Et ekte skipseventyr!

Lofoten, Helgeland og til Trondheim med Christian Radich

Christian-Radich

Vi mønstrer på i Bodø og blir med om bord på Christian Radich på to av de fineste strekningene langs kysten - langs Lofoten til Reine, og videre via den vakre nordlandskysten ned til Sandnessjøen.

”Å seile med Christian Radich er en uforglemmelig opplevelse som gjør at man vil være med på seilas sommer etter sommer. Og ikke nok med det, det er en vinn-vinn-situasjon. Du får ditt livs ferie samtidig som du bidrar til å holde vår kulturarv i live ”, sier en tidligere medseiler.

Du kalles medseiler, fordi du blir med på kjøp om bord. Det kreves ingen forkunnskaper om seiling for å bli med den imponerende skuta på tokt. Du deltar i tilbyr om bord og oppgaver tilpasses dine evner og interesser. Jo flere som jobber med seilene i riggen, jo mer vil skuta kunne seile. På stille vakter bruker vi ofte tiden til å lære om knuter, seil og sjømannskap. Seiltoktene er en positiv utfordring for kropp og sjel, og en enestående anledning til å oppleve verdens kanskje flotteste seilskute.

Høydepunkter

Program

1 middag inkludert

Christian Radich

Du sover i hengekøye eller fast køye i to komfortable, luftkondisjonerte banjer (sovesaler). Fordelingen av disse bestemmes av besetningen om bord. Det finnes ingen dobbelt- eller enkeltrom. Skuta har gode dusjrom/bad. Du nyter tre gode måltider daglig når vi seiler. Det er en liten suvenirbutikk som selger toalettartikler og snacks. Her kan du betale med kort.
Les mer om skuta og dens historie her.

SJØVAKTENE
Her er eksempler på oppgaver du kan få om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Flybilletter Oslo-Bodø, Trondheim-Oslo
  • Busstransport fra flyplass til havn t / r
  • 7 netter om bord på Christian Radich
  • Helpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 8
  • Lokale skatter

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikke

Det følger ingen reiseleder med fra Escape Travel. Det er norsk besetning om bord på Christian Radich, og du er om bord som deres medseiler. I Bodø blir gruppen møtt på flyplassen for transport til båten, og i Trondheim er det transport fra havnen til flyplassen.

Nedre aldersgrense om bord er 15 år (på avgangsdato). Er foresatte med, er grensen 8 år. Rabatt for barn / ungdom 8-12 år er kr 6600, - Må bestilles direkte hos Escape.

Helse. Alle med normalt gud helse kan seile med Christian Radich. Det forventes at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Alle må fylle ut en helseerklæring. Denne sendes ut av Christian Radich før turen. Har du en helsemessig begrensing må dette vurderes nærmere. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle om bord er jeg står til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær.

Deltakelse foregår på eget ansvar. Dette elementet er mer fremtredende på en aktiv ferie enn på de fleste pakkereiser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form / har god nok helse til å delta på reisen.

Christian Radich er dessverre ikke egnet for deg som benytter rullestol eller krykker, og mennesker med anfallslidelse som for eksempel epilepsi, kan normalt ikke delta på tokt. Allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem, men må opplyses om ved bestilling av turen.

Lignende turer