Foto: Støtt Brygge

Nordlige Helgeland – opplevelser i havgapet

/ Med idylliske Støtt Brygge som base

Øya Støtt er lokalisert helt nord på Helgelandskysten – som vi tør påstå er verdens vakreste kyst. Bli med oss nordover – og sjekke inn på Støtt Brygge. Dette er den perfekte basen for en opplevelsesrik uke – her møter du et meget godt kjøkken, herskapelig overnatting og et personlig vertskap med tilstedeværelse hele tiden. Her satses det virkelig på restauranten og maten, og gourmetmåltidene baseres selvfølgelig på lokale råvarer – slik skikken alltid har vært her. Hva mer kan man ønske seg etter en lang dag i frisk luft?

Støtt er også det perfekte utgangspunktet for deg som ønsker å komme bort fra storbylivets jag og tempo. Helgelandskysten består av over 12 000 øyer og har store uberørte friluftsområder – her kan du nyte naturen i lange drag og bevege deg i omgivelser som tar pusten fra deg. Det blå klare vannet, de kritthvite strendene, midtnattsolen, fuglekvitteret og den friske sjøluften er som skapt for uforglemmelige opplevelser.

Gled deg til:

 • Handelsstedet Støtt Brygge – basert på gjestfrihet og gamle tradisjoner
 • Skjærgårdsightseeing og fiske med en ekte fiskeskøyte
 • Tilbered egenfisket fisk til lunsj
 • Tur til Svartisen
 • Historier fra før i tida
 • Fiskeværsvandring og fortellinger i fiskerimuseet
 • Besøk til øya Myken – med smaking av Whisky fra det lokale destilleriet
 • Mye frisk luft!

Bli med på tur – Helgelandskysten og Støtt vil ta deg med storm.

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 21 490,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.06.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 6 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.06.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 6 dager
 • Priser fra 21 490,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Bodø - Støtt Brygge

Avgang fra Oslo med SAS på morgenen. Vi lander i Bodø og hentes av vertskapet på Støtt Brygge på flyplassen. Ferden går først til Bodø sentrum, hvor vi spiser lunsj på en av byens restauranter. Etter lunsj blir det litt tid på egenhånd til å oppdage Bodø, før vi på ettermiddagen tar rutegående hurtigbåt til Støtt (reisetiden er i overkant av en time).

Vel framme på Støtt ønskes vi velkommen av vertskapet og får høre historier fra stedet i museet. Gled dere – Støtt brygge er tuftet på tradisjoner som går langt tilbake!

På kvelden er det på tide med velkomstmiddag – og her sparer de ikke på noen ting. Gjør deg klar for et av mange kulinariske høydepunkt i løpet av turen – i dag et treretters sjømatmåltid.

Måltider inkludert: Lunsj og middag

Foto: Støtt Brygge
Dag 2

Fiskeværsvandring, krigsbunkerser og fortellinger i fiskerimuseet

Bli med på en guidet fiskeværsvandring i naturskjønne omgivelser på Støtt. Dette er en arena for deg som trives i vill og vakker natur med storhavet som nabo. Vi tar oss god tid for å oppdage øya, og på Svenningplatået og i Krigsbunkersene fra 2. verdenskrig får vi en guidet omvisning hvor vi får høre historier fra krigens dager.

Etter lunsj blir vi med på en historisk reise på Konferansemuseet i Gammelbutikkens andre etasje her på Støtt. Vi får høre de gylne historier fra fiskernes liv og virke, om handelsmennene i regionen, lokal historie fra Støtt og omegn, om bearbeiding av fisk på land og jektefarten til Bergen. Vi får også se Espolin Johnsen-familiens private bildesamling «Den siste Viking». Her får vi ta del i den dramatiske kysthistorien fra Johan Bojers roman av samme navn. Visste du at selveste Zahl (Mack i Hamsuns romaner) tilførte kapital og ressurser til Støtt og drev dette sentrale handelsstedet på Nordlandskysten på 1800 tallet?

I dag drives Støtt gamle handelssted av Støtt Brygge og er et av de best bevarte kulturminnene vi har fra kystkulturen i Nordland. Samtidig er det et levende fiskevær med «liv i husan» og en arena for kultur- og naturopplevelser.

På kvelden inntar vi enda et fantastisk treretters sjømatmåltid.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Foto: Støtt Brygge
Dag 3

Skjærgårdsightseeing med en ekte fiskeskøyte

Å kjøre rundt blant holmer, øyer og skjær og oppleve nærheten til ørna, oteren og flokker av skarv er en drøm som blir din i dag. Med en lokal fiskeskøyte og en erfaren skipper drar vi ut blant holmer og hav – og vi har selvfølgelig fiskestenger med. Kanskje ønsker du å fiske litt på turen, hvis ikke kan du ta det helt med ro og nyte det vakre lyset og stillheten. Helgelandskysten er kjent som verdens vakreste kyst, med rike fiskeforekomster og uberørt natur. Visste du forresten at Støtt omtales som den lune havna og er i den stille fjæring hvor vinden ikke blåser fra sørøst?

Vi vil ferdes på sjøen i naturreservatet – som er rikt på et sjeldent fugleliv. Det er ofte at ørna kommer nært og seiler over oss i luften.

Tilbake på brygga har de som ønsker mulighet til å bli med skipperen og tilberede fangsten, som blir dagens lunsj. Mer kortreist får du det vel ikke?

Nyt Støtt og bruk ettermiddagen som du selv ønsker. Til middag er det «same procedure as every day» – et treretteres sjømatmåltid venter på oss.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Foto: Støtt Brygge
Dag 4

Bretur til Svartisen

I dag setter båten vår kursen mot Svartisen, og her venter en opplevelse utenom det vanlige! Svartisen er Norges nest største isbre, 270 kvadratkilometer stor og rager hele 1564 m.o.h.

Når vi ankommer området, tar guiden oss med på en rolig gåtur til Brestua. Vi befinner oss nå nord for Polarsirkelen og har entret Lakko Nasjonalpark. Guiden forteller historien om Svartisen og de geologiske og klimamessige forholdene som har betydning for isen. For de av dere som ønsker å gå en tur videre opp mot isen er dette en flott opplevelse (turen tar ca. ½ time).

Vi spiser lunsj på Brestua som serverer lokal mat fra området, før vi drar tilbake til Støtt. Og hva tror du venter oss tilbake på Støtt? Selvfølgelig – mer lokal mat av høyeste kvalitet, treretters middag blir det også i dag.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Foto: Støtt Brygge
Dag 5

Ribtur til Myken og Whisky-smaking

I dag skal vi ut i havgapet – Myken står på programmet. Og som båtkapteinen iblant spøkefullt opplyser på overfarten: «Herfra er neste stopp Island». Historien om Myken er historien om øya langt uti havet som holdt på å bli fraflyttet etter et stort forlis hvor mange fiskere fra øya druknet. Det er også historien om den profilerte næringslivstoppen Jan Hellstrøm og kona Kjerstin som dro fra Oslo og bosatte seg på Myken for å skape liv i øysamfunnet. Det ble restaurant, Whisky-destilleri og mye mer.

På Myken finner vi verdens første arktiske Whisky-destilleri – også kjent som Norges største Whisky-produsent. Siden 2014 har destilleriet drevet håndverksmessig produksjon av gin og single malt Whisky etter gamle tradisjoner – og har vunnet mange priser og fått meget god mottakelse internasjonalt. Gled dere til å smake på disse edle dråpene.

Etter omvisning og smaksprøver på destilleriet, spiser vi en velsmakende lunsj på restauranten Bruket bord og bar. En smaksopplevelse av de sjeldne!

Tilbake på Støtt har du ettermiddagen ledig til å nyte omgivelsene. Gåturmulighetene er mange, men kanskje frister det like mye å nyte stillheten og lyden av sjøskvulp nede ved brygga?

I kveld feirer vi fantastiske dager ved Støtt og avslutter med nok en fantastisk treretters middag.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Dag 6

Hjemreise

Etter frokost er det utsjekk, og så har du dagen på Støtt til egen disposisjon. Ta deg en rusletur, les en god bok på brygga, oppdag de gamle bygningene eller bare nyt stillheten og utsikten. På ettermiddagen tar vi hurtigbåten tilbake til Bodø. Ved ankomst Bodø får vi litt tid i sentrum, før vi setter kursen mot Bodø lufthavn. Avgang med SAS på kvelden, og vi lander i Oslo sent på kvelden.

Takk for turen!

Måltider inkludert: Frokost

Reisebetingelser

Alt dette er inkludert:

 • Fly t/r Oslo-Bodø med SAS
 • Hurtigbåt t/r Bodø-Støtt
 • 5 overnattinger ved Støtt brygge
 • Alle måltider (frokost, lunsj/nistepakker og middager)
 • Opplevelser og transport iht. program

Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

 • Drikkevarer
 • Personlige forsikringer, herunder reise- og avbestillingsforsikring

Vertskap og guide
Vertskapet ved Støtt Brygge sørger for at du føler deg velkommen og ivaretatt under hele oppholdet, og lokal guide er med på alle dagsutflukter.

Overnatting
Vi bor 5 netter på fantastiske Støtt Brygge, med standard romkategori. Du kan lese mer om stedet her.

Måltider
Er du vegetarianer eller har matintoleranser det må tas hensyn til, må dette oppgis ved påmelding.

Krav til deltakerne
Deltakelse foregår på eget ansvar. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Det vises for øvrig til informasjon om vanskelighetsgrad for hver tur. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Smittevern
Antall deltakere vil bli hensyntatt ut fra myndighetenes pålegg på tidspunkt for gjennomføring. Dersom lovlig gruppestørrelse blir mindre enn antall påmeldte, vil påmeldingsdato være avgjørende. Under gjennomføringen av turen vil vi følge myndighetens retningslinjer for å unngå smitte av koronavirus.

Forbehold
Prisen er basert på minimum 6 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i program samt justering av pris som følge av økning i skatter og avgifter og uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise. Vi gjør oppmerksom på at dagsprogrammet kan endres etter værforhold.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.