La Gomera, Kanariøyene, Spania

Fottur på eventyrlige La Gomera

/ Kanariøyenes grønne perle

Bli med oss på vandring inn i trolske skoger med mosedekte trær, hvor vi finner bortgjemte daler, ville fosser, raviner og små fiskerlandsbyer.

Hver dag er som et nytt lite eventyr hvor du oppdager fantastiske vekster, landskap og svimlende utsikter, og du får vandre i ekte urskog med imponerende laurbærtrær. Men vi skal ikke hvile på laurbærene på denne turen! Her skal vi ut på spennende oppdagelsesferder hver dag.

La Gomera er den nest minste av Kanariøyene, og den ligger bare en kort fergetur unna Tenerife. Det kanariske folket kaller den for «den runde øya», for den er faktisk nesten helt trill rund – bokstavelig talt en grønn perle! Det er ingen masseturisme som på de andre kanariøyene, her er det naturen som er attraksjonen.

Bli med til Kanariøyenes mystiske lillesøster for en sjeldent vakker opplevelse!

Vanskelighetsgrad 3+

Last ned reiseprogram
 • NYHET!
Reiseleder
Arild Høie

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 10.03.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
 • La Gomera, Kanariøyene, Spania
 • La Gomera, Kanariøyene, Spania
 • La Gomera San Sebastian, Kanariøyene
 • La Gomera, Kanariøyene, Spani
 • La Gomera, utsikt mot Tenerife og fjellet Teide
 • La Gomera, Spania
 • La Gomera Roque Argando, Kanariøyene
 • La Gomera, Spania
 • Nasjonalparken Garajonay, La Gomera
 • La Gomera, Agulo Spania
 • La Gomera Playa de Santiago, Kanariøyene
 • La Gomera, Nasjonalparken Garajonay
 • La Gomera, Playa de Santiago, Kanariøyene
 • La Gomera, Kanariøyene
 • La Gomera, Kanariøyene, Spania
 • Hotell Jardin Tecina, La Gomera Kanariøyene
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Norge - Tenerife

Avreise fra Oslo med Norwegian kl. 17.20 med ankomst Tenerife kl. 22.05. Ved ankomst kjører vi til vårt hotell for overnatting.

I Tenerife bor vil på Hotel Sol Tenerife

Dag 2

Tenerife – La Gomera / Vandring Raso de la Bruma til Arure

Vi spiser en god frokost før vi tar fergen over til øya La Gomera, en båttur på ca 45 minutter. Gomera er en «grønn kanariøy», som har bevart mye av sin opprinnelige karakter. Den byr på tørre, nesten ørkenaktige fjellsider i lavlandet og samtidig en rik, temperert regnskog i fjellene. Ved ankomst kjører vi til startstedet for dagens ettermiddagstur. Turen går i et meget variert landskap gjennom vinranker og frukttrær, forbi demningen Quintana til Arure kirke. Dette er en lett «introduksjonstur» til øya. Vi kjører deretter til vårt hotell hvor vi blir tildelt våre rom. På kvelden samles vi til felles middag. (F/-/M)

Distanse: 7 km / Høydeforskjell: – 200 m / Tidsbruk: 3 timer

Under oppholdet på La Gomera bor vi på et av øyas beste hotell, Jardin Tecina, som med sin vakre beliggenhet og nydelig utsikt over havet og klippene er en opplevelse i seg selv. Hotellet har nyrenovert spa, fire ulike bassen. De dyrker all frukt og grønnsaker som benyttes i hotellets restauranter.

 

Hotell Jardin Tecina, La Gomera Kanariøyene
Dag 3

Vandring Pajarito – Alto de Garajonay – Reventón Oscuro

I dag står en vandretur i  Garajonays Nasjonalpark på programmet. Her går vi  opp til det høyeste punktet på øya, Alto de Garajonay, 1467 moh. Videre går turen ned gjennom tettvokst laurbærskog til Ermita de Lourdes. Her krysser vi Del Cedro før vi går opp igjen til Reventón Oscuro. Bussen venter, og vi kjører tilbake til vårt hotell for middag og overnatting. (F/-/M)

I nasjonalparken Garajonay som dekker 3984 hektar – i området rundt fjelltoppen ved samme navn, kan vi studere furuskog som likner den en finner på Vestlandet i Norge. Dette side om side med en eviggrønn, temperert urskog med det beste eksempel på laurbærtrær, laurisilva. Dette er samme type skog som visstnok skal ha preget den sydeuropeiske floraen i eldre tider.

Distanse: 12 km / Høydeforskjell: + 400 – 587 m / Tidsbruk: 4, 5 time

 

Nasjonalparken Garajonay, La Gomera
Dag 4

Vandring La Vizcaína – Mirador de Palmarejo

Etter en god frokost, kjører bussen oss til La Vizcaina og til El Cercado, hvor dagens tur starter. El Cercado er blant annet kjent for sin keramik produktion. Vi får mulighet til å se noen av de lokale produktene før vi starter fotturen inn i skogen ved Las Hayas. Skogen har et fuktig klima men vi kommer ut av skogen i solskin og tørt terreng med palmeterraser ved Mirador de Palmarejo, som er bygget av den spanske arkitekten Cesar Manrique. Her nyter vi den fantastiske utsikten av de mange 100.000 palmer som finnes på La Gomera. (F/-/M)

Distanse: 15 km / Høydeforskjell: + 600 m – 350 m / Tidsbruk: 6 timer

 

 

La Gomera, utsikt mot Tenerife og fjellet Teide
Dag 5

Vandring Chorros De Epina – Vallehermoso

Transport til dagens startsted ved Chorros de Epina. Myten sier at vannet som stømmer fra kilden gjennom de syv rør er et mirakuløst vann. Den forteller at vannet kan spå ens kjærlighets skjebne ved å stirre ned i det; hvis vannet er klart, betyr det at en finner lykken i kærlighet, hvis det er utydeligt, blir en fordømt for lidelse og mangel på kærlighet.  Vi går ned gjennom Chorros de Epina til landsbyen Epina, igjennom den østlige delen, over Tazo til Ermita de Santa Clara, idet vi går ned i kløften la Era Nueca til Vallehermoso. Vel nede blir det transport tilbake til vårt hotell. Felles middag. (F/-/M)

Distanse: 12 km / Høydeforskjell: +100 m – 800 m / Tidsbruk: 4,5 time

La Gomera, Playa de Santiago, Kanariøyene,
Dag 6

Vandring Igualero – Chipude – El Cercado

Dagens siste vandring går fra Erque gjennom La Fortaleza til Chipude. Videre går vi ned La Matanza hvor vi får utsikt over Gran Rey dalen før vi ender med å gå opp til landsbyen El Cercado kjent for sin flotte keramikk. (F/-/M)

Distanse: 12 km / Høydeforskjell: + 280 m – 550 m / Tidsbruk: 4,5 time

 

La Gomera, Kanariøyene, Spania
Dag 7

La Gomera - Tenerife

Vi slapper av med en god frokost før vi tar fergen kl. 12.00 tilbake til Tenerife og til vårt hotell. Hotellet ligger i området Playa las Americas, ned til havet. Her er det en lang strand promenade med restauranter, butikker, og mye mer. Vi setter av ettermiddagen til egen disposisjon. (F/-/M)

Dag 8

Tenerife - Oslo

Frokost før avreise til flyplassen. Avreise med Norwegian kl. 10.00 med ankomst Norge kl. 16.35. (F/-/-)

La Gomera, Kanariøyene

Reisebetingelser

Vanskelighetsgrad 3+ La Gomera byr på flott og variert terreng, her er raviner og bratt terreng så opp- og nedstigninger må påregnes, se programmet for detaljer. Du må være vant til å ferdes i ulendt terreng og gode knær er en fordel. Bruk gjerne staver på fotturene.

Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo – Tenerife med Norwegian
 • Transfer flyplassen tur/retur
 • 2 overnattinger Hotel Sol, Tenerife
 • 5 overnattinger Hotel Jardin Tecina, La Gomera
 • 7 frokoster, 6 middager
 • Busstransport utfluktsdagene
 • Ferge Los Cristianos til Valle Gran Rey tur/retur
 • Engelsk talende lokalguide vandredagene
 • Norsk turleder

N.B. Passnummer må oppgis ved bestilling av reisen.
Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Enkeltrom kr 2990
 • Lunsjpakker
 • Drikke til maten
 • Reiseforsikring

Inkluderte måltider er i dette programmet forkortet slik:
F= frokost, L=lunjspakker, M= middag.

KRAV TIL DELTAKERNE Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en fottur enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 17 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av pris som følge av økning i valutakurser, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell avbestilling av reisen samt hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring samt at forsikringen gjelder for de områder og høyder fotturen går. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Se våre generelle reisebetingelser

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.

TURFAKTA

Måltider. Er du veganer eller vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Hotell opplysninger:

Hotel Jardin Tecina in Playa de Santiago 

Hotel Sol Tenerife

Turleder/gruppestørrelse. Engelsktalende lokalguide på La Gomera. Norsk turleder følger med gruppen. Gruppestørrelse minimum 17, maksimum 21 personer. Deltaker plikter å følge de instrukser, anvisninger og pålegg som turlederne gir på reisen.

Bagasje/utstyr/transport. Bagasjen er på hotellene under oppholdet da vi har dagsutflukter. Ta med dagstursekk til turene. Forslag til pakkeliste blir tilsendt deltakerne før avreise.

Valuta. Lokalvaluta er Euro. De fleste kort kan brukes i de fleste automater, butikker og restauranter.

Kart. Ønsker en kart over området, anbefaler vi å sjekke på Nomaden.