Bridgetur til Kypros

/ Bli med til Afrodites øy

Bytt ut mørke novemberdager og glatte fortau med et behagelig sydlandsk klima. Kypros er en av Middelhavets mest solsikre øyer med sine 340 soldager i året!

 • 14 netter på strandhotellet Athena Beach 4*
 • Halvpensjon (frokost og middag) 
 • Bridge i hyggelige omgivelser 
 • Trygve Sætereng, erfaren turneringsleder
 • Fin strandpromenade som innbyr til spaserturer
 • Flott bassengområde med mange solsenger
 • Innendørs og utendørs basseng
 • Stor spa-avdeling

Bli med Trygve Sætereng og Escape Travel på Bridgeferie til Kypros!
Trygve begynte å spille bridge i tenårene, og har gjort det siden. Han har i over 20 år vært autorisert turneringsleder for Norges Bridgeforbund (NBF).
Trygve har arrangert reiser og turneringer  i over 20 år, og er vant med å være turvert for reiseglade bridgespillere. I år prøver vi oss på Kypros for første gang, der vi skal bo på det flotte strandhotellet Athena Beach ved Pafos, på sydvestsiden av øya.

Bridge er et fantastisk spennende kortspill, og en fin hobby for deg som liker sosiale lag hvor man sammen med likesinnede spiller i makker-par.
Hver ettermiddag spiller vi bridge og det deles ut mange premier.
Lær mer! Hver tirsdag og torsdag formiddag snakker vi bridge med Trygve.

Se egen side for bridge.no/escape.no her 

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 14 450,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 16.11.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 15 dager
Turneringsleder
Trygve Sætereng

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.11.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 15 dager
 • Priser fra 14 450,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1, lørdag 16. november

Ankomst Kypros

Norwegians direkteavgang har avreise fra Oslo Lufthavn midt på dagen. Det er salg av mat og drikke fra serveringsvogn om bord.
Vi ankommer Larnaca flyplass på kvelden og kjører derfra til Pafos. Kjøreturen tar cirka 1 time 45 minutter. Ved ankomst til hotellet får vi tildelt rom og spiser en god middag. Neste dag blir det velkomstmøte og vår første bridgedag.

Hotel Athena Beach 4*
Hotellet har god standard og ligger supert til ved stranden og strandpromenaden. Det er et stort og flott bassengområde med mange solsenger, i tillegg til innendørs oppvarmet basseng og egen spaavdeling. Hotellet har flere restauranter og barer og er kjent for sin hyggelige atmosfære. Det er også en liten butikk (minimarket) på hotellet, samt tennisbaner, minigolf og bowling på området. Strandpromenaden innbyr til hyggelige spaserturer. Om du ønsker å gå langs promenaden inn til byen, tar dette cirka 30 minutter. Lokalbussen stopper rett ved hotellet.

Standard rom
Rommene er lyse og romslige (ca 21 kvm) med dobbeltseng eller to separate senger. Alle har balkong, TV, safe, kjøleskap, vannkoker, badekåpe, frottéslippers, hårføner, strykejern og strykebrett. Tilgang til fri WiFi i resepsjonen. Det er sentraloppvarming i vintermånedene og aircondition i sommermånedene, temperaturen kan stilles individuelt på hvert rom. Du kan velge om du ønsker havutsikt eller landutsikt ved bestilling. Det er tillegg for rommene med havutsikt.

Superior rom med havutsikt
Mot et tillegg kan du bestille superior-rom. De er like store og har samme fasiliteter som standard rommene, men alle superior-rommene vi disponerer har havutsikt. I tillegg vil du få en velkomstdrink når du sjekker inn, samt vin og frukt på rommet ankomstdagen. Det er espresso maskin og WiFi til fri benyttelse på rommet. Du kan spise frokost i en egen restaurant frem til kl.11.00 hver dag, og du har fri benyttelse av sauna, steam bad og bowlingbane – avhengig av ledig kapasitet. Du har også inkludert 10% rabatt på utvalgte golfbaner i området.

Måltider
Halvpensjon (frokost og middag) er inkludert under hele oppholdet, fra middag ankomstdagen til og med frokost avreisedagen. Den rikholdige buffeten har forskjellige temaer, og maten her er kjent for å være meget bra. 

Les mer om hotellet her 

Athena Beach Hotel

Kypros og Pafos

Kypros
Med sin beliggenhet øst i Middelhavet er Kypros den tredje største øya etter Sicilia og Sardinia. Her finnes sjarmerende landsbyer, et godt utvalg av hoteller, utallige gode lokale restauranter, hyggelige kafeer og varierende natur. Øya domineres av to fjellkjeder, Troodos-fjellene og Kyrenia-fjellene. Det høyeste fjellet er Olympos med sine 1 952 meter og en del av Troodos. Mesaoria er flatt sletteland mellom disse to fjellkjedene, og det er her den delte hovedstaden Nikosia ligger. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). 

Infrastrukturen på øya holder god standard, en firefelts motorvei går langs hele sørkysten og binder sammen alle de store byene på Sør-Kypros. Gresk er morsmålet, men engelsk er godt utbredt og snakkes av de fleste.

Pafos
Fram til begynnelsen på 80-tallet var Pafos en liten og rolig fiskelandsby med et par tavernaer og hoteller. I dag er Pafos betydelig utbygget men byen har klart å bevare den genuine kypriotiske sjarmen. Her kan man gå turer, nyte god mat og drikke på hyggelige lokale restauranter, shoppe eller bare rusle rundt blant kulturskatter fra antikken. I tillegg til det hyggelige havneområdet er det en stor arkeologisk park her som i 1980 ble innlemmet på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sine verdifulle funn fra antikken.
Pafos ligger 140 kilometer fra Larnaca flyplass, og transfertiden er cirka halvannen time.

Klima
Kypros kan skryte av 340 soldager i løpet av året. I november er gjennomsnittstemperaturen 18 grader. Det kan komme noen regnskurer så det er lurt å pakke med en vann- og vindtett jakke og en varm jakke til kvelden. Temperaturen i sjøen ligger vanligvis på cirka 20 grader på denne tiden av året.

Mat og drikke
Du finner et sunt og smakfullt middelhavskosthold på Kypros. Meze tilsvarer spanjolenes tapas, og består av et stort antall småretter med grønnsaker, ost, kjøtt og fisk. Det blir ofte servert opp til en 12 -15 forskjellige småretter, så her gjelder det å ikke spise for mye ved første servering!

Kypros produserer deilig oster, og både kypriotisk yoghurt og poteter kjenner vi jo fra før. Andre godbiter er kleftiko – ovnstekt eller grillet lammekjøtt, tavas – gryterett med kalvekjøtt, souvlaki- grillede stykker lammekjøtt eller svinekjøtt på små grillspyd, og moussaka som er hakket lamme- eller storfekjøtt dekket av poteter og auberginer eller squash smakstilsatt med deilige krydderurter.

Gode solmodne grønnsaker og frukt er selvfølgelig med i kostholdet. Du finner gode lokale viner på Kypros, både røde og hvite. Keo og Leon er lokale ølmerker, og Carlsberg har et stort bryggeri på øya. Prøv også den kypriotiske kaffen som er en liten kruttsterk sinnatagg, gjerne tilsatt sukker.

Pafos havn, Kypros
Dag 15, lørdag 30. november

Hjemreise

Du har dagen til egen disposisjon før turen går til flyplassen i Larnaca på ettermiddagen. Direkteflyet til Norwegian har avgang om kvelden og vi lander på Oslo Lufthavn rundt midnatt. Det er salg av mat og drikke fra serveringsvogn om bord.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Direktefly Oslo–Larnaca t/r med Norwegian
 • Innsjekket bagasje per person: To kofferter, maks 20 kg pr. kolli
 • Håndbagasje per person: Ett kolli, maks 10 kg.
 • Flyskatt og avgifter pr 15.april 2019
 • Busstransport fra flyplass til hotellet tur/retur
 • 14 netter på Athena Beach Hotel 4*
 • Halvpensjon (frokost og middag) 
 • Konferanserom med bridgebord  
 • Turneringsleder Trygve Sætereng

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikke til måltidene

Spilleavgift 

Spilleavgiften er 150 Euro per person. Avgiften betales direkte til turneringslederen ved ankomst til Kypros, og går til dekning av materiell, premier osv.