Kanalcruise i Provence

/ Frankrike i sakte fart fra Arles til Sète

Kanalcruise er en helt spesiell opplevelse. De spesialbygde kanalbåtene er intime og lekre, og det er nesten som å være i en stor leilighet med lekker stue, stor terrasse med boblebad og fine, små soverom (sjekk ut bildekarusellen vår litt lenger ned). Siden hele båten er reservert våre gjester, blir dette en tur hvor vi blir godt kjent underveis.

Ikke nok med at vi har en lekker båt, vi skal dessuten seile gjennom noe av det vakreste Frankrike har å by på – Provence! Det  betyr nydelig landskap med valmuer, lavendel og velduftende urter, og byen Arles kan vise til imponerende romerske ruiner med et stort amfiteater. De vakre fargene og lyset i Arles har dessuten  inspirert mange kunstnere gjennom tidene, blant annet Vincent van Gogh og Cézanne.

Gled deg til: 

 • Se det romerske amfiteateret i Arles
 • Camargue, med sine hvite hester og flamingoer
 • Hils på en av Europas eneste cowboyer
 • Benytt muligheten til å sykle/gå langs kanalen underveis
 • Saint-Guilhem-le-Dèsert ; Languedocs juvel, kanskje Frankrikets vakreste landsby?
 • La deg imponere av den unike festningsbyen Aigues-Mortes
 • Hver dag etter lunsj er det presentasjon av franske oster; nyt og smak!
 • God tid til å nyte livet langs kanalen, med franske fristelser på tallerken og i glasset

Alle disse utfluktene er inkludert:

Dag Utflukt
2 Byrundtur i Arles, inkludert besøk hos olivenoljeprodusent
3 Utflukt til våtmarksområdet Camargue og Saintes Marie de la mer
4 Tur til festningsbyen Auiges-Mortes og saltmuseet
5 Besøk på en lokal «manade» (ranch)
6 Utflukt til Etang de Thau
6 Busstur til Saint-Guilhem-le-Dèsert

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 24 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 21.08.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Vi har reservert hele båten til våre gjester
 • Helpensjon, drikke og utflukter inkludert
 • Kun en avgang i 2020
Reiseleder
Kamilla Skaug

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 21.08.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 24 980,-

OPPLEV FRANKRIKE I SAKTE FART

Et kanalcruise er en enestående måte å reise på. En liten, spesialbygget, luksuriøs båt frakter deg på elver og kanaler hvor de større elvecruiseskipene ikke kommer til. Det er avslappende og intimt med kun elleve lugarer om bord. Du kommer ekstra tett på natur, historie og kultur. Lekteren er aldri langt fra land, så her er det mange muligheter for egne utflukter og eskapader – enten til fots eller på en av syklene du kan låne om bord. Kulinariske høydepunkter er ensbetydende for Frankrike, og mannskapet om bord sørger for service i særklasse. Alt skjer i et behagelig tempo, i komfortable omgivelser.

På denne reisen seiler vi på Rhône-Sète Canal, en kombinasjon av Canal des Étangs, Canal de Beaucaire og Canal de la Radelle.

 • Lunsj med torsk og hummerravioli om bord på MS Van Gogh, Croisi Europe
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Arles

Avreise fra Oslo med fly til Marseilles, mellomlanding og flybytte underveis. På flyplassen venter bussen som tar oss inn til Arles. Vel om bord får vi tildelt lugarer og blir kjent med mannskapet. Det blir servert en velkomstdrink før vi nyter vår første middag om bord.

Kafeen fra Van Goghs berømte bilde i Arles.
Dag 2

Arles – Gallician

Historiske Arles har skatter fra romertiden og antikken, samt mange spor etter Van Gogh. Bypromenaden går blant annet til den romerske arena, Det antikke teater og Saint Trophime kirken.

Maleren Vincent Van Gogh flyttet fra Paris til Arles i 1888. Han bodde i «Det gule huset» i drøyt et år. Dette var en av hans mest produktive perioder, hvor han malte over 200 bilder. Paul Gauguin bodde i samme hus en periode, men samarbeidet mellom de to kunstnerne tok slutt på dramatisk vis. Etter en av deres mange temperamentsfulle diskusjoner angrep han Gauguin med en barberkniv. Vincent Van Gogh var en genial kunstner, men det var verre med hans mentale tilstand, og det var også her i Arles at Van Gogh skar øret av seg.   

Vi blir med på en tur ut av byen for å lære mer om hvordan den velsmakende olivenoljen fremstilles her i Provence. Smaksprøver blir det også. Ettermiddagen tilbringes om bord, mens vi seiler på Rhônen og Rhône-Sete kanalen mot Gallician.

Arles er både kunstnerbyen og en historisk by med romersk teater.
Dag 3

Gallician – Aigues-Mortes

Denne formiddagen blir det utflukt til Camargue – det enorme elvedeltaet bestående av røde saltlaguner, våtmarker og sand­dyner. Camargue er kjent for sitt rike fugle- og dyreliv, med blant annet rosa flamingoer og flokker av hvite hester.

Her finner du også Europas eneste cowboyer, le Gardien, som driver okseoppdrett. Landsbyen Saintes Marie-de-la-mer ligger helt ute ved kysten, der Rhônen møter Middelhavet, og regnes som områdets hovedstad. Her finner du flere sjarmerende butikker som blant annet selger lokalproduserte varer som ris og salt. Byen er også et pilegrimsreisemål for sigøynere, som samles her hvert år til ære for helgenen Sarah. Vi tilbringer ettermiddagen om bord mens vi forflytter oss til Aigues-Mortes, hvor vi ankommer tidlig om ettermiddagen.

Vadende flamingoer i Arles.
Dag 4

Aigues-Mortes – Palavas-les-Flots

Bli med på utflukt i Aigues-Mortes! Denne historiske byen ligger midt i et av de vakreste områdene i Provence. Her setter vi oss på et lite tog som tøffer sakte rundt, og får blant annet se saltmuseet. Produksjon av dette «hvite gullet» har funnet sted i Frankrike i flere hundre år.

Vi returnerer til vårt «hjem» på turen, Anne Marie, og seilasen fortsetter til Palavas-Les-Flots. Denne tidligere fiskelandsbyen er nå en sjarmerende og populær badeby. Tilbring ettermiddagen med en spasertur på stranden, ta en titt på det tidligere vanntårnet, som nå er restaurant og kongresssenter – eller sett deg bare ned og nyt omgivelsene!

Dag 5

Palavas-Les-Flotes – Sète

Provence har lang tradisjon med husdyrhold og gjetere, som vi skal se nærmere på i dag. Vi besøker en manade, eller en ranch, om du vil. Her får vi være med på traktor med tilhenger ut på jordet for å se nærmere på oksene. Vi får med oss lokale produkter som vi koser oss med når vi er tilbake på båten. Ettermiddagen tilbringes om bord mens vi seiler mot Sète, hvor vi ankommer tidlig ettermiddag.

De hvite hestene er karakterisktiske for Camargue.
Dag 6

Sète

Sentralt langs Languedocs kystlinje ligger Sète – her har det alltid vært fisket og høstet inn rikelig med mat fra havets enorme skattkammer. Formiddagens utflukt går til Étang De Thau, som er spesielt kjent for skalldyr av høy kvalitet. Vi besøker museet der du vil få historien om hvordan det er, og var å være fisker. Det er flott å skue utover innsjøen, og en ekstra bonus blir det å smake på god­bitene etterpå. Flerfoldige laguner strekker seg langs kysten, helt fra Rhônen til foten av Pyreneene.

Om ettermiddagen går turen til Saint-Guilhem-le-Dèsert; kanskje en av de vakreste landsbyene i Frankrike? Nær ligger også en av flere historiske broer omtalt som  «Pont du Diable». Denne ble bygget Benediktinermunker på begynnelsen av det  11-århundre. På vei tilbake til båten gjør vi et stopp på en vingård for å smake noen av Languedoc-regionens viner. Denne kvelden arrangerer mannskapet  festmiddag for oss, og vi får en hyggelig kveld om bord hvor vi kan dele opplevelser og gode minner fra turen.

Dag 7

Sète

Etter frokost sjekker vi ut og sier farvel til mannskapet. Transport til flyplassen. Flyreise til Oslo med mellomlanding underveis.

Reisebetingelser

ANNE MARIE
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2014
Lengde: 40 m
Antall dekk: 2
Antall passasjerer: 20

På den nybygde lekteren Anne Marie er det er kun elleve lugarer om bord – alle utvendige med eget bad, aircondition, safe og internettilgang.
Lekteren har restaurant, salong med bar, utegrill, jacuzzi og soldekk med solstoler. Det finnes også sykler om bord som du kan låne underveis og når båten legger til kai.

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo-Marseilles/Montpellier-Oslo
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord
 • Alle drikkevarer om bord (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • Alle utflukter iht. program
 • Engelsktalende lokalguide på utfluktene
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men ofte forventet. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 42 pr. person til besetningen om bord. I tillegger det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, våre reiseledere kan ikke bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.