Nyttårstur til Colombia

/ Fargefest, karibisk stemning og varme mennesker

Så snart du har fordøyd juleribba og riskremen, er det på tide å pakke kofferten og møte det nye året med farger, rytmer og karibisk sol! På denne turen skal vi besøke Colombias to mest severdige byer, hovedstaden Bogotá og karibiske Cartagena.

Noen høydepunkter:

 • Nyt den fabelaktige utsikten over Bogotá fra høyden Cerro de Monserrate
 • Opplev koloniale og kosmopolitiske Bogotá med Museo de Oro (Gullmuseet) og Boteros formfullendte skulpturer
 • Besøk på kaffeplantasje, hvor den mørke, velduftene colombianske kaffen blir til
 • Matsafari i Cartagena
 • Romsmaking og sjokoladeworkshop
 • Nyttårsfeiring i Cartagena ved Det karibiske hav – byen er en fargeeksplosjon med skjønnhet og sjel du ikke finner maken til!
 • Nyttårskveld på 5* hotell med imponerende buffet og førsteklasses utsikt til fyrverkeriet.
 • Stranddag på idylliske Islas Rosario

Colombia har et vell av opplevelser, natur og gjestfrihet godt utover det vanlige. Her er kaffe, her er gull, her er historie, kultur, fantastisk arkitektur, her er vekster og blomster som bugner i overflod og her er rytmer, stil og en sjarmoffensiv hos de lokale – kort sagt en reise som du vil komme til å huske i lang tid fremover.

Fra den kullsvarte og velsmakende verdensberømte kaffen til de pulserende rytmene i Cartagenas gater, kantet av sine knallfargede hus. Til Bogota – den enorme hovedstaden, Colombias hjerte og sjel med museer i verdensklasse.

Vi lover deg et fargesprakende eventyr av en tur – Colombia er noe helt for seg selv. Les, bli inspirert, drøm deg bort og bli med til Colombia!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 29 885,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 27.12.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
Reiseleder
Anne Bisgaard

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 27.12.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 29 885,-
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Fredag 27. des 19: Ankomst Colombia og Bogotá

Med avreise fra Norge en tidlig morgen, ankommer vi Colombias hovedstad Bogotá samme ettermiddag. Det skal bli godt å komme til hotellet, men vi får med oss middag på en lokal restaurant før det er på tide å gå til ro og lade opp til eventyret som venter de neste dagene!

Bogotá ligger midt i landet og er både trendy og gammeldags på samme tid, ikke ulik andre byer i Sør-Amerika. Stor, bråkete, men sjarmen finnes om du vet hvor du skal lete. Vi skal bo midt i smørøyet, på moderne og fine Hotel BH Bicentenario, som ligger midt i gamlebyen La Candelaria. Vi skal se noen av byens mange ansikter og bli kjent med både det positive samt de utfordringene de står overfor. Her er det mye som skal synke inn i dagene som kommer. (-/-/M)

Dag 2

Lørdag 28. des 19: Bogotá - Monserrate-høyden, La Candelaria

I dag skal vi ut og gjøre oss kjent med denne byen som på ingen måte kan kalles kompakt. Den ligger høyt, omkring 2600 moh. og det er store avstander og mange bydeler å holde styr på.

Vi starter litt oppe i høyden for å beundre Bogotá fra en fantastisk synsvinkel, nemlig fra høyden Cerro de Monserrate, det stolte symbol for byen. Over 3000 moh. ligger fjellet og det ses godt uansett hvor du befinner deg i byen.  Nikker du gjenkjennende til navnet, har du kanskje vært i Barcelona på fjellet der navnet er hentet fra? Her i Bogotá er fjellet et viktig pilegrimsmål, og det ble på 1600-tallet bygget en kirke og et kloster her. Noen går, andre tar taubanen og andre igjen det lille toget fra 1920-tallet som tøffer oppover. Det er unødvendig å påpeke at utsikten over byen er fabelaktig i klart vær!

Etter en felles lunsj er det tid for å rusle rundt i La Candeleria til fots. Nå skal vi få med stemningen i det historiske sentret og samtidig besøke noen av byens flotte museer og torg. Hovedtorget, Plaza Bolivar, er omringet av katedralen, presidentpalasset og andre ærverdige koloniale mesterverk av noen staselige bygninger. Vi besøker Museo de Oro, og der er det faktisk gull alt som glimrer – og det i flere etasjer! Tusenvis av gjenstander av de edle metallet overstråler hverandre. Det er ikke for ingenting av Colombia en gang ble trodd å være det mytiske Eldorado, de spanske erobrerne møtte jo innfødte som bar smykker og pyntet med gull. Og flere kom til, gull og edle metaller har den effekten!

En annen berømthet som kommer fra Colombia er kunstneren Fernando Botero. Hans verk kan beundres på museet med samme navn. Her snakker vi former, frodighet og fyldighet! Hans figurer er definitivt av det lubne og omfangsrike slaget. 

Om kvelden er reiseleder ansvarlig for middagen og finner et sted der den som vil blir med og spiser. (F/L/-)

Bogota, Colombia - utsikt fra fjellet Monserrate.
Dag 3

Søndag 29. des 19: Kaffeplantasjen Hacienda Santa Coloma, fly til Cartagena

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og skal om ikke lenge forlate Bogotá.

Du kan ikke besøke Colombia uten å få følelsen med kaffe, et av landets store eksportvarer og kvalitetsprodukt. På formiddagen kjører vi 1 1/2 time ut av hovedstaden for å besøke kaffeplantasjen Hacienda Santa Coloma. Her skal vi få en innføring i kaffeproduksjonen og få en forståelse for reisen fra kaffebønne til kaffekoppen du nyter hver morgen.

Lunsj blir servert før vi forsetter videre til flyplassen i Bogotá. Ferden går nå til byen ved Det karibiske hav – Cartagena. Vi kommer sent frem, sjekker inn på hotellet og tar en sen matbit for den som vil. Reiseleder arrangerer – ellers tar vi kvelden… om du da ikke er klar for en salsabar. (F/L/-)

Innhøsting av kaffebønner
Dag 4

Mandag 30. des 19: Cartagena

Cartagena de Indias…

Enhver dør er et kunstverk, enhver husfasade med små balkonger lokker kameraet opp av veska. Bittesmå taxier prøver å komme seg rundt innenfor bymurene, men det er smalt og kronglete. Alle er på vei overalt, fortauene har bare plass til en og en. Tempoet er likevel karibisk og avslappende, her stresses det ikke.

I dag skal vi gjøre oss kjent i denne spennende byen – og vi starter med San Felipe-borgen, et imponerende festningsverk rett ved gamlebyen. Påbegynt i 1630 og med et system av tunneler som forbandt strategiske punkter og som i sin tid ga mulighet for å avsløre selv den minste lyd fra fienden.

Så er det opp i høyden til byens høyeste topp hvor klosteret La Popa ligger. Ved klarvær får du den beste utsikten over byen, og ikke minst det karibiske havet! Vi avslutter turen innenfor bymuren med en byvandring, en spennende matsafari. Helt klart den helt rette måten å oppleve Cartagena på er ved å smake deg gjennom noen av alle godsakene som tilbys, noe som i tillegg gir deg innsikt i dagliglivet og den lokale kulturen.

Dette blir også en snarvei til den lokale opplevelsen, da denne runden til fots i gamlebyen også dekker temaer som musikk, historie, arkitektur, kunst og kultur – og dagliglivet. Noe av det vi ser på, får vi  prøvesmake, andre ting blir vi forklart slik at vi kan prøve det ved en annen anledning. På runden vil vi også se eksempler på den fargerike gatekunsten og gi deg et godt inntrykk av Cartagenas gamleby og tilbud. Lunsj blir på egenhånd, og her er det mange fristelser og spennende muligheter.

Utenfor de trygge bymurene føles det åpne merkelig stort og annerledes. Cartagena er to ulike byer – innenfor og utenfor murene. Utenfor leves et annet liv, uten magi, og det er slett ikke bare pent. Slik er realitetene også midt i dette eventyret.

Innenfor bymurene ligger en by med en skjønnhet og sjel som ingen kan overgå.  Cartagena var strategisk viktig når transport av gull og andre rikdommer nordover til Spania skulle skipes, og dermed utsatt for begjæret til alskens sjørøvere og andre inntrengere. Løsningen var solide bymurer og massive festninger, noe som fortsatt preger byen, og som klarte å holde de aller fleste på avstand.

Men innenfor er det en herlig blanding av syrlige, lekre sukkertøy av noen bygninger. Det er gult, det er knallrosa, det er turkis, det er syrlig grønt og det er mykere pastellfarger. Snakk om eksplosjon av farger! Og en salig blanding av alle slags mennesker – virkelig multikulturelt! Nesten alle bygninger har en fantastisk dør, en luftig patio og en karakteristisk balkong i tre. Byen innenfor murene ses best til fots, selv om det er supersmale fortau og gatene fylt av bittesmå biler som snegler seg av gårde i trafikken.

Hotellet vi bor på i Cartagena, Hotel Monterrey, er for øvrig et hyggelig hotell i kolonistil som ligger supersentralt til, midt i denne fargerike byen. Her kan du nyte takterrassen med utendørsbasseng, komfortable solsenger og bar.

 (F/-/-)

Mye søtt å velge i på markedet Portal de Los Dulces i Cartagena.
Dag 5

Tirsdag 31. des 19: Vidunderlig vakre Cartagena på årets siste dag

Vi starter årets siste dag med rom og sjokolade! Vel, ikke helt – vi tar frokost først, men så skal vi faktisk på romsmaking med sjokoladeworkshop. Vi smaker på colombiansk rom og lærer om opprinnelsen og prosessen til de ulike typene, og hvordan du kan bruke dem i drinker. Colombia er også kjent for sin sjokolade, og vi lærer om veien fra kakaotreet i den colombianske jungel til den ligger ferdig i butikk. En nyttig og smakfull formiddag!

Resten av dagen til fri disposisjon, inntil vi skal finne fram finstasen og gjøre oss klare for nyttårsfeiring! Den siste kvelden i året feirer vi på Hotel Intercontinental Cartagena.

Hotellet er kjent for sin nyttårsbuffet og storslåtte feiring, så her kan du ønske det nye året velkommen med brask og bram!

Buffeten inneholder et imponerende utvalg av herligheter av kjøtt, fisk og fugl tilberedt både på eksotisk og mer tradisjonelt vis, salatbar, modne oster – og selvsagt et drømmeutvalg av desserter… Frister det for eksempel med lammespyd med honning og tamarind, sprø scampi med kokosnøtt eller sjokoladetrøfler med appelsin og whisky? Uansett hva du liker, så går du ikke sulten inn i det nye året!

Dette luksuriøse hotellet ved stranden i Bocagrande-området har dessuten fantastisk utsikt både mot havet og byen, og med en romslig takterrasse. Det blir levende musikk og førsteklasses utsikt til kveldens fyrverkeri! Det er bare å nyte den herlige nyttårsbuffeten og fri bar (et utvalg drinker) mellom klokken 20 og til en time etter midnatt, så vi skal ikke mangle noe når 2020 skåles inn!  (F/-/M)

 

Takterrassen på Hotel Intercontinental.
Dag 6

Onsdag 1. jan 20: Cartagena

Nyt en sen frokost på det nye årets første dag – og benytt dagen til avslapning og egen utforskning av denne spennende byen. Hva med å spasere seg en tur til den nærliggende bydelen Getsemani som ligger litt utenfor bymuren? Dette er et kvartal med en helt egen stemning og hvor det er veldig koselig å spasere blant lave hus, små butikker, åpne plasser. Spis en god lunsj og nyt den lokale stemningen, her føler du deg tett på det lokale og det fargerike folkelivet rundt deg! Bymuren som omkranser hele byen kan du faktisk gå på og er enkel å følge hele veien, alt mens du skuer utover havet. Og akkurat der hvor solen går ned i vest, er det en utebar som frister til å nyte en sundowner mens du beundrer den vakre solnedgangen. Kanskje noe å tenke på? Reiseleder vil for øvrig ta initiativ til felles aktiviteter for den som ønsker det. (F/-/-)

Cartagena
Dag 7

Torsdag 2. jan 20: Islas Rosario

Pakk badetøy og ta med badehåndkle! I dag skal vi på båttur. Etter omlag en times båttur når vi den lille øygruppen Islas Rosario hvor vi skal tilbringe dagen med soling, bading, avslapping. Vi skal nyte en god lunsj på et av hotellene på øyene. Islas Rosario utgjør en del av nasjonalparken her ute ved kysten – og øyene byr på mangroveskoger, flotte strender og krystallklart vann! Dette blir en stor kontrast til det myldrende bylivet i Cartagena – og et velsignet avbrekk på turens siste dag.

Om kvelden vil reiseleder organisere felles middag for dem som måtte ønske det – som avslutning på nyttårsturen. (F/L/-)

 

Rosario Islands (Islas del Rosario) in Cartagena de Indias, Colombia.
Dag 8

Fredag 3. jan 20: Cartagena, hjemreise

I dag er siste dagen i Colombia, og turen nordover er dessverre uunngåelig. Kanskje noen siste innkjøp venter, før du lukker koffertlokket. KLM flyr oss fra Cartagena med avgang om kvelden. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam. (F/-/-)

Blid fruktselger i Cartagena
Dag 9

Lørdag 4. jan 20: Ankomst Norge

Vi beregner landing på norsk jord om ettermiddagen.

Reisebetingelser

INKLUDERT

 • Fly Oslo-Bogota//Cartagena-Oslo med KLM
 • Ved avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt for tilbud
 • Innenriksfly i Colombia
 • Flyskatt og avgifter pr. 28. februar 2019
 • 7 netter på turist/mellomklassehoteller, inkl. frokost
 • 3 lunsjer og 2 middager
 • Romsmaking og sjokolade workshop
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Escape Travel

IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider utover de som er nevnt over
 • Tips til lokale guider og sjåfører