Grunnkurs HAV og Våttkort inkludert

Kajakkurs og padleturer på Helgelandskysten

Kajakkpadlere på vannet

Bli med på en opplevelsesrik langhelg hvor du kan lære å padle kajakk i spektakulære omgivelser! Øya Støtt ligger helt nord på Helgelandskysten – som vi tør påstå er verdens vakreste kyst. Vi skal bo på det gamle handelsstedet Støtt Brygge som serverer kortreiste måltider av ypperste klasse, herskapelig overnatting og et personlig vertskap med tilstedeværelse hele tiden. Støtt Brygge ble i 2022 medlem av De Historiske, en unik organisasjon bestående av noen av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder.

Øyriket rundt Støtt er en av de aller beste lokasjonene for padling på Helgelandskysten. Gled deg til opplevelsesrike dager med vind i håret og sjøvann i ansiktet – for så å få servert rause sjømatretter til middag av ypperste kvalitet.

Fra Støtt Brygge skal vi på padleturer blant holmer og skjær - en aldri så liten kajakkdrøm. Her kan du utforske lune viker, kritthvite strender, et yrende fugleliv, bortgjemte strender med krystallklart vann og uberørt natur.

Turen passer for deg som er nybegynner med kajakk, eller som ønsker å lære mer. De to første dagene inneholder derfor et todagers HAV grunnkurs, og man får utdelt Våttkort etter fullført kurs. Her skal vi bli trygge på både kajakkene, oss selv, og våre medreisende.

Bli med på tur – Helgelandskysten og Støtt vil ta deg med storm.

Grunnkurs Hav og våttkort inkludert

Lokal mat fra et velrenommert kjøkken

Fantastiske omgivelser for kajakk

Avreiser

Det er for tiden ingen reiser som er tilgjengelig for bestilling. Turen kan være under planlegging, eller dette kan være en tur som har gått tidligere. Sett deg på liste, så vil du være blant de første som får vite om det dersom turen blir satt opp på nytt.

Høydepunkter

Program

4 frokoster, 1 lunsj, 4 nistepakker og 4 middager inkludert

Reisebetingelser

Dette er inkludert

  • Fly t/r Oslo-Bodø med SAS
  • Hurtigbåt t/r Bodø-Støtt
  • 4 overnattinger ved Støtt brygge
  • Måltider iht. program
  • HAV grunnkurs og Våttkort
  • Vertskap fra Støtt brygge som tar godt vare på gruppen

Dette er ikke inkludert

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Drikkevarer
  • Valgfrie utflukter på lørdag

Vanskelighetsgrad Lett: Dette er en tur som passer for nybegynnere, og vi starter turen med et HAV grunnkurs, som kvalifiserer til våttkort. Du må kunne svømme, og være vant til å være i bevegelse.

Guider/Utstyr Kvalifiserte kajakkguider vil være med på kajakkturene, men deltakelse foregår på eget ansvar, se punktet Krav til deltakerne. Leie av havkajakk, padleåre, vest, spruttrekk og padlebekledning er inkludert. Første dag vil bli gjennomført med tørrdrakt, og de andre dagene velger du selv om du vil padle med tørrdrakt eller egne klær. Ta med vanntett mobiletui, vanntett pakksekk/pose og strikk/reim/snor til briller. Forslag til pakkeliste vil bli sendt ut før avreise.

Værforbehold Kajakkpadling er vær- og vindavhengig. Programmet kan bli endret dersom været skulle tilsi det.

Vertskap og guide Vertskapet ved Støtt Brygge sørger for at du føler deg velkommen og ivaretatt under hele oppholdet, og lokal guide er med på alle dagsutflukter.

Overnatting og romkategori Vi bor 5 netter på fantastiske Støtt Brygge, i rorbuer. Du kan lese mer om stedet her. I rorbuene er det felles bad og en hyggelig felles stue. Det er mulig å oppgradere til hotellrom på Bakeriet, se pristillegg ved booking. Det er også et pristillegg for oppgradering til enkeltrom.

Måltider Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Lignende turer