Magiske Marokko

/ Marrakech, Essaouira og Agadir

 • Spennende Marrakech som setter deg i 1001-nattstemning
 • Utflukt til Ourikadalen ved Atlasfjellene, med lunsjbesøk i et berberhjem
 • Den hvite kunstnerbyen, Essaouira
 • Smakfulle måltider
 • Badebyen Agadir
 • En reiseleder som er svært lokalkjent

Det perfekte stedet å begynne reisen er i Marrakech,  Marokkos gamle hovedstad og senter for århundrelange handelsruter. Beliggenheten er upåklagelig, ved landets nordligste palmeoase og ved foten av de snøkledde Atlasfjellene. Bygningene er hovedsakelig i rosatoner – det er en virkelig lekker by, estetisk sett, med arkitektoniske perler og riader som er en fryd for øyet.

Fra kaotiske og spennende Marrakech går turen videre til idylliske Essaouira. Dette var hippienes paradis og er Marokkos kunstnerby nummer én. Her finner du utallige personlige gallerier og morsomme, små butikker. I Agadir er det mulighet for arganmassasje, eller bare å nyte livet og vandre langs den lange, gylne sandstranden. Anne Marthes hus ligger her i Agadir, og vi kommer på middagsbesøk!

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Anne Marthe Barfod

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 23.02.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 8 dager
 • Krydder Marokko
 • Krydder Marokko Marrakesh
 • Marokko dør
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

23.februar - Ankomst Marrakech, velkomstmiddag

Avgang fra Oslo Lufthavn med Norwegians direktefly kl. 12.00, med ankomst Marrakech snaue fem timer senere. Her møter du reiseleder Anne Marthe Barfod. Med buss reiser vi inn til vårt bosted de neste tre netter, Kech Boutique Hotel og Spa. Vi spiser middag sammen på hotellet om kvelden.  (M)

Dag 2

24.februar - Sightseeing i Marrakech og shopping i medinaen

Etter frokost skal vi se nærmere på byen. Vi kjører forbi det berømte La Mamounia-hotellet hvor mange berømtheter har gledet seg over dette vakre hotellet og hagen. Deretter til det eldste historiske monumentet, Koutoubia-moskeen med sin 67 meter høye minaret, bygget i 1147, men som fortsatt er i bruk. Vi skal besøke det flotte Bahiapalasset hvor du får høre den spennende historien om gamledagers haremsliv, samt det jødiske markedet. Så klyver vi opp i de fargerike hestedrosjene. I sakte trav kjører vi gjennom Hivernageområdet, forbi det gamle casinoet og byens mest fancy restauranter, deretter opp hovedgaten i Gueliz hvor vi ender opp i Dar Bacha.

Herfra går vi inn i den gamle medinaen og de travle soukene, en labyrint av små gater, butikker og farger. Her er de mest fantastiske stoffene, håndknyttede berbertepper, smijernslamper i alle fasonger, eller hva med sko og keramikk? På kryddermarkedet får vi en lærerik innføring i marokkanske krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin. Den gamle medinaen er et fantastisk sted å utforske livet i Marrakech. Innta lunsjen på en av takterrassene (ikke inkl.) Ettermiddagen tilbringer du etter eget ønske.

Ved solnedgang er det tid for det berømte Djema el Fna-torget. Bygget i det ellevte århundre, har Djema el Fna blitt et symbol på Marrakech. Torget tilbyr en unik blanding av tradisjoner, som historiefortellere, slangetemmere som poserer for turistenes kameraer, selgere av tradisjonell medisin og andre former for underholdning. Det er også den største utendørsrestauranten i verden, med hundrevis av små steder som selger gatemat og marokkanske spesialiteter. Det syder av liv!

Middagen inntar vi i en gammel, tradisjonell marokkansk restaurant og med magedans til underholdning.   (F/-/M)

Marrakech
Dag 3

25.februar - Utflukt til Ourikadalen og berberbesøk

I dag tar vi en formiddagsutflukt til den nærliggende Ourikadalen, for å oppdage mer av Marokkos magi. På denne tiden av året ser du snødekte topper på Atlasfjellene, det er lys, farger og blomstring. Ourikas skjønnhet og tilgjengelighet har ført til områdets popularitet som feriemål for marokkanerne selv. Enkle mobile kafeer og grillsteder ligger langs elvebredden og taubroer tillater dagturister å krysse elven. Vi skal besøke Mohammed og hans familie, berbere som bor på den tradisjonelle måten, i et gammelt jordhus. Her inntar vi en lett lunsj med hjemmelaget honning, smør og brød, og lærer å lage den tradisjonelle marokkanske teen.

Tilbake i Marrakech tilbringer du ettermiddagen etter eget ønske, om du vil nyte bad og skrubb i en hammam, shoppe eller bare slappe av. I kveld er det middag på en vakker gammel riad i Medina, en av byen beste restauranter. En riad er et tradisjonelt marokkansk hus eller palass med en indre hage eller gårdsplass. Ordet kommer fra den arabiske betegnelsen for hage, «ryad».  (F/L/M)

Marokkansk te
Dag 4

26.februar - Majorellehagen og Essaouira

Denne dagen setter vi nesen mot Essaouira, men først blir det et besøk Majorellehagen, en gang den store franske moteskaper Yves Saint Laurent sitt yndlingssted. Her ligger hans smakfulle villa og her ligger minnesteinen, plassert der kort tid etter hans død. I denne vakre oasen av kaktus, palmer, vannliljer og bambus og hvor fargene danner fantastiske kontraster, er det en fryd å vandre rundt langt fra storbyens kjas og mas.

Underveis stopper vi også ved et argan-kooperativ. Arganoljen fra den lille argannøtta har blitt Marokkos nye gull og her utnyttes hver dråpe av dette populære skjønnhetsmiddelet som bedrer både hud, hår og det som er. Hardt manuelt arbeid må til for å få det ferdige produktet. Du kan selvsagt kjøpe også om du ønsker.

Essaouira, den lille kunstnerbyen ved Atlanterhavskysten, var engang hovedsenter for purpureksporten til det romerske riket. Senere ble Essaouira hovedsenter for slavekaravanene som gikk fra Timbuktu, lastet med skinn, gull, strutsefjær og slaver. Tidlig på 1970-tallet blomstrer Essaouira opp igjen, denne gangen som «paradis» for hippiegenerasjonen og ble bebodd av stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix.

Torbjørn Egner brukte Essaouira som modell for Kardemommeby, og nordmenn vil kjenne igjen kameler, trange gater, folk og røvere og tårnet til Tobias. I dag er Essaouira kjent for sin kunstnerkoloni og sin gnaouamusikk. Dette er musikk som blant annet har inspirert artister fra Peter Gabriel til Rolling Stones.

Etter en kort bysightseeing med blant annet besøk til byens fantastiske sølvmarked, sjekker vi inn på Riad Al Madina, et meget spesielt, men enkelt “kulthotell” langt inne i den bilfrie medinaen. Vær oppmerksom på at rommene varierer i størrelse og standard, men vi velger å bo her først og fremst grunnet stemningen og historien. På riaden blir det middag og en flott gnauakonsert. (F/-/M)

Riad Al Madina
Dag 5

27.februar - Dagen til egne opplevelser i Essouira

Det kan blåse friskt utenfor de høye middelaldermurene som omkranser Essaouira. Fra fortet Scala de la Kasbah helt ytterst på den lille landtungen har man fri utsikt til sør, vest og nord. De gamle kanonene som engang skulle forsvare byen, står fortsatt oppmarsjert langs bymuren, som er blitt et yndet utfluktssted. Ta en spasertur langs byens smale gater, kanskje du vil innom sølvmarkedet. Her finner du gamle berbersmykker, moderne sølvsmykker og gull i mengder – til meget rimelige priser. Havnen i Essaouira, med sitt rike folkeliv og store fiskemarked er også vel verdt å se nærmere på.

Dra på et hammam, forhør deg med Anne Marthe. Et besøk i hammam innledes alltid med et timelangt opphold i dampbadet, hvor man først smøres inn med  «savon beldi» en naturlig såpe laget av olivenolje. I hammamen er sjenanse et ukjent begrep. Her sitter man så lenge man orker til porene har åpnet seg og svetten renner. Først da er man klar for «skrubbedamene». Disse er utstyrt med spesielle hansker og bruker mye energi på å skrubbe deg fra topp til tå. Håret vaskes, hard hud under bena tas bort, og kroppen skrubbes. Siden smøres man inn med kroppsmasker, velluktende oljer og essenser.

Om kvelden spiser vi middag og nyter havets delikatesser på byens beste fiskerestaurant Chez Sam. (F/-/M)

Shopping i Essaouira
Dag 6

28.februar - Agadir

Veien fra Essaouira til Agadir går langs den vakre Atlanterhavskysten. Vi passerer surfebyen Taghazout som ikke overraskende tiltrekker seg mange unge surfe-entusiaster. Tiden i Agadir er på egen hånd, reiseleder hjelper til med å organisere sysler og måltid for kvelden.

(F/-/-)

Dag 7

1.mars - Agadir, middag hos Anne Marthe

Gjør deg kjent i Agadir, Marokkos badeby nummer en. Agadir ligger ved en 9 kilometer lang, finkornet sandstrand. Strandpromenaden syder av liv dag som natt med en rekke innbydende restauranter og serveringssteder. Byen byr også på bra shoppingområder. Dagen er til egen disposisjon. Du kan slappe av i Agadir eller bli med på noe reiseleder arrangerer eller foreslår. Det blir tid til en deilig to timers arganolje-massasje for den som ønsker (ikke inkl.) før vi drar til Kasbaj Aghroud, Anne Marthes hus. Her blir det avskjedsmiddag, og det er alltid en hyggelig opplevelse med hjemmelaget mat og godt drikke «attåt». (F/ -/M)

Hjemme hos Anne Marthe
Dag 8

2.mars - Hjemreise fra Agadir

Du har morgenen og formiddagen til å nyte de siste solstråler eller kanskje du vil fylle kofferten med litt shopping.  Norwegian har avgang på ettermiddagen fra Agadir. Beregnet ankomst på Oslo Lufthavn er kl. 22.10.

(F/-/-)

Anne Marthe Barfod

Reiseleder

Anne Marthe har bodd i Marokko i mer enn 30 år. Hun har jobbet som guide de siste 25 årene, har gjort hundrevis av reiser over hele landet, og snakker både arabisk og fransk.  Hennes store lidenskaper er kunst, kultur, historie og matlagning. Hun har også gjort forfatter av seg og skrevet ”Bismilla” som handler om det marokkanske kjøkken, skikker og tradisjoner. Anne Marthe gleder seg til å ta deg med på en reise gjennom sitt annet hjemland.

Reisebetingelser

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Marrakech/Agadir – Oslo direkte med Norwegian
 • Flyskatter og avgifter pr. 29.juni 2018 
 • Innsjekket bagasje, 2 kofferter à maks 20kg per person
 • Tre netter på hotell i Marrakech med frokost.
 • To netter på hotell i Essaouira med frokost.
 • To netter på hotell i Agadir med frokost.
 • En lett berberlunsj
 • Fem middager på hotell/restaurant
 • En privat middag inkludert vin
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • All transport ifølge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Escape Travel under oppholdet (møter ved ankomst Marrakech)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover det som er nevnt over
 • Drikkevarer

HOTELLER

Kech Boutique Hotel & Spa 4*
Hotellet ligger utenfor Marrakech sine rosa bymurer, cirka fem minutter med buss eller taxi. Store deilige rom i duse farger, alle med balkong mot bassenget og solterrassen. Bad med badekar/dusj og hårtørrer. Gratis WiFi på rommene. Hyggelig bar, snackbar, restaurant og flott spa-avdeling med oppvarmet svømmebasseng. Bassenget ute er kun oppvarmet ved behov.  I området finnes et utall spennende butikker, restauranter, barer og fortauskafeer på et av byens største kjøpesenter.  Les mer om hotellet her 

Riad Al Madina 3*
Tidligere en elegant gård, med beliggenhet i sentrum av Essaouira, 200 meter fra stranden. Rommene varierer i størrelse og standard, men vi velger å bo her først og fremst grunnet stemningen og historien. Romfasiliteter: dusj/badekar, toalett, safe, TV, telefon, hårføner. WiFi er gratis på alle rommene. Overnattingsstedet har en sentral gårdsplass med peis og tyrkisk bad med massasjetjenester (mot tillegg). Restauranten på Riad Al Medina serverer tradisjonelle marokkanske og internasjonale retter.
Du kan se mer her

Agadir Beach Club 4*-
Et stort moderat førsteklassehotell med flere 2-3 etasjers bygninger. Kanskje ikke det mest personlige hotellet, men med god beliggenhet direkte ved standen og med mange fasiliteter, blant annet flere restauranter, barer, butikker, frisør og et diskotek. Det finnes et stort utendørs basseng omgitt av palmer og velværefasiliteter som badstue, hamam og massasjer. WiFi er gratis på hele hotellet. Rommene er av god størrelse og har bad, separat toalett, hårføner, telefon, air condition, mini bar og safe.
Du kan lese mer her

PASS OG VISUM
For norske borgere som reiser til Marokko krever marokkanske myndigheter at passet er gyldig i tre måneder fra innreise. Det kreves ikke visum for et opphold inntil 3 (tre) måneder, men man må gjennom immigrasjon og får stempel i passet ved innreise og avreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VALUTA
Marokkanske Dirham (MAD) 100 dirham er cirka 87 norske kroner per 29.juni 2018

VAKSINER
Ingen vaksinering kreves før innreise, men revaksinering mot polio, difteri/stivkrampe og gulsott (hepatitt) anbefales av norske helsemyndigheter. Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller en klinikk for reisevaksiner for nærmere informasjon og eventuelt andre spørsmål vedrørende helse på reise.