Raymonde

KANALCRUISE I CHAMPAGNE

/ FRA EPERNAY TIL PARIS

 • Opplev Champagne på en original måte i  bedagelig marsjfart
 • Et cruise utenom det vanlige med en spesialbygget kanalbåt
 • «All inclusive» av deilige retter og smakfulle viner
 • Benytt muligheten til å sykle/gå langs kanalen underveis
 • Besøk landsbyen Hautvillers; munken Dom Perignons hjemsted
 • Champagnesmaking
 • Smak verdens beste brie «Brie de Meaux»

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 22 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 13.08.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Helpensjon, drikke og utflukter inkludert
 • Kun en avgang i 2019
 • Vi har reservert hele båten til våre gjester
Reiseleder
Kari Waag Wold

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 13.08.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 22 980,-

OPPLEV FRANKRIKE I SAKTE FART

Et lektercruise er en enestående måte å reise på. En liten, spesialbygget, luksuriøs båt frakter deg på elver og kanaler hvor de større elvecruiseskipene ikke kommer til. Det er avslappende og intimt med kun elleve lugarer om bord. Du kommer ekstra tett på natur, historie og kultur. Lekteren er aldri langt fra land, så her er det mange muligheter for egne utflukter og eskapader – enten til fots eller på en av syklene du kan låne om bord. Kulinariske høydepunkter er ensbetydende for Frankrike, og mannskapet om bord sørger for service i særklasse. Alt skjer i et behagelig tempo, i komfortable omgivelser.

Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

PARIS - EPERNAY

Direktefly fra Oslo til Paris. Videre til Epernay med buss, en kjøretur på cirka 2 ½ time. Vel om bord blir vi tildelt lugarer og gjør oss kjent med mannskapet.

Det blir servert en velkomstdrink før vi nyter vår første middag om bord.

DAG 2

EPERNAY - DORMANS

I dag skal vi på utflukt til praktfulle Reims, som er provinsen Champagnes største by. Her blir det byvandring i gamlebyen, og selvfølgelig besøk i den vakre katedralen Notre-Dame de Reims. Gull-gul i fargen, i gotisk stil og med nydelige utsmykninger ruver den godt i bybildet. Byggingen av katedralen startet allerede på 1200-tallet og den er en av de største katedralene i Frankrike.

Chagall har skapt et av glassmaleriene i kirken.  Katedralen var kroningskirke frem til det 19. århundre og har siden 1991 vært på UNESCOs verdensarvliste.  Ettermiddagen tilbringer vi om bord på «Raymonde» på vei til Dormans.

Epernay
DAG 3

DORMANS - CHÂTEU THIERRY

I dag skal vi på utflukt langs den kjente «Champagneruten». Her får vi se daler og vinmarker, og den sjarmerende landsbyen Hautvillers – som regnes som champagnens fødested. Landsbyen var en gang hjemstedet til den kjente benediktinermunken Dom Perignon. Den etter hvert meget berømte munken gav viktige bidrag til produksjonsmetoden for musserende vin, som har ført til at vi kan lage champagne med den kvaliteten vi kjenner i dag.

Vi fortsetter til et velkjent champagnehus, hvor vi får smake på de edle dråper. Klima, jordsmonn, utvalgte druesorter og den spesielle produksjonsmetoden har gjort den franske champagnen verdenskjent.

Vel tilbake om bord fortsetter vi på Marne-kanalen, gjennom det vakre landskapet mot Châteux Thierry, hvor vi ankommer i løpet av ettermiddagen.

Rue Dom Perignon
DAG 4

CHÂTEAU THIERRY - SAINT-JEAN-LES-DEUX - JUMEAUX

Vi spaserer opp til middelalderslottet i Château-Thierry, dette imponerende festningsverket som har dominert Marnedalen i århundrer. Er vi heldige får vi også oppleve et fantastisk falkeshow.

Nyt det imponerende synet av disse flotte fuglene på nært hold. Chateau Thierry har også vært åsted for to viktige slag, det første i 1814 under Napoleonskrigen, deretter i 1918 under første verdenskrig. Den berømte forfatteren Jean de la Fontaine var opprinnelig skogvokter i Château-Thierry, men er langt bedre kjent for å ha skrevet fabler som blant annet «Gresshoppen og mauren» og «Ravnen og reven».

Ettermiddagen tilbringes om bord mens vi i sakte tempo seiler forbi Drachy og Champigny, i hjertet av Seine-Marne området.  

DAG 5

SAINT-JEAN-LES-DEUX - JUMEAUX - MEAUX - LAGNY-SUR-MARNE

Formiddagen tilbringer vi om bord i Raymonde mens vi flytter oss sakte mot Meaux. Byen er kjent for sin godt bevarte og mangfoldige arkitektur – en herlig miks av middelalder, renessanse og klassisk. Vi besøker katedralen, biskopens palass, de romerske festningsvollene og den praktfulle Bousset Garden, som man mener er landskapsarkitekten Andre Le Notres tidlige verk. Le Notre var hovedarkitekt bak hagene i Versailles, en meget kreativ mann som tenkte store tanker, og fant sin meningsfelle i Ludvig VIX.

Vi får en presentasjon av hvordan den berømte Brie de Meaux blir fremstilt. Denne osten er berømt for sin gode smak og blir av mange omtalt som «verdens beste brie». Mens vi har oppdaget Meaux har kanalbåten forflyttet seg til Lagny-Sur-Marne, hvor vi går om bord igjen.

"French cheese, bread and grapes"
DAG 6

LAGNY-SUR-MARNE - PARIS

Vi seiler videre mot en av verdens vakreste storbyer, og ankommer Paris om ettermiddagen. Her får vi se de kjente severdighetene som Place de la République, Operaen, Place Vendome, Madeleine kirken, Louvre og de store bulevardene. Fra Palais Royale blir det «en historisk spasertur» gjennom de vakre, unike overbygde galleri-passasjene. Disse fantastiske 1800-talls byggverkene, er en slags forløper til dagens varehus og shoppingsentre.

Vi gjør oss klar til avskjedsmiddag og en hyggelig kveld, der vi deler gode minner fra turen.

Seinen og Eiffeltårnet
DAG 7

PARIS

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til mannskapet. Buss til flyplassen i Paris og direktefly til Oslo.

 

Reisebetingelser

RAYMONDE

Rederi: Croisieurope
Byggeår: 2014
Lengde: 40 m
Antall dekk: 2
Antall passasjerer: 20

På den nybygde kanalbåten/lekteren Raymonde er det er kun elleve lugarer om bord – alle utvendige med eget bad, aircondition, safe og internettilgang. Kanalbåten har restaurant, salong med bar, utegrill, jacuzzi og soldekk med solstoler. Det finnes også sykler om bord, som du kan låne underveis eller når båten legger til kai.

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo–Paris t/r
 • 6 netters cruise
 • Helpensjon ombord
 • Alle drikkevarer om bord (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • Alle utflukter iht. program
 • Engelsktalende lokalguide på utfluktene
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men ofte forventet. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 35 pr. person til besetningen om bord. I tillegger det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipenefortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.