Omans skatter

/Rik historie, oaser, ørken, imponerende byggverk og dyreliv

Besøk et land der tradisjonene står sterkt og hvor velkomsten er varm. Har du kanskje vurdert en ferie til Dubai, men ønsker noe mer ekte? Da er Oman noe for deg!

Bli med oss og opplev det aller beste av Oman. Landet, som har gått litt under radaren for mange, skjuler mange fantastiske skatter. Historien er rik, naturen imponerende og variert, og en solnedgang over sanddynene i Sharqiya vil sent glemmes.

Noen av turens høydepunkter:

 • Sultan Qaboos Grand Mosque – en av Midtøstens største moskeer
 • Bimmah Sinkhole og Wadi Shab – turkise bassenger og oaser ute i det karrige landskapet
 • Se skilpaddene komme til land for å legge egg på Ras Al Jinz Turtle Watching Reserve
 • Bli med på omansk matkurs
 • Sharqiya Sands og overnatting i ørkenen på 1000 Nights Desert Camp
 • Delfinsafari utenfor Muscat
 • Besøk et omansk parfymeri og se hvordan de lager de eksklusive arabiske luktene
 • Finns Beach – Omans vakreste sandstrand?
 • Gjennom landsbyer og oaser i dalen Wadi Bani Awf
 • Wadi Ghul – Omans Grand Canyon

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 27 290,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 16.10.2020 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 9 dager
 • Alle måltider inkludert
Reiseleder
Torild Karlsen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 16.10.2020
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 9 dager
 • Priser fra 27 290,-
 • Krydder Marokko
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Muscat

Avgang fra Oslo ved lunsjtider med Turkish Airlines. Vi mellomlander i Istanbul på veien, og ankommer Muscat like etter midnatt. Vi blir møtt på flyplassen av vår lokale guide, som tar oss med til hotellet vårt i Muscat. På grunn av sen ankomst blir det rett i seng denne dagen, for å samle energi til en spennende uke.

Overnatting på Ramada av Wyndham Qurum Beach.

Måltider inkludert: Enklere måltid på flyene

Velkommen til Oman!
Dag 2

Muscat og middag på Kargeen

Etter frokost starter vi dagen med en sightseeing-tur i Muscat. Turen begynner med et besøk i den vakre Sultan Qaboos Grand-moskeen, en av de største moskeene i Midt-Østen, et smykke av et byggverk! Vi fortsetter forbi Royal Opera House og besøker Bait Al Zubair-museet, hvor vi får se Omans historiske rikdom og får høre om landets rike kultur og tradisjoner. Videre herfra kjører vi langs sjøen til det en gang innmurede Muscat. Vi tar et fotostopp ved residensen til hans majestet Sultan Qaboos; Al Alam-palasset, flankert av de portugisiske fortene Mirani og Jalali som stammer fra 1500-tallet. Rundturen avsluttes med et besøk i Muttrah Souq, et spennende marked hvor du kan handle alt fra håndarbeid og sølvgjenstander til krydder.

Etter turen kjører vi tilbake til hotellet, og vi får ettermiddagen fri før vi igjen møtes til middag. I dag skal vi på den berømte restauranten Kargeen, hvor vi skal få smake tradisjonell omansk mat. Dette blir en smaksopplevelse, husk å komme sulten.

Etter middagen blir vi kjørt tilbake til hotellet vårt.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Sultan Qaboos Grand Mosque, en av Midtøstens største moskeer.
Dag 3

Delfinsafari, et omansk parfymeri og middag om bord en båt ved solnedgang

I dag skal vi få oppleve litt av livet som finnes til havs utenfor Omans kyst. Vi kjører til Marina Bandar, hvor vi skal ut på delfinsafari! I løpet av en totimers tur langs kysten skal vi speide etter delfiner, og er vi heldige kan vi også få se en av de mange hvalartene som finnes i området. Vi er selvfølgelig ikke garantert å få se delfiner, men sjansene er store!

Etter båtturen vil vi bli fraktet tilbake til Muscat, hvor vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Videre går turen til Amouage Perfumery, et luksuriøst omansk parfymeri som spesialiserer seg på arabiske lukter og blandinger. Et perfekt sted for en suvenir til noen der hjemme eller til deg selv.

Dagens middag skal vi nyte ombord på en tradisjonell dhow – en trebåt. Vi blir kjørt til Marina Bandar Al-Rowdha litt utenfor Muscat, hvor vi går ombord i båten. Disse håndlagde fartøyene har blitt brukt til handel rundt den arabiske halvøya i århundrer og benyttes fortsatt i Oman (på dag nummer fem på turen vår skal vi besøke en dhow-fabrikk og se hvordan disse båtene lages). Vi seiler nordover mot Muscat, og mens vi spiser kan vi beundre blant annet Hajar-fjellene, stranden Sidab, Cemetery Bay, Muscats gamle havn og havnen i Muttrah. Etter et par timer på vannet seiler vi tilbake til marinaen og får transport tilbake til hotellet vårt.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Kanskje man se delfiner eller flyvefisk
Dag 4

Nydelige oaser i karrig landskap og et møte med skilpadder

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen mot Sur. Vi reiser langs kysten hele veien til Quriyat og stopper ved Bimmah Sinkhole. Dette er et vannfylt synkehull, og fremstår i dag som et innbydende turkist basseng. Her skal vi tilbringe litt tid og ta oss et bad før vi kjører videre til Finns Beach, kjent som den vakreste stranden i Oman. Her får vi tid til å nyte livet og senke skuldrene litt, og vi spiser lunsj på Wadi Shab Resort. Videre fortsetter turen til Wadi Shab. Her parkeres bussen og vi krysser en elv med båt før vi går i ca. 45 minutter for å komme inn til noen fantastiske naturlige bassenger. Wadi betyr elveleie, og gåturen innover byr på spennende natur. Her kan vi ta oss enda en forfriskende dukkert. Motivene er også vakre, så ikke glem kameraet!

Vi når Sur på ettermiddagen og sjekker inn på Turtle Beach Resort. Det blir en tidlig middag i dag, for i kveld skal vi ut å speide etter skilpadder! Ras Al Jinz Turtle Watching reservat arrangerer kveldsturer for å se skilpaddene som kommer opp på stranden for å legge egg, og vi skal få være med på dette. En guide vil bli med oss, og vi får også høre om hvordan de jobber for å bevare skilpaddebestanden i området. Dette blir en opplevelse vi sent glemmer.

Overnatting på Turtle Beach Resort.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

 

 

Ras Al Jinz Turtle Watching reservat jobber for å bevare skilpaddebestanden i området, og vi skal få være med på kveldstur for å se skilpaddene komme opp på stranden og legge egg.
Dag 5

Omansk håndverk, oaser og sanddyner i ørkenen

Vi starter dagen på den berømte Dhow-fabrikken i Sur, en tradisjonell båtfabrikk hvor de bruker gammelt omansk håndverk og tradisjoner for å bygge trebåter. Byggeteknikken er imponerende, så dette blir et interessant innblikk i en gammel tradisjon. Etter fabrikkbesøket fortsetter vi til Wadi Bani Khalid, en vakker oase midt i de karrige og tørre fjellene. De turkisblå bassengene med ferskvann står i sterk kontrast til fjellene rundt. Herfra kjører vi videre til Sharqiya Sands, et enormt område med bølgende røde og hvite sanddyner, hvor det også finnes et rikt planteliv. Her fordeler vi oss i Landcruisere, og skal ut å kjøre i sanddynene. Nå kommer vi tett innpå et øde ørkenlandskap.

Dagen avsluttes på 1000 Nights Desert Camp, hvor vi også skal overnatte. Å se solnedgangen herfra er en fantastisk opplevelse, og vi skal sove i teltlignende hytter med god standard.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

En solnedgang over Sharqiya Sands er en fantastisk opplevelse.
Dag 6

Gammel historie og Omans Grand Canyon

I dag skal vi til Al Hamra, selve vuggen til arv og historie i Oman. De tradisjonelle gjørmehusene fra år 400 er fortsatt bosatt, og vi får titte litt rundt i den fasinerende byen. Senere kjører vi til Jebel Shams, den høyeste fjelltoppen i Gulf Region (3000 moh.), og skal nyte den spektakulære utsikten utover Omans Grand Canyon – Wadi Ghul.

Overnatting på Sama Heights Resort.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Gjørmehusene i Al Hamra stammer fra år 400 og er fortsatt bosatt.
Dag 7

Gjennom fjellene til bortgjemte landsbyer

I dag skal vi kjøre tilbake til Muscat via Wadi Bani Awf og Rustaq. Kjøreturen gjennom Wadi Bani Awf er en fantastisk, spennende tur gjennom fjellene, og dypt inne i Omans øde landskap ligger landsbyer som fremdeles beholder sin tradisjonelle sjarm og følelse av landlige ensomhet. Den kanskje mest tiltalende av disse er Bilad Sayt, en rolig og bortgjemt fjellbygd. Veien dit er bratt men vel verdt turen, for en utsikt på veien! Vi skal også besøke Rustaq, som en gang var hovedstad i Oman, under Imam Nasir bin Murshid al Ya’arubis tid. Fortet i Rustaq, som ble bygget fire århundrer før islams oppblomstring i Oman, er et imponerende byggverk bygget på tre nivåer, som inneholder separate hus, et arsenal, en moské og fire tårn. Det høyeste tårnet er over 18,5 meter høyt!

Vi kjører ut til kysten på ettermiddagen og avslutter dagen ved fantastiske Millennium Musannah Resort. Her skal vi også overnatte.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Fjellbygden Bilad Sayt, langt inne i ødemarken i Oman.
Dag 8

Fritid ved Millennium Musannah Resort, matkurs og hjemreise

Siste dag i Oman, og vi nyter en fridag ved Millennium Musannah Resort. Vannaktiviteter er populært i området, og både reiseleder og hotell vil være behjelpelig med å finne aktiviteter denne dagen for de som ønsker det. Eller kanskje man bare ønsker å slappe av på stranden med en god bok?

Til lunsj møtes vi på hotellets kjøkken for et matkurs. Vi skal prøve oss på å lage noen tradisjonelle omanske retter, og maten vi lager spiser vi til lunsj. Dette blir spennende!

Vi drar inn til Muscat ved middagstider, og spiser sammen på en lokal restaurant, før vi sent på kvelden får transport ut til flyplassen for avgang til Oslo like over midnatt.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Vi skal lære å lage omansk mat!
Dag 9

Ankomst Oslo

Avgang mot Oslo litt etter midnatt. Vi mellomlander i Istanbul før vi ankommer Oslo tidlig formiddag.

Takk for turen!

Måltider inkludert: Enklere måltider på flyene

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise tur/retur Oslo – Muscat med Turkish Airlines
 • 7 hotellovernattinger
 • Alle måltider fom. frokost første hele dag tom. middag siste dag (frokost, lunsj og middag)
 • Inngangsbilletter, aktiviteter og transport iflg. programmet
 • Visum til Oman
 • Norsk reiseleder og lokale guider

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikke til inkluderte måltider
 • Tips til lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring

HOTELLER

Muscat: Ramada Qurum Beach Resort (Les mer om hotellet her)

Sur: Turtle Beach Resort (Les mer om hotellet her)

Sharqiya Sands: 1000 Nights Camp (Les mer om hotellet her)

Jebel Shams: Sama Heights Resort (Les mer om hotellet her)

Musannah: Millennium Musannah Resort (Les mer om hotellet her)

Med forbehold om bytte til tilsvarende hoteller ved evt. overbooking eller andre problemer som kan oppstå utenfor Escape Travel sin kontroll.

 

ANNEN NYTTIG INFORMASJON:

Visum
Norske borgere må ha visum til Oman, kostnaden for visumet er inkludert i prisen.

Vær oppmerksom på at passet må være gyldig i seks måneder etter planlagt utreisedato.

Valuta
Det kan være greit å ta med litt lokal valuta i kontanter, men de fleste bankkort kan benyttes og det er grei tilgang på minibanker på store deler av turen. Valutaen i Oman er omanske rial (OMR). 

Vaksiner
Kontakt din reiseklinikk eller lege for råd og anbefalinger ift. vaksiner.

Strøm
Strømstyrken i Oman er 220 volt, men strømuttakene er av britisk type med tre hull. På hotellene er det ofte uttak også av norsk type, men det anbefales å ta med en adapter.

Boktips
Les «Den engelske piken» av Katherine Webb – det kribler nok garantert i reisefoten etter å ha lest den fascinerende historien fra Oman.