkende. Mye av øya er overgrodd av middelhavs maquis, men er også rik på olivenlunder og vinmarker. Den sjarmerende fiskerlandsbyen Sudjuradj vil overraske deg med sine tradisjonelle sandstenshus og -slott fra renessansetiden. Etter lunsj lar vi kajakkene bli igjen og tar bussen de 5 km til Sipanska Luka for innsjekk på vårt hotell nede ved havnen. Våre guider arrangerer felles middag på hyggelig restaurant i kveld om du ønsker å bli med. (F/L/-) 14 km/3-4 timer

Dag 6

Sykkeltur i dag på Sipanska Luka – Sudjuradj

Nye opplevelser står i kø når vi i dag skal oppleve øya fra sykkelsetet! Det har vært jordbruk på Elafiti-øyene siden antikken – olivenoljen og vinen herfra var ettertraktet blant Dubrovniks adel, som også brukte øyene som feriested når sommeren var på sitt varmeste. På sykkel passerer vi områder med olivenlunder og vinmarker hvor naturen og de historiske bygningene anses som unike. Sipan har en fascinerende historie som omfatter både pirater, aristokrater og erobrere og inkluderer borger, herskapelige sommer-residenser, et kloster og et utall kirker i renessanse- og barokkstil. Vi besøker slottet Stjepovic Skocibuha og lærer litt om livet på øya på 1500-tallet. Dagens lunsj inntas på en lokal gård hvor familien Dnicic produserer sin egen vin og olivenolje. Her nyter vi en deilig og lett lunsj og deres gode, fyldige rødvin! Du får mulighet til å kjøpe med deg både vin og olivenolje hjem. På ettermiddagen sykler vi de få kilometerne tilbake til Sipanska Luka. Blir du med på felles middag i kveld? (F/L/-) Etappe: 10-14 km

dav
Dag 7

Kajakk fra Sudjuradj til øya Ruda

Uken går fort i godt selskap, og i dag er det vår siste dag med padling når vi skal fra Sudjuradj til Ruda. Her opplever vi nydelige grottelandskap og øya Ruda med sitt Middelhavsterreng. Selvsagt blir det en svømmetur, og vi svømmer inn i Green Cave før vi fortsetter vår padling langs innersiden av øya Sipan hvor vi utforsker dens fascinerende kystlinje. I dag lunsjer vi på en restaurant som byr på den mest fantastisk utsikt. Etter lunsj padler vi tilbake til Sudjuradj og busser eller sykler de fem kilometerne tilbake til Sipanska Luka. Vi møtes til hyggelig avslutningsmiddag i kveld. Nå er det tid for å oppsummere ukens ferieopplevelser og – minner! (F/-/M) 16 km/4 timer

Dag 8

Hjemreise

Vi avslutter vårt opphold med en times fergetur tilbake til Dubrovnik. Litt avhengig av flyavgang kan det bli litt tid til å bese seg i gamlebyen av Dubrovnik før transport til flyplassen og retur til Norge. Takk for en herlig kajakkferie i Kroatia!

Sissel Lahna

Turleder

Sissel Lahna er lege og arbeider til daglig som fastlege i Oslo. Fritiden tilbringer hun utendørs på fotturer eller i kajakk. Hun har mange års padleerfaring og er utdannet Aktivitetsleder Hav etter Padleforbundets kursstige.

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Flyreise t/r Oslo-Dubrovnik med Norwegian
 • Overnatting i delt dobbeltrom, se «overnatting»
 • Halvpensjon slik: Alle frokoster og enten lunsj/picnic eller middag (4 lunsjer og 4 middager)
 • All lokal transport ihht program
 • Bagasjetransport mellom Lopud og Sipan
 • Fergebilletter t/r Dubrovni
 • Inngang og guidet tur Sudjurar-Skocibuha slott
 • Guidet tour i Dubrovnik
 • Kajakkleie inkludert sprayskjørt og redningsvest
 • Leie av sykkel på Sipan
 • 2 kajakkguider
 • Norsk turleder med sertifikat Aktivitetsleder Hav
 • Lokale skatter og avgifter pr dato.

Om du flyr fra andre flyplasser i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og sykeforsikring
 • Avbestillingsbeskyttelse
 • Drikkevarer
 • Tips  til lokale guider og annet
 • Måltider og annet som ikke står nevnt som inkludert over
 • Tillegg enkeltrom FRA kr 2250,- (begrenset antall, må bestilles ved påmelding).

Vanskelighetsgrad: Dette er en tur for nybegynnere, se beskrivelse av dagens etapper i programmet. Men om du har padlet en del, har du også stor glede av denne kajakkferien. Her får du god mulighet til å perfeksjonere dine padlekunnskaper og forbedre teknikken under kyndig veiledning av våre instruktører. Kanskje vil du også prøve deg på eskimorulle? Du må kunne svømme, være i normalt god fysisk form og vant til å være i bevegelse.

Kajakkpadling er vær- og vindavhengig, så skulle været tilsi det, kan programmet bli endret, men her det nok av spennende ting å finne på!

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 14 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Overnatting. Vi overnatter på enkle, men trivelige overnattingssteder. Vi bor 4 netter i B&B på øya Lopud og 3 netter på hotell 3*** på Sipan. Vi tar forbehold om at overnattingssteder kan bli endret. Når vi bor i B&B må vi beregne å dele oss på et par-tre overnattingssteder, men de er nært beliggende, og vi spiser alle måltider sammen. Dersom den reisende har bestilt delt dobbeltrom, må vedkommende være beredt på å betale enkeltromstillegg dersom arrangøren ikke finner en rompartner av samme kjønn. Dette er ingen gyldig grunn til å trekke seg fra turen.

Guide/gruppestørrelse. Lokale, engelskspråklige guider følger med på turene. De vil gi instruksjon om padling og guide oss trygt i kajakkene.  Norsk turleder følger også med på turen, se beskrivelse. Hans/hennes oppgave er å følge deltakerne på reisen og bidra med hjelp hvis det måtte trenges underveis på turen. Gruppestørrelse: Min. 14 deltakere, maks 18. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Klima/værforhold. Kroatia kan besøkes hele året, og tidlig høst er meget behagelig.

Bagasje/klær/utstyr. Bagasjen transporteres fra Lopud til Sipan. Ta med lett dagstursekk. Resten kan pakkes i koffert. Middagsantrekket behøver ikke være pyntet. Forslag til pakkeliste blir utsendt før avreise.

Valuta. I Kroatia brukes Kuna som kan veksles bl.a. på Gardermoen. Ikke regn med å kunne betale med kredittkort på små steder, det er derfor nødvendig å ha nok kontanter for å betale drikke og dine personlige utgifter.