Flotte Cagliari

Med Christian Radich fra Sardinia til Malaga

Ship O’hoi! Høsten 2020 kan du oppleve Sardinia, Malaga og Middelhavet som medseiler på selveste Christian Radich! Dette er en unik sjanse du ikke må gå glipp av. Hjemme er det høstferie, her er det er sensommer og varmen er fremdeles god. Det er en spesiell følelse å ankomme havnene om bord i den stolte og tradisjonsrike skuta. Vi seiler i Middelhavet og maten om bord vil også være preget av sunne og gode råvarer fra landene vi besøker.

Å være medseiler om bord på Radich’en er en positiv utfordring for kropp og sjel, en enestående anledning til å oppleve verdens kanskje flotteste seilskute. Du går dine vakter om bord, deltar i det daglige arbeidet med å seile den flotte skuta. Mannskapet lærer deg det du trenger, seilerfaring er ikke nødvendig, kun eventyrlyst!

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 950,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 03.10.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
 • Aktiv ferie
 • Nyhet!
 • A-kortrabatt: 600 kr

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 03.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 16 950,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Cagliari

Vi flyr til Cagliari med KLM, via Amsterdam. Her blir gruppen møtt på flyplassen og transportert til havnen hvor Christian Radich ligger til kai. Her kan du ta den fantastiske skuta i øyesyn – det er imponerende å tenke på at skuta har 9000 meter tau, hele 27 seil og at stormasten er over 37 meter!

Vi sjekker inn på båten i dag, men skuta reiser ikke før om to dager. Før det får du tid til å utforske Cagliari! Som så mange andre middelhavsbyer ble den også bygget rundt en festning og her finner du hjertet av gamlebyen. Sardinia er kjent for å ha det klareste vannet i Middelhavet og du finner lange hvite strender langs hele øya. Men her er også dramatiske klipper og små fjellandsbyer med hus i alle farger. Du rekker en tur i byen i kveld, før en matbit på en av Cagliaris trivelige restauranter. Skuta ligger med gangavstand til sentrum.

 

Flotte Cagliari
Dag 2

Vi utforsker Cagliari

I dag blir vi plukket opp ved skuta og tatt med på utflukt! Dagen starter i Cagliari, hvor vi skal vandre mellom tårn, katedraler, piazzaer og palasser. Deretter kjører vi litt ut av byen for å besøke flamingoene i nasjonalparken Molentargius – denne bynære innsjøen har blitt permanent hekkeplass for disse langbente skapningene. Som prikken over i-en får du smake en tradisjonell sardinsk meny, når vi nyter en fire retters lunsj på en terrasse med utsikt over Cagliari – hvis været tillater det.

I kveld er det offisiell innsjekk av medseilere på Christian Radich. Da vil du bli kjent med besetningen på Christian Radich, dine medseilere og få introduksjon om seiltoktet, samt litt riggtrening. Vi spiser middag på båten, hvor det blir mulighet til å bli bedre kjent med hverandre, og snakke om hva vi har i vente.

I dag skal vi besøke flamingoene i nasjonalparken Molentargius
Dag 3

Vi kaster loss!

Om morgenen letter Christian Radich anker og setter kursen mot Spania. Bak oss ligger Cagliari og Sardinia, foran oss ligger fem dager med seiling på middelhavet. Det kribler i kroppen når toktet er i gang!

Sjøvaktene er på to ganger fire timer i døgnet, dag som natt. Som medseiler holder du enten utkikk, går sikkerhetsrunder, setter seil og står til rors, alltid under kyndig veiledning og instruksjon. Seilmanøvrene krever innsats, men så gøy å delta på! Klatring i riggen er frivillig, men for mange et stort høydepunkt. Det trengs også folk på dekk til å dra i tau. På stille vakter brukes ofte tiden til å lære om knuter, seil og sjømannskap.

Du sover i hengekøye eller fast køye i to komfortable, luftkondisjonerte banjer (sovesaler). Fordelingen av disse bestemmes av besetningen om bord. Det finnes ingen dobbelt- eller enkeltrom. Skuta har gode dusjrom/bad. Du nyter tre gode måltider daglig når vi seiler. Det er en liten suvenirbutikk som selger toalettartikler og snacks. Her kan du betale med kort.

 

Livet som medseiler om bord, men riggen er valgfri!
Dag 4-5-6-7

Over middelhavet mot Malaga

På seilaset vil du erfare at det tar kort tid før verden rundt oss føles litt fjern, vi etablerer nemlig raskt vårt eget lille samfunn om bord der samvær og hygge betyr mer enn noe annet. På havet knyttes vennskapsbånd på tvers av alder og nasjonalitet. Skuta kan ha 65 til 80 medseilere, og det har vært opptil 13 nasjonaliteter om bord på én etappe!

Det å være på vakt når stjernene står høyt på himmelen over deg, er uforglemmelig. Det er når ingenting bryter horisonten at du forstår at jorda er rund… Det føles som å være under en osteklokke av stjerner! På dine frivakter kan du nyte følelsen av frihet i det å være under seil. Da kan du vel fortjent slappe av med en god bok, fotografere, lære deg mer om skuta og livet til havs og ikke minst; nyte soloppganger og solnedganger – vakrere blir det nemlig ikke!

 

Ikke hver dag man styrer selveste Radichen!
Dag 8

Vi ankommer Malaga

Vi seiler inn til Malaga lørdag ettermiddag. Denne naturskjønne og livlige byen, som har nesten 300 solskinnsdager i året, er hjemsted for en av de eldste havnene i Middelhavet. Festingen Alcazaba som ligger beskyttende over byen, ble bygget allerede på 1000-tallet. I hjertet av byen finner du den litt uvanlige Málaga-katedralen, bygget over to århundrer på tuftene av den tidligere viktigste moskéen.

Vel framme er seiltoktet over, og det er siste fellesmiddag med «gjengen» i kveld. Betjeningen dekker middagsbordet på dekk, og sammen nyter vi en deilig avslutningsmiddag om bord. Det blir litt vemodig å ta farvel, så sammensveiset som man blir etter å ha vært om bord og delt vakter og måltider i flere dager.

Dersom du heller vil nyte middagen på en fortausrestaurant i Malaga by, ligger skuta i gangavstand til sentrum. Eller du kan ta en tur ut i de trivelige gatene etter middag og kjenne på livet. Vi sover på skipet en siste natt i Malagas havn.

 

Malaga byr ikke bare på sol og sommer, men har også en lang og spennende historie.
Dag 9

Hjemreise

Etter en tidlig frokost blir vi kjørt til flyplassen i Malaga. Nå har du garantert mange minner å mimre over – seilturen, seilminner og vennskapsbånd som er knyttet. Og hvem vet, kanskje mønstrer du på en ny seilas med Christian Radich ved en anledning?

”Å seile med Christian Radich er en uforglemmelig opplevelse som gjør at man vil være med på seilas gang på gang. Og ikke nok med det, det er en vinn-vinn situasjon: Du får din livs ferie samtidig som du bidrar til å holde vår kulturarv i live”. Dette uttaler en tidligere medseiler.

Farvel til Christian Radich!

Reisebetingelser

PRIS  gjelder pr person i banjer (sovesal) i hengekøye eller fast køye om bord. Det finnes ingen andre alternativ enn banjer om bord.

ALT DETTE ER INKLUDERT:

 • Flybilletter Oslo Lufthavn – Cagliari og Malaga – Oslo Lufthavn
 • Felles busstransport fra flyplass i Cagliari og til flyplass i Malaga
 • 8 netter om bord på Christian Radich
 • Alle måltider inkludert på Christian Radich iflg. program
 • Dagsutflukt i Cagliari inkludert lunsj

Om du flyr fra andre flyplasser enn Oslo Lufthavn, kontakt oss for tilbud om tilslutningsbilletter. 

Dette er ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Middag dag 1, og eventuell middag i Malaga by
 • Vegan eller vegetarmat (må forhåndsbestilles), tillegg kr 200
 • Drikkevarer

Det følger ingen reiseleder med på reisen fra Norge da det er norsk besetning om bord på Christian Radich, og du er om bord som deres medseiler. I Cagliari blir gruppen møtt på flyplassen for transport til båten, og fra Malaga er det transport fra havnen til flyplassen. I Cagliari er det arrangert med bussutflukt, vandring og lunsj for vår gruppe. Inkludert.

Aldersgrensen om bord er 18 år (på avgangsdato). Er foresatte med, er grensen 15 år. Mange godt voksne er med.

Før avreise. Nærmere informasjon om bagasje og nødvendig utstyr blir tilsendt sammen med deltakerhåndbok etter påmelding. Dette sendes ut av Christian Radich. Håndboka Christian Radich forteller om livet om bord. Vi anbefaler at du leser denne som en forberedelse til turen, men det forventes selvfølgelig ikke at du skal kunne alle detaljer. Skutas posisjon i havn bestemmes av det lokale havnekontor. Tidspunktene er omtrentlige og kan være gjenstand for justeringer.

SJØVAKTENE. Her er eksempler på oppgaver du kan få om bord som medseiler:

Utkikk: Da er man plassert helt forut, og melder alt som observeres i sjøen: Båter, fiskeredskap, vrakrester eller annet flytende gods. Skipsklokken brukes til å gi signaler akterover.

Rormann: Da står man til rors og styrer skipet under den faste besetningens veiledning. Dette er for mange et stort høydepunkt.

Brann- og sikkerhetsvakt: Sikkerhetsvakten patruljerer hver halvtime etter oppsatt sikkerhetsrunde, og varsler om varme, brann, lekkasjer og påser at dører er forsvarlig lukket.

Byssevakt: En eller to medseilere fra hver vakt kan på enkelte tokt bli stasjonert i byssa eller i pantry for en dag for å hjelpe kokken med måltidene.

Andre oppgaver: Når medseileren ikke er tildelt en spesiell vakttjeneste, må man delta i  seilmanøver, alminnelig vedlikeholdsarbeid eller hjelpe til med noe vasking eller pussing.

HELSE Alle med normalt god helse kan seile med Christian Radich. Vi forventer at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Alle må fylle ut en helse-erklæring, som sendes ut av Christian Radich før turen. Har du en helsemessig begrensing må dette vurderes nærmere. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle om bord er i stand til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær.

Det er viktig at det opplyses om allergier og all medisinbruk må registreres. Vær oppmerksom på at medisiner mister sin effekt ved sjøsyke. Husk å gi beskjed til sersjant og vaktleder om bord dersom du bruker sjøsyketabletter eller sjøsykeplaster (vi anbefaler plaster som fås på resept). Ved bruk av sjøsykemedikamenter kan du ikke delta i riggklatring en viss tid etter inntak, 6 timer etter inntak av siste tablett og 12 timer etter at sjøsykeplaster er tatt av.

Christian Radich er dessverre ikke egnet for deg som benytter rullestol eller krykker, og mennesker med anfallslidelse som f.eks epilepsi, kan normalt ikke delta på tokt. Allergi og matintoleranse er vanligvis ikke noe problem.

FORSIKRINGER  På alle våre turer kreves at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker eventuell hjemtransport. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke at disse elementene er dekket i deres reiseforsikring og at forsikringen gjelder i de områder reisen går. Merk at det også kan gjelde egne regler ved forsikringen etter fylte 70 år. Husk å ta med ditt forsikringsbevis på reisen.

PASS må medbringes på reisen, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemkomst. Escape er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD Prisen er basert på minimum 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å kansellere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 20 dager før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.