Mekong-elven på langs gjennom fire land

/ Den klassiske reisen: Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam – med bakkekontakt

… – Sitt ned på terrassen til stille ettertanke noen minutter, nyt landskapet og luften, – foran deg ligger Mekong, alle elvers mor, midtveis mellom kildene i Tibet og munningen i Sørkina-havet. Så stille her, bare noen hvite hegrer i rismarkene under deg. La inntrykkene fra dagens tempelbesøk synke inn – og forbered gjensyn med elven: Strykene på vei til Luang Prabang, langsom og dorsk ved Phnom Penh, bred som et hav i Vietnam. Så uendelig mange opplevelser i løpet av knappe tre uker – med bakkekontakt, uten stress.

  • To dager i vår egen lokale elvebåt på Mekong i Laos
  • Kongepalasset i Luang Prabang og den forunderlige Krukkesletta
  • Majestetiske Angkor Wat og Angkor Thom, og sprudlende mytologi i Bantaey Srei-tempelet
  • Båttur på innsjøen Tonle Sap, til flytende markeder og små landsbyer, og i Mekong-deltaet lenger nedstrøms
  • Det overveldende mylderet i Ho Chi Minh-byen, Saigon
  • Vi er en liten gruppe, og bor der andre kommer innom for en drink

Langs Mekong – Den klassiske reisen from Escape Travel on Vimeo.

På denne turen får du en opplevelse av fire land som alle ligger ved bredden av den mektige Mekong-elven, selve livsåren i disse landene. Land som er utrolig vakre. Reisen gir deg et unikt innblikk i Indokinas svundne og eksisterende kulturer. Her er kultur og folkeliv preget av dyp buddhistisk religiøsitet og sterk nasjonal karakter. Her er stillhet og støy. Prektige pagoder, glitrende templer og dyrebare Buddha-statuer er bare noen av de sørøst-asiatiske uttrykksformer som avslører en dypt fundamentert religiøsitet.

Vi bor godt, spiser godt, har ro til å se og nyte severdigheter og stemning. Denne turen er en stor opplevelse, og vi våger å si at få har gjort den på denne måten. Men vi har vært der før, og tør si at turen aldri har vært bedre. Vi sier med stor frimodighet: Velkommen!

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Gunnar Skjolden

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger