I Arne Brimis rike

/ Gudbrandsdalen på 1. klasse

I samarbeid med Brimi Eventyr har vi gleden av å tilby en fantastisk tur til Lom og Gudbrandsdalen. Opplev det beste Gudbrandsdalen har å by på av mat, og hør Arne Brimi fortelle varmt og engasjert om lokale mattradisjoner. En skrøne eller to fra kokken selv kan vi også garantere, når vi skal på besøk til Vianvang.

Gled deg til:

 • Eventyrlig kveld på Vianvang med Arne Brimi
 • Omvisning og ølsmaking på Lom Bryggeri
 • 5-retters meny på BrimiBue i Lom
 • Matkurs med Kristoffer Hovland
 • Bål-lunsj med tre retter
 • Vinkurs med Even Brimi

Vi vil tørre å påstå at dette er en opplevelse du ikke kan gå glipp av, spesielt ikke hvis du har interesse for god mat. Og hvem har vel ikke det?

Last ned reiseprogram
 • Pris fra 12 390,-
 • Første tilgjengelige avreisedato 09.04.2021 (1 avreisedatoer)
 • Varighet 3 dager
 • Nyhet!
 • Lokal mat i verdensklasse

Avreiser

Ditt utvalg
 • Avreisedato 09.04.2021
 • Avreisested
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 3 dager
 • Priser fra 12 390,-
 • Deilig mat i Brimibue.
 • Arne Brimi_Vianvang
 • Vianvang, Brimiland Restaurant i Lom
 • Kaffe, krumkaker og avec i Brimiland
 • Brimibue, Jotunheimen
Skriv ut

Dag til dag program

Dag 1

Ankomst Lom - Lom Bryggeri - BrimiBue

Velkommen til Gudbrandsdalen og Arne Brimis rike! Denne turen starter i Lom, det er derfor opp til hver enkelt å ta seg hit i god tid før kl. 17 første dag.

Ankom Lom med egen bil eller nyt turen om bord på Vy Express. Fra Oslo har Vy Express avganger flere ganger daglig. Kontakt oss gjerne om du ønsker anbefaling ift. buss og avganger.

Innsjekk på Fossheim hotell i Lom. Familien Garmo startet i 1897 en skysstasjon som senere skulle utvikle seg til å bli nettopp Fossheim Hotell. Når du kjører gjennom nasjonalparklandsbyen Lom, er hotellet lett å få øye på. Inne på Fossheim sitter historiene i veggene, og de eldgamle tradisjonene er godt tatt vare på.

Kl. 17. 30 blir vi hentet og kjørt til Grjotheim gard, hvor Lom Bryggeri har bryggeriet sitt. Lom og Gudbrandsdalen har lange tradisjoner med ølbrygging, og i dag skal vi få smake fire av øltypene Lom Bryggeri produserer. Lom bryggeri lager øl under merkevaren Lomb, og brygger lagerøl som i størst mulig grad skal ha lokal tilknytning enten det gjeld bruk av råvarer, historie eller geografi.

Litt senere på kvelden setter vi kursen mot sentrum av Lom og BrimiBue. Her skal vi nyte en 4-retters middag, og få smaken av hva neste dag kan by på. Her serveres norsk tradisjonsmat, og matkulturen på BrimiBue er opparbeidet av erfarne kokker, lærlinger og etter filosofien til Arne Brimi.

På BrimiBue finner du også et lite butikkutsalg, hvor du kan kjøpe produkter fra små, lokale matprodusentar, samt Arne Brimi sine kniver, syltetøy og krydder. Her selges også BrimiBue sine egne produkter, som varierer etter sesong.

Måltider inkludert: Middag

Et bedre måltid på Arne Brimis BrimiBue i Lom!
Dag 2

Matkurs - Bål-lunsj - Vinkurs - Eventyrlig kveld med Arne Brimi

Vi starter dagen med en god frokost på Fossheim. Hotellet er kjent for god mat – Arne Brimi startet her som ung kokk i 1978. Han var kjøkkensjef her i 25 år og Kristoffer Hovland har nå tatt over etter ham. Hovland var på kokkelandslaget i to perioder og ble kåret til Årets Kjøkkensjef i 2004.

Etter frokost møter vi Hovland til et matkurs. Med utgangspunkt i gode råvarer blir du inspirert og lærer mer om «den gode og opphavelege smaken». Et inspirerende kurs! Hør mer om lokale råvarer, hvordan disse tilberedes og se hvordan gourmetmat trylles fram her i Lom. Ta med ideene fra kurset hjem og del de med familie, venner eller kollegaer! (Dette er ikke et deltakende kurs)

Til lunsj setter vi kursen mot Brimiskogen – her er det opparbeidet et utekjøkken med et lite amfi. I amfiet sitter vi meg god utsikt og ser på kokken (hvem dette blir informeres det om nærmere ankomst) som tilbereder en nydelig 3-retters bål-lunsj, mens han deler kunnskap om maten som blir servert, og selvfølgelig noen gode skrønerhistorier.

Vi har lært mye i dag, men er langt fra ferdige – Even Brimi inviterer til vinkurs! Even er Arne Brimis sønn, og er utdannet sommelier ved Kulinarisk Akademi. Han er vinkelner og servitør på Vianvang, og vil med sin brede kunnskap innen faget lære fra seg hva du skal fokusere på når det gjelder å nyte og servere vin, om dyrking av vinranker og hva dyrking har å si for smaken av vinen. Dette blir interessant!

Til middag setter vi kursen mot Vianvang. Vianvang er Arne Brimi sin drøm, og startet med det første spadetaket i 1998. Navnet Vianvang er det gamle nålevende ordet i fjellet for blomsten Fjelldronning/Bergfrue. Fjelldronninga til Arne Brimi ble altså Vianvang.

Alle besøkende må komme gående til gårds. De 500 meterne du må gå, gjør at du blir akkurat passe sulten og tørst når du setter føttene dine inn på gårdstunet. Her blir vi ønsket velkommen av Arne, før du får et stettglass i den ene hånda og en liten smak fra fjellet i den andre. Arne forteller litt om hvordan Vianvang ble til, og ideologien bak det hele.

Inne blir vi møtt med fyr på peisen, og benker og bord som bugner av fingermat som vil vekke smaksløkene til enhver gane. Vi smaker litt på alt, før vi setter oss til bords og matserveringen tar til for fult. Det blir forrett, så hovedrett som vanligvis er én rett av fisk og én av kjøtt. Husk å holde av litt plass til desserten og osten som kommer etterpå, for her venter det mye godt! Underveis under måltidet vil Arne fortelle om hva vi får servert, hvordan det ble laget, og tanken bak hver rett. Han vil også gå rundt og be oss alle med ned i vinkjelleren sin.

Like før midnatt takker Arne for besøket, og ønsker oss god tur tilbake til Lom og Fossheim.

Måltider inkludert: Frokost, lunsj og middag

Arne Brimi inviterer til middag og fortellinger ved Vianvang.
Dag 3

Frokost og avreise - Takk for turen!

Takk for turen!

Vi setter kursen hvert til vårt, etter en god frokost ved Fossheim hotell. Eller kanskje er vi fortsatt mette etter gårsdagen?

Bagasjen er fylt med gode historier, ny kunnskap om norsk mat og råvarer – og vi er ganske sikre på at munnvikene peker godt oppover idet du forlater Fossheim.

Selv om turen er over vil vi likevel anbefale noen stopp i Lom før du setter kursen hjemover. Kjøp med deg lunsj fra Lom bakeri, om du blir til kvelden serveres de også nydelig pizza her. Lom stavkirke er definitivt verdt et besøk, ta også turen til Norsk Fjellsenter om du er nysgjerrig på nasjonalparkane Jotunheimen, Reinheimen og Breheimen. For den spreke kan vi blant annet anbefale en fottur opp til Lomseggen, se turforslag på ut.no her. Vil du kjøpe med deg litt godsaker hjem anbefales et stopp ved Smak i Lom og utsalget på BrimiBue.

Måltider inkludert: Frokost

Takk for turen!

Reisebetingelser

Ankom Lom innen kl. 17 den 16. september med egen bil eller nyt turen om bord på Vy Express. Fra Oslo har Vy Express avganger flere ganger daglig. Kontakt oss gjerne om du ønsker anbefaling ift. buss og avganger.

Alt dette er inkludert:

 • 2 netter på Fossheim hotell
 • Helpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 3
 • Eventyrlig kveld på Vianvang med Arne Brimi
 • Omvisning og ølsmaking på Lom Bryggeri
 • 5-retters meny på BrimiBue i Lom
 • Matkurs med Kristoffer Hovland
 • Bål-lunsj med tre retter
 • Vinkurs med Even Brimi
 • Transport i forbindelse med utfluktene

Dette er ikke inkludert:

 • Reisen til/fra Lom
 • Enkeltromstillegg
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer til måltidene

Overnatting
Vi bor to netter på Fossheim hotell i Lom. Du kan lese mer om hotellet her.

Reise
På denne reisen kommer du deg til og fra startstedet selv. Vær oppmerksom på at det er den reisendes ansvar å møte på avtalt sted og til avtalt tid for videre transport og/eller program med gruppen. Eventuelle forsinkelser eller uteblivelse fra kundens side gir ikke rett til prisavslag eller erstatning for tapt arrangement, det være seg for hele eller deler av programmet.

Smittevern
Antall deltakere vil bli hensyntatt ut fra myndighetenes pålegg på tidspunkt for gjennomføring. Dersom lovlig gruppestørrelse blir mindre enn antall påmeldte, vil påmeldingsdato være avgjørende. Under gjennomføringen av turen vil vi følge myndighetens retningslinjer for å unngå smitte av koronavirus.

Avvikende betingelser for denne turen
Grunnet betingelser fra våre underleverandører avviker avbestillingsreglene på denne turen fra våre standard betingelser. Ved avbestilling eller uteblivelse gjelder følgende gebyrer:

 • Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
 • Fra og med 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
 • Fra og med 65 til 45 dager før avreise: 50% av reisens pris
 • Fra og med 45 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

For øvrig gjelder våre generelle reisebetingelser.

Forbehold
Prisen er basert på minimum 15 deltakere. Skulle det bli færre deltakere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om eventuelle skrivefeil, endringer i program samt justering av pris som følge av økning i skatter og avgifter og uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Dersom dette skulle bli nødvendig, vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise. Vi gjør oppmerksom på at dagsprogrammet kan endres etter værforhold.

Når du melder deg på denne reisen, bekrefter du at du har lest og akseptert betingelsene som fremkommer over, i programmet samt våre generelle reisebetingelser.