Jordan og Jerusalem

/Natur, historie og samtid

Så mye å oppleve i godt selskap!

  • Oljeberget og Marc Chagalls synagogevinduer
  • Vestmuren / Klagemuren og Den hellige grav
  • Kong Herodes og hans ørkenfestninger
  • Livlige Tel Aviv med spennende bauhausbebyggelse
  • Dødehavet, hvor ingen kan synke
  • Petra – den magiske «rosenrøde by, halvt så gammel som tiden»
  • Lawrence of Arabias land i Wadi Rum

Fra «Den fruktbare halvmåne» langs Middelhavskysten til den store ørken i øst: – Moses var her! Farao Ramses II var her! Jesus hadde sin historie her. Richard Løvehjerte sloss her. Og Lawrence av Arabia. – Egyptere, hettitter, persere, fønikere, grekere og romere er bare noen av de over 40 sivilisasjoner som har satt spor etter seg i denne del av verden. Få områder kan fremvise et så stort antall steder, byer og minnesmerker av historisk, religiøs og politisk betydning som Midtøsten. Området har produsert flere sterke imperier gjennom historien, men oftere har det vært et møtested hvor folk fra Midtøsten, Asia og Europa har utvekslet varer, ideer og sverdslag. Her utviklet tre religioner seg: Jødedom, kristendom og islam. Dette har ført til at området, tross sin beskjedne størrelse, er hjem for et bredt spekter av forskjellige etniske og religiøse grupper. På denne reisen beveger vi oss i historien og i dagens storpolitikk, overveldes av en variert og storslått natur, og av israelernes mangfold og arabernes stil og store generøsitet. Dette er ikke bare en reise i landskapet, men også en reise i tid.

Mellom havet og ørkenen ligger land med mange mennesker. Den demografiske utviklingen mellom jøder, rotfaste og innvandrede gjennom de siste hundre år, fra et utall av verdens land, fastboende arabere og palestinere, er en stadig utfordring. Kampen om jord, om territorium, om vannressurser er underlag for daglige nyhetsmeldinger. Dette har aldri vært land uten folk, i dag er det land med mange. Det myldrer. Det skjer alltid noe. Sterke energier. Det er utrolig inspirerende.

Israel og Jordan ligger der tre kontinenter møtes. Her var knutepunkter for antikkens folkevandringer og handelsruter, her møtes folkeslag og stormaktsinteresser den dag i dag – ansikt til ansikt.

Dette er en reise for den som er interessert i historie, kultur og religion. For den som vil se og lære om historiens så vel som dagens Midtøsten! Vi synes vi kjenner Midtøsten, fra bibelhistorien og fra media, men hvordan ser det egentlig ut? Hvordan er menneskene som bor der – bak overskrifter og nyhetsinnslag?

Velkommen til en tur som vil gi innsikt, mange inntrykk, mye å tenke videre på!

 

Last ned reiseprogram
  • God tid i Jerusalem - fyldig rundreise
Reiseleder
Gunnar Skjolden

Avreiser

Ingen tilgjengelige avganger