Sagnet sier at Afrodite ble født og steg opp fra det skummende havet nær Pafos

Langtidsferie på Kypros

/ Afrodites øy

 • 21 netter på Hotel Athena Royal Beach 4*, Pafos
 • Halvpensjon, frokost og middag 
 • Byrundtur i Pafos
 • Utflukt til Chrysorogiatissa-klosteret og Afrodites bad
 • Utflukt opp i Troodosfjellene og til hyggelige landsbyer

Bytt ut kalde vinterdager og glatte fortau med et behagelig klima. Kypros er en av Middelhavets mest solsikre øyer med sine 340 soldager i året! Du bor  godt på Hotel Athena Royal Beach ved Pafos, på sydvestsiden av øya.  Våre tidligere gjester gir både hotellet og maten de serverer den aller beste tilbakemelding. På en langtidsferie blir dagene til som de kommer. Du har tre fine utflukter inkludert og vår reiseleder foreslår ulike aktiviteter og arrangerer små utflukter i tillegg. 

 

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 21 860,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.02.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 22 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.02.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 22 dager
 • Priser fra 21 860,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Kypros

Norwegians direkteavgang har avreise fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen. Vi ankommer Larnaca flyplass på kvelden og kjører derfra til Pafos. På hotellet blir det en sen middag før vi går til ro og gleder oss til alle gode dager som følger. Et velkomstmøte med litt nyttig informasjon har vi neste dag etter frokost. 

Hotel Athena Royal Beach 4*
Hotellet har god standard og ligger supert til ved strandpromenaden. Det er et stort og flott bassengområde, i tillegg til innendørs oppvarmet basseng og egen spaavdeling.  Rommene er lyse og romslige med balkong, TV, kjøleskap, badekåpe, tøfler, hårføner, strykejern og brett, vannkoker, pulverkaffe og te. Gratis Wi-Fi og gratis lån av badehåndklær. Sentraloppvarming i vintermånedene og aircondition i sommermånedene.

Du kan velge om du ønsker havutsikt eller landutsikt ved bestilling.  Halvpensjon er inkludert under hele oppholdet, fra middag ankomstdagen til og med frokost avreisedagen, og maten her er virkelig nydelig. Strandpromenaden innbyr til hyggelige spaserturer. Om du ønsker å gå langs promenaden inn til byen, tar dette cirka 30 minutter. Lokalbussen stopper rett ved hotellet.

Les mer om hotellet her 

Chrysoroyiatissa-klosteret, Pafosdistriktet, Kypros

Kypros og Pafos

Kypros
Med sin beliggenhet øst i Middelhavet er Kypros den tredje største øya etter Sicilia og Sardinia. Her finnes sjarmerende landsbyer, et godt utvalg av hoteller, utallige gode lokale restauranter, hyggelige kafeer og varierende natur. Øya domineres av to fjellkjeder, Troodos-fjellene og Kyrenia-fjellene. Det høyeste fjellet er Olympos med sine 1 952 meter og en del av Troodos. Mesaoria er flatt sletteland mellom disse to fjellkjedene, og det er her den delte hovedstaden Nikosia ligger. Øya er delt i en gresk-kypriotisk del (Kypros) og en tyrkisk-kypriotisk del (Nord-Kypros). 

Infrastrukturen på øya holder god standard, en firefelts motorvei går langs hele sørkysten og binder sammen alle de store byene på Sør-Kypros. Gresk er morsmålet, men engelsk er godt utbredt og snakkes av de fleste.

Pafos
Fram til begynnelsen på 80-tallet var Pafos en liten og rolig fiskelandsby med et par tavernaer og hoteller. I dag er Pafos betydelig utbygget men byen har klart å bevare den genuine kypriotiske sjarmen. Her kan man gå turer, nyte god mat og drikke på hyggelige lokale restauranter, shoppe eller bare rusle rundt blant kulturskatter fra antikken. Pafos ligger ved kysten på sydvestsiden, 140 kilometer fra Larnaca flyplass, og transfertiden er cirka halvannen time.

Klima
Kypros kan skryte av 340 soldager i løpet av året. I november er gjennomsnittstemperaturen 18 grader, men vi kan også forvente over 20 grader på dagtid. Det kan komme noen regnskurer så det lurt å pakke med en vann- og vindtett jakke og en varm jakke til kvelden.
Temperaturen i sjøen ligger på 20-21 grader.
I februar/mars er temperaturen i luften litt lavere i snitt og temperaturen i sjøen ligger på rundt 17 grader.

Mat og drikke
Du finner et sunt og smakfullt middelhavskosthold på Kypros. Meze tilsvarer spanjolenes tapas, og består av et stort antall småretter med grønnsaker, ost, kjøtt og fisk. Det blir ofte servert opp til en 12 -15 forskjellige småretter, så her gjelder det å ikke spise for mye ved første servering! Kypros produserer deilig oster, og både kypriotisk yoghurt og poteter kjenner vi jo fra før. Andre  godbiter er kleftiko- ovnstekt eller grillet lammekjøtt, tavas- gryterett med kalvekjøtt, souvlaki- grillede stykker lammekjøtt eller svinekjøtt på små grillspyd, og moussaka som er hakket lamme- eller storfekjøtt dekket av poteter og auberginer eller squash smakstilsatt med deilige krydderurter. Gode solmodne grønnsaker og frukt er selvfølgelig med i kostholdet. Du finner gode lokale viner på Kypros, både røde og hvite. Keo og Leon er lokale ølmerker, og Carlsberg har et stort bryggeri på øya. Prøv også den kypriotiske kaffen som er en liten kruttsterk sinnatagg, gjerne tilsatt sukker.

Utflukter:
Utfluktene nedenfor er inkludert i reisen.

Byrundtur i Pafos
Et par kilometer utenfor Pafos ligger Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynt kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre.

Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk. Pafos var europeisk kulturhovedstad i 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet, finnes i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

Turen avsluttes i gamle Pafos havn der det er perfekt å sette seg ned og nyte utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca. 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

Chrysoroyiatissa  og Afrodites bad
40 kilometer nordøst for Pafos, i
en skråning ved fjellet Rogia, finner vi klosteret Chrysoroyiatissa. Det ble grunnlagt av en munk kalt Ignatius på 1100-tallet, men bygningen vi ser i dag er fra 1770. Her får du sjansen til å prøve noen av stedets lokale matspesialiteter sammen med en smak av den utmerkede vinen som klosteret produserer. Vi fortsetter til byen Polis og til grunnen der Marion, en av de ti antikke bykongedømmene på Kypros lå. Vi besøker også Afrodites bad, en vakker naturlig grotte omgitt av frodig vegetasjon. Ifølge legenden var det her Afrodite badet med sine elskere. Det blir et stopp for lunsj (ikke inkl.).Vi avslutter med en lett spasertur langs kysten før vi vender tilbake til hotellet.   

Troodosfjell og hyggelige landsbyer
I dag får du sjansen til å besøke øyas grønne hjerte. 21 prosent av Kypros er dekket av skog. På vei opp i Troodos-fjellene besøker vi en av øyas mest sjarmerende landsbyer, Omodhos, og du kan innta et glass vin fra distriktet, eller en kaffe på den lille kafeneion på torget. Vi fortsetter til fjellet Olympos, det høyeste fjellet på øya. Etter en liten pause fortsetter vi til vinlandsbyen Lofou. I en liten familiedrevet taverna nyter vi tradisjonell meze (småretter) og kanskje Costas spiller litt bouzouki for oss. Før vi returnerer til hotellet, gjør vi et stopp ved Afrodites fødested.

Kypros på egenhånd
Det finnes mange fine turmuligheter der man kan spasere eller sykle i eget tempo. Hva med å leie en bil og dra på oppdagelsesferd på øya? Det er lett å ta seg fram og mye å oppleve på Kypros. Vår reiseleder er behjelpelig med mer informasjon.

Mosaikk Pafos
Dag 22

Hjemreise

Du har dagen til egen disposisjon før turen går til flyplassen i Larnaca på ettermiddagen. Direkteflyet til Norwegian har avgang om kvelden og vi lander rett før midnatt.

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Direktefly Oslo–Larnaca t/r med Norwegian
 • Busstransport fra flyplass til hotellet tur/retur
 • 21 netter på Athena Royal Beach 4*
 • Halvpensjon, frokost og middag
 • Tre utflukter, hvorav en inkluderer lunsj
 • Reiseleder fra Escape Travel  
 • Lokale engelsk- eller skandinavisktalende guider

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke til måltidene