KANALCRUISE I CHAMPAGNE

/ FRA EPERNAY TIL PARIS

Bobler og cruise i sakte tempo

Om du liker elvecruise, vil du elske kanalcruise! De spesialbygde kanalbåtene er intime og utrolig lekre, og her er det lett å føle seg som hjemme. Det er nesten som en  flytende leilighet med lekker stue, stor terrasse med boblebad og fine, små soverom. Sjekk videolinken under, så skjønner du hva vi mener – dette er en unik opplevelse, og du får se Champagne på en original måte i bedagelig tempo.

Vår reiseleder, Nicolas Mahé de Berdouaré, er født i Bordeaux, har fransk far og norsk mor, og bor nå i Oslo. Her har han har sitt eget firma i Oslo som importerer vin til Norge. Hans franske familie har vært vinhandlere i flere generasjoner og Nicolas er fast meddommer i verdens største årlige vinkonkurranse – der han i 2019 vant første prisen som «Årets Vinsmaker». Dette er også mannen som startet landets første vinbar (på Majorstuen i Oslo) og som utviklet og lanserte mottoet «Drikk oftere, mindre og bedre!» Nicolas har utgitt flere bøker, og på vårt kanalcruise i Champagne vil han formidle noe av sin kunnskap om Champagne – både regionen og boblene.

Trykk her for å se film fra seilingen

Her er noen høydepunkter:

 • Guidet tur langs Champagne-ruten, der vi blant annet besøker landsbyen Hautvillers, ofte kalt «Champagnes perle» og munken Dom Perignons hjemsted
 • Champagnesmaking, selvsagt
 • Nicolas Mahé de Berdouarè, vår reiseleder og vinekspert, byr på champagnesmaking og foredrag ombord
 • Vi besøker Meaux, og får smake verdens beste brie
 • Se de fargerike glassmaleriene i den vakre katedralen i Reims
 • Vi besøker Château-Thierry, hjemstedet til fabelforfatter Jean de La Fontaine
 • Benytt muligheten til å sykle/gå langs kanalen underveis

Alle disse utfluktene er inkludert:

Dag Utflukt
2 Utflukt til kroningsbyen «Reims»
3 Busstur langs den berømte «Champagneruten» inkludert besøk hos produsent og prøvesmaking
4 Falkeshow på festningen i Château-Thierry
5 Byvandring i Meaux inkludert smaksprøve på «verdens beste Brie»
6 Byrundtur i Paris, inkludert besøk i de overbygde galleripassasjene
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 23 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 13.08.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Helpensjon, drikke og utflukter inkludert
 • Vi har reservert hele båten til våre gjester
 • Kun en avgang denne sesongen
Reiseleder
Nicolas Mahé de Berdouaré

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 13.08.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 23 980,-

OPPLEV FRANKRIKE I SAKTE FART

Et kanalcruise er en enestående måte å reise på. En liten, spesialbygget, luksuriøs båt frakter deg på elver og kanaler hvor de større elvecruiseskipene ikke kommer til. Det er avslappende og intimt med kun elleve lugarer om bord. Du kommer ekstra tett på natur, historie og kultur. Lekteren er aldri langt fra land, så her er det mange muligheter for egne utflukter og eskapader – enten til fots eller på en av syklene du kan låne om bord.
Kulinariske høydepunkter er ensbetydende for Frankrike, og mannskapet om bord sørger for service i særklasse. Alt skjer i et behagelig tempo, i komfortable omgivelser.

Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

PARIS - EPERNAY

Direktefly fra Oslo til Paris. Videre til Epernay med buss, en kjøretur på cirka 2 ½ time. Vel om bord blir vi tildelt lugarer og gjør oss kjent med mannskapet.

Det blir servert en velkomstdrink før vi nyter vår første middag om bord.

Epernay
DAG 2

EPERNAY - DORMANS

I dag skal vi på utflukt til praktfulle Reims, som er provinsen Champagnes største by. Her blir det byvandring i gamlebyen, og selvfølgelig besøk i den vakre katedralen Notre-Dame de Reims. Gull-gul i fargen, i gotisk stil og med nydelige utsmykninger ruver den godt i bybildet. Byggingen av katedralen startet allerede på 1200-tallet, og den er en av de største katedralene i Frankrike.

Chagall har skapt et av glassmaleriene i kirken. Katedralen var kroningskirke frem til det 19. århundre og har siden 1991 vært på UNESCOs verdensarvliste.  Ettermiddagen tilbringer vi om bord på «Raymonde» på vei til Dormans.

Katedralen i Reims
DAG 3

DORMANS - CHÂTEAU-THIERRY

I dag skal vi på utflukt langs den kjente «Champagneruten». Her får vi se daler og vinmarker, og den sjarmerende landsbyen Hautvillers – som regnes som champagnens fødested. Landsbyen var en gang hjemstedet til den kjente benediktinermunken Dom Perignon. Den etter hvert meget berømte munken ga viktige bidrag til produksjonsmetoden for musserende vin, som har ført til at vi kan lage champagne med den kvaliteten vi kjenner i dag.

Vi fortsetter til et velkjent champagnehus, hvor vi får smake på de edle dråper. Klima, jordsmonn, utvalgte druesorter og den spesielle produksjonsmetoden har gjort den franske champagnen verdenskjent.

Vel tilbake om bord fortsetter vi på Marne-kanalen, gjennom det vakre landskapet mot Château-Thierry, hvor vi ankommer i løpet av ettermiddagen. Mens vi seiler vil Nicolas geleide oss gjennom en smaking av ulike champagner fra champagnehuset Drappier.

Rue Dom Perignon
DAG 4

CHÂTEAUX THIERRY - SAINT-JEAN-LES-DEUX - JUMEAUX

Vi spaserer opp til middelalderslottet i Château-Thierry, dette imponerende festningsverket som har dominert Marnedalen i århundrer. Er vi heldige får vi også oppleve et fantastisk falkeshow (avhengig av været).

Nyt det imponerende synet av disse flotte fuglene på nært hold. Chateau-Thierry har også vært åsted for to viktige slag, det første i 1814 under Napoleonskrigen, deretter i 1918 under første verdenskrig. Den berømte forfatteren Jean de la Fontaine var opprinnelig skogvokter i Château-Thierry, men er langt bedre kjent for å ha skrevet fabler som blant annet Gresshoppen og mauren og Ravnen og reven.

Ettermiddagen tilbringes om bord mens vi i sakte tempo seiler forbi Drachy og Champigny, i hjertet av Seine-Marne området.

DAG 5

SAINT-JEAN-LES-DEUX - JUMEAUX - MEAUX - LAGNY-SUR-MARNE

Formiddagen tilbringer vi om bord i «Raymonde» mens vi flytter oss sakte mot Meaux. Byen er kjent for sin godt bevarte og mangfoldige arkitektur – en herlig miks av middelalder, renessanse og klassisk. Vi besøker katedralen, biskopens palass, de romerske festningsvollene og den praktfulle Bousset Garden, som man mener er landskapsarkitekten Andre Le Notres tidlige verk. Le Notre var hovedarkitekt bak hagene i Versailles, en meget kreativ mann som tenkte store tanker, og fant sin meningsfelle i Ludvig VIX.

Vi får en presentasjon av hvordan den berømte Brie de Meaux blir fremstilt. Denne osten er berømt for sin gode smak og blir av mange omtalt som «verdens beste brie». Mens vi har oppdaget Meaux har kanalbåten forflyttet seg til Lagny-Sur-Marne, hvor vi går om bord igjen.

DAG 6

LAGNY-SUR-MARNE - PARIS

Vi seiler videre mot en av verdens vakreste storbyer, og ankommer Paris om ettermiddagen. Her får vi se de kjente severdighetene som Place de la République, Operaen, Place Vendome, Madeleine kirken, Louvre og de store bulevardene. Fra Palais Royale blir det «en historisk spasertur» gjennom de vakre, unike overbygde galleri-passasjene. Disse fantastiske 1800-talls byggverkene, er en slags forløper til dagens varehus og shoppingsentre.

Vi gjør oss klar til avskjedsmiddag og en hyggelig kveld, der vi deler gode minner fra turen.

DAG 7

PARIS

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til mannskapet. Vi kjører buss til flyplassen i Paris og setter oss på vårt direktefly til Oslo.

 

Reisebetingelser

RAYMONDE

Rederi: Croisieurope
Byggeår: 2014
Lengde: 40 m
Antall dekk: 2
Antall passasjerer: 20

På den nybygde kanalbåten/lekteren Raymonde er det er kun elleve lugarer om bord – alle utvendige med eget bad, hårføner, aircondition, safe og internettilgang. Kanalbåten har restaurant, salong med bar, utegrill, jacuzzi og soldekk med solstoler. Det finnes også sykler om bord, som du kan låne underveis eller når båten legger til kai.

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo–Paris t/r
 • 6 netters cruise
 • Helpensjon ombord
 • Alle drikkevarer om bord (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • Alle utflukter iht. program
 • Engelsktalende lokalguide på utfluktene
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men ofte forventet. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 42 pr. person til besetningen om bord. I tillegger det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, våre reiseledere kan ikke bistå med dette.

Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.