Nyttårstur til Svalbard – nordlys, snøscooter og hundespann

/Nyttår i et magisk vinterland!

Uendelige, snødekte og stille vidder, med stjernehimmel, måneskinn og nordlys som lyser opp det trolske landskapet. I tiden mellom 14. november og 29. januar inntreffer det et helt spesielt fenomen på Svalbard: Polarnatten. I denne perioden er øya uten sollys døgnet rundt, men månen skinner gjerne så sterkt at lyset kaster skygger i snøen. I mørketiden er det dessuten dobbelt så stor sjanse for å se nordlyset. Den stemningsfulle tiden innbyr dessuten til hyggelige måltider i godt selskap. Dette er en tur for de eventyrlystne – bli med og hilse det nye året velkommen på Svalbard!

Gled deg til:

 • Nordlysaften på villmarkscamp, med middag og gode historier
 • Hundesledetur
 • Tur til den mystiske underverdenen i isgrotten på Larsbreen
 • Nordlyssafari med scooter
 • Byvandring i Longyearbyen
 • Ølsmaking i verdens nordligste håndverksbryggeri
 • Festmiddag og fyrverkeri for å feire det nye året!
Last ned reiseprogram
 • Pris fra 19 780,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 30.12.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 5 dager
NORSK TURLEDER
Mila Zaharinova

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 30.12.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Få tilgjengelige
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 19 780,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Oslo - Svalbard

Avreise fra Oslo om morgenen med ankomst Svalbard og Longyearbyen om formiddagen. Vi får transport til vårt hotell, hvor vi spiser lunsj og blir bedre kjent. Etter lunsj blir vi tatt med på byvandring i Longyearbyen – en perfekt introduksjon til oppholdet! Det er spennende å oppleve «mini-metropolen» Longyearbyen. Med sine drøyt 2000 innbyggere fra flere titalls ulike nasjoner som lever med villmarka på dørstokken, er dette et helt unikt samfunn. Guiden har god kunnskap om byen, som du skal få mer tid til å utforske på egen hånd senere.

Etter byvandringen blir det tid til å slappe av, før vi møtes for å dra på villmarkscamp! Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen ved foten av Gruve 7-fjellet. Campen har en fantastisk beliggenhet, borte fra all lysforurensning, hvor du kan oppleve Svalbards storslåtte natur og ikke minst nordlyset. Nordlyset, eller Aurora Borealis, er en praktfull visuell signatur fra kilden som gjør alt liv mulig – solen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av vårt gode vertskap som følger oss det siste stykket. Inne i varmen får vi servert varm mat, bålkaffe og dessert mens vertskapet byr på foredrag om Nordlyset sammen med flotte bilder.

Vi anbefaler behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet, og vi skal være utendørs for å jakte på nordlyset. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant. (-/L/M)

Gode historier og trivelig stemning inne på Camp Barentz
Dag 2

Hundesledetur og nyttårsfeiring

Vi nyter en god frokost på hotellet, og smører med oss niste til utflukten. I dag skal du få kjøre hundeslede! Hundekjøring er en fantastisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en utmerket introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder. Guiden vi gi oss innføring i hvordan man kjører sleden. Deretter vil guiden kjøre først sammen med to gjester, og bak kjører to og to på hvert hundespann. Man deler på å kjøre sleden og sitte på.

Hundene vil bjeffe av utålmodighet, men så snart vi kommer i gang vil den arktiske stillheten senke seg over oss. Ute i polarnatten vil vi slå av hodelyktene, og etter kort tid vil konturene av fjellene vises. Om man ser sørover, kan vi se at det er lysere mot horisonten. Det snødekte landskapet reflekterer lyset fra månen og stjernene. Det er forbløffende å oppleve hvor mye man faktisk ser i denne magiske perioden! Nordlyset over Svalbard kan bli sett 24 timer i døgnet i polarnattperioden, så hvis vi er heldige får vi oppleve også det.

Vi er tilbake tidlig ettermiddag, og du får god tid til å tusle i sentrum, besøke en av de koselige cafeene, eller bare slappe av. Når kvelden kommer møtes vi til festmiddag! På Restaurant Nansen er det duket for et festmåltid for å feire at et nytt år er i anmarsj. Vi spiser og drikker godt, og avrunder kvelden med å se på fyrverkeriet utenfor hotellet. Nytt år, nye muligheter – hva er vel bedre enn å starte året på et så spesielt sted som dette? (F/Matpakke/M)

 

Hundekjøring under nordlyset
Dag 3

Vi besøker isgrotten på Larsbreen

I dag skal du få sove litt lenger – men snart skal du få utforske en ekte isgrotte! Om vinteren finner vi et frossent eventyr av smeltevannskanaler under Svalbards isbreer, som dannes om sommeren når snø og is smelter. På Larsbreen finner vi inngangen til noen av disse spennende kanalene. Vi går fra Nybyen opp langs Larsbreen til isgrottas inngang. Vel oppe kler vi oss opp med hjelm, brodder og hodelykt før vi går ned i grotten. Her inne bruker vi tid, slik at du får oppleve en underjordisk verden med haller, trange passasjer, og tykke lag med mektige iskrystaller. Her inne i grotta får du også servert varm drikke og kjeks.

Tilbake i byen får du tid til å strekke på beina før vi møtes til en deilig treretters middag på Restaurant Nansen. (F/Matpakke/M)

Stemningen er magisk inne i isgrotten. Foto: Maria Babaheikian
Dag 4

Snøscootertur og ølsmaking

I dag skal du få en spennende opplevelse, på scootertur gjennom polarnatten. På denne tiden er Longyeardalen et trolsk univers opplyst kun av gatelykter, nordlys og måneskinn som glitrer i snøen. Du får en følelse av mystikk, og en visshet om at du er utenfor allfarvei. Svalbardreinen sparker i snøen for å se etter noe å spise, og polarreven lusker rundt i mørket. Vi vil stoppe underveis for å nyte naturen, og guiden byr på varm drikke, kjeks og Svalbardhistorier. Vi bytter på å være sjåfør og passasjer. Kanskje får vi se det magiske nordlyset danse over himmelen underveis? Vi er tilbake tidlig ettermiddag, og du velger selv om du smører matpakke på hotellet om morgenen, eller besøker en av byens koselige cafeer når vi er tilbake.

Denne ettermiddagen skal vi ta en slurk av verdens nordligste øl hos Svalbard Bryggeri! Vi skal inn i bryggeriets lokaler og smake på ulike typer øl som brygges her – blant annet øl som inneholder 2000 år gammelt brevann. Samtidig vil du få innblikk i den fascinerende historien om hvordan verdens nordligste bryggeri ble til – etter seks års arbeid med å endre loven som forbød tilvirkning av alkohol på Svalbard.

En buss tar oss fra bryggeriet og opp til Funktionærmessen Restaurant – «Funken» på folkemunne. Restauranten ligger flott til med utsikt over byen, og det var her gruveselskapets funksjonærer i sin tid inntok sine måltider. Vi får servert et gilde av en  avslutningsmiddag, som et herlig punktum for vårt opplevelsesrike opphold på Svalbard. (F/-/M)

Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter. Det er også mulig å kun være passasjer.

Verdens nordligste håndverksbryggeri!
Dag 5

Svalbard - Oslo

Morgenen har du fri til å gjøre de siste oppdagelser i Longyearbyen før vi tar formiddagsflyet hjem til Oslo etter magiske opplevelser på Svalbard. (F/-/-)

Mini-metropolen Longyearbyen!

Reisebetingelser

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo – Longyearbyen tur-retur
 • 4 overnattinger på hotell med frokost
 • Snøscootertur, inkludert nødvendig utstyr
 • Hundekjøring, inkludert nødvendig utstyr
 • Nordlysaften på Camp Barentz, med mat og fri drikke
 • Byvandring i Longyearbyen
 • Ølsmaking på Svalbard Bryggeri
 • Middag alle dager
 • Femretters nyttårsbankett med to glass bobler
 • 1 lunsj og 2 matpakker
 • All transport iht programmet
 • Erfarne guider med nødvendig sikkerhetsutstyr
 • Reiseleder fra Escape Travel

Om du ønsker reise fra andre steder kontakt oss for tilbud.

Prisen inkluderer ikke

 • Øl/vin/mineralvann, utenom middagen dag 1
 • Vinpakke til nyttårsmiddagen
 • Lunsj dag 4
 • Reiseforsikring og avbestillingsforsikring

Vanskelighetsgrad. Isgrotteturen krever at du er i moderat god fysisk form for. Det tar ca. 2 timer og ca. 350 høydemeter for å komme opp til grotta, og vi går samme vei ned igjen. Noe kryping i grotta må påregnes, så turen egner seg derfor ikke for personer med ryggproblemer eller klaustrofobi. Longyearbyen sykehus fraråder gravide å delta på snøscooter- og hundesledeturer, fordi slag mot magen eller fall medfører risiko for skade på den gravide og det ufødte barnet.

Utstyr. Vi anbefaler at du tar med en dagstursekk med plass til stegjern, hodelykter, noe kaldt å drikke og ekstra klær. Gode og varme fjellsko og varme friluftsklær er også viktig. Til hundekjøring og scootertur får du utdelt varmedress, votter, varme støvler og lue/hjelm, men det anbefales i tillegg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Forslag til pakkeliste blir sendt ut nærmere avreise.

Forsikring. På alle våre turer krever vi at deltaker har en fullgod reise- og ulykkesforsikring som også dekker hjemtransport.

Sikkerhet. På alle våre utflukter utenfor Longyearbyen, vil guidene være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse.

Krav til deltakerne. Deltakerne forplikter seg til å følge turleders anvisninger og instrukser. Det er deltakers ansvar å sjekke med sin lege om man er i god nok form/har god nok helse til å delta på reisen. Kontakt oss gjerne om du har spørsmål knyttet til dette.

Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk å ta dette med på turen. Kjøring av snøscooter under påvirkning av alkohol er ikke tillatt.

FORBEHOLD Med tanke på de spesielle arktiske værforholdene på Svalbard, må vi forbeholde oss retten til å kunne endre programmet underveis hvis værforholdene tilsier det. Desember er ikke like snøsikkert som senere vintermåneder, så dersom det er lite snø, vil programmet kunne endres. Prisen er basert på minimum 14 deltakere. Les våre reisebetingelser her