Solnedgang over Roma

Keisernes Roma med Knut Ødegård

 • Oppdag Romas severdigheter i selskap med en som kjenner byen og historien godt
 • Utflukt til Hadrians Villa i Tivoli og den antikke havnebyen Ostia
 • Vinsmaking på vinhuset Castello di Torre in Pietra

Ingen by bærer i seg så mye historie som Roma. Denne historien lar seg lese ut av bygninger, gater, plasser, kirker og templer. Og i Roma leser man historie mens man går. Vi inviterer til tur i de romerske keisernes by, fra Forum Romanum og Capitol, til Pantheon og Caracallas badeanlegg. Men vi tar også turen ut av den evige stad, til keiser Hadrians storslåtte og særegne villa ved Tivoli og til Romas antikke havneby Ostia.

Knut Ødegård er dr. philos. i klassisk arkeologi. Han har bodd ni år i Roma og føler seg hjemme i byens mange kriker og kroker, storslagne plasser og intime gater. Han var stipendiat i klassisk arkeologi ved Det norske institutt i Roma 1990-94 og har forsket og undervist i antikkens historie og arkeologi ved Universitetet i Oslo siden 1994. Knut er en aktiv formidler av antikkens kultur i radio, dagspressen og gjennom foredragsvirksomhet over hele landet. Han har gitt ut boken «Antikken», om den gresk-romerske antikken som var Europas første storhetstid og en inspirasjon for ettertiden.

Last ned reiseprogram
Reiseleder og historiker
Knut Ødegård

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 22.11.2018
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
 • Pizza Italia mat
 • St. Peter's Basilica
 • Piazza Navona
 • Square Piazza di Spagna
 • Ostia Antica, Italy
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Roma

Norwegian flyr fra Oslo Lufthavn kl. 19.50 og drøye tre timer senere lander vi på Romas flyplass. Vårt bosted er Hotel San Carlo, beliggende i et historisk palass på en stille og fredelig gågate midt i det historiske Roma, rett ved Piazza di Spagna. Vi har valgt dette turistklassehotellet for sin sjarm og sentrale beliggenhet. For å kunne kjøre helt frem til hotellet, blir vi kjørt i minibusser fra flyplassen.

Spansketrappen, Roma
Dag 2

Capitolhøyden, Forum Romanum og Colosseum

En reise til keisernes Roma må begynne ved Capitolhøyden, Jupiters egen topp. Derfra går vi ned til Forum Romanum og opplever det politiske sentrum i republikkens Roma. I keisertid var det i stedet palassene på Palatinen som ble tyngdepunktet for politikk. Et besøk i Colosseum og en innføring i populærkulturen i det antikke Roma hører også med. Resten av dagen er din til egne opplevelser. Om kvelden møtes vi til felles middag på en lokal restaurant. (F, M)

Colosseum, Roma
Dag 3

Tivoli, Hadrians Villa

Etter frokost, tar vi turen ut av Roma med buss og reiser innover i landet, til Tivoli der keiser Hadrian mellom 118-138 e.Kr. anla sitt store villakompleks. Hadrian er den mest originale romerske keiseren og villaen var et forsøk på å gjenspeile det enorme imperiet han hersket over og som han elsket å reise rundt i.  Vi spiser lunsj sammen i Tivoli og vender tilbake til Roma på ettermiddagen. (F, L)

Hadrians Villa i Tivoli, Italia
Dag 4

Marsmarken, Piazza Navona og Pantheon

I dag utforsker vi Marsmarken, Campo Marzio, til fots, fra Tiberøya, gjennom ghettoen til Piazza Navona og Pantheon. På veien får vi gode eksempler på hvordan byen utviklet seg gjennom antikken, og hvordan man i senere tid har bygget videre på de antikke bygningene og dermed skapt et bybilde som reflekterer mer enn 2000 års sammenhengende bosetning. Resten av søndagen kan du nyte i eget tempo. Utforsk byens gater og hyggelige serveringssteder. Spør gjerne Knut om tips og gode råd. (F)

Pantheon, Roma
Dag 5

Caracallas Bad

Ny dag og ny vandring i Roma. Denne gangen fra Tiberøya, via Aventinerhøyden, langs circus maximus til keiser Caracallas enorme offentlige bad. Her blir det både templer, middelalderkirker og romersk underholdning! (F)

Caracallas bad, Roma
Dag 6

Ostia og vinhuset Castello di Torre in Pietra

Vi reiser igjen ut av byen med buss, men denne gangen i retning kysten. Her skal vi oppleve Romas antikke havneby, Ostia. Siden Roma var Europas første millionby i antikken, måtte havnebyen ta imot tonnevis med korn og andre varer som hovedstaden trengte. Dette skapte et særegent bymiljø, med sjøfolk og arbeidere fra alle kanter av Middelhavsområdet. I dag er Ostia en fredelig oase med sine boligkvarterer, kornlagre, teater og offentlige bad fra keisertid. Etter rundturen i Ostia, reiser vi med buss til vinhuset Castello di Torre in Pietra for å smake på de lokale vinene, særlig de hvite, og innta en lett lunsj. Vi er tilbake i Roma på ettermiddagen. (F, L)

Vindruer
Dag 7

Oppdag Roma på egen hånd

Etter mange vandringer er dette dagen du kan rusle rundt på egen hånd, eller gjøre shopping i området rundt hotellet, som har Romas fineste designerbutikker! Men reiseleder har også forslag til de som gjerne vil fortsette utforskningen av Roma. Senere møtes vi til felles middag på vår siste kveld i den evige stad. (F, M)

Shoppingglede!
Dag 8

Hjemreise

Etter en rolig morgen og frokost, sjekker vi ut og blir kjørt til flyplassen. Norwegian har avgang kl. 15.55 og beregnet ankomst til Oslo Lufthavn er kl. 19.05.

Reisebetingelser

INKLUDERT I PRISEN

 • Fly Oslo-Roma t/r med Norwegian
 • Flyskatter og avgifter per 14.juni 2018
 • Busstransport flyplass til hotell tur/retur
 • Syv netter på hotell inkludert frokost
 • En vinsmaking
 • To lunsjer inkl. drikke
 • To middager inkl. drikke
 • Vandringer og utflukter med buss iht. program
 • Inngangsbilletter
 • Høretelefoner
 • Norsk lokalguide
 • Reiseleder og guide Knut Ødegård

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Måltider utover de beskrevet i programmet
 • Turistskatt, 4 euro per person per dag, må betales direkte til hotellet

Diverse
Våre vandringer i Roma starter kl. 09.00 om morgenen og avsluttes mellom kl. 13. og 14.00. Utfluktene til Tivoli og Ostia starter kl. 09.00 og vi beregner å være tilbake i Roma cirka kl. 16.00. Det blir en del gåing, så du må være i normal god form. Husk bekvemme sko/joggesko.

Utover de inkluderte måltidene vil Knut arrangere noen felles måltider, for de som ønsker å være med. Dette vil være på egen regning.

Hotel San Carlo 3*
Hotellet ligger i et historisk palass på en stille og fredelig gågate, midt i Romas shoppingparadis og bare et par minutter fra Spansketrappen. En varm, intim og vennlig atmosfære møter gjestene ved ankomst. Totalt 50 rom  av forskjellig størrelse og med litt ulik møblering. Små enkeltrom.
Alle rommene har bad med dusj, hårtørrer. Telefon, TV og minibar. Det finnes oppvarming/aircondition og  gratis wi-fi.  Frokostbuffet serveres mellom kl. 07.15-10.15 oppe på takterrassen som er vakkert pyntet med blomster. Om vinteren blir terrassen beskyttet av plastvegger og oppvarmet.
Kort gangavstand til Pantheon, Piazza Navona og Trevifontenen med rikt utvalg av restauranter, barer og kafeer. Store busser kan ikke stoppe foran hotellet, men må stoppe på gatens langs Tiberen, cirka 10-12 minutters gange fra hotellet. Vi bruker derfor  minibusser ved ankomst og avreise, som kan komme helt fram til hotellet. Du kan lese mer om hotellet her.