En kulinarisk reise til det sørlige India

/ Opplev India med kokk og matentusiast Niru Kumra

Det er med stor glede vi lanserer denne turen – bli med til India og opplev dette fantastiske landet med Niru Kumra! Med Niru som fagperson og reiseleder får du den perfekte kombinasjonen: hun kjenner både området, maten og språket, og kan gi deg en opplevelsesrik tur som du sent vil glemme. Underveis skal vi oppleve kultur, historie, fantastisk natur og gjestmilde mennesker – og med en kokk som reiseleder blir dette selvfølgelig også en reise gjennom det kulinariske Sør-India. Dette er regionen for deg som er glad i sjømat – noe man kanskje ikke forbinder så sterkt med det indiske kjøkkenet?

Turens høydepunkter:

 • To matkurs med lokale kokker og Niru Kumra
 • Fantastiske byer med smale gater og store alleer
 • En natt på en husbåt – seil gjennom Østens Venezia
 • Bli godt kjent med det indiske kjøkken og dets spennende smaker
 • Flotte hoteller
 • Slaraffenliv på stranda i Marari
 • Overraskelser underveis – med Niru som reiseleder blir det et innholdsrikt program
 • Mye inkludert!

Dette er en mulighet du ikke kan gå glipp av! Ikke bli overrasket om programmet blir rikere etterhvert som turen skrider frem, Niru er en engasjert reiseleder som ønsker å gi deg som gjest en best mulig opplevelse av sitt India – det være seg besøk hos lokale, hos en skole eller en lokal restaurant. Vi kan love deg en opplevelsesrik tur – i trygge hender!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 42 490,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 19.02.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 15 dager
 • Nyhet!
 • Alle måltider inkludert
 • To matkurs med lokale kokker og Niru Kumra
Reiseleder
Niru Kumra

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 19.02.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 15 dager
 • Priser fra 42 490,-

EKSKLUSIVT HOS ESCAPE TRAVEL. Vi er så heldige å samarbeide med matentusiast og kokebokforfatter Niru Kumra på denne turen, som også er med på reisen som lokalkjent fagperson og reiseleder. Niru er født i Punjab i India og vokst opp i Norge. I dag driver hun MasalaMagic sammen med sin nærmeste familie – du har sikkert sett produktene hennes i din nærmeste Meny-butikk? Merket selges i over 350 butikker i Norge, i tillegg driver hun kursvirksomhet og catering. Niru er også den aller første som har skrevet en indisk kokebok på norsk – «Indisk mat på norske fat» kom ut i 2004. Høsten 2017 utga hun sin andre kokebok: «Masalamagic – Magien i det indiske kjøkken».

I november 2007 arrangerte Niru for første gang en mat- og kulturreise for en gjeng nysgjerrige nordboere, for å vise dem sitt kontrastrike India. NRK lagde en dokumentar fra reisen, Lukten av India Denne kan du se her (ekstern lenke)

 • India mann Pushkar
 • Kerala India
 • Cochin India
 • Kerala India
 • India håndverk
 • Delhi India
 • Kerala India
 • Kerala India
 • Kerala India
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1 (19. februar)

Avreise fra Oslo

Avreise fra Oslo Lufthavn tidlig på morgenen med Qatar Airways. Vi mellomlander i Doha før vi tar nattflyet videre til Chennai.

Måltider inkludert: Enklere måltider på flyene

Dag 2 (20. februar)

Ankomst Chennai - Oppdag byen

Vi ankommer Chennai flyplass like over midnatt. Her blir vi møtt av vår lokale guide, og får transport rett til hotellet vårt så vi kan få sove ut etter en lang reise. Chennai, tidligere kjent som Madras, er hovedstaden i Tamil Nadu og er et av de fremste turistmålene i Sør-India. Populært betraktet som «Gateway to the South» og den fjerde største metropolen i India, er det en flott by med en imponerende skyline, lange sandstrender, parker og historiske landemerker. Dette er en fin base for å starte turen vår i Sør-India.

Etter frokost på hotellet drar vi ut i byen for å utforske museer, templer og sørindiske delikatesser. Vi skal bli kjent med kulturen gjennom et besøk på Fort St George Museum og St. Mary’s Church. Kirken er den første anglikanske kirken som ble bygget i India av det engelske East India Company rundt 1679. Videre skal vi til Chennais historiske Mylapore-nabolag, ofte referert til som byens sjel. Dette er et av de eldste boligområdene i byen og er hovedsakelig bebodd av Brahmins (prester). Her finner vi også Chennais mest imponerende tempel, Kapaleeshwarar-tempelet, fra 1600-tallet – viet til Lord Shiva.

Tilbake på hotellet spiser vi en hyggelig velkomstmiddag sammen, og kan dele forhåpninger til turen videre. Reisen er i gang!

Overnatting på Taj Connemara.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 3 (21. februar)

Fra Chennai til Pondicherry - Besøk til Shore Temple

I dag setter vi kursen videre fra Chennai (ca. 4 timers kjøring*), og skal først besøke Mahabalipuram. Dette er en liten by som ligger i den sørøstlige delen av Tamil Nadu, som strekker seg mellom Bengalbukta og Great Salt Lake. Det er hovedsakelig en havn, som ligger 58 km fra hovedstaden Chennai, men her er også kulturarven rik. Mahabalipuram er kjent for sine templer og monumenter, spesielt det berømte Shore Temple – bygget helt tilbake på 800-tallet. Tempelet er på UNESCOs verdensarvliste, og vi skal selvfølgelig på besøk hit. Tilbake på 800-tallet var byen en travel havn under Narasimhavarman II av Pallava-dynastiet. Videre skal vi besøke Five Chariots og Arjuna Penance etterfulgt av lunsj på en lokal restaurant.

Etter lunsj kjører vi til Pondicherry og sjekker inn på hotellet vårt her. Byen har en spesiell atmosfære og sjarm ulik andre byer i India. Pondicherry ligger på sør-østkysten av India, og var tidligere en fransk koloni. Byen har en lang førkolonial historie på over 1300 år med mange hinduistiske dynastier – og så rundt 280 år med kolonihistorie der nederlendere, briter og franskmenn styrte byen.

Vi tar en kort kveldstur i nærområdet før vi spiser felles middag på hotellet.

Overnatting på Residency Towers.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

*Kjøretid angitt i programmet er en pekepinn og kan variere pga. trafikk etc.

Shore temple, Mahabalipuram
Dag 4 (22. februar)

Oppdag Pondicherry - Et livlig marked og tydelig fransk innflytelse

På tide å oppdage byen! Etter frokost skal vi besøke Sri Aurobindo Ashram – et åndelig fellesskap av disipler som samlet seg rundt Sri Aurobindo etter at han trakk seg ut av politikken og slo seg ned i Pondicherry i 1910. Vi skal også besøke flotte Manakula Vinayagar Temple – et tempel dedikert til guden Ganesh. Dette ble bygget før franskmennene okkuperte Pondicherry på 1600-tallet.

Videre går turen til det lokale frukt-, grønnsaks- og blomstermarkedet – Goubert Market. Dette er et livlig sted med smale veier med butikker og boder. Alle de svingete smugene utgjør en interessant, fullsatt labyrint. Vi skal utforske det enorme blomstermarkedet, og når sulten melder seg kan vi prøve oss på noe av den lokale snacksen.

Vi fortsetter videre med en historisk vandring i det franske kvarteret, der arkitekturen, maten og språket er blitt bevart. Dette kan være et merkelig kultursjokk, da det absolutt føles mer som Frankrike enn India her.

Overnatting på Residency Towers.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 5 (23. februar)

Fra Pondicherry til Tanjore - Bronsestøpere og "Rice Bowl of Tamil Nadu"

Vi skal videre på vår vei gjennom Sør-India, og drar i dag mot Tanjore (ca. 5 timers kjøring). Underveis skal vi besøke den lille byen Kumbakonam hvor vi får se bronsestøpere som lager redskaper og figurer av guder og gudinner.

Tanjore er et naturskjønt område, og har kallenavnet Rice Bowl of Tamil Nadu. Tanjore er et viktig senter for sørindisk religion, kunst og arkitektur, og de fleste av de store Chola-templene -UNESCO verdensarvmonumenter – ligger i og rundt Tanjore.

Et nytt fantastisk hotell venter oss, og vi har litt tid til å nyte stedet før vi samles til felles middag.

Overnatting på Svatma hotell.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 6 (24. februar)

Oppdag Tanjore - Og det imponerende Brahadeeshwarar-tempelet

Vi starter dagen med et av de flotteste templene i hele Sør-India – Brahadeeshwarar-tempelet, også kjent som The Big Temple. Tempelet er på UNESCOs verdensarvliste, og ble bygget av Chola-keiseren “Raja Chola”. Templet er mer enn 1000 år gammelt og har motstått utallige jordskjelv. Videre skal vi besøke Saraswathi Mahal-biblioteket, hvor over 30 000 indiske og europeiske manuskripter skrevet på palmer og papir er bevart.

Ettermiddagen fortsetter med en oppdagelsesferd gjennom byen, hvor vi skal se etter Tanjore Paintings, Veena (musikkinstrument) og Tanjore Dolls (dukkene har hoder som rister).

På kvelden blir det en kulturell forestilling på hotellet, etterfulgt av en vegetarisk festmiddag.

Overnatting på Svatma hotell.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dansende dukke, Tanjore
Dag 7 (25. februar)

Fra Tanjore til Madurai - Chettinad, flismakere og matkurs

I dag skal vi til Madurai (ca. 4 timers kjøring), men på veien stopper vi innom drømmelandet Chettinad – med majestetiske templer og landsfort proppfulle av uvurderlige historiske gjenstander. Dette er et førsteklasses reisemål for historisk interesserte, men området er også kjent for sitt fantastiske kjøkken. Chettinad forbindes med sine spennende smaker og masalaer, og her skal vi endelig få vårt første matkurs. Niru geleider oss gjennom begreper og prosesser på norsk, mens den erfarne lokale kokken deler sine tips og lokale hemmeligheter.  Niru Kumra er en erfaren kursholder – det er bare å glede seg! Dette blir lærerikt, og ikke minst smakfullt, når vi etter matkurset skal få nyte maten til lunsj. Nam!

Etter lunsj kan vi besøke Aathangudy, en landsby kjent for sine håndlagde fliser. Det er over hundre små flisefabrikker i denne landsbyen der hele fliseprosessen utføres for hånd.

Vi ankommer Madurai på kvelden og sjekker inn på hotellet vårt her. Byen er mer enn 4000 år gammel og har forblitt et viktig senter for tamilsk kultur og læring. Her finner vi det mest imponerende og viktige tempelet i Sør-India – Meenakshi-tempelet. Hvis du skal se bare ett sørindisk tempel, burde Meenakshi-tempelet være øverst på lista, men vi må vente til morgendagen før vi får oppleve byggverket.

Overnatting på Taj Gateway.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Matkurs med lokale kokker og Niru Kumra. Foto: Niru Kumra
Dag 8 (26. februar)

Oppdag Madurai - Nattseremoni i Meenakshi-tempelet

Vi starter dagen på det lokale blomster- og grønnsaksmarkedet, etterfulgt av et besøket til veverkolonien i byen. Videre går endelig turen til Meenakshi-tempelet, et 2000 år gammelt kompleks som bokstavelig talt er en by i byen. Her skal vi ta oss god tid til å oppdage stedet, før vi kjører videre for å besøke tempelet Thirumalai Nayakkar Mahal – nå bare er en fjerdedel av sin opprinnelige størrelse.

På kvelden drar vi tilbake til Meenakshi-tempelet for en helt spesiell opplevelse – vi skal bli med på nattseremonien. Hver natt blir en statue av guden Shiva båret ut fra tempelet av tempelprester, i en stor prosesjon. Veien går til Shivas kone Meenakshis tempel, hvor statuen skal tilbringe natten. Dette blir en kveld du sent vil glemme – stemningen her er virkelig noe for seg selv.

Overnatting på Taj Gateway.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 9 (27. februar)

Fra Madurai til Thekkady - Krydderplantasje og en lokal basar

Ny dag, nye muligheter – og et nytt sted å oppdage. Veien går videre til høylandet og Thekkady (ca. 4 timers kjøring) – en nesten uberørt tropisk skogsdestinasjon. Her er det en utrolig rikdom av planter og dyr, og en nesten uendelig kjede av tåkete åser med aromatiske krydderplantasjer er spredt langs horisonten. Det er lett å forstå at Thekkady er en populær destinasjon for fotturer og fjellturer.

Vi sjekker inn på hotellet vårt ved ankomst og får litt tid til å oppdage dette fantastiske stedet. På ettermiddagen skal vi besøke en krydderplantasje og få en guidet tur her – lær om forskjellige krydder som dyrkes i regionen og som benyttes over hele landet. På kvelden tar vi en vandretur til den lokale basaren og kryddermarkedet i byen –  her foreslås det å sikre seg noen godsaker med hjem, fra selve krydderhovedstaden i Kerala-regionen.

Overnatting på Spice Village.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 10 (28. februar)

Oppdag Thekkady - Tropisk skog, matkurs og papirlaging

I dag venter en tidlig morgen, vi skal ut på vandring i Periyar Wildlife Sanctuary og se skogen våkne til liv. Her får man en unik mulighet til å se litt av floraen og faunaen i denne skogen – fugler, sommerfugler, dyrearter og mer.

Tilbake på hotellet spiser vi frokost, og får litt tid til å slappe av fram til lunsj. Da er det på tide med turens andre matkurs, og Niru skal sammen med en lokal kokk vise oss litt av denne regionens kjøkken. Vi kan vente oss mye spennende smaker, dette er tross alt et kryddermekka. Maten nytes til lunsj.

Etter lunsj får vi en guidet tur gjennom Spice Village, og får lære om plantene og om hvordan det jobbes med konservering av husene her. Vi skal også innom papirsenteret i Spice Village, der vi kan prøve oss på å lage papir. Massen som brukes til papirfremstilling kommer fra papiravfallet som samles inn fra resortet, og ting som notisblokker, menyer og bagasjemerker lages fra dette senteret.

På kvelden byr Spice Village på en flott kulturforestilling, før vi skal nyte enda en god middag sammen.

Overnatting på Spice Village.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Vi skal dit pepper'n gror - og muskaten!
Dag 11 (1. mars)

Fra Periyar til Alleppey - Sjekk inn på en husbåt

På tide å forlate dette fantastiske hotellet og området, men et nytt fint sted venter. I dag skal vi videre til Alleppey (ca. 4 timers kjøring) – et av de mest kjente stedene i Kerala. Her finner vi et stort nettverk av innlandskanaler som gir stedet navnet «Venezia i øst». Gjør deg klar for en annerledes opplevelse, vel framme sjekker vi nemlig inn på husbåter, hvor vi skal bo den kommende natten. Vi nyter en lunsj her før vi seiler rolig avgårde langs de såkalte Kerala Backwaters. Gled deg til både solnedgang og soloppgang ombord på husbåten, det er en magisk opplevelse! Vi har egen kokk ombord som serverer både frokost, lunsj og middag – dette blir to virkelig fine dager.

Området består av kanaler, elver, innsjøer og viker, og utgjør en labyrint med over 900 km² vannveier. Slapp av på dekk og opplev livet på vannet – båter, fiske, svømming, vask, matlaging og mer. Nærmere kommer vi ikke livet på vannveiene her. Kanoer med enorme seil tar seg langsomt mellom landsbyene, og selger grønnsaker, fisk og andre husholdningsvarer. Mellom vannveiene ligger risåkre og kokosnøttrær.

Overnatting på Xandari Riverscape husbåt.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 12 (2. mars)

Fra Alleppey til Marari - Fiskerliv og sandstrender

Vi legger til kai etter frokost og kjører videre til Marari Beach (ca. 1 times kjøring). Marari ligger like utenfor Mararikulam, en lokal fiskerlandsby hvor mennene hver dag drar ut til sjøs for å tjene penger til livets opphold på dagens fangst. Marari tilbyr også uendelige mil med fantastiske sandstrender omringet av svaiende palmer – her kan du oppleve den lokale sjarmen og tradisjonelle Kerala-gjestfriheten på sitt beste.

Resten av dagen er fri til egen disposisjon, kanskje vil du booke en time på spaet?

Overnatting på Marari Beach Resort.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 13 (3. mars)

Fridag i Marari

I dag er det på tide å senke skuldrene og la alle inntrykkene så langt få synke inn. Hele dagen er fri til egen disposisjon, nyt den gjerne på stranden!

Om du ønsker kan du bli med på en tidlig morgentur ned til til fiskehavnen. Se fersk fangst komme inn fra havet, mellommenn som forhandler om fangsten, samt enorme mengder esker som blir sendt av gårde til innlandet med fersk fisk. Et besøk til havnen gir deg virkelig pulsen av denne lille fiskebyen.

Overnatting på Marari Beach Resort.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 14 (4. mars)

Fra Marari til Cochin - Kinesiske fiskergarn og dansedramaet "Kathakali"

I dag kjører vi videre til Cochin (ca. 1,5 times kjøring). Cochin er den grønne kommersielle hovedstaden i Kerala med en av de fineste naturlige havnene i verden. Herfra seiler skip til utenlandske havner med pepper, sjømat, gummi og kokos. I eldgamle tider fulgte arabere, kinesere, nederlendere, briter og portugisere sjøveien til Cochin og etterlot sine inntrykk på byen. Havnen er selve kjernen som Cochin har vokst ut fra, til å bli «dronningen av det arabiske hav».

Vi sjekker inn på hotellet vårt ved ankomst til byen, og fortsetter derfra ut på en guidet bytur. På planen står Mattancherry Palace og St. Francis Church, sistnevnte den eldste i India. Vi skal selvfølgelig få se fiskermennene med de berømte kinesiske fiskegarnene, som ble introdusert hit av en handelsmann fra Kina. En spasertur gjennom det gamle jødiske kvarteret blir det også tid til, og vi skal avlegge den gamle synagogen et besøk.

På ettermiddagen er det tid for et nytt kulturelt innslag, når vi skal få se det klassiske dansedramaet «Kathakali», basert på Hindu-eposene. Innslaget etterfølges av en flott avskjedsmiddag, før det dessverre er på tide å sette kursen mot flyplassen.

Opphold på Le Meridien. Vi skal ikke overnatte på hotellet, men har rommene til disposisjon til vi drar mot flyplassen rundt midnatt.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 15 (5. mars)

Hjemreise

Avreise fra Cochin flyplass med Qatar Airways før fuglene har våknet. Vi mellomlander i Doha på veien, og er framme i Oslo samme formiddag.

Takk for turen!

Måltider inkludert: Enklere måltider på flyene

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo – Chennai og Cochin – Oslo med Qatar Airways
 • 13 hotellovernattinger
 • Alle måltider inkludert
 • To matkurs med Niru Kumra
 • Turer, inngangsbilletter og ekskursjoner iflg. program
 • All transport iflg. program
 • Norsk reiseleder og faglig kjentperson (Niru Kumra)
 • Lokale guider
 • Alle skatter og avgifter
 • Metallflaske til drikkevann og påfylling av denne

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Visum til India
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Tips til hotell og guider, kameraavgifter, personlige utgifter 
 • Reise- og avbestillingsforsikring

HOTELLER Det vises til hotellenes nettside for nærmere informasjon.

Chennai: Taj Connemara (Du kan lese mer om hotellet her)

Puducherry: Residency Towers (Du kan lese mer om hotellet her)

Tanjore: Svatma (Du kan lese mer om hotellet her)

Madurai: Taj Gateway (Du kan lese mer om hotellet her)

Periyar: Spice Village (Du kan lese mer om hotellet her)

Alleppey: Xandari Riverscape (Du kan lese mer om husbåten her)

Marari: Marari Beach Resort (Du kan lese mer om hotellet her)

Cochin: Le Meridien (Du kan lese mer om hotellet her)

PASS OG VISUM Norske statsborgere må på nåværende tidspunkt (02. mars 2020) ha visum for innreise til India. Vi gjør oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endres. Elektronisk visum kan søkes om på denne nettsiden, her finner man også nødvendig informasjon om både visum og søknadsprosessen. Utskrift av visumbekreftelsen fra indiske myndigheter må tas med på reisen. Nærmere informasjon om dette gis i god tid før avreise.

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemkomst.

VAKSINER Kontakt din reiseklinikk eller lege for råd og anbefalinger ift. vaksiner.

KRAV TIL DELTAKERNE Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORSIKRINGER På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Vi anbefaler å tegne en helårsforsikring eller en forsikring for reisen. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring. Vær oppmerksom på at forsikringer på kredittkort ikke alltid er like dekkende som de du kjøper gjennom et forsikringsselskap.

 

Reiseleder: Niru Kumra

Kokk, matentusiast og lokalkjent

Eksklusivt hos Escape Travel

Niru kjenner både India og det indiske kjøkken godt, og er den perfekte reiseleder for denne turen. Hun har gjort liknende reiser tidligere, og kjenner stedene vi skal besøke svært godt. Ikke bli overrasket om programmet blir rikere etterhvert som turen skrider frem, Niru er en engasjert reiseleder som ønsker å gi deg som gjest en best mulig opplevelse av sitt India – det være seg besøk hos lokale, hos en skole eller en lokal restaurant. Vi kan love deg en opplevelsesrik tur – i trygge hender!

Niru Kumra kom til Norge som åtteåring og har jobbet med indisk mat og kurs siden 2003. Via firmaet MasalaMagic, sine kokebøker, bloggen nirusverden.com og kursvirksomhet har hun lært over 9000 mennesker å trylle med krydder. Hun forteller engasjert om magien som oppstår når man blander aromatiske og spennende krydder og råvarer, og deler raust av sine erfaringer og gode tips. Hennes autentiske matserie finnes i ca 1500 norske dagligvarebutikker, serien er vegansk og laget på Kumras oppskrifter i India; helt uten kunstige tilsetninger eller konserveringsmidler.