A-kort rabatt kr 750,- Alfaz del Sol – et lite stykke Norge

Langtidsferie på Costa Blanca

Mennesker som hopper glade i basseng

Når dagene er mørke og kalde i Norge, trenger vi solvarme terrasser, appelsinlunder, blå svømmebasseng, milde kvelder og trivelig selskap. Derfor er det så populært å tilbringe tiden i Alfaz del Pi på Costa Blanca i Spania, og vi inviterer deg til å bli med tre ukers solferie. Garantert hålkefritt!

Mange nordmenn betrakter dette området som sitt andre hjem. Her er det et godt og stabilt klima og du har muligheten til å delta i et aktivt og sosialt liv. Det blir arrangert utflukter til sjarmerende landsbyer, du kan gå tur i fjell og skog, delta i et blomstrende kulturliv og bli med på mange forskjellige aktiviteter.

I åsen ovenfor Alfaz del Pi ligger Alfaz del Sol, hyggelig leilighetsanlegg bygget av det norske firmaet Selvaag. På området finnes det oppvarmet svømmebasseng (ca 25 grader) og et hyggelig serviceanlegg med resepsjon, restaurant, fysioterapeut (godkjent av Helfo) og fotpleier. Fra Alfaz del Sol til landsbyen Alfaz del Pi er det cirka en kilometer og til stranden i Albir er det fem kilometer.

En tur i samarbeid med Aftenposten

Leilighetene vi disponerer er 79 m² og består av stue med åpen kjøkkenløsning, et soverom med dobbeltseng, stort bad og fransk balkong, et soverom med to senger med et vindu høyt på veggen (gjesterom), lite bad samt vaskerom og balkong eller terrasse. Det er flislagte gulv over alt og varmekabler i gulvet på badet og i stue/kjøkken.

Alle leilighetene er utstyrt med aircondition, kjøleskap/fryseskap, komfyr, kaffetrakter, vannkoker, mikrobølgeovn, brødrister, hårtørrer, oppvaskmaskin, vaskemaskin og safe. Det er norske TV-kanaler og vanlige dyner i alle leilighetene, samt mulighet for internettilkobling. Leilighetene er av god standard og ligger i flere bygninger med to eller tre etasjer. Det er heis i alle bygningene. Gratis Wi-Fi.

Det er lagt opp til at man skal ordne seg selv med innkjøp av mat, den daglig rengjøring, samt skift og vask av sengetøy og håndklær. Ønsker du hjelp til dette er det mulig mot tillegg i prisen. Sluttrengjøring av leiligheten når du reiser hjem er inkludert i prisen.

Servicesenteret er et hyggelig møtested for alle beboerne i Alfaz del Sol og for nærmiljøet rundt. Resepsjonen er det naturlige møtepunktet, der det vennlige og serviceinnstilte norske vertskapet tar godt imot deg. I resepsjonen får man råd og hjelp til det meste. Resepsjonen er åpen mandag – fredag, kl. 09 – 16.

Restauranten er åpen alle dager, unntatt lørdager, og tilbyr både lunsj og middag. På ukedagene tilbyr de ”dagens meny” for en rimelig penge og selvsagt mulighet for å sitte ute når været tillater det. De har også à la carte meny med et variert utvalg. Restauranten er en fast møteplass med hyggelig atmosfære for fastboende og besøkende.

Alfaz del Pi Alfaz del Pi strekker seg fra Playa Albir (stranddelen av Alfaz del Pi), over klippete terreng, til fjellkjeden Sierra Helada. Midt i dette området ligger landsbyen, og spredt utover ligger de mange boligområdene.

Det er i overkant av 20 000 innbyggere i Alfaz del Pi, over 80 nasjoner er representert her og det sies at ca. 10 000 av innbyggerne er utlendinger – mange av disse er norske. Derfor finnes det bl.a. norsk skole, lege, tannlege, optiker og bokhandel her. Den norske klubben har lange tradisjoner som møtested og arrangerer fellesturer og aktiviteter for nordmenn langs Costa Blanca kysten. Man behøver ikke å være medlem for å delta.

Fra Alfaz del Sol til landsbyen er det cirka en kilometer. Her finner du nærmeste matbutikk og andre forretninger. Det går ikke lokalbuss fra Alfaz del Sol.

Nærliggende byer som Albir og Altea er populære å besøke. Albir er strandområdet i Alfaz del Pi kommune. Byen er kjent for sin fine rullesteinstrand og hyggelige strandpromenade, og byr på et stort utvalg av kafeer og restauranter. Det er også her Den norske sjømannskirken ligger. Alfaz del Sol tilbyr skyttelbuss tre dager i uken mellom leilighetsanlegget og Albir. Billett kjøpes i resepsjonen. Kanskje det frister med en tur til Albir gjennom vakre appelsinlunder?

Fiske- og kunstnerlandsbyen Altea, som ofte blir kalt Middelhavets kuppel, er kjent for kirken med den blå kuppelen som ruver på toppen av gamlebyen. I de trange brosteinbelagte gatene som leder opp til kirkeplassen finnes mange små kunstbutikker. Her er det storslagen utsikt over Middelhavskysten og mange koselige restauranter og kafeer.

Golf Costa Blanca er et eldorado for golfentusiaster og regionens gode klima gjør at man kan spille på noen av Spanias beste golfbaner hele året. I kort avstand fra Alfaz del Sol ligger det en rekke golfbaner av høy kvalitet, både langs kysten og i innlandet.

Flyreisen går med SAS eller Norwegian direktefly fra Oslo til Alicante. Vertskapet fra Alfaz del Sol møter deg på flyplassen i Alicante. Det er mulighet for å reise fra andre byer i Norge, kontakt oss for informasjon.

Program

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Fly Oslo – Alicante t/r med SAS eller Norwegian, avhengig av dato.
  • Transport flyplass – Alfaz del Sol t/r
  • Opphold i tre-roms leilighet
  • Velkomstpakke i kjøleskapet (vann, juice, melk, brød, smør, ost og skinke)
  • Velkomstlunsj inkl. vin
  • Avskjedslunsj inkl. vin
  • Norsk vertskap

Dette er ikke inkludert

  • Øvrige måltider
  • Drikkevarer
  • Avbestillings- og reiseforsikring

Lignende turer