Nyttår i St. Petersburg

/ En annerledes nyttårsfeiring i en av verdens vakreste byer

St. Petersburg er en av Europas nyeste byer. Det er kun litt mer enn 300 år siden Peter den store hentet en gruppe italienske arkitekter til øde myrstrekninger ved elva Nevas munning og ba dem om å utforme St. Petersburg, som skulle vise seg å bli en av verdens vakreste og mest imponerende byer. Sånn sett kan du kanskje kalle St. Petersburg for både ung og vakker – og med utsøkt sans for utsmykning og eleganse.

Få andre steder i verden kan du se så mange praktbygninger samlet på et sted. I løpet av oppholdet blir du kjent med byens dramatiske historie og får oppleve flere av byens storslagne severdigheter, alle tause vitner om Russlands storhetstid.

Gled deg til:
 Eremitasjen – et av verdens største og mest berømte kunstmuseer
• Katarina den stores palass, en barokkens juvel med det berømte rav-rommet
• Russlands edle dråper, vodkaen, på Vodkamuseet
• Nevskij Prospekt, den fire kilometer lange paradegaten utsmykket med russisk historie
• Nyttårsfeiring

Et St. Petersburg i vinterskrud med et fantastisk fyrverkeri på toppen, blir en uforglemmelig start på 2021!

Last ned reiseprogram
  • Pris fra 14 890,-
  • Første tilgjengelige avreisedato 28.12.2020 (1 avreisedatoer)
  • Varighet 5 dager
Reiseleder
Aleksey Kyrylenko

Avreiser

Ditt utvalg
  • Avreisedato 28.12.2020
  • Avreisested Oslo Lufthavn
  • Tilgjengelighet Ledig
  • Dager 5 dager
  • Priser fra 14 890,-
  • St. Petersburg Russland
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Mandag 28. desember: Oslo - St. Petersburg

Morgenavgang med Finnair fra Oslo via Helsinki til St. Petersburg. Ankomst Pulkovo flyplass midt på dagen. Her ønskes vi velkommen av vår reiseleder. Vi sjekker inn på vårt hotell som ligger i det historiske sentrum av byen.

St. Petersburgs historie går tilbake til 1703 da den russiske tsaren Peter den store innså at Moskva lå for langt unna resten av Europa til å kunne ha innflytelse og til å kunne få nye impulser. Han bestemte derfor å anlegge en ny hovedstad hvor elven Neva renner ut i Finskebukten. Peter den store var fascinert av Amsterdam, og det var nettopp denne byen som ble inspirasjon for St. Petersburg. Dette kommer frem av byens mange broer og kanaler. Under keiserinne Katarina den store fikk byen en oppblomstringsperiode. Hun la grunnlaget for den enorme kunstsamlingen Eremitasjen, som i dag er St. Petersburgs fremste turistattraksjon.

Om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

Måltider inkludert: middag

Oppstandelses-kirken eller Blodskirken, som den også blir kalt
Dag 2

Tirsdag 29. desember – Byrundtur og Eremitasjen

Hele det historiske sentrum av byen står på UNESCOs verdensarvliste. Etter frokost er det duket for skal vi på byrundtur. Vi skal se de imponerende bygningene omkring Nevskij Prospekt og de flotte palassene ved Nevafloden. St. Isak-katedralen med sin gullbelagte kuppel, samt Oppstandelseskirken hvor tsar Alexander II ble myrdet. Vi tar en liten rundvandring ved Peter-Paulfestningen, som ligger på en liten øy. Dette var tidligere et beryktet statsfengsel. Lunsjen spiser vi på en lokal restaurant.

Det er obligatorisk å besøke Eremitasjen når man er i St. Petersburg. Vi skal tilbringe to timer på et av de største og eldste museer for kunst- og kulturhistorie i verden. Den enorme eremitasjesamlingen strekker seg over seks bygninger og består av mer enn tre millioner gjenstander. Kunstsamlingen inneholder blant annet arbeider av Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rubens, Rembrandt, Monet, van Gogh, Picasso og Matisse. De russiske kronjuvelene har også sin plass i samlingen sammen med Fabergés berømte juvelkunst. Museumskomplekset er i seg selv en attraksjon, hvorav Vinterpalasset er det mest kjente.

Etter en dag med mange inntrykk returnerer vi til hotellet. I kveld spiser vi middag på en hyggelig restaurant.

Måltider inkludert: frokost, lunsj og middag

Dag 3

Onsdag 30. desember – Katarina den stores palass og Vodkamuseet

Tsarskoe Selo, der russiske herskere har hatt sine sommerresidenser, er dagens første mål. Katarina den store som hersket fra 1762 til 1796 var ingen nådig dame. Hun gjennomførte et statskupp mot mannen sin og sperret ham inne i fengsel. Hennes palass er et smykke i turkis, hvitt og gull, bare fasaden er 300 meter lang. Et av rommene er ekstra severdig, glitrende som det er av rav, bladgull og med mange speil. Selve inventaret i rommet ble robbet og vandalisert av nazistene under andre verdenskrig, men det er nå rekonstruert og fremstår slik det er ment å være – praktfullt!

Lunsjen inntas i Pavlovs, på restaurant Podvorye, en enkel, ektefølt restaurant kjent for lokal, velsmakende mat.

Så er det på tide å stifte nærmere bekjentskap med Russlands edle dråper, vodkaen. Vodkamuseet, er det første av sitt slag i verden og ligger selvsagt i Russland. Her kan man følge russiske drikketradisjoner og etiketter gjennom de siste 600 år. Vi lærer og smaker…..

Kvelden er til egne opplevelser.

Måltider inkludert: frokost og lunsj

Dag 4

Torsdag 31. desember – Dag til egne aktiviteter og Nyttårsfeiring

St. Petersburg er bygget på 44 øyer, har mer enn tre hundre broer og ble i sine glansdager regnet som «Nordens Venezia». Dagen brukes til å utforske den praktfulle byen på egen hånd. Du kan besøke et av de utallige museer eller dra på Galeria, et av Russlands største shoppingsenter. Reiseleder vil selvsagt komme med tips og forslag.

Om kvelden møtes vi til nyttårsmiddag. Om været tillater kan vi senere gå ut i gatene for å feire det nye året med feststemte byboere. Å vandre langs de godt opplyste gatene og bygningene på nyttårsaften er noe helt spesielt å oppleve.

Måltider inkludert: frokost og nyttårsmiddag

Dag 5

Fredag 1. januar – Hjemreise

Etter en sen frokost er det på tide å si farvel til St. Petersburg. Bussen henter oss på formiddagen og tar oss til flyplassen. Her vinker vi adjø til Aleksey. Avreise med Finnair om ettermiddagen, etter en mellomlanding og flybytte i Helsinki lander vi i Oslo tidlig kveld.

Måltider inkludert: frokost

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Fly Oslo-Helsinki-St. Petersburg t/r med Finnair
• Fire netter på førsteklasse hotell med frokost
• To middager
• To lunsjer
• Nyttårsmiddag inkludert et glass champagne
• Utflukter, transport og entreer iht. program
• Lokale guider
• Reiseleder fra Escape Travel som møter ved ankomst St. Petersburg

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips til lokale guider og sjåfør

OM HOTELLET
Vi bor på Courtyard by Marriott St. Petersburg Pushkin Hotel som ligger i det historiske sentrum av
St. Petersburg. De moderne rommene har komfortable senger, flatskjerm-TV, safe, minikjøleskap, strykejern- og strykebrett samt te- og kaffekoker. Det kjente Mariinskij-teateret, Turgenev-plassen og trikker er kun 5 minutters gange unna. Hotellet tilbyr gratis skyttelbuss til noen av byens attraksjoner og den cirka fire kilometer lange paradegaten Nevskij Prospekt. Les mer om hotellet her

PASS OG VISUM
Fra oktober 2019 er elektronisk visum introdusert for reiser til St. Petersburg. E-visum søkes via elektronisk søknadsportal. Det anbefales å lese veiledning til søknadsprosedyren og vilkårene for e-visum nøye. Vær oppmerksom på at navn må staves nøyaktig som vist i den elektroniske linjen nederst på passets side med persondata, uten bruk av æ, ø, å.
Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise. Escape Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.