Bordeaux

Kultur og vin i Bordeaux

/ Tornerosebyen og viner i toppklasse

Hva med en ferie blant vingårder og vakkert landskap? Da kan vi anbefale elvecruiset på de tre elvene Garonne, Gironde og Dordogne hvor du vil oppleve Bordeaux-distriktets frodige vinområder. Navn som Médoc, Pauillac og Saint Émilion får oss til å tenke vin og mat og landsbyidyll. Uansett, dette er elvecruiset for livsnytere!

Høydepunkter:

 • Utflukt til Médoc, hvor flere av Bordeaux’ beste rødviner produseres – med vinsmaking, selvsagt!
 • Sjarmerende Saint Émilion, med sin lange historie og utsøkte viner
 • Kystbyene Rochefort og La Rochelle
 • Bordeaux by, som står på UNESCOs verdensarvliste
 • Vinsmaking av førsteklasses viner
 • Helpensjon av franske retter inkl. drikke til maten

Byen Bordeaux ble faktisk kalt «Sleeping Beauty» (Tornerose) på folkemunne, fordi den lå gråsvart og forurenset ved elvebredden. Men for et par tiår siden begynte en storstilt vasking og oppussing av byen, og nå ligger Bordeaux der som en vakker og moden dame, elegant pyntet og med nyvunnet sjarm. Bordeaux seiler virkelig opp som en ny byfavoritt i Europa!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 20.04.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Drikke om bord inkludert
 • Norsk reiseleder fra Oslo

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 20.04.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 16 980,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Bordeaux

Vi starter vår reise med fly fra Norge til Bordeaux, med mellomlanding og flybytte underveis. Vel fremme kjører vi med buss fra flyplassen til skipet, MS Cyrano de Bergerac 4*, som ligger sentralt i Bordeaux. Vi sjekker inn og finner oss til rette i lugaren, før vi møtes til en velkomstcocktail og presentasjon av besetningen før middag. I løpet av kvelden kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi seiler på Garonne og videre på Gironde, før vi legger til kai i den lille byen Pauillac.

Bordeaux
Dag 2

Pauillac

Vi våkner opp i Pauillac, som ble grunnlagt av vinhandlere og sjøkapteiner. Langs kaien ligger de godt bevarte husene som tidligere tilhørte overklassen.

Etter frokost kan du bli med på en utflukt på vinruten i Médoc (utfluktspakke, turen kan ikke kjøpes separat om bord), som ligger på en landtunge, mellom elvemunningen Gironde i øst og Atlanterhavet i vest. I Médoc har noen av verdens beste rødviner blitt produsert siden 700-tallet. Det milde og fuktige klimaet, kombinert med fruktbar jord og stor ekspertise, er grunnlaget for Bordeaux-vinenes popularitet. Det finnes over 1500 vingårder i området, og av de cirka 700 millioner flaskene som produseres årlig er omtrent sytti prosent rødvin. Utflukten går langs den historiske turistveien, Route des Chateaux, og passerer blant annet de kjente vingårdene Lafite-Rotschild, Latour og Mouton Rothschild. Det blir vinsmaking på en flott vingård, før vi returnerer til skipet for lunsj.

Etter en deilig lunsj er det tid for ettermiddagens opplevelse; nemlig en byrundtur i Royan (utfluktspakke). Byen er kjent for å være full av kunst og historie, og langs sjøsiden ligger villaene fra Belle Epoque og «retro» husene fra 1950-tallet side om side. Vi besøker Foncillon distriktet hvor vi får se den spesielle kirken, bygget i betong. Det vil også bli tid til å rusle litt rundt på egen hånd. Benytt sjansen til å oppdage byen i ditt eget tempo, sett deg ned på en av de mange kaféene og nyt folkelivet før du går om bord på skipet igjen, som i mellomtiden har fulgt etter oss til Royan.

Vingård i Bordeaux
Dag 3

Royan

Etter frokost kan du bli med på utflukt til de to byene Rochefort og La Rochelle (utfluktspakke). Rochefort ble av Jean Baptiste Colbert valgt som tilfluktssted, forsvarspost og forsyningspost for den franske marinen rundt 1660, og forble en marinebase frem til 1926. I gamlebyen finner vi fremdeles de flotte herskapshusene hvor de kjente sjømennene og oppdagerne bodde, og her kan du fremdeles kjenne på fortidens atmosfære av eventyr og glamour. Vi besøker Corderie Royale, en historisk taufabrikk, bygget mellom 1666 og 1669. Corderie Royale var den første industribygningen i Frankrike og den som produserte tau for den franske marinen og dens skip i over 300 år. Vi får en omvisning i hovedbygningen og lærer om teknikken som ble brukt til å lage tauene brukt på de store seilskipene.

Vi forlater Rochefort og setter kursen mot La Rochelle. På veien stopper vi for lunsj på en hyggelig, lokal restaurant. La Rochelle klinger godt og er en over 1000 år gammel sjarmør. Byen er det fullspekket med historie og nydelig arkitektur. Tilnavnet La Ville Blanche (den hvite byen), sier også sitt. Navnet kommer fra de mange kalksteinsbygningene som farges av solen. Byen er rett og slett nydelig med sine utsmykninger av fantasifigurer på takene og mange fyrtårn. Byen ligger ved Biscaya bukta og byr på noe av det flotteste området har å vise frem innen natur og arkitektur. Vi skal på byvandring i gamlebyen, og på vår vei ser vi Grosse-Horloge porten, renessansearkadene, de flotte fasadene på byens private herskapshus og byens katedral. Før vi drar tilbake til skipet, vil du få litt tid til å rusle rundt på egen hånd.

I løpet av kvelden seiler vi videre oppover Dordogne mot Libourne.

Bunch of blue grapes on vine
Dag 4

Libourne

Libourne er utgangspunkt for vår utflukt til Saint-Émilion (utfluktspakke), en sjarmerende middelalderlandsby omgitt av bølgende vinmarker. Saint-Émilion er bygget på en kalksteinsklippe, hvor det finnes både naturlige grotter og utgravde underjordiske ganger. Dere får lære om Saint-Émilions middelalderhistorie, se hulen til munken Émilion som grunnla byen og besøke kirken som er hugget ut av kalksteinen. Saint-Émilion er ikke bare en landsby og en hellig munk, men også navnet på et utmerket vindistrikt. Turen avsluttes naturlig nok med besøk og vinsmaking på en familiedrevet vingård. Vi spiser lunsj om bord mens skipet setter kursen mot Bordeaux. 

I kveld skal vi få oppleve Bordeaux «by night» (utfluktspakke – kan ikke bestilles om bord). Bordeaux er en flott by som er pusset grundig opp, og på denne byrundturen får du se blant Place des Quinconces med Grand Théâtre. Vi skal også rusle en tur i de smale gatene rundt Place Saint Pierre, med kirken, hyggelige kaféer og små butikker.

St. Emilion
Dag 5

Libourne - Cadillac

Vi starter dagen med å seile på elven Dordogne, før vi fortsetter på Garonne, forbi Bordeaux. Etter lunsj legger skipet til kai i Cadillac.

Herfra kan du bli med på til Roquetaillade-slottet fra 1300-tallet (utfluktspakke), som har vært bebodd av samme familie i over syv hundre år. Slottet er klassifisert som et historisk monument, og det unike 1800-talls interiøret står på listen over verneverdig fransk kulturarv. Her kan du lære litt om hvordan arkitekturen, interiøret og stemningen var i fransk dagligliv for 500 år siden. Før vi setter kursen mot Cadillac, besøker vi en vinkjeller i Sauternais for å få en smak av den berømte Sauternes vinen.

Tilbake i Cadillac kjører bussen på en byrundtur, hvor du blant annet får se Château de Cadillac – det tidligere slottet til hertugene av Épernon, bytorget med sine arkader og kirken fra 1500-tallet.

Vi går om bord på skipet igjen, og seiler så tilbake til Bordeaux.  I kveld er det tid for vår festmiddag.

Château de la Roquetaillade
Dag 6

Bordeaux

I dag kan du velge mellom to utflukter; heldagsutflukt til Arcachon-bukten med lunsj eller en halvdags byrundtur i Bordeaux (utfluktspakke).  Velger du å bli med på til Arcachon-bukten vil dagen by på et besøk i østersmuseet i havnebyen Larros, en båttur langs kysten og et stopp ved Europas høyeste sanddyne La Dune de Pyla, hvor du kan klatre opp på toppen, 110 m høy, 3 km lang og 500 m bred. Herfra er det en fantastisk utsikt over bukten, havet og skogsområdene. Gastronomisk har regionen vi nå er i, utrolig mye å by på. Det er ideelt for oppdrett av østers, og kvaliteten er høy. Sjømatrestaurantene ligger på rekke og rad.

Byrundturen i Bordeaux (utfluktspakke) starter først med buss og deretter utforskes den gamle bydelen til fots. Byrundturen gir et innblikk i Bordeaux’s rike kulturarv, fra de brede avenyene i det nyklassisistiske området, til de trange smugene i Saint-Pierre-distriktet. Vi ser blant annet Grand Thèâtre, selve juvelen av byens eldre arkitektur, Place de la Bourse, den kjente Pont de Pierre broen, og Cathèdrale St. Andrè, veg i veg med det flotte tårnet Tour Pey-Berland. Havneområdet og den historiske delen av Port de la Lune står på UNESCOs verdensarvliste.

Etter lunsj ombord kan du utforske Bordeaux videre på egen hånd. Smak deg gjennom byens mange vinhus, eller besøk et av de interessante vinmuseene. Hva med en rusletur langs den flotte Port de la Lune, bort til Place de la Bourse, og skue fontenen og Jardin des Lumières, med dens flotte vannspeil Miroir d`Eau? I den sjarmerende gamlebyen, Vieux Bordeaux, finnes noen av Europas beste eksempler på 1700-talls arkitekturer.Her er det mange muligheter og noe for enhver smak!

Skipet ligger ved kai i Bordeaux over natten, så hvorfor ikke ta en kveldstur i land etter middag?

Bordeaux
Dag 7

Bordeaux - Norge

Vi forlater MS Cyrano de Bergerac etter frokost og kjører til flyplassen. Fly tilbake til Norge, med mellomlanding og flybytte underveis.

Bordeaux

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Fly Norge – Bordeaux t/r  (pris på fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Seks netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord: vann, vin, øl, juice og kaffe til måltidene og drinker servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • Norsk reiseleder fra Escape Travel

Prisen inkluderer ikke

 • Utfluktspakke (syv utflukter)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Utfluktspakke

Dag Sted Utflukt Pris ved kjøp om bord
2 Pauillac Vinruten i Medoc (kan ikke kjøpes ombord) € 71
2 Royan Byrundtur i Royan € 0
3 Royan Heldagsutflukt til Rochefort & La Rochelle € 147
4 Libourne St. Emilion med vinsmaking € 73
4 Bordeaux Bordeaux by night € 52
5 Cadillac Utflukt til Roquetaillade slott & Cadillac € 61
6 Bordeaux Heldagsutflukt til Archachon € 58
6 Bordeaux Byrundtur i Bordeaux € 54

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles i en utfluktspakke. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide. På dette cruiset tilbys to utfluktspakker; den ene med heldagsutflukt til Archachon dag 6 eller byrundtur i Bordeaux dag 6. Det er også mulig å bestille utfluktene enkeltvis om bord, men da til høyere pris (se priser over) og med forbehold om ledig kapasitet.

Utfluktspakke med Archachon: kr 4350, utfluktspakke med Bordeaux:  Kr 3600,- per person

Tips
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 45 pr. person til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Viktig informasjon
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Escape Travel tar forbehold om endringer i programmet.

Om skipet
MS Cyrano de Bergerac 4*+
Rederi CroisiEurope
Byggeår 2013
Lengde 110 m
Antall dekk 3
Passasjerer 174

Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, fransk­inspirerte kjøkken. Om bord er det restaurant, salong med dansegulv, bar med liten terrasse, heis og soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng eller en smal dobbeltseng. Lugarene på alle tre dekk er like, med unntak av vinduene som er små på nedre dekk, vanlige på midtdekk og store som kan åpnes (såkalt fransk balkong) på øvre dekk.