Nyttårsferie i Kenya

/ Spennende safari og paradisstrand

Hva med å tilbringe årsskiftet i et fargerikt eventyr av et land? Denne turen er lagt opp med fantastiske safariopplevelser i tre forskjellige parker først, så noen drømmedager på Diani Beach med puddersand og turkisblått vann. Om ditt nyttårsforsett er å fylle dagene med spennende opplevelser og nyte livet, kommer du godt i gang nå!

Gled deg til: 

 • Et herlig dyremangfold og Afrikas blideste lokalbefolkning
 • Tre helt ulike og unike parker – Nairobi, Amboseli og Tsavo East
 • Opplev Karen Blixen og David Sheldricks elefantbarnehjem med de skjønneste elefantbabyer!
 • Nairobi National Park, der dyrene har storby-kulisser
 • Vakre Amboseli med selveste Kilimanjaro i bakgrunnen
 • Elefantflokkene i Amboseli
 • Diani Beach – sannsynligvis din nye favorittstrand

Og dessuten: 

 • På safariene er det plass til seks i kjøretøyene og alle har vindusplass
 • I tillegg til frokost, er alle middager samt mange lunsjer inkludert

Det blir massevis av inntrykk. Det kan være lyset over savannen i rødglødende og magisk solnedgang. Eller silhuettene av de skyggefulle akasiene mot himmelen, der flokker av dyr gresser fredelig. Elefantmødre med babyer som vugger taktfast gjennom landskapet. Løveflokken som dormer under buskene etter nattens jakt.

Etter alt dette, venter flere dager med puddersand og hav. Planer for dagen – rusletur langs stranden, bading gjentatte ganger, lesing, soling og skravling! Finnes det en bedre måte å lande på, et sted å slappe helt av, etter alt vi har opplevd?

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 34 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.12.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 12 dager
Reiseleder
Marte Bjørkmann

Avreiser

 • Avreisedato 27.12.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 34 990,-

Marte Bjørkmann

Marte Bjørkmann er sanger og har mastergrad med fordypning i spansk klassisk sang. Hun har de siste årene holdt mange konserter i Norge og Spania, akkompagnert av dyktige pianister og gitarister. Ved siden av sangen, er Marte interessert i vin, reiser, yoga, dans, dyr og hestesport. Hun har studert fransk og spansk på universitetsnivå og snakker fem språk flytende.  Marte har dessuten lang erfaring som reiseleder, både i Norden og i sørlige Europa. Vininteressen har ført til en eksamen i Level 2 i vinutdanningen ved Kulinarisk Akademi. På fritiden tilbringer Marte mye tid i stallen, og rir både dressur, sprang og lange turer i skog og mark. Hun er også ihuga Afrika-elsker som så mange andre. Hun har vært i Kenya og jobbet frivillig med dyr i Namibia.

 • Løve Safari Afrika
 • safari neshorn
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

27.des: Avreise Norge

Avreise med Ethiopian Airlines om kvelden. På veien til Nairobi, er det en mellomlanding i Stockholm og flybytte i Addis Abeba .

 

Dag 2

28.des: Ankomst Nairobi, safari Nairobi National Park, middag på Carnivore restaurant

Ankomst Nairobi tidlig på formiddagen hvor vi blir møtt og kjørt i buss til Silver Springs Hotel Nairobi. Vi spiser lunsj, så venter første safariopplevelse!

Hva er mer naturlig enn å besøke parken som ligger bare få kilometer fra sentrum – Nairobi National Park. Den er ikke så stor i størrelse, men det er helt unikt med en beliggenhet så nær en storby. Noen steder ser man dyrene og skimter byens silhuett med skyskrapere i bakgrunnen. Det er ikke hverdagskost.

«The Big Five» er et begrep alle kjenner til, og mange har det som det ultimate målet for safari. Løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn er hva vi krysser av for, om vi skal toppe listen. Men ikke glem de mindre dyrene, de høyreiste, elegante sjiraffene som gresser bedagelig, de stripete, hylende hyenene og alt det andre som også er så fascinerende.

Vær oppmerksom på at her i Nairobi National Park er det eneste stedet på turen vi har mulighet se neshorn, både hvite og svarte. Det finnes cirka 50 av disse sjeldne kjempene, noe som er rekordmange på et såpass lite areal. Man kan aldri, aldri gi noen garanti om hva man ser på safari. Men alle håper! Av kattedyr er det både grasiøse og kjepphøye løver, lynraske geparder og skye leoparder som kanskje kan skimtes. Spennende! Elefanter vil vi ikke se i akkurat denne parken, men de venter oss i Amboseli.

Etter safarien reiser vi til Carnivore restaurant og inntar middag. Her er det kjøtt som gjelder, og mye av det. Har du prøvd struts, eller krokodille? Det er et stort utvalg av ulike kjøttyper med tilbehør,  og du spiser til du er mett – god og mett. De fleste tar nok en tidlig kveld etter en lang reise og innholdsrik dag. (-/L/M)

En giraff og kalven hennes i Nairobi National Park, Nairobi skyline i bakgrunnen
Dag 3

29.des: Karen Blixen og David Sheldricks elefantbarnehjem

Vi starter dagen med et besøk til til en dame de fleste har hørt om, den danske forfatteren Karen Blixen. I hvert fall til huset der hun bodde mellom 1914 – 1931. Selv om filmen «Mitt Afrika» med Meryl Streep og Robert Redford ikke kommer inn på alle aspekter ved boken og den bittersøte biografien hennes, er det den romantiske ideen som gjerne blir sittende. Som gode skribenter gir oss. Og det fantastiske landskapet! Hjemmet hennes er gjort om til museum og vi har ingen problemer med å sette fantasien i sving og la tankene fare.

Videre går turen til David Sheldricks elefantbarnehjem. Alle må da elske elefanter. Disse majestetiske overherrene som er naturlige ledere overalt der de ferdes i flokk. Du bare bøyer deg i støvet, glemmer både tid og sted der de svinger med snabelen og passer på sine små. Det er de små som står i fokus i dag. For det en stygg hverdag der snikskyttere prøver å samle elfenben til markeder som dessverre aldri blir mettet. Og resultatet er babyer uten foreldre.

I 1977 døde David Sheldrick som hadde den tøffe jobben som skulle hindre krypskyttere i å lykkes i Tsavo National Park. Sammen med sin kone hadde han en misjon i livet – få forlatte neshorn- og elefantunger tilbake til naturen. Her jobbes det seriøst og arven til ekteparet fortsetter i god ånd. En time om dagen kan besøkende oppleve dette, ellers får dyrene leve i fred. Målet er at de skal tilbake til naturen. Elefantungene mates, tas vare på og passes på som babyer – for det er hva de er. De bades, mates og koser seg mer enn gjerne i gjørma! Ubetalelig. Har du alltid drømt om å adoptere en elefant, eller dukket det opp nå? Her kan du. Merk at det kun er åpent fra 1100-1200, av hensyn til elefantene.

Så bærer det avsted mot Amboseli, en tur på 4,5 – 5 timer. Underveis stopper vi, så du kan kjøpe litt snacks.  Om timingen er bra – det satser vi på – ankommer vi lodgen i tide til et spektakulært syn: solnedgangen og kjempen Kilimanjaro sammen. Mektig! (F/-/M)

Elefanter i Amboseli, Kilimanjaro i bakgrunnen
Dag 4

30.des: Safari i Amboseli

Amboseli er kjempenes land på mange måter. Med sine enorme sletter, virker det som om at det er endeløst. Det er nesten så himmelen og Amboseli går i ett. Og det blir ikke mindre imponerende av at Kilimanjaro, som ligger over grensen til Tanzania, ruver massivt i bakgrunnen med sine nesten 6000 m.o.h og snødekte topp. Solens gang farger fjellet etter som lyset endrer seg, og det er helt magisk. Men det er så mye, mye mer enn utsikten som trekker her. Vi skal ut på safari om morgenen og ettermiddagen. Mellom dette slapper vi av på lodgen og spiser lunsj.

Amboseli er også kjempenes land siden de har noen helt spesielle beboere. Her er en stor bestand av elefanter. Dette er ingen smågutter i vanlig forstand heller, for elefantene her er av de aller største i hele Kenya. Det er umulig å ikke bli som barn igjen når disse majestetiske, stolte dyrene lunter av gårde og vifter med ører og snabler. Kloke, familiekjære og sjefene i parken – man blir aldri lei av å beundre dem… Og i det åpne terrenget er det som regel helt supre bilder på gang. De elsker også å kjøle seg ned i sumpen, som de gjerne deler med de storkjeftede flodhestene. Flodhestene ser ut som gigantiske, vraltende kjemper på land, men i vann glir de elegant som en ballerina.

Men det er mer å holde utkikk etter i Amboseli – her er over 50 ulike pattedyr og et sammensatt økosystem. Her er de stripete, «pyjamaskledde» sebraene og en stor bestand standhaftige gnuer. Grasiøse, hoppende gaseller og prustende bøfler – fascinerende sjiraffer og vortesvin.

Vel tilbake på lodgen venter det felles middag og en hyggelig kveld. (F/L/M)

Dag 5

31.des: Til Tsavo East Nasjonalpark, safari om ettermiddagen

Tidlig opp, etter frokost på lodgen venter nye muligheter når vi kjører mot Tsavo East og Ashnil Aruba Lodge. Turen tar omtrent 6 timer. Når vi kommer frem til lodgen, er det lunsj og avslapning før vi skal ut på ny game drive og safari.

Tsavo East er en av verdens største parker, her er uendelige områder og dermed et stort antall dyrearter. Vi nevner spesielt Tsavo-løvene, en løvebestand der hannen ofte ikke har manke! Det er unektelig litt spesielt! Det er flere hundre løver i Tsavo, vi holder utkikk – manke eller ikke.

Ellers kan vi se så mange ulike arter av både kattedyr, antiloper, hyener, vortesvin, sebraer, sjiraffer og elefanter at det er bare å pusse linsen å være klar for blinkskudd. Men ikke glem at ikke alt handler om bilder – det handler om å lagre minner i eget hode og egne tanker også. For safari er stort for alle.

Felles middag på lodgen.  (F/L/M)

Ashnil Aruba Lodge
Dag 6

1.jan: Full dags safari i Tsavo East

Godt nytt år! I dag venter nye flotte safariopplevelser! (F/L/M)

Kanskje møter du på en av disse?
Dag 7

2.jan: Til Diani Beach

Etter noen opplevelsesrike dager i tre ulike nasjonalparker og forhåpentligvis mange minner, går turen nå videre til strand og avslapning. Målet er Diani Beach og Leopard Beach Resort. Kjøreturen tar 4 – 5 timer og vi kommer frem midt på dagen. Her blir vi en god stund. Tenker det er helt greit å la lysten styre dagene som kommer. Hva venter? Jo, en langstrakt, hvit strand med puddersand og deilig vann. Omringet av frodig vegetasjon som bare bidrar til å løfte stedet enda et hakk. Her er det ingen problemer å kose seg.

(F/-/M)

Livet på Diani Beach
Dag 8

3.jan: Diani Beach

Dag til egen disposisjon på Leopard Beach Resort. Skulle du ønske å være litt mer aktiv, hjelper reiseleder og hotellet til med det du måtte ønske. Kanskje en tur til Mombasa? Shimba Hills? Ut på båttur for å spotte delfiner? Det gjelder alle dagene.

(F/-/M)

Shoppingmuligheter langs stranden
Dag 9

4.jan: Diani Beach

Denne dagen er også din!

(F/-/M)

En liten krabbe på Diani Beach
Dag 10

5.jan: Diani Beach

Siste hele dagen – Om kvelden koser vi oss med middagen og alle Kenyaminnene vi har samlet opp disse dagene.

(F/-/M)

Dag 11

6.jan: Diani Beach - avreise om ettermiddagen

Strand, sand, sol og avslapning litt til. Transporten ut til flyplassen i Mombasa er om ettermiddagen. Ethiopian har avgang tidlig kveld. Det er flybytte i Addis Abeba, og mellomlanding i Stockholm på vei hjem.

(F/-/-)

Dag 12

7.jan: Hjemkomst

Beregnet landing på Oslo Lufthavn om morgenen.

Reisebetingelser

Dette er inkludert i prisen

 • Fly Oslo–Nairobi / Mombasa – Oslo med Ethiopian Airlines
 • Flyskatter og avgifter pr 1.mars 2019
 • 9 netter på gode hotell og lodger
 • Daglig frokost og 4 lunsjer/9 middager
 • Alle utflukter, safari og entreer og parkavgifter iht. program
 • All transport i følge program
 • Lokale guider/rangere
 • Reiseleder fra Escape Travel

Dette er ikke inkludert

 • Visum til Kenya, ordnes ved innreise og koster USD 50
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips  
 • Drikkevarer

Hoteller / Lodger

Silver Springs Hotel Nairobi 28.-29.desember, 1 natt
Kibo Safari Camp Amboseli 29.-31.desember, 2 netter
Ashnil Aruba Lodge Tsavo East 31.des-02.januar, 2 netter
Leopard Beach Resort, Diani Beach 2.-06.januar, 4 netter

Pass og øvrige dokumenter

Norske statsborgere må ha visum for innreise til Kenya. Dette kjøpes på flyplassen ved ankomst, koster USD 50 og betales kontant.  Alle som reiser til Kenya må være innehaver av elektronisk lesbart pass som er gyldig minimum 6 måneder etter hjemkomst.

Vaksiner/medisiner

Sjekk aktuelle vaksiner med ditt lokale vaksinasjonskontor eller fastlege. I tillegg anbefaler vi å ha med et mageregulerende middel, Imodium, som fås kjøpt på apotek. Medisiner som du bruker fast, bør oppbevares i håndbagasjen under flyreisen. 

Reiseforsikring

Alle deltakere må ha reiseforsikring.

Valuta

Myntenheten i Kenya er Kenyanske Shilling. 1 USD = ca 100 KES = ca 8,60 NOK (4.mars 2019). Det er lurt å ha med en del USD-dollar. Disse må være av nyere dato, ikke eldre enn fra 2009. Minibanker er tilgjengelige i byene, og på de fleste hoteller, restauranter og større dagligvarebutikker/forretninger aksepterer betalingskort. Det er fornuftig å oppbevare penger og verdisaker i safe på hotellene, og bære penger tett inntil kroppen når man er ute.

Tidsforskjell

Tidsforskjellen til Kenya er 2 timer foran norsk normaltid, og 1 time før norsk sommertid.

Strøm

Strømspenning i Kenya er 240 V og det er tre pinner stikkontakt.

Telefoni

4G mobil datatilgang er å finne i blant annet Nairobi, mens hastighet i nasjonalparkene vil være ustabilt lavere. Mobildekning vil også være varierende utenfor Nairobi. Sjekk priser med ditt mobilselskap.