Bli med oss på Asias vakreste elvecruise (…ifølge forfatter Torbjørn Færøvik)!

Laos - Elvecruise på øvre Mekong

Wat Xieng Thong (Golden City Temple) i Luang Prabang, Laos. Xieng Thong-tempelet er et av de viktigste klostrene i Lao.

Vi tilbringer flere dager i det fantastiske landskapet langs den øvre delen av Mekongelven. Cruiset går fra Det gylne triangel, via den tidligere kongelige hovedstaden Luang Prabang på UNESCOs verdensarvliste – til Vientiane.

Vi ønsker deg velkommen til Laos – i hjertet av Indokina!

Herlig tilbakemelding fra en av våre gjester på denne turen i 2019:
«En opplevelse av de sjeldne. Tusen takk! Gleder meg til neste tur. Eneste minusfaktor måtte være at jeg kom hjem i en forstørret utgave på grunn av alle gode måltider.​..»

Liten, eksklusiv gruppe (maks 18 gjester)

10 netters cruise

Mekongs vakreste strekning

Høydepunkter

Program

11 frokoster, 10 lunsjer og 11 middager inkludert

RV Laos Pandaw

Rederi Pandaw

Byggeår 2015

Antall dekk 2

Passasjerer 20

Elvecruiseskipet RV Laos Pandaw ble bygget i 2015 er et flytende boutiquehotell i historisk stil – og atmosfæren om bord er uformell og avslappet. Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong/bar og et overbygget soldekk med sittegrupper og liggestoler. Frokost serveres som buffet, lunsj som buffet eller ved bordet og middag (4 retter) serveres alltid ved bordet. Kaffe og te er alltid tilgjengelig på soldekk, også for morgenfuglene…

Skipet har 10 like lugarer, alle på hoveddekk. Lugarene (cirka 14 m²) er utvendige og vakkert innredet i teak. Lugarene har stort vindu, privat bad med dusj, badekåper og slippers, hårtørker, safe – og to enkeltsenger med gode madrasser, som kan settes sammen til en dobbeltseng. Det er mulig å få vasket klær om bord (mot betaling).

Reisebetingelser

Dette er inkludert

 • Flyreise Oslo – Chiang Rai/Vientiane – Oslo med Thai Airways (økonomiklasse)
 • 10 netters cruise (Chiang Saen – Vientiane) i utvendig lugar på skipet RV Laos Pandaw
 • Helpensjon på cruiset (frokost, lunsj og middag)
 • All lokal drikke om bord på skipet (øl/mineralvann/drinker/kaffe/te)
 • Alle utflukter og lokal transport iht. program
 • Lokale engelsktalende guider
 • Obligatorisk tips til mannskapet om bord på skipet
 • Skatter og avgifter
 • Erfaren og trivelig reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Visum til Laos (pt. USD 35 pr. person)
 • Eventuelt tillegg for oppgradering til businessklasse på fly
 • Avbestillings- og reiseforsikring

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum til Laos, som koster USD 35 og ordnes ved innreise. Passet må være gyldig i minst seks måneder etter hjemreise. Reisende med annet statsborgerskap enn norsk bes sjekke reglene med den aktuelle ambassade/konsulat eller kontakte oss. Det er den reisendes ansvar å sørge for å ha gyldig pass og eventuelt visum.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet.

Den reisende må være i tilstrekkelig god fysisk form og ellers skikket til å kunne delta på reisen. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene. Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

VIL DU OPPLEVE MER?
Denne reisen går med rutefly og det er fullt mulig å utvide oppholdet i Asia dersom du vil oppleve mer på egenhånd.
Kanskje noen dager på en hvit sandstrand med azurblått hav? Shopping i Bangkok i Thailand…? Noen hotellnetter i den sjarmerende byen Hoi An i Vietnam på UNESCOs verdensarvliste…? Eller kanskje du lenge har hatt en drøm å se Angkor Wat og de andre fantastiske templene i Siem Reap i Kambodsja?

Ta kontakt med oss – så hjelper vi deg gjerne med å utvide reisen.