Kambodsja og Vietnam – familiecruise på Mekong og badeferie

/ Angkor Wat, elvecruise fra Siem Reap til Ho Chi Minh City og badeferie i Vietnam

Ta med barna eller barnebarna på et elvecruise på Mekong – og gi dem en opplevelse de aldri glemmer! Vi har chartret hele skipet midt i skoleferien, har tilrettelagt programmet for større barn/ungdom og gleder oss til å vise dere alt det spennende dette området har å by på. Kall det familieferie, generasjonsferie eller kunnskapsreise – her får dere en unik mulighet til å skape varige minner sammen. Her byr vi på en fantastisk opplevelsesreise for barn/ungdom og deres foreldre eller besteforeldre!

Alt dette (og mye mer…) står på programmet:

 • Opplev Angkor Wat og de andre fantastiske, verdensberømte templene
 • Bli med på kokkekurs og lag din egen middag i Siem Reap
 • Sitt på første rad på det fantastiske Phare akrobatsirkus
 • Besøk en lokal familie
 • Opplev det flytende markedet og vietnamesisk dagligliv langs kanalene
 • Smak på honning-te og lokalt godteri på Unicorn Island
 • Spillkvelder og kino med popcorn i salongen
 • Lær å lage vårruller og brette servietter av de som jobber på skipet
 • Bad og nyt deilige dager på den herlige stranden ved Hoi An
 • Besøk den sjarmerende byen Hoi An på UNESCOs liste
 • Utforsk Ho Chi Minh City med gamle militærjeeper

Kort oppsummert:

 • To netter på førsteklassehotell i Siem Reap
 • Syv netter i utvendig lugar på førsteklasseskipet RV Mekong Navigator
 • Fire netter på førsteklassehotell direkte på stranden ved Hoi An
 • Norsk reiseleder fra Escape på hele turen

Rabatt kr 16 000 for barn/ungdom under 20 år – som deler lugar med en fullt betalende.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 36 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 16.07.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 16 dager
 • Rabatt kr 16 000 for barn/ungdom
 • Førsteklasseskip og hoteller
 • Helpensjon inkl. de fleste dagene
 • Alle utflukter inkludert

Avreiser

 • Avreisedato 16.07.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 16 dager
 • Priser fra 36 980,-

RV MEKONG NAVIGATOR (5*)

Rederi: Lotus Cruises
Byggeår: 2014
Antall passasjerer: 60

Delikat førsteklasseskip med høy standard. Skipet er innredet i en elegant kolonistil, kombinert med lokale materialer og møbler. Ombord er det restaurant, salong med bar, trimrom, spa og en liten butikk. På skipets soldekk er det solsenger og sittegrupper. Gratis Wi-Fi om bord (forbehold om dekning). Skipet har totalt 34 romslige og delikate lugarer/suiter (24-54 m²), alle utvendige. Maks. 2 personer pr. lugar.

Lugarene på MS Mekong Navigator

 • Grande Suite

  Skipets største og fineste suite, beliggende i front på øvre dekk. Stort bad med separat regndusj/badekar og toalett, sofa/sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker, badekåper og en stor balkong med solsenger. Lugarene har en stor dobbeltseng.

  Størrelse: 54 m2
  Antall lugarer: 2

 • Prestige Suite

  Skipets nest største suite, beliggende midtskips på øvre dekk.  Store vinduer og balkong med sittebenk. Bad med separat regndusj/badekar og toalett, sofa/sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper. Lugarene har en stor dobbeltseng.

  Størrelse: 36 m2
  Antall lugarer: 2

 • Signature Suite

  Romslige dobbeltlugarer på øvre dekk.  Store vinduer og en smal balkong med sittebenk. Bad med regndusj og toalett, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper. Lugarene har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng.
  NB – De bakerste lugarene selges med rabatt, da det her må påregnes noe støy fra motor/aggregat.

  Størrelse: 27 m2
  Antall lugarer: 16

 • Vista Suite

  Romslige dobbeltlugarer på hoveddekk. Store vinduer og fransk balkong. Bad med regndusj og toalett, sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper . Lugarene har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng.

  Størrelse: 26 m2
  Antall lugarer: 10

 • Superior Suite

  Romslige dobbeltlugarer på nedre dekk.  To små koøyer. Bad med regndusj og toalett, sittegruppe, aircondition, minibar, minisafe, TV, hårtørker og badekåper. Lugarene har to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng.

  Størrelse: 24 m2
  Antall lugarer: 4

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 - 16. juli

Oslo – Bangkok

Direktefly fra Oslo med Thai Airways til Bangkok tidlig om ettermiddagen, med ankomst neste dag. (M)

Dag 2

Bangkok – Siem Reap

Vi ankommer Bangkok om morgenen og flyr videre med Thai Airways til Siem Reap. Ved ankomst venter vår lokale guide, som tar oss med til hotellet i sentrum av Siem Reap. Vel fremme på hotellet blir det informasjonsmøte med vår reiseleder.

Etter lunsj på en hyggelig restaurant i Siem Reap skal vi besøke Artisans d’Angkor, hvor unge lokale kunstnere lærer å produsere lokale håndverksprodukter. Her lages malerier og flotte suvenirer i tre og stein. Neste stopp på programmet er Psar Chaa, også kjent som det gamle markedet. Her tilbys det meste som er å få kjøpt for penger – fra kjøtt og fisk (ja, det lukter…) til silkeprodukter, suvenirer, klær og ulike kopivarer. Her kan man virkelig få testet pruteferdighetene. En fargerik opplevelse for de fleste – og spesielt tenåringer vil like dette stedet! Vi besøker også en lokal landsby, hvor vi spaserer gjennom og får et innblikk i det lokale livet i Kambodsja.

I dag skal du få lage din egen middag. Vi skal nemlig på kokkekurs! Bli med ut i hagen og hent grønnsaker og urter (ferskere blir det ikke…), som du skal bruke til å trylle frem lokale retter med hjelp av kokken. Kanskje lager vi en konkurranse mellom de «gamle» og de unge? Gode og mette, med diplomet i hånden, returnerer vil til hotellet for å skifte og trekke pusten.

Siem Reap har mye å by på – og vi ønsker å vise dere så mye av det som mulig. Og før vi avslutter en lang dag, skal vi på sirkus! Her ligger nemlig Phare Circus, hvor unge og svært talentfulle kambodsjanere byr på en unik forestilling. Her benyttes akrobatikk, teater, musikk og dans av høy klasse til å fortelle historier fra Kambodsja. Et absolutt «must» for alle som er i Siem Reap. (F/L/M)

Dag 3

Siem Reap (Angkor)

Dagen i dag er i sin helhet viet til de fantastiske templene i Angkor. Vi besøker det arkitektoniske mesterverket Angkor Thom, en gang en millionby bestående av flere templer og terrasser, står for tur. Dette var senteret for imperiet, med flere kilometer lange murer og overdekkede gallerier med steinrelieffer. Her bodde kongen og hans familie, militære og prester. Vakre buddhahoder hugget i stein vokter sydporten sammen med trehodede elefanter. Vi besøker også Bayon, som ligger i samme område. Bayon er et lite tempel, men kanskje det vakreste av dem alle, med sine gåtefulle og smilende kjempeansikter. Vi orker ett til før lunsj – og besøker Ta Prohm, opprinnelig grunnlagt som et buddhistisk kloster og universitet i det 12. og 13. århundre. I motsetning til de fleste templene i området, er dette fortsatt i den samme tilstand som et ble oppdaget – overdekket av kjempetrærnes røtter. At flere av scenene i filmen Tomb Raider ble spilt inn nettopp her, har også bidratt til tempelets berømmelse.

Vi tar en pause og spiser lunsj på restaurant FCC, den tidligere franske guvernørens residens.

Og vi har selvsagt spart det beste til sist… Denne ettermiddagen skal vi utforske selveste Angkor Wat – det største og best bevarte tempelet, som har gitt navn til hele det fantastiske tempelområdet. Dette tempelet dekker et område på cirka 210 hektar, ytterveggene måler 5,5 kilometer og vollgravene som omgir det hele er to hundre meter brede. Et mesterverk som nå endelig skal oppleves. Retur til hotellet.

Om kvelden står det tradisjonell khmermiddag med apsara danseshow på menyen. Hvis noen ønsker å oppleve mer av Siem Reap, anbefaler vi gjerne et besøk ved nattmarkedet, som ligger i gangavstand fra hotellet. (F/L/M)

Dag 4

Siem Reap – Kampong Chang

Vi spiser en deilig frokost, sjekker ut fra hotellet og tar plass i bussen som skal frakte oss til Kampong Cham, hvor skipet ligger. Dette er en kjøretur gjennom interessant landskap på cirka fem timer, inkludert lunsjstopp på en lokal restaurant underveis. Vel fremme sjekker vi inn på det luksuriøse skipet RV Mekong Navigator. Skipet kaster loss og vårt cruiseeventyr i Mekongdeltaet starter!

Om kvelden er det velkomstmiddag og presentasjon av mannskapet ombord. (F/L/M)

Glade ansikter i Siem Reap
Dag 5

Wat Hancey – Angkor Ban – Phnom Penh

Etter frokost går vi i land ved klosteret Wat Hanchey. 303 trappetrinn bringer oss opp til klosteret (ja, vi har buss for de som ikke ønsker å gå). Vel oppe blir vi belønnet med en fantastisk utsikt over elven og dalen – og mottar velsignelse fra munkene.

Mens vi nyter lunsjen om bord, seiler skipet til Angkor Ban, en sjarmerende landsby med gamle og historiske trehus. Vi rusler gjennom landsbyen og besøker en lokal familie. Her får vi et innblikk i den lokale byggeskikken og får høre om livet her. Vi besøker også det lokale klosteret og en liten, privat skole. Her får vi bli med inn i klasserommet og barna forteller gjerne om skoledagen sin. Skipet seiler videre nedover elven og legger til kai ved Phnom Penh sent om kvelden. (F/L/M)

Wat Hanchey
Dag 6

Phnom Penh

Vi våkner opp i Kambodsjas hovedstad, Phnom Penh. Dette er en av Asias fattigste, men likevel mest sjarmerende hovedsteder, med sine cirka en million innbyggere. Byen ble khmerrikets hovedstad allerede i 1453, men måtte senere gi tapt for andre byer. Franskmennene gjorde igjen byen til kongesete og hovedstad i sitt kolonirike i 1866, og den har beholdt mye av sin franskinspirerte kolonistil. Her står arkitektoniske skatter fra det gamle khmerriket og falleferdige skur side om side med vakre palasser i fransk kolonistil.

Kambodsja har en sterk historie å fortelle, noe vi skal få lære mer om denne formiddagen. Vi besøker først Choeung Ek – en tidligere frukthave og kinesisk gravlund, beliggende cirka 17 km syd for hovedstaden Phnom Penh. Men stedet er dessverre den mest kjente av dødsmarkene «The killing fields», hvor totalt rundt 2 millioner mennesker ble henrettet og lagt i massegraver av kommunistregimet Røde Khmer mellom 1975 og 1979. I dag er Choeung Ek et minnesmerke, med en buddhistisk stupa, fylt med mer enn 5 000 hodeskaller. Mange av de drepte var tidligere fanger i det bekryktede Tuol Sleng-fengselet (S-21) i Phnom Penh, som vi også skal besøke. Den tidligere skolen fungerte som konsentrasjonsleir og tortursenter under borgerkrigen i årene 1975–1979 og er et vitnesbyrd om Røde Khmers overgrep på lokalbefolkningen. Vi returner til skipet for lunsj, fulle av sterke inntrykk og ettertanke.

Bruk ettermiddagen til å slappe av på skipet, eller utforsk byen videre på egenhånd. Det blir satt opp transport mellom skipet og det lokale Central Market, hvor det absolutt er mulig å gjøre noen gode kjøp.

Etter middag anbefaler vi et besøk ved Forreign Correspondence Club (FCC), kjent som samlingssted for utenlandske journalister under borgerkrigen. I dag er dette en artig restaurant og bar, men historien og minnene henger på veggene.
Eller kanskje viser vi filmen «Killing Fields» i salongen?! Skipet ligger til kai i Phnom Penh over natten. (F/L/M)

Killing Fields
Dag 7

Phnom Penh

Etter frokost blir venter vår utradisjonelle transport på brygga, lokale tuk-tuk’er (motoriserte trehjulssykler) som skal ta oss med på en litt annerledes byrundtur i Phnom Penh. Vi besøker det storslåtte kongelige palassområdet med Sølvpagoden, der gulvet er dekket av sølvplater. Videre går turen til Nasjonalmuseet, som byr på en enorm samling av khmerkunst og skulpturer fra forskjellige epoker. Vi returnerer til skipet for lunsj.

Nyt ettermiddagen på soldekk, ta en spasertur langs havnepromenaden eller besøk det buddhistiske tempelet Wat Phnom, som ble bygget i 1373 og har gitt navn til byen. Byen kan også by på en rekke gode og billige massasjesteder – og vi anbefaler gjerne en av de lokale spesialitetene, en fantastisk fotmassasje utført av blinde! Eller kanskje noen heller vil ta turen til Phnom Tamao Zoo, beliggende en halvtimes tuk-tuk tur fra sentrum av Phnom Penh. Dyreparken har fokuser på rehabilitering, og kan skilte med arter som tiger, elefanter (som kan male…), frekke aper, rådyr, otere og ulike eksotiske fugler.

Før middag byr vi på en tradisjonell Apsara danseoppvisning på soldekk. Også i natt ligger skipet til kai Phnom Penh. Kanskje noen blir med reiselederen for en «nightcap» på en lokal Sky Bar? (F/L/M)

Det kongelige palass, Phnom Penh, Kambodsja
Dag 8

Seilingsdag/grensekryssing – Long Khan Island

Skipet seiler fra Phnom Penh i morgentimene og vi kan nyte en avslappende dag om bord. Langs den mektige Mekong-elven ligger risplantasjer og små fiskersamfunn på rekke og rad. Vi lener oss tilbake i en solstol på dekk, beundrer utsikten, tar inn over oss alle inntrykkene og nyter dagen om bord. Det blir også ulike aktiviteter ombord. Nevnte vi at skipets SPA-avdeling virkelig kan anbefales…?!

Sent om ettermiddagen ankommer vi grensen mellom Kambodsja og Vietnam, og ankrer opp ute i elven ved Long Khanh før middag. (F/L/M)

Soldekket på Mekong Navigator
Dag 9

Long Khan Island – Cu Lao Gieng

Mens vi ennå sover, tar mannskapet seg av formalitetene på grensekontoret. Så snart papirene er i orden, seiler vi videre.

Etter frokost skal vi besøke øya Long Khanh. Hong Ngu er en typisk landsby i Mekongdeltaet, hvor befolkningen lever, jobber og handler på vannet. De har imidlertid hatt lite besøk av turister, så nysgjerrigheten deres er like stor som vår. Her er det landbruk og veving som er inntektskildene. Vi spaserer gjennom landsbyen, snakker med de lokale og får en innføring i hvordan de lokale khmerskjerfene produseres. Vi kan i dag også by på et møte med en lokal krigsveteran, som kjempet for VietCong. Skipet seiler videre til neste øy mens vi spiser lunsj ombord.

Sampaner henter oss ved skipet etter lunsj – og bringer oss til øya Cu Lua Gieng. Her lever en blanding av trosretninger og rundt 50 000 mennesker i harmoni. Vi besøker katedralen som ble bygget i 1879, og slår av en prat med den lokale presten. De fleste her livnærer seg på båtbygging, og vi får se hvordan de lokale trebåtene bygges. Retur til skipet, som ankrer opp ved Sa Dec for natten. Noen som er klar for filmkveld og popcorn…? (F/L/M)

Flytende marked
Dag 10

Sa Dec – Cai Be – My Tho

Vi ankommer Sa Dec, hvor den franske forfatterinnen Marguerite Duras tilbrakte mye av sin barndom, om morgenen. Hennes mest kjente bok er kanskje «Elskeren», hvor handlingen er fra nettopp Sa Dec. Både skolen og huset til familien står urørt, og lite er forandret siden franskmennene forlot byen. Sa Dec er også kjent som «Garden of Cochinchine» på grunn av utallige eksotiske blomster. Vi blir med på sightseeing til fots i Sa Dec, besøker den kinesiske elskerens hus og et kinesisk tempel hvor vi ønskes velkommen av tradisjonelle løvedansere. Vi spaserer gjennom det fargerike lokale markedet, hvor utvalget er stort (og levende…). Her selges det blomster, frukt og grønnsaker, fisk og ferske råvarer.

Vel ombord igjen seiler vi gjennom Vinh Long-provinsen som ligger midt i Mekong-deltaet, kjent for sine store appelsinplantasjer.

Etter lunsj kommer vi til Cai Be. Her drar vi med sampaner, mindre lokale båter gjennom det flytende markedet og opplever dagliglivet på og langs de smale kanalene. Vi går i land og spaserer langs elvebredden, besøker en rispapirfabrikk, får smake på honningte og søtsaker laget av kokos og tar en titt på den franske, gotiske katedralen. Vi legger også turen innom Ba Duc, et tradisjonelt vietnamesisk hus.

Før middag samles vi på soldekk for en cocktail og avskjed med mannskapet. Kokken varter opp med en skikkelig festmiddag i kveld! Skipet seiler siste biten til My Tho, hvor vi ligger til kai over natten. (F/L/M)

Produksjon av søtsaker langs Mekong - og vi får selvsagt smake!
Dag 11

My Tho – Ho Chi Minh City – Hoi An

Etter frokost er tiden dessverre kommet for å si farvel til våre nye venner om bord på skipet Mekong Navigator. Vi går i land i My Tho, beliggende cirka 70 km fra Ho Chi Minh City. My Tho er hovedstad i Tien Giang provinsen og kjent for sin nudelsuppe, utallige frukthager og risplantasjer.

En busstur på  cirka 11/2 time bringer oss til sentrum av Ho Chi Minh City, Vietnams største by med rundt 7 millioner innbyggere. Her finnes fremdeles bydeler som er preget av over sytti år med fransk kolonistyre, fra den gang Frankrike erobret byen i 1859. Byen blir ofte kalt Orientens Paris. Byen byr på et sydende folkeliv og et hav av fortausrestauranter og markeder, hvor alt selges og kjøpes. Helt frem til 1975 het byen Saigon, men ble da omdøpt og oppkalt etter den revolusjonære Ho Chi Minh. Vi går over i gamle militære jeeper og kjører en tur i byen, forbi de største landemerkene. Vi ser blant annet Det franske postkontoret som ble tegnet av Gustave Eiffel, Notre Dame-katedralen, Gjenforeningspalasset og Krigsmuseet. Vi tar også en tur innom Chinatown, før vi spiser lunsj på en lokal restaurant.

Etter en sen lunsj setter vi kurs for flyplassen i Ho Chi Minh City. En kort flytur bringer oss til Danang på Vietnams østkyst. Her er det liv og røre og hotellene ligger som perler på en snor, men vi har noe litt roligere i tankene. En liten halvtime nedover kysten ligger den sjarmerende byen Hoi An, som er godt plassert på UNESCOs verdensarvliste. Her sjekker vi inn for fire netter på vårt førsteklassehotell, beliggende direkte på den herlige stranden. (F/L)

Dag 12

Badeferie Hoi An

Slapp av på stranden, ta bomba i bassenget eller besøk hotellets fantastiske SPA-avdeling.

Om kvelden anbefaler vi gjerne en tur inn til den gamle, sjarmerende og godt bevarte handelsbyen Hoi An – en by som har beholdt mye av påvirkningen de kinesiske, japanske, vietnamesisk og europeiske har hatt i byen opp gjennom historien. Så står da også byens eldste del på UNESCOs verdensarvliste. Hoi An våkner virkelig til liv etter solnedgang, med vakre røde lanterner som gir en ekte og genuin følelse av Asia. (F)

Den japanske broen i Hoi An, også kjent som Lai Vien Kieu
Dag 13

Badeferie Hoi An

Kanskje stranden og bassenget frister mest i dag også…?

Eller kanskje du heller vil lære å lage de tradisjonelle lanternene, ta en båttur på Thu Bon-elven eller besøke et keramikkverksted. Mulighetene er mange og valget er ditt… (F)

Dag 14

Badeferie Hoi An

Nok en avslappende dag på stranden…? (F)

Dag 15

Hoi An – Bangkok

Om ettermiddagen sjekker vi ut fra rommene og setter kurs for flyplassen i Danang, en halvtimes kjøretur unna. Vi gjør et raskt flybytte i Ho Chi Minh City, før vi fortsetter med Thai Airways til Bangkok. (F)

 

Dag 16

Bangkok – Oslo

Flyreise fra Bangkok rett over midnatt med Thai Airways direkte til Oslo, med ankomst samme morgen.

Velkommen hjem fra en reise det blir vanskelig å glemme – og kanskje enda vanskeligere å toppe…!

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo–Siem Reap/Ho Chi Minh-byen–Oslo med Thai Airways (økonomiklasse)
 • Innlandsfly Ho Chi Minh CityDanang t/r med Vietnam Airlines (økonomiklasse)
 • To netter på førsteklassehotell (4-5*) i Siem Reap
 • Syv netter i utvendig lugar på førsteklasseskipet RV Mekong Navigator (5*)
 • Fire netter på førsteklassehotell (4-5*) på stranden ved Hoi An
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag) i Siem Reap 
 • Helpensjon (frokost, lunsj og middag) om bord på skipet
 • Frokost alle dagene i Hoi An
 • Drikke om bord på skipet (vann, juice, mineralvann, lokalt øl, drinker, samt husets vin til lunsj/middag)
 • Alle utflukter og transport iht. program
 • Tradisjonelt apsara-show, filmer og  aktiviteter ombord
 • Lokale engelsktalende guider
 • Obligatorisk tips til besetningen ombord på skipet
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Dyktig, norsk reiseleder fra Escape

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Lunsjer og middager i Hoi An
 • Visum til Kambodsja (pt. USD 36 pr. person)
 • Tips til lokale guider og sjåfører (anbefalt beløp total cirka USD 50 pr. reisende)
 • Evt. tillegg for oppgradering til businessklasse på fly
 • Reise- og avbestillingsforsikring

RABATT
Det gis en rabatt på kr 16 000 for barn/ungdom under 20 år som deler lugar med en fullt betalende voksen. Maks. 2 personer pr. lugar. Det er dessverre ikke mulig med ekstraseng.

PASS OG VISUM
Alle må ha visum til Kambodsja. Dette ordnes elektronisk før avreise og koster USD 36 pr. person (mer informasjon nærmere avreise). Norske statsborgere trenger ikke visum til Vietnam for opphold under 15 dager.  Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip­ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi belaster normalt et depositum på kr 2000 pr. person på våre gruppereiser. På denne turen betales imidlertid et depositum på kr 3500 pr. person.