Sett seil i Middelhavet

Med Christian Radich fra Sardinia til Malaga

Skip o'hoi! Til høsten kan du oppleve Sardinia, Malaga og Middelhavet som medseiler på selveste Christian Radich! Dette er en unik sjanse du ikke må gå glipp av. Hjemme er det høstferie, her er det er sensommer og varmen er fremdeles god. Det er en spesiell følelse å ankomme havnene om bord i den stolte og tradisjonsrike skuta. Vi seiler i Middelhavet og maten om bord vil også være preget av sunne og gode råvarer fra landene vi besøker. Å seile på Christian Radich er en positiv utfordring for kropp og sjel, en enestående anledning til å oppleve verdens kanskje flotteste seilskute. Du går dine vakter om bord, deltar i det daglige arbeidet med å seile den flotte skuta. Mannskapet lærer deg det du trenger, seilerfaring er ikke nødvendig, kun eventyrlyst!

Ingen forhåndskunnskap kreves

Opplevelser til sjøs

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 4 middager inkludert

Praktisk informasjon og reisevilkår

Dette er inkludert

  • Flybilletter Oslo Lufthavn – Cagliari og Malaga – Oslo Lufthavn
  • Felles busstransport fra flyplass i Cagliari og til flyplass i Malaga
  • 8 netter om bord på Christian Radich
  • Alle måltider inkludert på Christian Radich iflg. program
  • Dagsutflukt i Cagliari inkludert lunsj

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Middag dag 1, og eventuell middag i Malaga by
  • Vegan eller vegetarmat (må forhåndsbestilles), tillegg kr 200
  • Drikkevarer

Det følger ingen reiseleder med på reisen fra Norge da det er norsk besetning om bord på Christian Radich, og du er om bord som deres medseiler. I Cagliari blir gruppen møtt på flyplassen for transport til båten, og fra Malaga er det transport fra havnen til flyplassen. I Cagliari er det arrangert med bussutflukt, vandring og lunsj for vår gruppe. Inkludert.

Aldersgrensen om bord er 18 år (på avgangsdato). Er foresatte med, er grensen 15 år. Mange godt voksne er med.

Før avreise. Nærmere informasjon om bagasje og nødvendig utstyr blir tilsendt sammen med deltakerhåndbok etter påmelding. Dette sendes ut av Christian Radich. Håndboka Christian Radich forteller om livet om bord. Vi anbefaler at du leser denne som en forberedelse til turen, men det forventes selvfølgelig ikke at du skal kunne alle detaljer. Skutas posisjon i havn bestemmes av det lokale havnekontor. Tidspunktene er omtrentlige og kan være gjenstand for justeringer.

SJØVAKTENE. Her er eksempler på oppgaver du kan få om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

HELSE Alle med normalt god helse kan seile med Christian Radich. Vi forventer at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Alle må fylle ut en helse-erklæring, som sendes ut av Christian Radich før turen. Har du en helsemessig begrensing må dette vurderes nærmere. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle om bord er i stand til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær.

Det er viktig at det opplyses om allergier og all medisinbruk må registreres. Vær oppmerksom på at medisiner mister sin effekt ved sjøsyke. Husk å gi beskjed til sersjant og vaktleder om bord dersom du bruker sjøsyketabletter eller sjøsykeplaster (vi anbefaler plaster som fås på resept). Ved bruk av sjøsykemedikamenter kan du ikke delta i riggklatring en viss tid etter inntak, 6 timer etter inntak av siste tablett og 12 timer etter at sjøsykeplaster er tatt av.

Christian Radich er dessverre ikke egnet for deg som benytter rullestol eller krykker, og mennesker med anfallslidelse som f.eks epilepsi, kan normalt ikke delta på tokt. Allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem.

FORSIKRINGER På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring og at forsikringen gjelder i de områder reisen går. Merk at det også kan gjelde egne regler ved forsikringen etter fylte 70 år. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS må medbringes på reisen, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Escape er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å kansellere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.