Arena di Verona

Opera i Verona og feriedager ved Gardasjøen

/Mektig musikk og Verdis verden

Om du ikke er operaelsker allerede, er det store muligheter for at du blir det etter en kveld i Arena di Verona. Mer fantastisk operascene finnes ikke hele verden!
Amfiteateret er nesten 2000 år gammelt, og her har gladiatorer og ville dyr kjempet for livet, imponerende sirkusnummer, konkurranser og danseforestillinger har vært vist her i århundre etter århundre. Her kan du virkelig høre historiens sus – i tillegg til den mest fantastiske opera, selvsagt.

For når nattemørket senker seg, gongongen slår, publikum har funnet sine plasser, og orkesteret setter i gang med ouverturen, er det tid for å klype seg i armen. Det er da eventyret begynner. Akustikken på denne eldgamle arenaen er nemlig helt eksepsjonell, og her er mikrofoner overflødige. Så vær forberedt på en opplevelse for livet!

På denne turen får du:

• To flotte operaforestillinger i Arena di Verona, nummererte tribunebilletter
• Utflukt til Busseto, hjemtraktene til Guiseppe Verdi
• Nydelig fireretters lunsj med vin på hyggelig restaurant i Bussetto
• Livlig middag på «Tre Marchetti» i Verona, fire retter akkompagnert av godt drikke
• Bo på det hyggelige hotellet Desenzano ved Gardasjøen

Du får se Tosca av Giacomo Puccini og Aida av Guiseppe Verdi. Vi har  nummererte tribunebilletter som gjør at du både ser og hører godt. Da slipper vi også  å være tidlig ute og stå i lange køer samt klatre de høye steintrappene opp til toppen, til unummerert seksjon.

Desenzano ved Gardasjøen er vår base for turen, som gir rom for gode feriedager. Sammen drar vi på utflukt til Verdis hjemtrakter Busseto, hvor vi får se hvor han ble født og bodde. Reiselederen arrangerer små utflukter i området for de som ønsker å se mer, og sammen skal vi nyte noen gode måltider.

Jens-Erik Barstad er lektor, friluftsmann og Italia-venn.  Han har studert kunsthistorie og italiensk, og elsker Italias rike kulturhistorie. Klassisk opera ligger hans hjerte nær og han har vært i Arena di Verona 14 ganger!

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 16 990,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 14.08.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 7 dager
 • Påmeldingsfrist 21.juni
Jens Erik Barstad
Reiseleder
Jens-Erik Barstad

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 14.08.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 7 dager
 • Priser fra 16 990,-
 • Pizza Italia mat
 • Italia-mat-gelato
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

14.august: Ankomst Italia - velkomstmiddag

Avreise fra Oslo Lufthavn med Lufthansa midt på dagen, via Frankfurt, og med ankomst Verona på ettermiddagen. Derfra er det en busstur på cirka en halvtime til Desenzano. Vi bor på hotell med samme navn, nemlig Hotel Desenzano.

Dette er den største av byene rundt Gardasjøen. Med et rikt utvalg av fristende butikker og gode restauranter, kafeer og barer, har du nok av tilbud. Samtidig er småbysjarmen og historiesuset i god behold. Trange, snirklete gater, den gamle havnen, borgen Castello de Desenzano og andre bygninger fra middelalderen, den vakre katedralen Sancta Maria Maddalena – her er nok å se og oppleve. Byen kan også skilte med tre flotte strender.

Vi møtes til velkomstmiddag på hotellet. Vertskapet tilbyr en hyggelig buffetmiddag med mange italienske retter. Her er alt hjemmelaget og velsmakende. (M)

Gardasjøen
Dag 2

15.august: Bli kjent runde i Desenzano

Etter frokost tar reiselederen gruppen med på en liten orienteringstur i  byen, viser hvor du kan finne finne minibank, tipser om restauranter, forteller om båtturer du kan ta på Gardasjøen og mer til. Resten av dagen er din til å utforske byen og hotellet på egen hånd.  (F)

Desenzano, Gardasjøen
Dag 3

16.august: Bysightseeing i Verona og operaforestillingen Tosca

Det er august, ferietid, og du kan fylle dagen med det du ønsker. Senere på dagen reiser vi med buss inn til Verona. Underveis får du høre om kveldens forestilling, Tosca. Vel fremme i Verona spaserer vi sammen til Piazza Bra, torget utenfor Arena di Verona hvor det alltid er et yrende liv. I tillegg til Arena di Verona, det romerske amfiteateret som er 50 år eldre enn Colosseum i Roma, er byen kjent som stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg.  Den berømmelige balkongen ser vi på vår vei, at den er oppført lenge etter Shakespeares tid er en annen historie….
På vår vandring med engelsktalende lokalguide kan du oppleve et fargerikt folkeliv og storslått arkitektur, og du vil se at det finnes mange hyggelige spisesteder i denne vakre byen. Du har tid til å ta deg en matbit før vi alle møtes igjen og går sammen til arenaen for å nyte kveldens forestilling. Buss tilbake til hotellet. (F)

 

Verona
Dag 4

17.august: I Verdis fotspor

Denne dagen vier vi Giuseppe Verdi. Etter frokost reiser vi til Busseto, hvor han bodde det meste av sitt liv. Vi besøker hans fødested Roncole, der ligger også kirken hvor han begynte å spille orgel som syvåring. Vi spaserer i hovedgaten i Busseto og får se og høre om mange kjente steder fra hans liv. På en hyggelig restaurant nyter vi en deilig fireretters lunsj med vin.

Senere kjører vi til St. Agata hvor Verdi kjøpte hus og bodde like frem til sin død i 1901. Huset er fremdeles bebodd av hans familie, men vi får se noen rom og vandre i den vakre hagen som er anlagt rundt eiendommen.

Retur til Desenzano sent på ettermiddagen, og resten av kvelden er til egen disposisjon. (F, L)

 

 

Dag 5

18.august: Middag og opera i Verona - Aida

Nå kan du nyte en rolig morgen, kanskje bli med på en båttur til Sirmione. Allerede i romertiden var dette et populært feriested. En lang tarm av land stikker ut i Gardasjøen og helt ytterst ligger denne borgbyen. En trang og trivelig by, med vindebro og en liten kirke bygd inn i bymuren. I det historiske sentrum finner du smale smug med kunstneriske butikker, kafeer, gode restauranter og ikke minst et utrolig utvalg av iskrem. 

På ettermiddagen reiser vi inn til Verona hvor det venter en virkelig god middag på en av byens bedre restauranter. Fire retter, vin, vann og kaffe er inkludert og her kan vi hygge oss sammen før vi går de 20 meterne fra restauranten til inngangen av arenaen!
I kveld er det Verdis Aida som står på programmet.  Buss tilbake til hotellet. (F, M)

Dag 6

19.august: Desenzano

Denne dagen har du til egen disposisjon, og det er mange muligheter. Kanskje du har lyst å tilbringe dagen på Gardasjøen. Ta en hurtigbåt helt mot nord, og ta en «tøff-tøff» båt tilbake. Da kan du gjøre stopp og gå i land for lunsj og sightseeing.  

Du kan også bare ta det helt med ro i Desenzano. Det finnes badestrender som leier ut solsenger eller du kan nyte hotellets basseng og takterrasse. Det er mulig å kjøpe en enkel lunsj på hotellet, og på kvelden er det kort vei til sentrum og de mange restaurantene. Reiseleder kan arrangere felles middag for de som ønsker det. (F)

 

Sirmione, Gardasjøen
Dag 7

20.august: Hjemreise

En lang rolig frokost, så utsjekking og bagasjen blir satt på oppbevaring. Kanskje litt innkjøp av italienske delikatesser som du vil ha med hjem, eller en siste dukkert i bassenget. Vi spiser en avskjedslunsj på hotellet før vi setter oss i bussen mot flyplassen. Det er ettermiddagsavgang fra Verona via München med ankomst Oslo Lufthavn på kvelden. (F, L)

 

Reisebetingelser

 

PRISEN INKLUDERER

 • Fly Oslo – Verona t/r med Lufthansa og Air Dolomiti
 • Flyskatter og avgifter per nov. 2018
 • All busstransport som beskrevet i programmet
 • Seks netter på Hotel Desenzano med frokost
 • Turistskatt
 • Middag ankomstdagen ekskl. drikke
 • Nummerte tribunebilletter til to operaforestillinger
 • Bysightseeing i Verona
 • Dagsutflukt «I Verdis fotspor»med lokal guide i Busetto, fireretters lunsj med drikke
 • Fireretters middag inkl. drikke på restaurant «Trattoria Tre Marchetti» i Verona
 • Avskjedslunsj ekskl. drikke
 • Lokale engelsktalende guider
 • Reiseleder med fra Norge

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Måltider og drikke utover det som er beskrevet
 • Frivillig tips til lokale guider/sjåfør


Om hotellet

HOTEL DESENZANO 4*
Et hyggelig og moderne hotell, beliggende på en liten høyde over Gardasjøen.  Det er 750 meter til sentrum, 2 minutters gange fra byens jernbanestasjon og cirka 10 minutter å gå ned til Gardasjøen. Hotellet har et utendørs svømmebasseng og møblert solterrasse.

Rommene har moderne eller klassiske møbler, parkett, klimaanlegg, flatskjerm-TV, minibar og eget bad med hårføner. Alle rom har egen balkong og gratis wi-fi. Du kan lese mer om hotellet her.

 

OPERABILLETTER
Vi har nummererte tribuneplasser, første seksjon, i Arena di Verona. Man sitter på klappseter av metall med noe lavt ryggstø, som er festet til steintrappene. Det kan være godt å ha noe mykere å sitte på. Puter kan leies til cirka € 3 per kveld (om man ikke velger å ha med noe hjemmefra). Dersom påbegynt forestilling avlyses på grunn av regn, vil ikke operabilletter bli refundert. Dersom den aldri kommer i gang, er det full refusjon. Ønsker du å oppgradere billettene ytterligere, kan du gjøre det mot et tillegg,

Poltronissima, første seksjon på bakkenivå, stoler med ryggstøtte og sittepute; tillegg henholdsvis kr 630 per person for Tosca og kr 580 per person  for Aida.

Poltronissima, første seksjon GULL. Samme som over, men i seksjonen nærmest scenen. Tillegg henholdsvis kr 960 per person for Tosca og kr 910 per person for Aida.