Med kaptein Johannes Tysse på tokt i Middelhavet

/ Cruise på lekkert skip til Valencia, Cartagena, Malaga, Gibraltar og Sevilla

Bli med Escape Travel og kaptein Johannes Tysse når han og hans mannskap kaster loss og seiler hele elven opp til Sevilla. Du får to dager midt i hjertet av Sevilla, hvor skipet ligger som hotell.

Kaptein Johannes Tysse er en av få gjenværende norske cruisekapteiner, og han er både godt kjent og veldig populær blant cruisegjestene. Det blir gjerne en helt egen stemning om bord på kaptein Tysses skip. Han liker å gå rundt og snakke med gjestene – og yte litt ekstra service om han kan. En gang dreide han for eksempel skipet 360 grader, slik at alle skulle få se solnedgangen!

Nettopp dette cruiset er faktisk et av kapteinens favoritter: 
– Jeg liker de mindre, mer intime havnene som de store skipene ikke slipper inn på. Dette er unike steder, som cruiset hvor vi seiler opp til Sevilla og legger til midt i byen, sier han.

Du kan oppleve:

 • 8 netters all inclusive seiling med Azamara Journey
 • Valencia – byen som er både hypermoderne og eldgammel, med boulevarder, strender og palmesus
 • Cartagena med sitt berømte romerske teater
 • Solfylte Málaga, Picassos hjemby
 • Gibraltar med med sin kjente klippe og rampete apekatter
 • Kveldskonsert i St. Michaels-grotten i Gibraltar med magisk opplyste, istapplignende dryppsteiner som kulisse
 • To dager i gylne Sevilla, som bugner av historiske severdigheter og maleriske gater

Og dessuten:

 • Boutiqueskip med rolig atmosfære, prisbelønnet service og fantastiske måltider
 • Transport inn til byene der det ikke er gåavstand
 • God tid i hver havn
 • Ivar Fernandez Jensen fra Escape med på hele reisen

Både kaptein Tysse og vi i Escape ønsker deg hjertelig velkommen til en unik cruiseopplevelse!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 21 950,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 19.10.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
Ivar Fernandez Jensen
Reiseleder
Ivar Fernandez Jensen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 19.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 21 950,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise oslo - Ankomst Barcelona

Reiseleder møter alle på Gardermoen, og de som flyr fra andre steder møter vi om bord.

Etter innsjekk kan du gå rett til lunsj, eller se deg litt om på skipet. Dette er et kjempelekkert skip med restauranter, salonger, barer, butikker, bassenger og underholdningstilbud, så det er nok å se på!

Før middag vil reiselederen samle gruppen for en drink og et velkomstmøte i en av skipets barer, før vi går sammen til middag denne kvelden.

Dag 2

Valencia

Ankomst kl. 08.00 – avreise kl. 22.00.

Du har hele dagen i Valencia, og godt er det! Her er det nemlig mye å oppleve. Valencia er en vellykket harmoni av restene av sin fortid, som strekker seg tilbake til år 138 f.Kr., og de mest innovative avantgardebygningene fra det nye årtusenet. Kontrasten mellom det hypermoderne og det gamle er fascinerende.

Spanias tredje største by ble grunnlagt av romerne, okkupert av muslimer, og ble gjenerobret av kristne i 1238. Valencias innflytelse vokste, og den ble en av de viktigste middelhavsbyene på 1500-tallet.

Valencia byr på flotte strender, brede boulevarder med palmesus og er faktisk hjemsted for spanjolenes nasjonalrett, paellaen. Kunst- og vitenskapsbyen har eksempler på arkitektur på sitt mest futuristiske, og ikke gå glipp av konserthuset Palau de la Música, en symbolsk bygning med en enorm glasskuppel som går parallelt med Turia-parken.

I gamlebyen finner du katedralen med det gotiske klokketårnet, kjent av lokalbefolkningen som El Miguelete. Det populære og sjarmerende distriktet El Carmen er en labyrint av mauriske gater med et gammelt badehus, hvor du kan finne noen av de beste gastronomiske, skjulte perlene i byen.

Det er mye flott arkitektur i Valencia.
Dag 3

Cartagena

Ankomst kl. 11.00 – avreise kl. 18.00.

Cartagena har historisk sus så det holder til hele dagen! Byen ligger i Murcia-området i sørøst Spania, og ble grunnlagt litt over 200-300 år før Kristus. Her har romerriket lagt igjen minner som ”Det lukkede tårn”, mens malerne Ribera og Murillo har utsmykket kirken Iglesia de la Caridad. Du har også borgene Galeras og San Juan som er åpne for besøkende.

Gjennom årene har Cartagena kjempet seg tilbake gjennom utallige nedturer som krig og økonomiske problemer, og blitt til den byen den er i dag, en vakker, idyllisk havneby, som fremdeles er i vekst.

Det arkeologiske museet Castillo de la Conception er også et sted med spennende historiske severdigheter. Dessuten ligger dette museet, som er ruinene av et gammelt slott, på toppen av en høyde, og utsikten er upåklagelig.

Romersk amfi teater i Cartagena i Spania.
Dag 4

Malaga

Ankomst kl. 08.00 – avreise kl. 22.00.

Denne naturskjønne og livlige byen, som har nesten 300 solskinnsdager i året, ligger langs Spanias sørkyst ved foten av Montes de Málaga. Málaga er Picassos fødested, samt hjemsted for en av de eldste havnene i Middelhavet. Picasso-museet huser mer enn 3800 verk av kunstneren, og for kunstinteresserte er dette et must å få med seg.  I hjertet av byen finner du den litt uvanlige Málaga-katedralen, bygget over to århundrer på tuftene av den tidligere viktigste moskéen.

Tradisjonelle flamencokjoler henger til tørk på en balkong i Málaga.
Dag 5

Gibraltar

Ankomst kl. 08.00 – avreise kl. 23.00.

Navnet Gibraltar kommer fra det arabiske Ġabal al-Tāriq, som betyr «Tāriqs fjell». Et lite stykke England er strategisk plassert her på kanten av Europa, hvor Atlanterhavet og Middelhavet møtes. Her finner du knallrøde postkasser, puber og afternoon tea. Og har du lyst på fish and chips, trenger du ikke lete lenge …

Gibraltar med sin kjente klippe har vært under britisk herredømme siden 1700-tallet, og klippen ruver hele 425 meter. Utsikten virker uendelig herfra, og i klarvær ser du helt til Afrika. Når du nyter utsikten herfra, kniver du for øvrig om plassen med rampete små apekatter! Gibraltar er det eneste stedet i Europa hvor det lever apekatter i vill tilstand. Arten heter berberaper, og pass på – for de kan være ganske frekke!

Berberapene kan være både underholdene - og litt frekke.
Dag 6-8

Sevilla

Ankomst 24. okt. kl. 14.30 – avreise 26. okt kl 02.45

Her ligger skipet hele to netter, slik at vi virkelig kan fordype oss i denne fantastiske byen. Vi får også oppleve å seile opp elven på dagtid på de 130 kilometrene fra Atlanterhavet inn gjennom Guadalquivir til Sevilla.

Ufattelige rikdommer strømmet fra Columbus’ nye verden til Sevilla, og den ble snart verdens rikeste by. Sevilla er fremdeles gyllen, full av minner fra gullalderen og med noen av verdens lekreste barokkbygninger. Her bugner det over av historiske severdigheter. Katedralen, Europas største gotiske byggverk, ble startet bygget på 1100-tallet, opprinnelig satt opp som en stor moské. I dag er «La Giralda», den nesten 104 meter høye minareten, forvandlet til klokketårnet for en av Europas største og desidert flotteste katedraler.

Nok et høydepunkt er Alcazar-palasset som maurerne bygde med pomp og prakt. I dag er det en nytelse å rusle rundt i de flotte hagene og beundre arabernes stolthet – flisleggingen i de flotteste farger, mønstre og nyanser. De var heller ikke fremmede for å bruke gylne nyanser av gull og bladgull. De øvre gemakkene i palasset brukes fortsatt av Spanias kongefamilie når de er i Sevilla. Og det er en konge verdig. Utsøkte fliser, utskjæringer, utsmykninger, farger, gull og grandiose buer gjør dette til et av byens flotteste steder.

Sevilla var vertskap for Verdensutstillingen både i 1929 og i 1992. I 1929 ble den nydelige Plaza de España konstruert, sammen med den grønne lungen Parque Santa Luisa. Den er enorm og en botanisk fryd med variert beplanting. Benker er plassert ved fontener, dammer og paviljonger, det er et deilig sted for byboerne å slappe av i skyggen av de mange trærne.

Sevilla er også romantiske, kronglete gater med fornemme palasser og hus som tydelige vitnesbyrd på de spanske kjøpmennenes velstand. Det gamle jødiske kvarteret, Santa Cruz, er også lekkert. Maleriske gater med blomsterfylte patioer og hyggelige torg med duftende appelsintrær karakteriserer dette området.

Du kan også ta er en båttur på Guadalquivir, eller besøke den berømte tyrefektningsarenaen La Maestranza. Det er også hyggelig å bare ta en rusletur gjennom Maria Luisa-parken eller gå og titte litt i de sjarmerende gågatene rundt området Sierpes, Tetuan og Velazquez.

Utover kvelden blir det anledning til å nyte Andalucias fyrrige flamenco på det intime teateret «Los Gallos» som ligger på det fantastiske miniatyrtorget Santa Cruz.

Metropol Parasol i Sevilla.
Dag 9

Lisboa og hjemreise

Ankomst kl. 07.00

Vi sjekker ut av Azamara Journey som har vært vårt hjem denne uken, og takker kaptein Tysse, og hans fantastiske mannskap for gjestfriheten. og begir oss mot flyplassen

Vel hjemme i Norge takker vi for gode minner og ønsker på gjensyn på en annen spennende reise i fremtiden.

Lisboas gamleby

Om Azamara

Azamara Journey

 • Tonnasje: 30 277
 • Lengde: 180 meter
 • Passasjerkapasitet: 686 (basert på to personer i hver lugar)
 • Mannskap: 408
 • Byggår/Renovert: 2000/Totalrenovert i 2016
 • Registreringsland: Malta

Azamara Journey ble bygget for Renaissance Cruises som R Six i 2000. I 2003 ble skipet chartret av Pullmantour Cruises og seilte under navnet Blue Star. I 2005 ble hun døpt Blue Dream, og året etter ble hun kjøpt opp av Pullmantour Cruises. I 2007 ble hun et Azamara-skip og det nye navnet ble Azamara Journey.

Om bord kan du velge mellom å spise i skipets hovedrestaurant, i buffetrestauranten eller i en av de to spesialrestaurantene Prime C og Aqualina. Her er det ingen faste bordsettinger og du velger selv når, hvor og sammen med hvem du ønsker å spise. Standarden på mat og drikke er høy, og husets viner er inkludert i cruisets pris til lunsj og middag. Alkoholfrie drikkevarer er også inkludert gjennom hele cruiset.

Om kvelden er det et variert underholdningstilbud med musikk, dans og ulike show. Du kan prøve lykken på kasinoet eller slappe av i en av barene. På dagtid holdes foredrag om ulike temaer og det arrangeres kurs. Skipet har også et flott spa med et variert behandlingstilbud. Det finnes også treningsstudio, basseng og boblebad om bord.

Azamara anbefales for gjester over 40 år som er erfarne cruisere, par og enslige, som setter pris på service, god mat og vin, og som er mer opptatt av destinasjoner, kultur og opplevelser fremfor aktiviteter og underholdning. Cruisene kan fint anbefales til yngre par med samme fokus som over og som tiltrekkes av den rolige atmosfæren om bord. Azamara er perfekt for de søker en personlig, intim og maritim cruiseopplevelse.

Flåten består av tre skip – Azamara QuestAzamara Journey og Azamara Pursuit. Alle tre er klassiske, elegante skip som kun tar maksimalt 694 passasjerer, og er klassifisert i det øvre premiumsjiktet.

Ingen andre cruiserederier tilbringer like lang tid i havn som Azamara. Skipene legger ofte til i havner andre større skip ikke kommer til, samt at de kan ligge både en og to netter i samme havn så man i ro og mak kan gå i land når det måtte passe.

Service er gjennomgående høy i alle ledd, fra du kommer om bord til cruisets slutt. Det er én ansatt pr. to gjester, og tips til personalet er selvfølgelig inkludert i cruisets pris.

Lugarkategorier

 • Balkonglugar

  Størrelse ca 16 m2 og 5m2 balkong

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til én
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm-TV
  • Minibar *vann og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefon med voicemail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid
 • Vinduslugar

  Størrelse ca 14m2

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til én
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm-TV
  • Minibar *vann og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefon med voicemail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid
 • Innvendig lugar

  Størrelse ca 14m2

  • To enkeltsenger som kan stå separat eller slås sammen til 1
  • Sofa
  • Sofabord
  • 40 tommers interaktiv flatskjerm TV
  • Minibar *van. og mineralvann er kostnadsfritt
  • Aircondition
  • 40” flat-screen TV
  • Telefor men Voice mail
  • Skrivebord
  • Safe
  • Privat bad
  • Hårføner
  • USB-lading til telefon under nattbordlampene
  • Lukseriøst sengetøy
  • Badekåpe og tøfler
  • 24 timers room service
  • Fersk frukt ved ankomst
  • Friske blomster
  • Beach bag
  • Paraply og kikkerter på alle lugarer
  • Skopusseservice
  • Hjemmelagede snacks på puta ved leggetid

Reisebetingelser

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo-Barcelona/Lisboa-Oslo
 • Innsjekket baggasje
 • Setereservasjon
 • Transport fra flyplass til skip t/r
 • 8 netters cruise i valgt lugar ombord på Azamara Journey
 • All inclusive Classic på alle lugarkategorier
 • Samtlige skatter og avgifter
 • Forhåndsbetalt tips
 • Det meste av show og underholdning ombord
 • Azamazing Evening og Whight night (Ha med noe Hvitt, bukse, skjorte, skjørt)
 • Azamara signatureventer
 • Gratis transport til sentrum der skipet må ligge utenfor
 • Conciergeservice til alle gjester
 • En av våre erfarne og populære reiseledere er med fra Escape

Prisen inkluderer ikke:

 • Alkohol i minibaren på lugaren
 • Oppgradering til Premium drikkepakke
 • Utflukter under cruiset
 • Oppgradering til Business og tilslutning fra andre steder i landet
 • Reise- og avbestillingsforsikring

VIKTIG INFORMASJON

Cruise er meget tilpasset bevegelseshemmede. Vi vil alikevel informere at ilandstigning med småbåter kan forekomme, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Azamara har ikke fast bordsetning til middag, men man kommer og går som man ønsker. Vår reiseleder samler allikevel de som ønsker, på en drink før middag så kan de som har lyst gå sammen til middag.

Samtlige pass må ha 6 måneders gyldighet etter hjemkomst

Med forbehold om endringer og skrivefeil.

AVVIKENDE REISEVILKÅR
Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser.