Nyttårscruise på Donau

/ Elvecruise mellom Wien, Bratislava og Budapest

Dette kan du oppleve:

 • Hyggelige romjulsdager på Donau
 • De stemningsfulle byene pyntet til høytid
 • Jul- og nyttårskonserter i Wien og Budapest (pristillegg)
 • Nyttårsfeiring med festmiddag og bobler i glasset i Budapest
 • Du bor i utvendig lugar og kommer til ferdig dekket bord hver dag!
 • La deg skjemme bort av et serviceinnstilt mannskap og skipets gode kjøkken
 • Om bord kan også boblebad, badstue og trimrom nytes og benyttes
 • Erfaren og trivelig norsk reiseleder fra Escape Travel

Hva med å legge romjulen til tre av Europas flotteste hovedsteder? På denne tiden av året er byene pyntet i sin fineste stas. Elvecruiset starter i Østerrikes keiserlige hovedstad Wien og ender i  Ungarns vakre hovedstad Budapest. I løpet av cruiset besøker vi også Slovakias hovedstad Bratislava.
I Budapest ønsker vi det nye året velkommen med en festlig nyttårsfeiring om bord på vårt førsteklasseskip, MS Bolero.

Byene vi besøker ligger alle langs Donau, dronningen blant Europas elver. Elven har bragt liv, handel, oppdagelser og kultur med seg fra Schwarzwald til Svartehavet.
Denne seilasen er en verdig avslutning på det gamle året og en flott start på et nytt!

Last ned reiseprogram
 • Nyttårsfeiring i Budapest!
 • Helpensjon, byrundturer og konserter om bord er inkludert

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 28.12.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn, Stavanger Sola
 • Tilgjengelighet Utsolgt
 • Dager 6 dager
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1, 28.12.19

Oslo - Wien

Vi skal ta KLMs morgenfly via Amsterdam, ankomst Wien om formiddagen.
På flyplassen venter det buss som skal kjøre oss til skipet. Vel om bord får vi servert en enkel lunsj og finner oss til rette i lugarene. MS Bolero skal være vårt hjem de neste dagene.

Om ettermiddagen er det mulighet til å ta seg en tur inn til sentrum i  denne utrolig vakre byen, eller kanskje frister det med litt avslapning om bord. Det er kort tur med drosje inn til Wien, og kun et par stasjoner med metroen. Vår reiseleder vil bistå med mer informasjon.

Fun fact – Søt eller sterk pølse
Om du tar en tur i land, og kanskje ønsker å kjøpe en pølse med brød fra en av de unike pølsebodene i Wien, bør du kunne svare på om du ønsker den søte kremser-sennepen eller sterk estragon. Noen ganger blir disse to alternativene forkortet til süss (søt) eller scharf (sterk).

Om kvelden møtes vi til velkomstdrink og presentasjon av mannskapet, før middagen serveres i skipets restaurant.
Skipet ligger ved kai i Wien over natten.

Mmmmmm...!
Dag 2, 29.12.19

Wien

Velkommen til en ny dag, en dag som står i Wien sitt tegn.
Kanskje starter du dagen tidlig med en nytrukket kaffe og litt nystekt bakverk før frokosten? Herlig å sitte i salongen og skue ut over elven og byen, og se dagen våkne til liv.

Etter frokost blir vi hentet med buss og tatt med på en inkludert bussrundtur i et av Europas viktigste kultursentrum, byen med de mange konserthusene og ballsalene, den vakre og storslåtte arkitekturen som viser noe av den makten og rikdommen som det gamle Wien stod for.
En arv som ennå er levende er kafékulturen. Kaffe, avis og en «sachertorte» er en klassiker. Wien har også en god del arkitektoniske mesterverk i jugendstil og tidlig modernistisk stil. Byen blir ofte assosiert med 1800-tallsromantikken; wienervalsen, Strauss og Den spanske rideskolen. Wienerne er fortsatt meget bevisste og stolte over denne epoken.

Etter endt tur, har vi tid på egenhånd til å ta byen, butikkene og kaféene i nærmere øyesyn!
Kanskje har du lyst til å ta en tur med hest og vogn, en meget populær og trivelig måte å se Wien «bak kulissene» på.

Tilbake til skipet serverer skipets kokk en deilig middag.

Ikke uten grunn er Wien kalt musikkhovedstaden nr. 1 i verden. Denne ettermiddagen kan du oppleve en innholdsrik klassisk konsert med herlig atmosfære i den historiske bygningen, Kursalon Wien. På programmet står flere av Mozarts og Johann Strauss beste verker. Konserten varer i ca. 1,5 time, med pause, og et glass musserende vin inkludert. Konserten, inkludert transport fra skipet og tilbake, koster kr 650,- per person og må bestilles senest tre uker før avreise.

Fun fact -Verdens første snøkule
Snøkulen ble oppfunnet i Wien i det herrens år 1900 da Erwin Perzy forsøkte å forbedre lyspæren ved å tilsette vann og semulegryn, noe han håpet skulle gi lyspæren en sterkere glød. Det skjedde selvfølgelig ikke, men effekten var fascinerende nok. Fem år senere startet selskapet hans, Original Vienna Snow Globes, masseproduksjon av snøkulene. Selskapet finnes fremdeles, og ledes i dag av oppfinnerens barnebarn!

Visste du at snøkulen ble oppfunnet i Wien?
Dag 3, 30.12.19

Bratislava

Velkommen til Slovakia og landets hovedstad, Bratislava!
Denne dagen er viet til egen disposisjon, og vi har noen gode tips til deg som følger:

Bratislava slott
Start gjerne med en tur opp til byens største og mest kjente landemerker – Bratislava slott. Dette finner du i gamlebyen (Stare Mesto), på et platå ca. 85 meter over Donau. Dette svært gamle slottet ble totalt ødelagt i 1811 og ble ikke gjenoppbygget før på midten av 1900-tallet.
En spasertur opp til slottet tar mellom 15 – 20 minutter. Det er også mulig å ta et turisttog opp til slottet.

Gamlebyen og gatekunst i Bratislava
Når du kommer ned i fra slottet, anbefaler vi å bruke litt tid i gamlebyen. Her finner du de fleste historiske bygningene som rådhuset, bymuseet og Universitetets bibliotek, en bygning fra 1756. I sentrum av gamlebyen finner du sterke innslag av barokk-tiden, for eksempel  Grassalkovich Palace fra ca 1760. Gamlebyen ligger i sentrum av Bratislava med Donau på sin sørside.

Og, i en vakker og monumental by som Bratislava går naturlig nok de fleste turistene rundt med blikket høyt hevet.
Men, pass opp, da kan du gå glipp av mye…

Nede på fortausnivå, bokstavelig talt, tilkjennegir Bratislava sin helt spesielle gatekunst som får forbipasserende til å trekke på smilebåndet.
Midt i gågatesentrumet av den slovakiske hovedstaden dukker det opp uventede installasjoner som påkaller smil og gledesutbrudd – som «man at work» i gatekrysset der gågaten Panska skifter navn til Laurinska: Anleggsarbeideren i bronse titter opp av kummen sin i fortauet og utstråler «i dag akter jeg ikke gjøre noe mer»…
Litt lenger borte i Laurinska står en fotograf med langlinse på et hushjørne, også han av bronse. Og baren på hjørnet heter naturligvis – Paparazzi. I gågaten Postova står en original postkasse, passet på av to unge slovakere i bronse.
Ikke mange meterne unna står Bratislavas eksentriske by original og gentleman Ignac med flosshatt og langt hvitt skjerf – like sjarmerende og jovial som da han ruslet rundt i byen og ga røde roser til forbipasserende kvinner…

I dette området er det også flere shoppingmuligheter, og skulle du være ute etter glass og krystall, finner du i gå-sonen av Laurinska butikken Rona som selger glass og krystall av god kvalitet.

Om kvelden serveres en smakfull 4-retters middag, før vi inviterer på en musikalsk «kaffe avec» i skipets salong.
Skipet seiler videre mot Budapest rett over midnatt.

En paparazzi i Bratislava. Holder du øynene åpne, er det mye morsom gatekunst å se i Bratislava.
Dag 4, 31.12.19

Budapest

Velkommen til årets siste dag og velkommen til Budapest!
Delt i to av Donau, med Buda på den ene siden og Pest på den andre, byr den ungarske hovedstaden på en fin kombinasjon av historie, kultur og forlystelse. Opp gjennom årene er det mange kjente kunstnere og arkitekter som har satt sitt preg på byen. Som besøkende vil du i dag kunne glede deg av dette.

I dag har du to valgmuligheter før lunsj; tusle en tur inn til byen og få med deg siste mulighet for julemarked, eller Markedshallen som er et utmerket sted å prøve ut ungarske spesialiteter. Her finnes grønnsaker i alle farger og fasonger, tørket, røkt og pulverisert pepperfrukt både i søte og fyrrige varianter. Smak deg gjennom søte tokaj viner og temperamentsfulle snaps.  I overetasjen selges håndlagde suvenirer, og du kan også få kjøpt smakfulle supper, gryter og andre lokale spesialiteter, sammen med et godt utvalg ungarsk øl.

Alternativt kan du etter frokost bli med på en valgfri utflukt til Krigshospitalet (40 euro), en av de mest fascinerende og unike historiske monumentene i Ungarn. Krigshospitalet, eller Grotte­hospitalet som det også kalles, ligger i sammenhengende kjellere og huler i fjellet under Buda-slottet. Sykehuset var i bruk under andre verdenskrig, men har blitt gjort om til et interessant museum som åpnet for publikum i 2008.

Etter lunsj om bord har du fremdeles tid til å ta Budapest i nærmere øyesyn, eller du kan slappe av om bord og forberede deg til den store festaften!

Kokken vil i kveld serveres en utsøkt 5-retters nyttårsmeny, og ved midnatt inviteres det til et glass musserende mens vi nyter byens fantastiske fyrverkeri fra skipets soldekk eller salong.

Boldog új évet!

Godt nytt år!
Dag 5, 01.01.20

Budapest

Velkommen til den første dagen i det nye året, 2020!
Etter frokost har vi lyst til å vise deg mer av byen og de to bydelene Buda og Pest, og inviterer til en inkludert byrundtur. Bydelene knyttes samme av seks broer. Elisabeth-broen hadde en gang verdens lengste spenn på 290 meter. Eldst og mest berømt er Kjelde, den første forbindelsen mellom Buda og Pest. Løvefigurer som vokter broen figurerer byens våpenskjold.
Vi får under formiddagen se den imponerende Helteplassen – med minnesmerke over Ungarns falne helter, Operaen, den nygotiske parlamentsbygningen og St. Stefan katedralen. Et av høydepunktene er den fantastiske utsikten over byen og elven fra Fiskerbastionen og Gellerthøyden.

Man blir sulten av å være på farten, så en god lunsj om bord skal nok smake nå!

Etter lunsj, rundt kl. 17.00, kan vi anbefale å bli med på en innholdsrik nyttårskonsert.
Konserten finner sted i en av Budapests mest prestisjefylte teatre, Duna Palota, med Donau Symfoniske Orkester, ballettensemble og solister av Operetta-teatret i Budapest. Programmet består av populære mesterverk fra Strauss, Kalman, Lehar, Brahms, Bartok, Liszt m.fl.
Konserten, inkludert transport fra skipet og tilbake, koster kr 650,- per person og må bestilles senest tre uker før avreise.

Tilbake til skipet har kokken i mellomtiden forberedt en 5-retters Captains Galla Middag, og vi nyter siste kveld sammen før vi skal reise tilbake til hjemlandet.

Dag 6, 02.01.20

Budapest - Norge

Vårt nyttårscruise er nå ved veis ende, og etter frokost blir vi hentet av buss og kjørt direkte til flyplassen. Vi har avreise fra Budapest med KLM kl. 12.50 via Amsterdam. Ankomst Norge om kvelden.

Takk for turen og godt nytt år!

MS Bolero (4*)

Byggeår: 2004 (renovert i 2012)
Lenge: 127,7 m
Antall dekk: 3
Passasjerer: 180
Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, suvenirshop, trimrom, velværeavdeling med sauna, og stort soldekk. Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, minisafe, TV og aircondition. Lugarene er 16 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på midtdekk og øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER
• Flyreise Norge – Wien/Budapest – Norge med KLM
• Flyskatter og havneavgifter
• Transport mellom flyplass og skip
• Fem netters cruise i utvendig lugar
• Smakfulle måltider om bord fra middag første dag til frokost siste dag:
• Enkel lunsj om bord ankomstdagen
• Frokostbuffet
• 3-retters lunsj
• 4-retters middag
• 5-retters Captains Dinner med aperitiff
• 5-retters Nyttårsmeny
• Kaffe/te stasjon i salongen hele dagen
• Tidlig morgen kaffe/te, juice og wienerbrød
• Ettermiddagskaffe/te med kake i salongen
• Kveldssnacks servert i baren om kvelden – avhengig av dagens program
• 2 utflukter i henhold til program
• Levende musikk i salongen hver kveld
• WiFi (hastigheten og tilgangen kan variere)
• Lokale guider
• Norsk reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

• Drikkevarer (utover det som er nevnt i programmet)
• Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
• Valgfrie utflukter
• Evt. avreise fra andre byer i Norge (pris på forespørsel)
• Avbestillings- og reiseforsikring

UTFLUKTER
Dag 2, Wien – Byrundtur med buss og tid på egentid. Valgfri klassisk konsert i Kursalon om kvelden (ikke inkludert).
Dag 3, Bratislava – Tid på egenhånd i gamlebyen. Konsert om bord.
Dag 4, Budapest – Tid på egen hånd. Valgfri utflukt til Krigshospitalet (ikke inkludert).
Dag 5, Budapest – Byrundtur med buss. Valgfri Nyttårskonsert (ikke inkludert).

DRIKKEPAKKE
Drikkepakke til måltidene om bord (vin, fatøl og alkoholfritt til lunsj og middag) må forhåndsbestilles senest 14 dager før avreise. Pris kr 875,- pr person. Når to personer deler en lugar må begge bestille drikkepakken.

TIPS
Tips er frivillig, men også vanlig praksis i store deler av verden. Rederiets anbefaling er 7 euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og 1 euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede.
På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen.
Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje, det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette.
Om bord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.
Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.

Escape Travel tar forbehold om endringer i programmet.