Bridge og langtidsferie på Costa del Sol i Spania

/ Torremolinos

 • 21 netter på Hotel Pez Espada 4* ved strandpromenaden
 • Halvpensjon, frokost og middag
 • Bridgespill og turneringer med Trygve Sætereng
 • Bytur til Málaga 
 • Utflukt til Andalucías landsbygd, med hjemmelaget lunsj hos lokale husmødre
 • Tur til den sjarmerende hvite fjellbyen Mijas

Bytt ut kalde vinterdager med et behagelig, stabilt klima og opplevelser på Costa del Sol i vakre Andalucía. Vi bor på Hotel Pez Espada, et førsteklasses hotell rett ved strandpromenaden i Torremolinos.

SPILL BRIDGE MENS DU NYTER GODE DAGER I VARMERE STRØK!
Vi introduserer nå bridgespill kombinert med langtidsferie for første gang og håper dette kan friste. Under de 3 ukene kombinerer vi bridgespill og turneringer med sol og bad, og trivelige utflukter. Dette blir godt satt sammen av en av Norges fremste turneringsledere, Trygve Sætereng. Trygve begynte å spille bridge i tenårene, og har gjort det siden. Han er autorisert kursholder og turneringsleder for Norges Bridgeforbund (NBF), og har blant annet vært turneringsleder under «NM-uka» og i andre store turneringer. Han har også reist på turnerings-turer med reiseglade nordmenn i snart 20 år, og er vant med å være turvert for reiseglade bridgespillere.

BRIDGESPILL
Vår bridgeferie er for alle som ønsker å spille bridge med likesinnede. Vi spiller enkel bridge i form av match-poeng, der vi spiller for ære og ikke for penger. På hvert bridgeparti spiller vi med 18 brikker (avhengig av antall deltagere) og gjennomfører et spill som avsluttes på samme parti. I løpet av oppholdet arrangerer vi et eget mesterskap og for å delta i mesterskapet, må du ha deltatt i minst tre spill. Alle deltagere vil da telle sine tre beste resultater for å være med i trekningen om mesterskaps-tittelen.

Vi skal være sammen i 3 uker, og Trygve vil sette opp spilleplaner for disse dagene. Dette blir det mer informasjon om ved ankomst. Se egen bridge side for bridge.no/escape.no her

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 750,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 23.02.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 22 dager
Reiseleder
Trygve Sætereng

Avreiser

 • Avreisedato 23.02.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 22 dager
 • Priser fra 16 750,-

Costa del Sol
Den 61 kilometer lange, solfylte kystlinjen Costa del Sol består av store byer og sjarmerende landsbyer, vakre daler og fine strender godt beskyttet av relativt høye fjell. På grunn av den gunstige beliggenheten er området velsignet med over tre hundre soldager i året, så man kan trygt si at navnet er beskrivende.

Torremolinos
Torremolinos er en strandby i Málagaregionen, syv kilomenter vest for Málaga flyplass. Navnet stammer fra Torre, som er vakttårnet midt i byen, og Molinos, møllene som ble drevet med vann som rant fra byen og ned til stranden.

Nede ved stranden er det en stor klippe som deler promenaden i to. På høyre side av klippen ligger La Carihuela, fiskernes bydel, som i dag er kjent for sine gode fiskerestauranter og mange hyggelige souvenirbutikker. På venstre side har vi El Bajondillostranden som er cirka fem kilomenter, med aktiviteter for enhver smak.

Du kan komme fra stranden til byen via to trapper med fin utsikt over kysten, eller en heis som bringer deg opp til sentrum.

Oppe i byen er Calle San Miguel verdt et besøk. Det er en lang butikkgate som krysser hele sentrum, fra trapperne som går fra stranden helt opp til Plaza Costa del Sol, som i 2016 ble stengt for biler, og i dag er en gågate med restauranter og kunstutstillinger. Her organisereres også forskjellige aktiviteter og konserter.

Hvis du fortsetter opp gjennom byen, så kommer du til El Calvario, den eldste bydelen, hvor størstedelen av lokalbefolkningen bor. Her finner du rådhuset og flere kirker.

De fleste av byens hoteller ligger langs strandpromenaden, og rett ved enden av La Carihuela ligger Hotel Pez Espada. 

Málaga
Provinshovedstaden Málaga ligger omtrent femten kilometer fra Torremolinos, og byen kan du enkelt besøke med tog eller lokalbuss. Málaga er verdt et besøk med viktige monumenter fra maurertiden, og spennende museer. For to år siden åpent Pompidou Centre fra Paris nede ved det nye havneområdet, Muelle Uno.

Hotel Pez Espada 4*

Hotellet har en super beliggenhet i Torremolinos, ved strandpromenaden nær La Carihuela og cirka ti minutters gange fra marinaen i Benalmadena. Det ligger i en stor hage med solsenger og utendørsbasseng, og med to minutter å gå til stranden.  

Du har halvpensjon under oppholdet, fra frokost dag to og til frokost avreisedagen. Restauranten har buffet og du finner et utvalg av retter fra Middelhavet i tillegg til kontinentale retter. For en svært hyggelig pris får du vann og en halv flaske vin til alle middagene under hele oppholdet. Dette må bestilles hjemmefra.

Hotellet har ulike romkategorier. Alle rom har balkong/terrasse, parkett/tregulv og flatskjerm-TV. Minibar er tilgjengelig etter avtale, og du kan også leie safe. Noe små garderobeskap. Gratis Wifi i hele hotellet. Vi kan tilby følgende romtyper:

1) Standard dobbelt- og enkeltrom ligger i hovedbygningen med utsikt mot parkeringen og nedgangen mot stranden. Baderom med badekar med dusj, hårtørrer. (rom 15 kvm, bad 6 kvm og balkong 2,4 kvm) 

2) Dobbeltrom med ettermiddagssol ligger i hovedbygningen med utsikt over hage og basseng, med sideutsikt til havet. Baderom med badekar med dusj, toalettartikler, hårtørrer. (rom 17,5 kvm, bad 5 kvm og balkong 4 kvm)

3) Club rommene ligger i hovedbygningen og har utsikt mot hage og basseng, samt sideutsikt til havet. Baderom med badekar med dusj, toalettartikler, hårtørrer.  Disse rommene har vannkoker med pulverkaffe og te, minibar med velkomstdrikke, en flaske vin, gratis safe, badekåpe og tøfler. (rom 21,5 kvm, bad 5,5 kvm, balkong 5,5 kvm)

4) Juniorsuitene (42 kvm) ligger i en separat bygning med egen hage og solsenger. Rommene er vendt direkte mot sjøen. Første etasje har terrasse med utsikt mot hage, øvrige etasjer har balkong med havutsikt. Balkongene/terrassene er 10 kvadratmeter og har eget boblebad. I rommene er det vannkoker med pulverkaffe og te, minibar med velkomstdrikke, en flaske vin, gratis safe, badekåpe og tøfler. Baderommene er romslige med «walk in» dusj, toalettartikler, hårtørrer.

Hotellet har bar/lounge, og byr på et utvalg av kveldsunderholdning som omfatter flamenco show, sangopptredener, musikk, tryllekunstner med mer.  Les mer om hotellet her

 

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Málaga

Norwegian flyr fra Oslo Lufthavn kl. 19.50 og har ankomst Malaga kl. 23.55.  Vi kjører direkte til hotellet og sjekker inn.

 

 

 

Dag 2-21

Utflukter og ferieliv

Tre utflukter er inkludert, de er beskrevet nedenfor. Nærmere informasjon om dato og klokkeslett får du under oppholdet.

Málaga
Her venter en storby med en lang og spennende historie, men som også er en trivelig spansk havneby med et pulserende folkeliv.  Det er strand midt i byen, trendy hoteller og butikkene har fått et riktig oppsving de siste årene. Innvielsen av Picasso-museet i 2003 bidro også. Museet er smakfullt innredet i et nydelig, gammelt rikmannspalass. Picasso trenger ingen nærmere introduksjon, men ikke alle vet at det er her han ble født i 1881 før familien flyttet til Barcelona da han var 14 år. Vi ser utsiden av museet, og gjør en panoramatur med buss blant annet opp til Gibralfarotoppen hvor du kan beundre utsikten.

Byens midtpunkt er den fascinerende, men fortsatt uferdige katedralen i gotisk stil. Ofte kalles den «den enarmede kvinnen» siden det ene av to tårn ikke er ferdig. I sentrum spaserer vi gjennom den interessante historiske og monumentale delen av byen. 

Alfarnate og Alfarnatejo
Etter frokost kjører vi mot det nordlige Axarquia, til flotte landskaper og landsbyliv. Her er det ikke kjas og mas, og vi kan se den tradisjonelle siden av regionen Alfarnate. De vakre hvitvaskete landsbyene ligger i en frodig dal, blant majestetiske fjell. Omgitt av jordbruksland, frukthager og olivenlunder, som er i sterk kontrast til fjellene som omslutter landsbyene. På vår vei stopper vi ved en olivenfabrikk. Her får vi en liten omvisning, innblikk i oljefremstillingen og litt smaksprøver sammen med hjemmebakt brød fra området. Vi besøker også et cirka 300 år gammelt husmuseum og her blir vi tilbudt et glass vin og typiske snacks som mandler, fiken, fikenbrød, oliven, rosiner og ulike typer honning.

Noen av landsbyens husmødre inviterer til lunsj, så vi deler oss i grupper på 8 – 10 personer og blir traktert i kvinnenes private hjem. Her blir du servert deilig lokale retter, frisk frukt og småkaker. Vin og vann hører med og kanskje du vil smake på litt hjemmelaget likør eller brandy. På ettermiddagen vender vi tilbake til kysten.

Mijas
Vi reiser opp til den lille fjellbyen Mijas. Det skinner i hvitkalkede, lave bygninger kun avbrutt av de tilhørende, fargerike patioene. Mijas klamrer seg godt fast oppover fjellsiden med billedskjønne plazaer og torg.

Palmene og trærne skygger for varmen og er kjærkomne fargeklatter i bybildet. Kafeene og restaurantene flytter ut, stemningen er typisk spansk selv om mange språk florerer i dag. Opprinnelig en beskjeden landsby dit bohemer og kunstnere flokket seg på femti- og seksti-tallet. Nå råder turisme og utlendinger mye av byen. Sjarmen og idyllen er fortsatt til stede. Av og til dukker et esel eller to opp. Disse sliterne benyttes fortsatt som transportmiddel i den bratte byen. Det oser av atmosfære i det historiske kvarteret, der den arabisk innflytelsen gjennomtrenger det europeiske. Det er nok av flotte utsiktspunkter der det turkise Middelhavet flyter i horisonten.

 

 

 

Dag 22

Hjemreise

Norwegian har avgang kl. 18.00 fra Malaga og med beregnet ankomst Oslo Lufthavn kl. 22.10.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Málaga t/r med Norwegian
 • Innsjekket bagasje per person: To kofferter, maks 20 kg pr. kolli
 • Håndbagasje per person: Ett kolli, maks 10 kg.
 • Flyskatter og avgifter pr 27.juni 2018
 • Busstransport fra flyplass til hotellet tur/retur
 • 21 netter på Hotel Pez Espada i valgt romkategori
 • Halvpensjon, frokost og middag
 • Bridgespill og turneringer
 • Tre utflukter med lokale guider, hvorav en inkluderer lunsj
 • Trygve Sætereng er vår turvert i disse ukene

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Drikkevarer

VALGFRITT TILLEGG

 • Vann og 1/2 flaske vin til alle middagene kr 610 (må bestilles hjemmefra)

 

 

Trygve Sætereng

Turvert

Trygve Sætereng er innleid turneringsleder og kursholder i noen av landets største bridgeklubber, og er en av landets mest erfarne turneringsledere. Fra 2019 vil Trygve sammen med Escape Travel arrangere turer til ulike reisemål hvor både kurs og turneringer vil være på reiseprogrammet.
Se mer info her om ulike turer og aktiviteter.