Spania, Altea

Sol, sjarm og severdigheter på Costa Blanca

/ Det gode liv på Den hvite kysten

 • Bo syv netter ved havet i Altea
 • Utforsk provinshovedstaden Alicante, med sightseeing og lunsj
 • Ta inn utsikten fra fjellandsbyen Guadalest
 • En dag i historiske Valencia, som også er ultramoderne og trendy
 • Vinsmaking på Bodega Mendoza

Costa Blanca betyr Den hvite kysten, og det er ikke rart at vi har lagt vår elsk på denne 200 kilometer lange kyststrekningen med hele 300 soldager i året! Da skal det nesten godt gjøres å ikke være heldig med været…

Vi bor i Altea, den lille fiske- og kunstnerlandsbyen som ble oppdaget av hippier og bohemer fra hele Europa på 60-tallet. Den har en vakker gamleby, og i de trange brosteinsbelagte gatene med trapper som leder opp til kirkeplassen er det mange små kunstbutikker.

Altea er godt kjent for kirken med den blå kuppelen som ruver på toppen av gamlebyen. Ta turen opp, her er det fantastisk utsikt over Middelhavskysten! Et utmerket sted å ta noen misunnelsesverdige bilder du kan sende hjem til dem som hutrer i norsk oktober… Altea har også flust av gode restauranter og en lang strandpromenade for fløyelsmyke kvelder.

Du bor godt på Hotel Cap Negret som ligger like ved stranden, og med Altea sentrum i gangavstand.

 

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 11 150,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 08.10.2019 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 8 dager

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 08.10.2019
 • Avreisested Oslo Lufthavn
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 11 150,-
 • Hotel Cap Negret, Spania
 • Hotel Cap Negret, Spania
 • Hotel Cap Negret, Spania
 • Alicante, Spain
 • Valencia, Spania
 • Vin blir helt i glass
 • Spania, Valencia
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Spania og Altea

Direktefly med SAS fra Oslo Lufthavn kl. 08.45, med ankomst Alicante kl. 12.30. Med buss tar vi oss videre til Hotel Cap Negret, vårt bosted den nærmeste uken, en kjøretur på omtrent én time. Vel framme har du tid å pakke ut, så møtes vi til middag på kvelden. (M)

 

Hotel Cap Negret, Altea
Dag 2

Guadalest og vannfallene i Fuentes del Algar

Guadalest er en liten fjellandsby beliggende 595 meter over havet med knappe 200 innbyggere, og er målet for dagens utflukt. Landsbyen har koselige torg og trange gater som slynger seg nedover og oppover i det kuperte landskapet. Her finner du små butikker hvor det selges smykker, tepper og mat, det meste produsert lokalt. Gå rundt i sentrum og besøk Castillo de San Josè , en muslimsk festning fra det 11.århundret. For å komme dit må du gjennom en port og en tunnel i fjellet. I 1644 ble endel av selve fortet og deler av landsbyen ødelagt i et stort jordskjelv. I 1708 ble deler av det som sto igjen bombardert og ødelagt i en av landets mange borgerkriger mens det ble flere ødeleggelser i 1948 under et nytt jordskjelv.  

Fra ruinene på toppen er det en spektakulær utsikt over Guadalestdalen, betagende vakkert hvor enn du snur deg! Guadalest sies å være den mest besøkte landsbyen i hele Spania, og selv om det til tider er mange turister der, er byen så absolutt verdt et besøk. Vi legger turen innom de nærliggende vannfallene i Fuentes del Algar før vi vender tilbake til hotellet rundt lunsjtid. (F, M)

 

Landsbyen Guadalest ligger spektakulært til
Dag 3

Dag til egne aktiviteter

Nå kan du legge inn en rolig dag ved bassenget eller på stranden, og bli nærmere kjent i området. Ta på gode sko og gå den «grønne korridoren», en hyggelig gangvei fra hotellet og inn til Altea sentrum. Det tar cirka femten minutter, eller hopp på bussen som stopper rett utenfor hotellet. Spasér de trange, brosteinsbelagte gatene opp til kirkeplassen, og nyt utsikten fra toppen. Her finnes mange hyggelige gallerier, butikker og kafeer å besøke. Felles middag på hotellet om kvelden. (F, M)

Kirken Nuestra Señora del Consuelo i Altea
Dag 4

Alicante

Dagen tilbringes i Alicante, beliggende i hjertet av middelhavskysten. Alicante har vært blant nordmenns favoritt i mange år, og er en av de raskest voksende byene i Spania. Det er hovedsaklig turisme, vinproduksjon og eksport av olivenolje og frukt som livnærer byen.
Byens stolthet er Santa Bárbara-slottet, bygget på en fjelltopp, ruvende over sentrum, hele 166 meter over havet. Det er et av de største slottene fra middelalderen i Europa. Ingen som besøker Alicante bør gå glipp av utsikten herfra, heller ikke vi. Siden utforsker vi gamlebyen, bygget ved foten av fjellet.  Her finner du kirker som bærer med seg spennende historier, bygårder, sjarmerende små butikker, det barokke rådhuset og det modernistiske inspirerte sentralmarkedet. Lunsj inntas på en lokal restaurant og etterpå får du litt tid til å kikke på egen hånd. (F, L, M)

 

Utsikt mot Santa Barbara slottet, Alicante
Dag 5

Hviledag eller utflukt på egen hånd

Dagen er din til egne opplevelser om du vil kose deg med en bok i sola, nyte en kald hvitvin på en uteservering og se på livet, eller dra på tur. Det er kun en mil til Benidorm og det går buss flere ganger i timen. Benidorm skiller seg ut fra de andre byene på Costa Blanca-kysten på grunn av alle sine høyreiste skyskrapere. Det er rart å tenke på at byen en gang i tiden var en liten fiskelandsby. Gamlebyen i seg selv er en severdighet, med trange små gater som står i kontrast til resten av bylandskapet. Vi møtes til felles middag på hotellet. (F, M)

Hotel Cap Negret , Altea
Dag 6

Valencia

Valencia, en vellykket harmoni av restene av sin fortid som strekker seg tilbake til år 138 f.Kr., med de mest innovative og avantgardebygningene fra det nye årtusen. Kontrasten av det hypermoderne og det gamle er imponerende. Spanias tredje største by ble grunnlagt av romerne, okkupert av muslimer, og ble gjenerobret av kristne i 1238. Valencias innflytelse vokste og den ble en av de viktigste Middelhavet-byene på 1500-tallet.

Valencia byr på flotte strender, brede boulevarder med palmesus og er faktisk hjemsted for spanjolenes nasjonalrett, paellaen. Vårt besøk starter med en panoramatur som inkluderer noen av byens hovedattraksjoner: Kunst- og vitenskapsbyen, et eksempel på arkitektur på sitt mest futuristiske, som huser Europas største akvarium, interaktive utstillinger og et avantgarde-operahus. Palau de la Música, et konserthus, en symbolsk bygning med en enorm glasskuppel som går parallelt med Turiaparken. Vi passerer rådhuset og det sentrale markedet med mer.

Siden tar vi en tur i det gamle sentrum, inkludert katedralen med det gotiske klokketårnet, kjent av lokalbefolkningen som El Miguelete. Det populære og atmosfæriske distriktet, El Carmen, er en labyrint av mauriske gater med et gammelt badehus hvor du kan finne noen av de beste gastronomiske, skjulte perlene i byen. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant og returnerer til Altea på ettermiddagen. (F, L, M)

Plaza de la Virgen i Valencia
Dag 7

Vinsmaking, bodegas Mendoza

Vi kjører til Alfaz del Pi, en liten by som ligger i Marina Baixa, ved foten av Serra Gelada, omgitt av plantasjer av frukttrær, olivenlunder og furuskog. Bodegas Enrique Mendoza er et familiedrevet selskap som jobber med fat fra de fineste franske og amerikanske skogene, og de har laget kvalitetsviner i Alicante siden åttitallet. Du får muligheten til å lære om de viktigste aspektene av vinproduksjonen, og det avrundes med en vinsmaking av deres beste viner, ledsaget av et lite utvalg av spansk ost og kaldt kjøtt.

På vei tilbake til hotellet stopper vi ved El Albir, en vakker strand med en hyggelig promenade omgitt av palmer som kalles «Paseo de las Estrellas». Steiner dedikert til nasjonale filmstjerner er lagt ned her, siden byen har en årlig nasjonal filmfestival hver juli. Fra et utkikkspunkt kan du nyte en fin utsikt over byen Altea og Ifach-klippen. Om kvelden hygger vi oss på vår siste middag sammen for denne gang. (F, M)


            
Vinsmaking
Dag 8

Hjemreise

En rolig morgen, frokost og tid til å slikke de siste solstrålene før bussen tar oss til flyplassen. Avgang fra Alicante er kl. 13.25, beregnet ankomst Oslo Lufthavn er kl. 17.10.

 

 

 

Reisebetingelser

PRISEN INKLUDERER

 • Direktefly Oslo-Alicante t/r
 • Flyskatter og avgifter pr. august 2018
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • Syv netter i delt standard dobbeltrom på Hotel Cap Negret 4*
 • Syv frokoster
 • Syv middager på hotellet inkludert vann og ¼ flaske vin
 • Halvdagstur Guadalest
 • Heldagstur Alicante inkl. lunsj og en drikke (vann, brus, øl eller vin)
 • Heldagstur Valencia inkl. lunsj med vann og ¼ flaske vin
 • Halvdagsutflukt til Bodega Mendoza med vinsmaking
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Escape Travel

 

PRISEN INKLUDERER IKKE

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Enkeltrom, tillegg kr 2.350,-
 • Frivillig tips til lokale guider og sjåfører

 

Hotel Cap Negret 4*
Hotellet har flott beliggenhet rett ved stranden, cirka 15 minutters gange fra Altea sentrum.  Nyrestaurerte rom med fri wifi, flatskjerm, safe, kjøleskap, minibar, hårføner. Bassengområde med solterrasse og bar. Restaurant med frokost- og middagsbuffet (variert meny inspirert av kjøkkenet rundt Middelhavet).  Du kan lese mer her.