Schlögener Schlinge

Kortcruise på Donau mellom Passau – Wien (5*)

/ 4 dagers elvecruise fra Passau

Turens høydepunkt:

 • Seil med et flunkende nytt skip, ferdigstilt i 2021!
 • Reis i hjertet av Donau – mellom Passau og Wien 
 • Opplev ett av elvens berømte landemerker Schlögener Schlinge
 • Seil gjennom den vakre Wachaudalen
 • Klassisk konsert i Wien
 • Ilandstigning i sjarmerende vinbyen Dürnstein
 • Bli med og utforsk det berømte benediktinerklosteret i Melk

Og, i tillegg bor du meget komfortabelt i vårt flunkende nye skip, AMADEUS Cara 5*.
Skipet rommer  73 romslige og lekre lugarer og 12 suiter. I likhet med rederiets øvrige skip finner vi også her flere lugarer med senkbare panoramavinduer spesielt designet for AMADEUS-skipene. Alle lugarer og suiter tilbyr komfortable, romslige bad, flatskjerm-TV, telefon, safe på lugaren, minibar og regulerbart klimaanlegg.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 10 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 16.08.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 4 dager
 • Helt nytt førsteklasses skip (2021)
 • Vin til middag er inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.08.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 10 980,-

Om skipet

MS Amadeus Cara (5*)
Rederi Lüftner Cruises
Byggeår 2021
Lengde 135 m
Antall dekk 4
Passasjerer 170

Om bord på dette lekre elvecruiseskipet er det restaurant, salong med bar, trimrom, terrasse med glassvegger og soldekk. Alle lugarene er utvendige og suitene på øvre dekk har en liten balkong.

Lugarkategorier

 • Suite på øvre dekk, Mozart

  26,5 kvadratmeter
  Komfortabel hjørne sofa, balkong, minibar, walk-out balkong, walk-in garderobe, to senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuell klimaanlegg, romslig og lekkert bad med dusj og WC, badekåpe, hårføner, interntelefon og safe på lugaren.

 • Lugar på øvre dekk, Mozart

  17,5 kvadratmeter
  Drop-down panoramavindu, minibar, walk-in garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, romslig bad med dusj og WC, hårføner, interntelefon og safe på lugaren.

 • Lugar på midt dekk, Strauss

  17,5 kvadratmeter
  Drop-down panoramavindu, minibar, walk-in garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm, individuelt klimaanlegg, romslig bad med dusj og WC, hårføner, interntelefon og safe på lugaren.

 • Lugar på nedre dekk, Haydn

  17,5 m²
  Drop-down panoramavindu, minibar, garderobe, to enkle senger som kan settes sammen til en dobbeltseng, flatskjerm-TV, individuell klimakontroll, eget bad med dusj og WC, hårføner, interntelefon og safe på rommet.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo–München–Passau

Vi flyr direkte fra Oslo til München. Derfra kjører vi med buss til Passau, hvor skipet ligger, en kjøretur på cirka to timer.
Vi sjekker inn på dette helt flunkende nye 5* skipet og finner oss til rette i lugarene, vårt hjem de neste dagene.
Skipet kaster loss før middag og setter kurs for Wien. Vi møtes i skipets lounge, hvor vi blir servert en velkomstdrink før middag.

Vi vil denne kvelden seile igjennom Schlögener Schlinge, den så mye omtalte 180 graders elvesvingen i øvre Donautal i Oberösterreich, en delstat i Østerrike. Elvesvingen ligger cirka halvveis mellom Passau og Linz, og øvre Donautal blir ofte nevnt blant de vakreste deler av Donau.

Passau
Dag 2

Wien

Start dagen med en liten tur på dekk, kanskje tar du med deg kaffekoppen og setter deg på en solseng og får nettopp med deg soloppgangen før frokost?
Du kan forberede deg på et vakkert seilas denne formiddagen gjennom Wachaudalen. Denne vinregionen langs Donau er ikke uten grunn på UNESCO verdensarvliste. Kombinasjonen av natur, historie og kultur gjør dette til et av Østerrikes mest populære reisemål.

Wachau strekker seg 33 kilometer langs Donau i Niederösterreich mellom Melk og Krems. Den unike blandingen av pittoreske landsbyer, elvelandskapet, historie, kultur, og regionale delikatesser bidrar til å forklare hvorfor Wachau alltid har hatt en sterk tiltrekningskraft. Det milde klimaet, geologi og et godt jordsmonn har også gjort dette til en av de viktigste vindistriktene i Østerrike. Turistsesongen i denne delen av Østerrike varer lenge – fra slutten av mars til slutten av oktober.

Vi seiler forbi både Melk og Dürnstein og ankommer Wien ved lunsjtider.
Det er mye å se i Wien så nå har du mulighet til å bli med på en by sightseeing (ikke inkludert) hvor du blir bedre kjent med denne vakre byen. Se flere av Wiens berømte bygninger, blant annet Musikverein hvor Wienerfilharmonikerne holder sine årlige nyttårskonserter, OperaeWienn, Hofburg-slottet og Hundertwasserhuset – bygningen uten en eneste vannrett linje som er tegnet av den moderne, men eksentriske kunstneren Hundertwasser. Det blir et stopp på Stefansplassen hvor du kan beundre den vakre Stefansdomen.
Ellers er denne vakre hovedstanden enkel å ta seg frem i også på egenhånd.

Vi nyter en bedre middag i skipets restaurant og du kan denne kvelden også bli med på en vakker klassisk konsert (ikke inkludert).
Skipet ligger til kai over natten, så en Wien «by nigth» kan jo også anbefales!

Ringstrasse, Wien
Dag 3

Dürnstein og Melk

Denne morgenen våkner vi opp stedet er som tatt ut av en middelalder roman.
Dürnstein klorer seg fast på smal kupert landstripe på nord bredden av Donau midt i en S-sving. Den lille byen har tatt navnet sitt fra borgen som en ruvet majestetisk på klippene over, men hvor det i dag kun gjenstår noen rester av murer og tårn. Like fullt er Dürnstein, med sin beliggenhet midt i vin- og fruktregionen Wachau, er poplært reisemål både for utenlandske så vel som østerrikske turister. Den velbevarte middelalder bebyggelsen er absolutt verdt å rusle rundt i.
Alternativt kan du bli med på en valgfri halvdagsutflukt (ikke inkludert) til Wachaudalen. Første stopp er benediktinerklosteret i Melk, som ligger på den andre siden av elven for Emmersdorf. Klosteret troner på en høyde over byen med storslått utsikt over Donau, og regnes for å være en av Europas mest fullendte barokkbygninger. Spesielt imponerende er klosterkirken med sine fresker og biblioteket med sin store samling middelaldermanuskripter. Det blir en omvisning i klosteret før utflukten fortsetter med buss gjennom vindistriktet i Wachaudalen. Turen avsluttes med smaksprøver på den lokale Rieslingvinen.

Alternativt kan du bli med skipet videre Melk hvor resten av gruppen kommer på igjen ved lunsjtider.

Vi nyter en avslappende ettermiddag og vår siste kveld ombord mens vi seiler gjennom det vakre landskapet, omgitt av høye åser og fjell i horisonten. Wachaudalen ble i 2000 innlemmet på UNESCOs liste over verdensarvsteder. Natur, tettsteder og verdifulle bygninger er godt ivaretatt. UNESCO framhever at Wachau er et unikt elvelandskap – hvor en rekke slott, klostre og ruiner bærer vitnesbyrd om gamle tider.

Denne kvelden inviterer kapteinen til festmiddag.

Dürnstein
Dag 4

Passau

Vi ankommer Passau igjen om morgenen og etter frokost tar vi farvel med mannskap og skip. Vi skal nå på en liten by sightseeing med vår reiseleder, og vi legger opp til en enkel lunsj før vi flyr hjem fra München om ettermiddagen.

Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Byen er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur og det historiske sentrum oppdages best til fots. Etter de store brannene på 1600-tallet, bygde italienske arkitekter Passau opp igjen og byen er fremdeles preget av italiensk arkitektur. Vi opplever den to tusen år gamle byen her i nedre del av Bavaria på en vandringen gjennom gamlebyen, hvor guiden viser frem en rekke historiske bygninger. La deg imponere av rådhuset og den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser verdens største kirkeorgel.

Takk for turen og velkommen tilbake!

Passau, der elvene møtes

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–München–Oslo (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • 3 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon ombord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Vin til middagen ombord
 • Kaffe og te til alle måltidene
 • Lunsj dag 4
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Utflukter (se under)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Utfluktene nevnt i programmet kan inntil 35 dager før avreise forhåndsbestilles i en utfluktspakke til kr 1400 pr. person. For å være sikret plass på disse utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis ombord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet.

Utfluktspakke (kan forhåndskjøpes)

Dag Sted Utflukt Pris om bord
2 Wien Byrundtur € 38
Wien Klassisk konsert € 61
3 Emmersdorf Utflukt til Wachaudalen m/klosteret i Melk og vinsmakin € 62
Forhåndsbestilling av hele utfluktspakken NOK 1400

 

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er 7 euro pr. reisende/pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede, rederiet tillater ikke rullatorer eller rullestoler om bord av sikkerhetsmessige årsaker.
På utfluktene er det ofte mye gåing og et tidsskjema som må følges.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kan dessverre ikke forvente at reiseleder skal bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skip ene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.