Opplev Seychellene med Variety Cruises

/ Cruise i Edens hage

 • Øyhopping i krystallblått hav
 • Nyt livet om bord på yachten
 • Besøk regnskogen Vallée de Mai på UNESCOs liste
 • Fantastiske strender
 • Unikt fugleliv – som sorte papegøyer
 • Havskilpaddene på Curieuse

Drømmer du deg bort til varmere strøk? Bli med på cruise med yachten M/Y Pegasos (maks 40 gjester) mellom de eksotiske og frodige øyene på Seychellene – som av mange omtales som det siste paradis!

Seychellene ligger i Det indiske hav og er en av de absolutt vakreste øygruppene i verden, med totalt 115 øyer. Øyene er verdensberømte for sine fantastiske hvite strender og den eksotiske naturen. Øygruppen ble oppdaget på 1500-tallet og ble etter hvert både fransk og engelsk koloni, før de fikk sin uavhengighet i 1976. Totalt på alle øyene er det 75 000 innbyggere, de fleste bor på Mahé, hvor hovedstaden Victoria ligger.

Naturen og dyrelivet er særegent på land og i vann, og her finnes det flere arter av både planter og dyr som du ikke finner andre steder i verden. Godt kjent er Vallee de Mai på Praslin som står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du palmen som har verdens største nøtt – Coco de Mer. Du finner også store havskilpadder og svarte papegøyer.

Hele uken bor du komfortabelt på en cruiseyacht, som tar deg mellom noen av de flotteste øyene. Seychellene har et tropisk klima, med lite nedbør fra april/mai-oktober. Temperaturene ligger på rundt 25-30 grader året rundt, i vann som på land, dag og natt. Du opplever områdets unike flora og fauna på nært hold – og kan snorkle og bade ved noen av verdens vakreste strender…!

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 39 980,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 15.10.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 10 dager
 • Norsk reiseleder
 • Ekspedisjonscruise
 • Verdens vakreste strender
 • Nyrenovert skip (2019)
Reiseleder
May Liss Kristiansen

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 15.10.2021
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 10 dager
 • Priser fra 39 980,-

Small is better...!

Variety Cruises er et rederi med 8 skip – med fokus på kvalitet og ansvarlig turisme. Deres motorseilere og mega yachter har plass til maksimalt 40-50 gjester, kan legge til i de minste havner og kaster anker ved avsidesliggende strender. Bo komfortabelt i en utvendig lugar, få servert kulinariske retter i restauranten, slapp av i en solstol med noe leskende i glasset, bad fra skipets badeplattform, bli med på spennende utflukter – eller bare nyt livet på dekk. Deres slagord er «your home at sea» og her får du virkelig personlig service. Etter en dag om bord vet kelneren hva som er din favorittvin… Her byr vi virkelig på en annerledes opplevelse!

Skriv ut

Dag til dag program

DAG 1

OSLO – SEYCHELLENE

Du møter vår reiseleder på Oslo Lufthavn. Avreise fra Oslo på ettermiddagen, med flybytte underveis.

DAG 2

VICTORIA – ST. ANNE

Vi lander i Victoria, på den nordøstlige siden av Mahé, Seychellenes største øy og økonomiske sentrum. Øya er 27 kilometer lang og åtte kilometer bred, og den har et samlet areal på bare 153 km2. Mahé er også Seychellenes turistsentrum, og her ligger den internasjonale lufthavnen sammen med 85 prosent av øyrikets hoteller. Den hundre kilometer lange kystlinjen byr på hele 68 herlige strender. Den imøtekommende lokalbefolkningen, som blir kalt seychellois, har stor omsorg for øyparadiset sitt. Derfor kan ikke hotellene bygges høyere enn palmene eller ligge helt inntil de beste strendene.

Vi blir med på en liten byrundtur i Victoria og spiser lunsj på en lokal restaurant, hvor vi blir servert kreolske godbiter. På ettermiddagen setter vi kursen mot havnen og sjekker inn på M/Y Pegasos. Etter en velkomstcocktail forlater vi Port Victoria og seiler mot St. Anne, hvor vi kaster anker for natten. Det vil bli mulighet for et lite kveldsbad rett fra skipet før det serveres en deilig velkomstmiddag.

DAG 3

ST. ANNE – CURIEUSE

Vi forlater St. Anne tidlig på morgenen og setter kursen mot Curieuse. Øya er, sammen med havet rundt, en del av Curieuse Marine National Park som ble opprettet for å bevare dyrelivet. Denne ubebodde øya var en gang koloni for spedalske og er i dag blant annet kjent for dens bestand av kjempeskilpadder, den røde jorden og palmen Coco de Mer. Vår utflukt i dag er en rusletur gjennom mangroveskogen sammen med en park guide. Når vi kommer tilbake til stranden griller vi og nyter ettermiddagen. Vi ankrer opp her for natten.

DAG 4

CURIEUSE – COUSIN ISLAND – ANSE LAZIO

På morgenen seiler vi til Cousin Island. Her kan vi besøke Bird Life Internationals fuglereservat, hvor en kvart million fugler har rede. Øya er også kjent for å ha strender hvor skilpadder legger egg. Om ettermiddagen seiler vi videre til Anse Lazio på Praslin, en av verdens vakreste strender. Slapp av på stranden eller test ut ulike vannaktiviteter, snorkling og dykking. Kanskje har noen også lyst til å prøve fiskelykken fra yachtens badeplattform?

DAG 5

ANZE LAZIO – ARIDE – ST. PIERRE – PRASLIN

Vi ankommer Aride på formiddagen. Dagens utflukt tar deg helt til topps for en fantastisk utsikt. På Aride finner vi Wrights gardenia som ikke finnes noe annet sted i verden, samt sjeldne fuglearter. Rundt lunsjtider seiler vi videre mot St. Pierre hvor vi tar en stopp for å snorkle og svømme i det asurblå havet. Kreolsk aften ombord mens vi seiler mot Baie St. Anne, Praslin.

DAG 6

PRASLIN – LA DIGUE

Kan vi by på en dag på stranden…? Fra Baie St. Anne kan du også bli med på en valgfri utflukt (ikke inkludert) til regnskogen og naturreservatet Vallée de Mai, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her rusler du rundt på stiene under palmene hvor den berømte Coco de Mer-frukten vokser. Frukten blir inntil en halv meter lange og veier 10–15 kilo. Det er de største frukter på trær som man vet om, og det tar 7–8 år før de blir modne. Er du heldig får du også et glimt av de svarte papegøyene som kun finnes her på Praslin. På ettermiddagen seiler vi til den øde øya Felicite (eller Grand Soeur), hvor vi snorkler og hygger oss på stranden. Ankomst La Digue på kvelden, hvor vi ankrer opp rett utenfor havnen og ligger over natten.

DAG 7

LA DIGUE – LA MOYENNE

La Digue er det mest eiendommelige samfunnet på Seychellene. Her har tiden stått stille, og oksekjerrene og syklene er fremdeles mange flere enn bilene. Atmosfæren er helt unik på denne frodige paradisøya. Dagens valgfrie utflukt (ikke inkludert) er en tur i oksekjerre til L’Union Estate, hvor du får se det gamle kreolske hovedhuset og den tilhørende kokosnøttfabrikken. Etter et innblikk i hvordan livet her var tidligere, går turen videre til stranden Anse de Source d’Argent – kanskje den mest fotograferte stranden i verden. Her kan du ta deg en forfriskende svømmetur.

De som ikke vil være med på utflukt, kan bade og utforske de lokale strendene på egenhånd. Om kvelden seiler vi videre mot La Moyenne, hvor vi ankrer opp for natten.

DAG 8

LA MOYENNE – MAHÈ

Vi tar en liten tur rundt på øya før det blir mulighet for snorkling og en deilig svømmetur. Til lunsj griller vi på stranden før vi forlater La Moyenne og setter kursen mot Mahé hvor vi legger til kai utpå ettermiddagen. Om kvelden er det kapteinens middag, med levende musikk og dans ombord. Vi ligger til kai i Mahé over natten.

DAG 9

MAHÈ OG HJEMREISE

Etter frokost forlater vi skipet og mannskapet ombord på M/Y Pegasos. Vi har dagrom på et førsteklassehotell på Beau Vallon-stranden, på vestkysten av øya Mahè. Her kan du slappe av på stranden eller ved hotellets basseng frem til hjemreise. Her ligger de lokale restaurantene på rekke og rad (i gangavstand), så vi anbefaler gjerne å prøve noen av de lokale spesialitetene til lunsj. Eller kanskje du heller vil bruke dagen til å utforske hovedøya Mahè på egenhånd?

Sen ettermiddag/tidlig kveld setter vi kurs for flyplassen og hjemreise, med flybytte underveis.

DAG 10

ANKOMST NORGE

Vi ankommer Oslo på morgenen og kan se tilbake på fantastiske dager i Edens hage…!

M/Y PEGASOS

Rederi: Variety Cruises
Byggeår: 1990 (totalrenovert 2019)
Lengde: 148 fot
Antall gjester: maks 44

M/Y Pegasos er en katamaranyacht med plass til 44 gjester. Skipet er oppkalt etter det kjente fabeldyret fra den greske mytologien, og eies av  rederiet Variety Cruises. Skipet har doble skrog og er bygget i 1990. M/Y Pegasos er totalrenovert i 2019 og skipets 21 lugarer er alle utvendige og har privat bad. Skipet har plass til opptil 44 gjester i en avslappet og hyggelig atmosfære.

Om bord kan man nyte en fantastisk havutsikt mens en slapper av på en solseng eller spaserer på det 240 m2 store åpne dekket. En kan slappe av i den vakkert innredede salongen, finne en god bok i det velfylte biblioteket og nyte god mat i det hyggelige og romslige restaurantområdet. Skipet har en badeplattform i akterenden som man kan benytte seg av når skipet ligger for anker. De har badehåndklær, kajakker og snorkelutstyr til gratis utlån. Det finnes WIFI om bord (mot betaling).

Lugarene

 • Kategori P

  Hoveddekk (18-20 m2)

  De største lugarene. Lugaren har dobbeltseng og sofa, store vinduer, sofa, individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

 • Kategori A

  Hoveddekk (16-18 m2)

  Romslige lugarer med to enkle senger eller dobbeltseng, store vinduer, individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

 • Kategori B

  Hoveddekk (13-16 m2)

  Romslige lugarer med to enkle senger eller dobbeltseng, store vinduer, individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

 • Kategori C

  Soldekk (12-13 m2)

  Romslige lugarer med  to enkeltsenger, store vinduer, individuell aircondition, minikjøleskap, TV, safe, hårtørrer og privat bad med dusj og WC.

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Flyreise Oslo–Seychellene t/r med Qatar Airways
 • Byrundtur og lunsj på Mahè ankomstdagen
 • Syv netters cruise med M/Y Pegasos i utvendig lugar
 • Helpensjon på cruiset (buffetfrokost, lunsj og middag)
 • Avskjedsmiddag
 • Vanlig kaffe/te og vann om bord
 • Velkomstdrink på yachten
 • Bruk av badehåndklær, snorkle- og fiskeutstyr ombord
 • Utflukter og transport iht. program
 • Dagrom på hotell på Mahè hjemreisedagen
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Norsk reiseleder fra Escape (ved min. 15 gjester)

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Drikkevarer (utover det som er spesifisert over)
 • Tips til mannskapet ombord (beregn gjerne EUR 10 pr. reisende/dag, som fordeles på mannskapet), samt noe til lokale guider/sjåfører
 • Valgfri utflukt på Praslin (kr 850 pr. person, kan kjøpes på forhånd eller ombord)
 • Valgfri utflukt på La Digue (kr 650, kan kjøpes på forhånd eller ombord)
 • Avbestillings- og reiseforsikring