Karpatene – en reise utenfor allfarvei

/ Gjennom fire land: Slovakia, Ungarn, Romania og Ukraina

Bli med oss på en uforglemmelig 10-dagers reise gjennom fire land øst i Europa, med den mektige fjellkjeden Karpatene som en samlende kulturell og geografisk faktor.  En reise over fjell, gjennom landskap og til byer og landsbyer som kan ta pusten fra selv den mest reisevante. En reise som gir deg følelsen av å bla i en historiebok du ikke visste fantes.

Noen høydepunkter:

• Togtur til Tatrafjellene
• Vingårdsbesøk med lunsj i Tokaj
• Elie Wiesels barndomshjem – nå museum for jødisk kultur
• “Den glade kirkegård” hvor de døde hylles med humor
• Cluj (Klausenburg) – Transilvanias hovedstad
• Fresco-malte klostere i Romania
• Cernivtsi – “Jerusalem of the East”
• Lviv, tre dager i en av Europas vakreste byer

Reiseleder Trond Aspaas kjenner regionen, og han byr på spennende historier gjennom hele reisen. Trond er den ultimate mannen til å vise deg dette område.  Gled deg til å være med på en unik reise!

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 18 990,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 25.08.2020 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 10 dager
  • Nyhet
Reiseleder
Trond Aspaas

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 25.08.2020
  • Avreisested Oslo Lufthavn
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 10 dager
  • Priser fra 18 990,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo – Warszawa - Kosice

Formiddagsavgang med LOT via Warszawa til Kosice i Slovakia. Kjøreturen fra flyplassen til vårt hotell tar kun 20 minutter. Her skal vi bo i to netter. Den meget sjarmerende byen Kosice er i dag Slovakias nest største by med cirka 250.000 innbyggere. Vårt hotell er perfekt beliggende kun 50 meter fra gågaten i den historiske bydelen. Etter innsjekking blir det litt tid på egen hånd før vi møter vår lokale guide som tar oss med på en liten byvandring. Turen avsluttes ved restauranten der vi inntar vår middag.

Måltider inkludert: Middag

Kosice
Dag 2

Kosice -Tatrafjellene - Kosice

I dag utforsker vi Tatrafjellene som utgjør en del av Karpatene. Sammen med vår lokale guide setter vi kursen nordvestover mot byen Poprad, 672 meter over havet. Herfra kan vi glede oss over en knapp times togtur oppover i Tatrafjellene i vakre omgivelser. Er været med oss kan vi se Gerlachovsky, som med sine 2654 meter er Slovakia høyeste fjell. Lunsjen spiser vi 1000 meter over havet, i den lille byen Stary Smokovec. Fra restauranten er det en kort spasertur til parkeringsplassen der vår buss venter på å ta oss til Spis-festningen, en av Europas største middelalderfestninger som ble en del av verdensarvlisten i 1993. Etter besøket i festningen har vi kun en times kjøring tilbake til vårt hotell i Kosice.

Resten av ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon for å kunne nyte denne perlen av en by – og se med egne øyne hvordan byens borgere koser seg i sin hjemby.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Spis-festningen
Dag 3

Kosice -Tokaj - Sighetu Marmatiei

Frokost, utsjekking og avreise. Vi kjører sydover og etter drøye 30 minutter er vi allerede i Ungarn. Etter ytterligere en knapp times kjøring fra grensen er vi inne i vinregionen Tokaj, med den ungarske pusztaen i sør og vest og de lavere Karpatene i nord. Her nyter vi en vinsmaking og lunsj før vi setter kurs mot øst og den rumenske grensen. Vi stiller klokkene våre en time fram, for Romania og Ukraina ligger en time foran Norge.

Tidlig kveld ankommer vi vårt hotel i Sighetu Marmatiei i den nordlige delen av Romania, hvor vi skal bo i natt. Middag i hotellets restaurant.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Tokaj
Dag 4

Sighetu Marmatiei - Desesti - Barsana - Cluj

Frokost, utsjekking og avreise. Vi er nå i regionen Maramures som er kjent for sin særegne kultur, sine tradisjoner og blide imøtekommende innbyggere. Første stopp er den lille byen Sapanta ved grensen til Ukraina der vi besøker “ den glade kirkegård.“ En lokal kunstner startet i 1935 med å lage en ny type fargerike kors, og malte morsomme tekster på korset for å hylle den avdøde. Før han døde i 1977 hadde han produsert mer enn 700 kors, og virksomheten har fortsatt etter hans død gjennom hans assistent. Det er mange rare følelser som dukker opp når folk leser tekstene på gravstøttene og folk humrer og ler på kirkegården.

Herfra går turen langs grenseelven Tisa tilbake til byen Sighetu Marmatiei. Her besøker vi huset der Elie Wiesel tilbrakte sine første femten leveår, og som i dag et museum om Jødisk kultur i Maramures. Herfra er det en knapp halv times kjøring til den lille byen Desesti der vi får tradisjonell mat og drikke hos en lokal familie. I Desesti ligger en av de mest kjente trekirkene i regionen som også er på UNESCOs verdensarvliste. Vi avlegger kirken et besøk, tar deretter turen til det vakre nonneklosteret i Barsana som siste post på programmet. Vi ankommer vårt hotel i sentrum av Cluj tidlig om kvelden, hvor vi skal bo i to netter. Resten av kvelden til fri disposisjon og middag på egen hånd.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Den glade kirkegård i Sapanta
Dag 5

Rundtur i Cluj

Frokost og rolig morgen. Vår lokalkjente guide møter oss i resepsjonen på hotellet og tar oss med på en rundtur i byen mange omtaler som Transilvanias hovedstad. Byen med historiske røtter helt tilbake til år 101 er i dag Romanias nest største by med cirka 420.000 innbyggere. Her ligger også Romanias største universitet med over 40.000 studenter. Etter rundturen har du ettermiddagen til fri disposisjon. Om kvelden møtes vi til felles middag på en restaurant i sentrum av byen.

Måltider inkludert: Frokost og middag

Cluj
Dag 6

Cluj - Bucovina - Chernivtsi

Tidlig avreise med kurs mot Borgo-passet, nevnt i Bram Stokers berømte roman; Dracula. Vi passerer fjellpasset som markerer grensen mellom regionene Maramures og Bucovina. Vi spiser lunsj før vi tar en titt på to fresco-malte klostre, Humor og Voronet, begge på verdensarvlisten.

Fra Voronet setter vi kurs mot nord og etter en halvannen times kjøring passerer vi grensen til Ukraina. Grensepasseringer i denne delen av Europa tar gjerne litt lenger tid enn ønskelig, men vi forventer å ankomme Chernivtsi sen ettermiddag/tidlig kveld. Vi sjekker inn på hotellet vårt i gamlebyen, og spiser middag på en restaurant i nærheten.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Voronet-klosteret
Dag 7

Chernivtsi - Kolomyia - Lviv

Frokost og utsjekking fra hotellet. Med buss og til fots blir vi kjent med denne spesielle byen, som også blir kalt “Little Vienna” eller “Jerusalem on Prut River “. Byen har i snart 150 år vært en av Ukrainas viktigste kultur og universitetsbyer. For 135 år siden annekterte det Habsburgske Riket denne regionen og ga den navnet Bucovina. I 1918 ble regionen innlemmet i Romania, og ved folketellingen i 1930 viste det seg at nesten 30 % av befolkningen var jøder, 20 % rumenere, 20 % tyskere, og de resterende 30 % ukrainere og polakker. I 1940 inntok Sovjetrusserne byen og tvangsflyttet tyskere i regionen, men allerede året etter gjenerobret rumenske styrker regionen og byen, med støtte fra Nazi-Tyskland. Fascistlederen Antonescu tvang umiddelbart alle jødene inn i en ghetto i Chernivtsi, der så mange som 50.000 mennesker levde under grufulle forhold inntil de ble deportert og forsvant.

Vi sier farvel til vår lokale guide og setter kurs mot nordvest, mot slettelandskapet som ofte omtales lokalt som skogslettene. I sør og sørvest ligger Karpatene med landets høyeste fjell, Hoverla 2061 m.o.h. Vi inntar lunsjen underveis og ankommer Lviv om kvelden. Her skal vi bo i tre netter, og har god tid til å bli kjent med denne vakre, stemningsfulle byen. Middag på hotellets takterrasse med herlig utsikt over hele Lviv.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Chernivtsi
Dag 8

Lviv - byvandring

Vår lokale guide møter oss i resepsjonen og tar oss med på en meget interessant to timers byvandring. Lviv står stått på egne bein, men tåler en liten sammenligning med storslåtte byer som Krakow og Praha. Det er brosteinsbelagte gater, koselige torg og fargerike, pastellfargede bygninger i skjønn forening. Dette er nok landets mest populære by å besøke av mange grunner. Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste.

Byvandringen avsluttes med lunsj i en av gamlebyens restauranter. Resten av dagen brukes til å utforske byen på egen hånd.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Rynok-plassen, Lviv.
Dag 9

Lviv - utflukt

På dagens utflukt besøker vi festningen med utsikt over byen, den vakre 1700-talls katedralen St. Georg og Lychakiv kirkegården. Den enorme kirkegården åpnet i 1786 og var opprinnelig det siste hvilestedet for Lvivs overklasse. Senere har politikere og kjente kulturpersoner også blir gravlagt her. Den store gravlunden med sine skulpturer og storslagne monumenter er som en vakker park.

Ettermiddagen til fri disposisjon. Om kvelden møtes vi til avslutningsmiddag på en hyggelig restaurant i gamlebyen.

Måltider inkludert: Frokost og middag

Lviv
Dag 10

Lviv - Warszawa - Oslo

Du har tid på formiddagen til en siste shoppingrunde. Vi spiser lunsj i hotellets restaurant før avreise til flyplassen. LOT har avgang på ettermiddagen. Det er flybytte i Warszawa, og vi ankommer Oslo om kvelden.

Måltider inkludert: Frokost og lunsj

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

• Flyreise Oslo – Kosice og Lviv – Oslo med LOT
• 8 overnattinger på 4* hoteller og 1 overnatting på 3* hotell
• 9 frokoster, 6 lunsjer og 6 middager
• Alle inkluderte måltider inkluderer ½ l vann på flaske
• Vinsmaking i Tokaj-regionen
• Togreise i Tatra-fjellene
• Inngangsbilletter, aktiviteter og transport med førsteklasses buss iht. programmet
• Lokale engelsktalende guider i Kosice, Cluj, Chernivtsi og Lviv
• Norsk reiseleder fra avreise Oslo til avreise Lviv

PRISEN INKLUDERER IKKE

• Tips til serveringspersonale, lokale guider og sjåfører
• Reise- og avbestillingsforsikring
• Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over

Der måltider ikke er inkludert vil gode restauranter bli anbefalt av reiseleder eller lokal guide.

 

HOTELLER

Kosice: Doubletree Hilton 4*  (Les mer om hotellet her)
Sighetu Marmatiei: Gradina Morii 3*  (Les mer om hotellet her)
Cluj: Ramada 4*  (Les mer om hotellet her)
Chernivtsi: Allure Inn 4*  (Les mer om hotellet her)
Lviv: Swiss Hotel 4*  (Les mer om hotellet her)