Cruise til New Orleans og Mexico med jazzfestival

/ New Orleans Jazz & Heritage Festival med Celebrity Equinox

Dette er virkelig en liten perle av et cruise for deg som liker jazz, «southern hospitality» og karibiske rytmer.

Skipet ankommer New Orleans på åpningsdagen av New Orleans Jazz & Heritage Festival, og ligger hele tre dager her, slik at du virkelig kan suge til deg atmosfæren og stemningen denne festivalen har å by på. Dette er et musikalsk og gastronomisk bonanza som årlig arrangeres for å hylle kultur, mat og musikk fra hele Louisiana. I tillegg besøker vi fargerike Key West, som er USAs sørligste punkt, Bahamas og to steder i Mexico.

På denne seilingen får du en flott kombinasjon av karibiske øyer og fastland. Du kan bli med på utflukter, oppleve stedene på egenhånd eller bare nyte varmen og den spesielle karibiske følelsen langs bassengkanten om bord.

På denne seilingen får du:

 • To netter på hotell i Miami
 • Utflukt i Miami
 • Nydelige Key West
 • Tre fargesprakende dager i New Orleans under Jazz & Heritage-festivalen
 • Muligheten til å oppleve verdensstjerner på scenen
 • Historisk Indianerkultur i Mexico
 • Drikkepakke (på vinduslugar eller bedre)
 • Escapes populære reiseleder Unni Forberg med på hele turen

Og det er enda mer enn det:

 • En av verdens vakreste strender; 7 mile Beach på Grand Cayman
 • 11 netters seilas med totalrenoverte Celebrity Equinox
 • Meksikansk fiestastemning i Cozumel
 • Reis fra vinter – kom hjem til vår!

 

Last ned reiseprogram
Reiseleder
Unni Forberg

Avreiser

 • Avreisedato 19.04.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 17 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Avreise Oslo og ankomst Miami

Vi reiser fra Oslo om morgenen og kommer til Miami om ettermiddagen. Her møter vi guiden vår som tar oss med til hotellet. Pakk ut, slapp av, sjekk ut nærområdet eller ta en forfriskende dukkert i bassenget.

Vi bor på Fairwind Hotel, som ligger rett ved verdenskjente Ocean Drive med sine mange barer og restauranter. Like i nærheten av hotellet finner du et stort utvalg av butikker med internasjonale merker, så her er det nok å ta seg til!

De som ønsker kan bli med vår reiseleder for en felles middag.

Miami Beach med Ocean Drive. Hold øynene åpne for kjendiser.
Dag 2

Miami og utflukt

I dag skal vi få oppleve Miami! Guiden tar oss med på en byrundtur hvor vi blant annet skal besøke Lille Havana med hovedgaten Calle Ocho, Art Deco-distriktet på South Beach, luksusområdet Coconut Grove og mye annet spennende. Program og tid avhenger av trafikken i Miami, som tidvis kan være en utfordring.

Miami har i de siste årene utviklet seg til å bli en pulserende storby med høy kjendisfaktor og vakre strender. Miami ble grunnlagt på slutten av 1800-tallet og er i dag Floridas mest berømte badesteder. Miami Beach er en egen øy adskilt fra resten av Miami av en bukt, med flere broer over til fastlandet. De fleste kjendiser med litt selvrespekt frekventerer Miami minst én gang i løpet av året, hvor de slapper av på byens mange luksushoteller og sørger for å bli sett på byens «hotte» klubber. I butikkene på Lincoln Road Mall og langs Ocean Drive er det lett å la seg rive med – shoppingen her slår det meste.

Miami er også MYE mer enn glatte kjendiser og dyre hoteller. Byen i seg selv er ekstremt internasjonal og har en stor andel latinamerikanere og eksilcubanere. Det merkes i byens rike og varierte restaurantbilde og kulturliv.

Florida blir ikke kalt "The sunshine State" for ingenting!
Dag 3

Innsjekk på Celebrity Equinox

Etter en rolig morgen sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Fort Lauderdales cruisehavn, Port Everglades, hvor Celebrity Equinox venter. Vel om bord nyter vi en sen lunsj og finner oss til rette i lugaren som skal være vårt hjem de neste 12 dagene.
Klokken 15.30 kaster skipet loss og eventyret begynner.

Før middag inviterer reiselederen til velkomstmøte og en drink i en av skipets hyggelige barer.

Dag 4

Key West

Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 og har avgang igjen kl. 17.00.

Når du ankommer Key West føles det nesten som om du er i Karibien. Faktisk ligger Cuba bare i underkant av 15 mil unna, så her er atmosfæren nesten mer karibisk enn amerikansk.

Key West er en sjarmerende småby som med sin karibisk-amerikanske atmosfære har lokket til seg både kunstnere og eventyrere i mange år. Blant annet bodde den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway her på 1930-tallet.  Det finnes selvfølgelig også flere hyggelige restauranter og spisesteder i området. Skipet legger til midt i byen, så har er det bare å ta på seg skoene for en liten utflukt på egenhånd. Et populært mål å besøke er stedet som viser USAs sydligste punkt.

Gå ikke glipp av muligheten til å smake en Orginal Key Lime Pie mens du er her! Denne verdenskjente limepaien er på menyen til et hvert serveringssted med respekt for seg selv. I tillegg selges det «key lime» varianter av det meste man kan tenke seg mellom himmel og jord.

Dyreliv i Key West
Dag 5

Til sjøs

Femte dagen på vårt fargesprakende karibiske eventyr tilbringer vi til sjøs. Du velger om du vil ha frokost på den private balkongen din, i buffeten eller á la carte-restauranten.

Bruk gjerne også dagen til å finne ut av alle aktivitetene som faktisk tilbys ombord. Her kan du være med på alt fra spinningtimer til kor, serviettbrettekurs eller krokket på gressplenen på dekk 15. Her blir det ikke lett å finne et kjedelig øyeblikk! Men om du bare vil slappe av og hvile øynene på horisonten eller lese ei god bok, er det selvsagt opp til deg.

Musikk og underholdning finner du overalt på skipet
Dag 6-8

New Orleans

Skipet legger til om morgenen kl. 08.00 24. april og seiler igjen kl. 14.00 26. april.

Nå har vi ankommet New Orleans, selve krondiamanten på dette cruiset!

Vi har hele to og en halv dag til å utforske denne fantastiske byen, som syder over seg av musikk og kultur. Skipet ligger som hotell midt i byen, rett ved French Quarters, og her kan man komme og gå som man selv ønsker.

Med beliggenhet ved Mississippi-elvens utløp i Mexico-gulfen, har New Orleans gjennom tre århundrer vært et viktig knutepunkt for handel og kulturutveksling mellom forskjellige folkeslag. Utøvelsen av afrikanske musikalske tradisjoner rundt det sentrale torget Congo Square i den idag historiske bydelen French Quarter, samt oppblomstringen av musikalske klubber, gjør at New Orleans ofte regnes som arnestedet for musikksjangeren jazz.

New Orleans er kjent for musikk, god mat og sin «southern hospitality». Oppholdet i New Orleans er akkurat når startskuddet går for den årlige New Orleans Jazz & Heritage Festival. Byen syder av musikk, ikke bare jazzkonserter som arrangeres i den historiske «Mid City» delen av byen, festivalen er også utvidet til en presentasjon og hyllest av kultur og musikk fra hele Louisiana. Ingenting er mer perfekt da enn å ha et skip som en rolig og sentral base for å utforske New Orleans!

Selve festivalen foregår på Fair Grounds i bydelen Gentilly. Dette er en enorm veddeløpsbane hvor du finner mange forskjellige scener salgs og matboder. Her er det kjempestemning! Billetter kjøper du nede i sentrum, og du får da transport og dagsbillett så kan du gå rundt og utforske de forskjellige tilbudene og konsertene på egenhånd.

Dersom du ikke ønsker å tilbringe dagen på arenaen, er det nok som skjer rundt i byen også! Her er det pop up-konserter og fantastisk mat overalt! De originale og mest levende jazzklubbene finner du i Frenchman Street.

Hvis det finnes et eget kjøkken for USA, så må det være den lokale maten du får i Louisiana. Gjennom århundrer har innvandrere fra forskjellige kulturer og nasjoner, ikke minst afrikanske slaver og franske immigranter, bidratt til at denne sørstaten har fått sin ‘Louisiana cooking’Louisiana cooking er bruddstykker av kreol-kjøkken og Cajun-kjøkken. Opprinnelig gikk det førstnevnte for å være litt finere, siden det ble utviklet av afrikanere som laget maten hos rike plantasjeeiere. Cajunkjøkkenet var jo «bare» bondekost med franske aner.

Louisiana-maten kjennetegnes ved å være sterk, uten at den på noen måte kan sammenlignes med maten du f.eks. får i India. Paprika, chili, selleri, løk og ikke minst hvitløk, er nærmest obligatoriske ingredienser i den lokale maten i New Orleans. Krydrete cajunpølser eller kreps kokt i kajunkraft med poteter og maiskolber er et must. Og selvsagt må du smake retten som personifiserer maten i New Orleans, nemlig Jambalaya – en tallerken med reker, kylling, skinke, ris og de alltid tilstedeværende ingrediensene selleri, løk og chili.

New Orleans, Louisiana
Dag 9

Til sjøs

Lyden bølgeskvulp og en behagelig gynging har gitt oss en god natts søvn, og vi våkner opp til en ny sjødag om bord. Les en god bok på dekk, nyt en lang lunsj i restauranten eller skjemme deg bort i skipets spa.

På sjødager serveres det også en deilig lunsj i skipets hovedrestaurant.

Det er livemusikk på dekk, du kan spille bingo i teateret, gå på forelesninger eller delta på quiz. Vil du være mer aktiv, kan du bli med på dansekurs i forskjellige dansestiler, eller det blir arrangert turer bak kulissene for den som er interessert i cruiselivet.

Ta gjerne noen avslappende timer i spaet.
Dag 10

Costa Maya, Mexico

Skipet legger til om morgenen kl. 11.00 og har avgang igjen kl. 19.00.

Halvøya Costa Maya er et sjarmerende reisemål på grensen til Belize. Ettersom turismen fortsatt er i startfasen, har Costa Maya spesialisert seg på å ta i mot cruisegjester. Allerede i havnen i byen Mahahual, hvor skipet legger til, ligger det en liten shoppingby og et basseng hvis du trenger å avkjøle deg litt. Vil du oppleve mer av det «ekte» Costa Maya, kan du dra til en av de mange maya-ruinene fra 350-tallet e.Kr.

Costa Maya har også gode muligheter for dykking og snorkling. Et utfluktstips er også Mayan Pavillion Park. Her er det blant mye annet et håndverkssentrum med mayakunst, gode tradisjonelle restauranter, saltvannsbasseng, amfiteater og fantastisk shopping. I cruiseområdet er det tilrettelagt med utallige barer, restauranter og butikker. Her kan du også svømme med delfiner! En liten busstur unna kommer du til et lite bysentrum, hvor  restaurantene og barene ligger i kø på stranden.

Avslappende dager på stranden i Costa Maya
Dag11

Cozumel, Mexico

Skipet legger til om morgenen kl. 07.00 og har avgang igjen kl. 17.00.

Cozumel ligger like utenfor kysten av Yucatan-halvøya. Øya var tidligere et hellig valfartssted for mayaindianerne, men da de spanske conquistadorene smittet de innfødte med kopper ble indianerne nesten utryddet.

Cozumel lå i en søvnig dvale fra sjørøvertiden på 1700-tallet og fram til 1960-tallet, da korallrevet utenfor øya ble kjent for å være ett av verdens beste dykkeparadiser. Siden den gang har turismen vokst, men selv om Cozumel kan friste med vakre strender, den sjarmerende byen San Miguel og noen interessante mayaruiner, er undervannslivet og det eventyrlige korallrevet fremdeles øyas største attraksjon.

Cozumel er et reisemål som har noe for alle, og vi har hele dagen på å oppleve dette karibiske paradiset. Ta en tur på stranden, drikk Margaritas i en av de livlige barene i San Miguel, eller la deg friste av lokale suvenirer. Skipet tilbyr snorkle- og dykketurer, utflukt til mayaruinen ved San Gervasio, seiltur med katamaran, ridetur på stranden og dypvannsfiske, men også utflukter til fastlandet – blant annet til mayaruinene i Tulum og turistbyen Cancun. Fergeturen mellom Cozumel og Playa del Carmen på fastlandet tar bare cirka 45 minutter hver vei.

Kystlinjen inn til Cozumel by.
Dag 12

George Town, Grand Cayman

Tidlig formiddag kl. 11.00 ankommer vi Grand Cayman. På grunn av korallrevet som omslutter øya kan ikke skipet legge til kai, og transport mellom skipet og George Town foregår med småbåter, kalt tendere, som går i skytteltrafikk hele dagen frem til skipet seiler kl. 19.00.

Grand Cayman er den største av de tre øyene som tilhører Cayman Islands. Da Christoffer Columbus oppdaget Cayman-øyene i 1503, kalte han dem Las Tortugas (skilpadder) på grunn av alle skilpaddene han så i farvannet rundt øyene.

I dag er Grand Cayman først og fremst kjent som et skatteparadis og har mer enn 500 banker. Den mest populære turistattraksjonen er Seven Mile Beach – og med god grunn. Her er sanden finkornet og vannet klart og rolig – perfekt for snorkling og andre vannaktiviteter.

Men Grand Cayman har mer å by på enn strender og luksushoteller. I George Towns historiske sentrum, mellom pastellfargede hus og Fort George som ble bygget av britene i 1780-årene, ligger Cayman Islands National Museum. Museet ligger i en av øyas eldste bygninger, som tidligere har vært både fengsel, dansehall og postkontor.

Utforsk Grand Cayman på egenhånd, eller meld deg på en av utfluktene som arrangeres av skipet. Du kan blant annet velge mellom svømmetur blant rokker i Stingray City, nærkontakt med delfiner, besøk på en skilpaddefarm, seiltur og golf.

Seven Mile Beach - en av verdens vakreste strender. Vil du ta skrytebilde til årets julekort, gjør det her.
Dag 13

Til sjøs

Cruiset nærmer seg slutten. Bruk den siste sjødagen til å fordøye alle inntrykkene fra cruiset og de interessante havnene vi har besøkt.

Dersom du er av den litt mer rastløse typen, kan skipets velutstyrte treningssenter få ut litt lopper av blodet. Her kan du være med på yoga- eller spinningtimer – eller ta treningen i eget tempo. Det fins også badstue om bord, hvis du føler for å svette litt ekstra…

Hva med å slappe av i solen på en nyklippet plen?
Dag 14

Ankomst fort Lauderdale og hjemreise til Norge

Etter en deilig bugnende frokost takker vi av for denne gang og møtes for å gå samlet av skipet! Her venter vår buss som vil ta oss de ca 45 minuttene til Miami. Her sjekker vi inn og begir oss på turen hjem.

Fort Lauderdale med sine mange kanaler og store kontraster
Dag 15

Ankomst Norge

Vi ankommer Norge midt på dagen.

Vi takker for en flott reise med nye bekjentskaper, nye inntrykk og fordøye og kanskje noen nye venner.

Lugarkategorier

 • AquaClass lugar

  Størrelse: Ca. 18 m2 og ca. 5 m2 privat balkong

  En Aqua Class-lugar med balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  Ekstra fordeler:

  • Putemeny
  • Gratis bruk av badekåper
  • VIP-invitasjoner til ulike arrangementer
  • Tidlig ombordstigning og landgang
  • Egen innsjekk
  • Reservasjon av sitteplasser på restauranter og på utflukter
  • Ekspresslevering av bagasje
  • Gratis adgang til Persian Garden og Relaxation Room
  • Middager serveres i spesialrestauranten BLU

  I denne kategorien har du classic drikkepakke inkludert.
  Bildet viser lugaren etter oppussing.

 • ConciergeClass lugar

  Størrelse: Ca. 18 m2 og ca. 5 m2 privat balkong

  Lugarer med privat balkong er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs Internettilgang (mot betaling).

  Ekstra fordeler:

  • Velkomst-champagne
  • Frisk frukt daglig
  • Friske blomster i lugaren
  • Daglige hors d’oeuvres
  • Putemeny
  • Veske med Celebrity-logo
  • Ekstra tykke badekåper
  • VIP-invitasjoner til ulike arrangementer
  • Tidlig ombordstigning og landgang
  • Reservasjon av sitteplasser på restauranter og på utflukter
  • Ekspresslevering av bagasje

  I denne kategorien har du classic drikkepakke inkludert.
  Bildet viser lugaren etter oppussing. Ingen av lugarene vi har, er med hindret utsikt.

 • Balkonglugar

  Størrelse: Ca. 18 m2 og ca. 5 m2 privat balkong

  Lugarer med balkong mot havet har plass til 2 personer og er utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj eller badekar, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  I denne kategorien har du classic drikkepakke inkludert.
  Bildet viser lugaren etter oppussing.

 • Innvendig lugar

  Størrelse: Ca. 17 m2 uten vindu

  Som standard er de innvendige lugarene beregnet til 2 personer og utstyrt med en dobbeltseng eller to enkeltsenger.

  Interiør: Mindre sittegruppe, TV, telefon, toalett med dusj, safe, minibar, sminkebord med hårføner, garderobeskap og 110-/220-volts stikkontakter, samt trådløs internettilgang (mot betaling).

  Classic drikkepakke er ikke inkludert i denne kategorien.
  Bildet viser lugaren FØR oppussing.

Celebrity Equinox

Skipet er renovert i 2019.

 • Tonnasje: 122,000
 • Lengde: 315 m
 • Passasjerkapasitet: 2,850 (basert på to personer i hver lugar)
 • Mannskap: 1253
 • Byggeår/renovert: 2009/2019
 • Registreringsland: Malta

Designerne bak denne skipsklassen har lyktes i å skape et skip som overgår de fleste av sine konkurrenter når det gjelder design og interiør. Solstice-klassen er en flytende verden av estetikk og eksperimentell perfeksjon og har i følge prestisjetunge International Interior Design Association (IIDA) satt en ny standard for design i cruiseindustrien. Celebrity Equinox er det andre skipet i Solstice-klassen som består av Celebrity Eclipse, Celebrity Solstice, Celebrity Reflection og Celebrity Silhouette.

Celebrity Equinox er blant Celebritys nyeste og største skip.  Skipet er fantastisk flott med sitt moderne design, lyse og delikate farger. Her er det fokus på velvære og det gode liv. Her finnes hengekøyer, tykke madrasser på solsengene, en ekte gressplen på toppdekket, vinbaren Cellar Masters, teater med imponerende show i Cirque du Soleil-stil, Martini Bar hvor bardisken er dekket av is, en imponerende hovedrestaurant med et toetasjes vintårn av glass og skimrende lysekroner, spesialrestaurantene Silk Harvest, Tuscan Grille og Murano, AquaSpa, moderne treningsfasiliteter og bassenger både innendørs og utendørs.

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises er et datterselskap av Royal Caribbean Cruise Line og har tolv skip som seiler på mange ulike seilingsruter og anløpshavner over hele verden. Rederiet har en balansert blanding av nye og mer erfarne cruisepassasjerer, og tilbyr en ferie av høy kvalitet til en fornuftig pris.

Utflukter i løpet av cruiset

Celebrity Cruises tilbyr et stort og variert utvalg av utflukter i alle anløpshavnene. Utfluktene ledes av godkjente, profesjonelle guider med god lokalkunnskap, slik at du får mest mulig ut av ditt opphold i land.

Reisebetingelser

 

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo–Miami i økonomiklasse t/r
 • Innsjekket bagasje
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass, skip og hotell
 • 2 netter på Fairwind Hotel ved Southbeach m/frokost
 • 6 timers utflukt i Miami m/lunsj på egenhånd
 • 11 netters cruise i valgt lugar
 • Samtlige måltider i skipets hoved- og buffetrestauranter
 • Samtlige show og det meste av undeholdning
 • All inclusive classic drikkepakke ved bestilling av balkonglugar eller høyere standard
 • Erfaren reiseleder fra Escape med på hele reisen

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Oppgradering til Premium Drikkepakke USD 11 per dag per person
 • ESTA til USA USD 14 per person. Dette må man søke om individuellt på nett, minimum 72 timer før avreise
 • Tips til guide i Miami
 • Middager og lunsjer i Miami
 • Billett til Jazz festivalen. Ca 100 USD per person med buss.
 • Utflukter i regi av rederiet
 • Måltider i skipets spesialrestauranter
 • Avbestillings- og reiseforsikring

VIKTIG INFORMASJON
Cruise passer godt for bevegelseshemmede. Vi vil likevel opplyse om at på Grand Cayman er det ilandstigning med eksterne båter, og man må da være i stand til å gå av og på en tenderbåt. Man må også være i stand til å gå av og på busser i forbindelse med utflukter.

Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av vær eller andre uforutsette hendelser.

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen, som allergier og andre behov, må det opplyses om ved påmelding.

Hele gruppen blir seatet sammen til middag. Ønsker man andre middagstider eller å spise alene, er dette selvsagt mulig, men må opplyses om i god tid før avreise

Fargevalg på lugarer og oppsett kan variere mellom skip og skipsklasse.

Pass må være gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst

Avvikende reisevilkår:

Vi belaster et depositum på kr 3500 pr. person på våre gruppecruisereiser.

Med forbehold om endringer og skrivefeil.