Topptur til Kilimanjaro – Afrikas tak

/ Bli med på toppen av Afrikas høyeste fjell

Vi inviterer deg med på en fantastisk 10-dagers reise til Kilimanjaro. Fra sletten stiger fjellet mot skyene, den gigantiske vulkankjeglen har tre topper, vi skal opp på den høyeste.

Det blir seks dager med vandring, og ferden går først gjennom frodig jungellandskap med apekatter, orkideer og fargerike fugler, så gjennom gressletter med trær og ørkenplanter, videre stigning gjennom en goldt månelandskap før du står på toppen og ser sola stige opp over Afrika. Da er alt slitet glemt – det er et magisk øyeblikk!

Du lurer kanskje på om du er i god nok form for en slik tur? Vel, du bør absolutt ha gode knær og være i generelt god form, men du trenger ikke være toppidrettsutøver. Turen er krevende, men klarer du å gå Besseggen, burde du i utgangspunktet være i fysisk stand til å klare dette. Vi har bærere med oss, så du bærer bare en dagtursekk selv.

Ta med i beregningen at det det kan være kaldt, lufta er tynn og siste oppstigning skjer om natta, for å få med oss soloppgangen over Afrika. Så ja – det kan være tøft , men det er så verdt det! Vi avslutter oppholdet med en tur i  nasjonalparken Tarangire.

Vår turleder Fredrik er 34 år gammel, norsk eventyrer og guide. Han er fra Stavanger, men reiser mellom Stavanger og Arusha i Tanzania, hvor han jobber som fjell- og safari guide. Han har guidet flere grupper opp Kilimanjaro (5895 meter over havet), og har også besteget flere andre høye fjell som Mount Chimborazo i Ecuador (6268 meter over havet), Mount Meru i Tanzania (4565 meter over havet).

Påmeldingsfrist innen  20. september

Vanskelighetsgrad 4

Last ned reiseprogram
NORSK TURLEDER
Fredrik Huth Jensen

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger