Strasbourg

Kanalcruise i Alsace

/ Fra Lagarde til Strasbourg i Frankrike

Kanalcruise er en helt spesiell opplevelse. De spesialbygde kanalbåtene er intime og utrolig lekre, og her er det lett å føle seg som hjemme. Det er nesten som en  flytende leilighet med lekker stue, stor terrasse med boblebad og fine, små soverom. Sjekk bildekarusellen litt lenger ned, så skjønner du hva vi mener!

På dette cruiset kan du oppleve:  

 • Ta utfordringen; gå opp til slottsruinene mens vi ligger til kai i idylliske Lutzelbourg
 • «All inclusive» av deilige retter og utsøkte viner
 • Seiling på en vakker del av Marne-Rhine kanalen, også kjent som «Den grønne vei»
 • Muligheten til å sykle/gå langs kanalen underveis
 • En «reise» med 44,5 meter høye Arzviller båtheis
 • Byvandring i idylliske Saverne; inngangsporten til Alsace
 • Sjarmerende Strasbourg med sin enestående arkitekturarv

Strasbourg

Og alle disse utfluktene er inkludert:

Dag Utflukt
2 Byvandring i Sarrebourg
3 Besøk på «Lehrer krystallsliperi og glassblåserverksted»
4 Utflukt til Haut-Barr slottet og Chappe tårnet
5 Byvandring i Saverne
6 Spasertur langs «Humlestien»
6 Kveldstur på kanalene i Strasbourg

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 23 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 10.04.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Helpensjon, drikke og utflukter inkludert
 • Vi har reservert hele båten til våre gjester
 • Reis i påsken 2020
Reiseleder
May Liss Kristiansen

Avreiser

 • Avreisedato 10.04.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 23 980,-

/ OPPLEV FRANKRIKE I SAKTE FART

Et kanalcruise er en enestående måte å reise på. En liten, spesialbygget, luksuriøs båt frakter deg på elver og kanaler hvor de større elvecruiseskipene ikke kommer til. Det er avslappende og intimt med kun elleve lugarer om bord. Du kommer ekstra tett på natur, historie og kultur. Lekteren er aldri langt fra land, så her er det mange muligheter for egne utflukter og eskapader – enten til fots eller på en av syklene du kan låne om bord.
Kulinariske høydepunkter er ensbetydende for Frankrike, og mannskapet om bord sørger for service i særklasse. Alt skjer i et behagelig tempo, i komfortable omgivelser.

Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

NORGE-LAGARDE

Avreise fra Oslo Lufthavn til Frankfurt. Her venter det buss som skal kjøre oss til Lagarde, en kjøretur på ca 3 1/2 time. Underveis stopper vi for å spise lunsj. Vel om bord på kanalbåten Madeleine får vi tildelt lugarer og blir kjent med mannskapet. Det blir servert en velkomstdrink før vi nyter vår første middag om bord.

Dag 2

LAGARDE-XOUAXANGE

Vi nyter formiddagen om bord, mens vi sakte setter kursen mot Xouaxange. Underveis seiler vi gjennom Rechicourt-slusen, som er en av de aller største i Frankrike.

Om ettermiddagen besøker vi Sarrebourg med kapellet der den eksepsjonelle kunstneren Marc Chagall har satt sine spor. Det imponerende glassmaleriet er over 12 meter høyt og 7 ½ meter bredt! Kapellet ble bygget i 1265, men ble etter hvert så forfallent at alt unntatt koret ble revet og gjenoppbygget. Chagalls glassmaleri har blitt stående som et storslått skille mellom det gamle og det nye. Sarrebourgs historie går helt tilbake til det første århundret og er et hyggelig bekjentskap – mens vi rusler rundt på Grand `rue og beundrer husfasadene fra 1700-tallet. Skipet ligger til kai over nattenved Xouaxange, en koselig småby med typisk fransk sjarm.

Sarrebourg
Dag 3

XOUAXANGE – LUTZELBOURG

På veien mot Lutzelbourg skal lekteren først gjennom Arzwiller- og Nidervillertunnelene. Deretter skal vi ned Arzviller båtheis, hele båten heises ned  cirka 45 meter i løpet av 20 minutter, en unik og ganske så surrealistisk opplevelse! Heisen er den eneste av sitt slag i Europa.

En liten spasertur fra Arzwiller-heisen ligger familiebedriften Lehrer crystall glassworks. Her får vi demonstrert glassblåsing og sliping og dekorering av krystall etter gamle tradisjonsrike metoder. Moselle-regionen er berømt for nettopp disse glassarbeidene. Deretter setter Madeleine kurs for Lutzelbourg og vi seiler gjennom et flott område, hvor kanalen snor seg mellom Vosges-fjellene. Her er det mulig å spasere eller sykle langs kanalen.

Vi ankommer Lutzelbourg utpå kvelden og ankrer opp for natten – i det som regnes for å være en av de vakreste landsbyene ved kanalen.

Madeleine
Dag 4

LUTZELBURG-SAVERNE

De som ønsker kan være med på en spasertur til Lutzelburg slott rett etter frokost. Slottsruinene ligger cirka 300 m.o.h og her er det flott utsikt over hele dalen.

Senere setter vi kursen mot Saverne, der vi besøker nok et slott, Haut-Barr, som kalles Alsace-øyet. Med iøynefallende utsikt over regionens enorme slettelandskap ble det bygget allerede på 1100-tallet, på 470 meters høyde og på tre små fjelltopper som ble lenket sammen med en bro. Broen ble kalt «djevelbroen». Herfra kunne biskopene av Strasbourg skue utover Zorn-dalen og Alsace-sletten.

Etter mektige slottsopplevelser besøker vi tårnet Chappe, en eldgammel telegrafstasjon. Frankrike var det førstelandet som hadde denne kommunikasjonen, takket være Claude Chappe som oppfant metoden ved å sende beskjeder ved hjelp av et semaforsystem på slutten av 1700-tallet. Om kvelden er det muligheter til å utforske sjarmerende Saverne på egen hånd.

Haut-Barr
Dag 5

SAVERNE – WALTENHEIM

Saverne har mye å tilby sine besøkende og etter frokost blir det en guidet byvandring i denne historiske byen, som regnes som inngangsporten til Alsace. Vi får blant annet se domkirken, forskjellig arkitektur fra 1800-tallet og Katz-huset, som er dekorert med flotte treutskjæringer.

Vi returnerer til båten for en reise gjennom idylliske omgivelser. Vi passerer sjarmerende landsbyer som Hochfelden og Schwindratzheim, og de som ønsker kan spasere eller sykle en tur langs kanalen, før vi ankommer Waltenheim tidlig på kvelden. Vi spiser middag på en lokal familiedrevet restaurant, hvor den lokale spesialiteten flammekueche står på menyen.

Saverne
Dag 6

WALTENHEIM – STRASBOURG

Alsace byr på et vakkert og variert landskap – her som det produseres vin og brygges øl, dyrkes det både druer og humle. Etter frokost skal vi på vandring langs «Humlestien» i  Wingersheim. Her i hjertet av Alsace skal vi ta en titt på humleplanten som siden 1600-tallet har blitt benyttet til ølbrygging, og etter spaserturen skal vi smake på den gylne drikken også.

Vi returnerer til båten og fortsetter cruiset gjennom Zorn-dalens vakre landskap før vi ankommer Strasbourg. Dette er vår siste kveld om bord, og mannskapet gjør litt ekstra stas på oss.

Etter festmiddagen skal vi på båttur i Strasbourgs kanaler. Vi går om bord i en båt som skal vise oss mer av de sjarmerende kanalene, bindingsverkshusene og de smale smugene i denne vakre byen som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi cruiser langs ulike kvarter som alle har sitt særpreg. Det tyske kvarteret er ett av disse. Etter det franske nederlaget i 1870, hadde Tyskland planer om å gjøre Strasbourg til den nye hovedstaden i det tyske riket. Planleggingen ble satt i verk med brede gater, store bygninger og luksuriøse boliger. Vi fortsetter langs kanalene og ser EU-parlamentet før vi er tilbake på kanalbåten.

Gamlebyen i Strasbourg. Som tatt ut av et eventyr.
Dag 7

STRASBOURG-NORGE

Etter frokost sjekker vi ut fra lugaren, sier farvel til mannskapet, og tar plass i bussen som skal kjøre oss til flyplassen i Frankfurt (ca 2 1/2 times kjøring). Avreise med Lufthansa direkte til Oslo.

Reisebetingelser

MADELEINE
Rederi: CroisiEurope
Byggeår: 2014
Lengde: 40 m
Antall dekk: 2
Antall passasjerer: 20
På den nybygde lekteren Madeleine er det er kun elleve lugarer om bord – alle utvendige med eget bad, aircondition, safe og internettilgang. Lekteren har restaurant, salong med bar, utegrill, jacuzzi og soldekk med solstoler. Det finnes også sykler om bord, som du kan låne underveis eller når båten legger til kai.

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo–Frankfurt t/r
 • 6 netters cruise i utvendig lugar
 • Helpensjon om bord
 • Alle drikkevarer om bord (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • Alle utflukter iht. program
 • Engelsktalende lokalguide på utfluktene
 • Transport flyplass–skip t/r
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Norsk reiseleder med fra Oslo

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Tips
 • Reise- og avbestillingsforsikring

TIPS
Tips er frivillig, men ofte forventet. Rederiets anbefaling er totalt cirka EUR 42 pr. person til besetningen om bord. I tillegger det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og få skip har handikapp lugarer og heis. Enkelte rederiet tillater heller ikke gjester å ha med gåstoler og rullestoler, av hensyn til sikkerhet. Det er på de fleste utfluktene mye vandring og det forventes at du kan følge gruppen i vanlig tempo. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, våre reiseledere kan ikke bistå med dette.
Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre – fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

Informasjon om flyselskap, tidspunkt og klokkeslett i programmet er foreløpige, og endringer kan forekomme. Endelige flytider vil stå i reisedokumentene.

Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet/Escape Travel seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program.

Se våre «Reisevilkår for Escape Travel».

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og på nettsiden.